Dengan Nama Allah..



Aku menulis untuk meluahkan rasa hati, menyampaikan pengetahuan, pengalaman dan pengajaran untuk dikongsi. Bukan untuk pujian, apatah lagi sanjungan dan kedudukan. Aku menulis untuk mengasah ilmu ’aqli, memantapkan emosi, dan sebagai santapan rohani. Aku menulis berdasarkan ruang lingkup minda yang menaksir, akal yang berfikir dan jemari yang pantas menaip. Penulisanku adalah harapan kepada diri untuk menyalur INSPIRASI. Permulaan, pertengahan dan pengakhiranku adalah doa, untuk mendapat redha Illahi bagi meraih syurga firdaus yang abadi.


"Ya Allah, redhai aku kami, hamba-hambaMu".

Wednesday

Holiday Marathon.. (hamik ko!!)

Bermula sejak dari 1hb February.. pegi Genting ngan abang, anak2 + mak dan ayah... lepak kat awana 2 hari.. tak naik theme park pon.. lepak hotel jer.. makan-makan.. rehat...
(gambar: wajah2 kesayangan hatiku... nadi darah dan jiwaku utk mereka..)

Minggu yang sama (5-7 Feb)... pergi Mersing pulak.. CONVOI ramai2 dengan In-Law semua... sepupu abang kawen... adddduuuuuuhhh.. perjalanan yg cukup jaaauuuuuhhhh.... letih babe!!..
(Gerombolan geng CONVOI, menanti kereta lain sampai...nureen yg ngada2 suruh Nek Na dia make-upkan.. itula aktiviti nureen kalau jumpa "GENG"!!)

Balik jer dari Mersing.. dh sambung trip ke LOST WORL OF TAMBUN PLAKS!!! (15 feb)... layan berendam.. (aku cukup cuak bila abang ajak naik gelongsor yg tinggi tu.. DH LA GELAP.. LAJU PULAK TUH... tetiba dlm masa 5 saat, AKU TERASA CAM MAUT DH SAMPAI!!!)..

Lepas puas bermain air kat Tambun... straight pegi Penang.. ada appointment skit nak jumpa bapak dan mak sedara kat Balik Pulau... sempat layan JERUK.. kehkehkeh...

Esoknya.. dah balik KL.. huhuhu.. letih... dan ada berita baik dari pejabat... BONUS MASUK AWAL!!... Alhamdulillaaaaahhhh.. SYUKUR KE HADRAT ALLAH...

Apa lagi.. OPEN TABLE utk FAMILY terchentaaaa laaaa...

Layan Chili's... hihihi... oh lihat itu.. mashpotato + sweet corn idaman qolbu... will never miss that when I'm here!!... hihihi....

Tak habis dengan itu.. hari minggu itu pulak (19-21 Feb), adik pompuan bongsu abang - cik siti marlia- bertunang... dh kelam d kabuts dgn hal pertunangan dia plaks.. (aah.. baru perasan, tak amik gambar pooonn.. sibuk ke hulu ke hilir uruskan byk mende.. dari hal dapur, hal hantaran, hal pinggan mangkuk, hal hidang.. segalanya lah.. maklumla.. KAKAK IPAR SULUNG!!.. kehkehkeh)

Ingatkan sebab semua balik, maka umah MIL akan penuh, jadinya, kami lepak hotel.. tapi.. alahaaaiiiii... tinggal mak ayah ngan adik ipar yg nk tunang tu jer.. yg lain2 tak tido umah malam tuh.. nak buat camner, dh tempah bilik... rezeki anak2 la lepak hotel!!!... (chait.. lari bajet ibu!!.. hihihi)

Settle je hal adik ipar... dah aku uruskan hal maid aku yg nak balik Indonesia... (23 Feb)... makanya.. malam sebelum dia berangkat tuh.. buatla sikit FAREWELL DINNER kat dia...

Huhuhuhu.... serius aku sedih dia nak balik.. sebab dia maid yg paling best dan kamcing dan happening (jugak pening..hahaha).. aku dh anggap cam kawan sepermainan.. sbb selalu dok main cucuk-cucuk pinggan dan kejar2 suh cuci b**** zaqwan.. kahkahkah....

pssttt.... nor.. ibu pasti merinduimu... hehehe... takpe.. tahun depan ibu hire nor semula k.. (dia balik sbb mak dia suh balik sgt2.. huhuhu.. tapi dia janji nk dtg balik.. I'm waiting for u k.. hihihi)

Itulah kisah marathon aku sepanjang February ini... walaupun macam SEMPUT.. tapi tetap aku merasakan yang FEBRUARY ini sangat paaaannnjaaaaaaaannnnggggg bagi aku!!!...

Monday

A looooonnnggg Break...

After a loooonnngggg break... Now, I am....

Back to life, back to reality
Back to life, back to reality

Back to life, back to the present time,
Back from a fantasy yeah
Tell me now, take the initiative

Back to life, back to the day we have..

And… BACK TO WORK!!... hihihi…

Eh, apa yg aku menharubirukelabukan lagu orang nih??!!.. hahaha....

Wah..

Kali ini adalah antara cuti yang paling panjang yang aku penah lalui.. cewah.. hahahaa..

Dan jugak trip dan aktiviti yang penuh yang aku tempuhi..

Aku terasa February 2010 macam panjang sgt.. serta PADAT!... kehkehkeh...

Masih PENAT... akan update ceritenya di lain kali...

SORRY eh...



SERIUS... I'M TIRED... TRULY TIRED!!!!!..... need to take a break...
(eh eh.. rehat lagik??... kan dh looonnnggg break tuh... hahahaha)

Thursday

BERUBAT!..

Selsema dan Batuk sangat-sangat bermaharajalela… TENSION GILERS BABE!!...

Jadinya… aku buat keputusan untuk PERGI BERUBAT!!!...

Aku angkut segala mak ayah, abang, anak-anak pergi TEMAN AKU BERUBAT!!!...

PEGI MANA???


SINI LEEERRRR.... hahahahhahaha... PUAS HATI AKU!!!..


Bawak mak ayah jugak... mereka pun amat-amat perlukan rehat yang secukupnya...


wajah-wajah kesayangan hamba..

I'LL DO ANYTHING FOR THEM... TO ENSURE THAT THEY ARE MINE FOREVER.. TILL DEATH DO US PART!!!...


abang dengan anak-anak... semua nak bermanja dengan abahnya.. maklumla.. nak dapatkan "MASA" abah.. punya la susah - asyik KERJA KERJA KERJA..... "IBU KENA BAYAR HARGA YANG MAHAL UTK TARIK MASA ABAH.." bayar hutang ye abah yer.. kehkehkehkeh....


Lepak dalam kabel car... zaqwan paling excited.. TAK NAK TURUN...

psstt.... mak GAYAT masa kabel car turun.. hihihi

okeh anak-anak.. lenkali, bila ibu sakit.. kita pergi BERUBAT LAGI EH!!... kahkahkah...


YA. INILAH KAKTINY

My photo
Happy with my status as a daughter, wife, mother, sister, in-law, staff, friend, cousin, relative, umat Muhammad, as muslim and as Hamba Allah... Alhamdulillah.