Dengan Nama Allah..



Aku menulis untuk meluahkan rasa hati, menyampaikan pengetahuan, pengalaman dan pengajaran untuk dikongsi. Bukan untuk pujian, apatah lagi sanjungan dan kedudukan. Aku menulis untuk mengasah ilmu ’aqli, memantapkan emosi, dan sebagai santapan rohani. Aku menulis berdasarkan ruang lingkup minda yang menaksir, akal yang berfikir dan jemari yang pantas menaip. Penulisanku adalah harapan kepada diri untuk menyalur INSPIRASI. Permulaan, pertengahan dan pengakhiranku adalah doa, untuk mendapat redha Illahi bagi meraih syurga firdaus yang abadi.


"Ya Allah, redhai aku kami, hamba-hambaMu".

Friday

WELCOME BACK (aku buat jer entri ni tapi aku still rehat sampai habis posa okeh... so, jgn kutuk lebih2...)

Aku dengan ini telah me'welcome back'kan diri aku ke dunia yang seketika aku tinggalkan.. (podaahh... ayat cam nak karang teater bangsawan ler plak...)

Sebab musabab aku BEREHAT 'berbelas-belas' hari ni.. (tak sampai setahun pun.. kecoh jer lebih..).... BIARLAH RAHSIA.. (hek eleh.. cam orang nak amik tahu sgt pun.. piiiraaaahhh...)

Bak kata seseorang1 ini : Yang sudah tu SUDAHLAH!!!... and I keep his word.. CLOSE CHAPTER..

dan aku juga terharu dengan kata-kata seseorang2 : I've been through all this.. A LOT!!.. xxxxx xxxxxx... you can't run away from it...

jadinya.. CUKUP... aku pun dah tahu apa yang aku patut buat dan PATUT TULIS... hihihihihi...

Dan aku seronok sangat dengan kehadiran 'kekasih baru' aku... hihihihihi... INI DIA..
(kak ungku.. eden dah terror UPLOAD gambo... pasni, penuhler rona-roni gambar segala pelusuk donia den upload dlm nih... heheheheh)

Inilah kekasih baru saya- MR. LEOPARD...


Mr. Leopard dan pasangannya.. Ms. Top : sangat serasi kan... hihihi


Tapi tak bermakna aku tinggalkan en. streamix dan cik PC kat umah tu (tak sempat nak amik gambo berdua tuh.. modem streamix ngan PC bagak kat meja tuh.... hhihihiihii..), cumanya maleh tul nak mengadap berdua lebih baik tu sbb satgi.. si cik mek nureen tuh akan sibuk nak suh cari gambar kuda ler, bird ler, fish ler, kodok lah.. (anak aku dah terikut bahasa maid aku weh.. katak dipanggilnya kodok.. adoilarrr....).. jadinya tu yang selalu tak berkesempatan nak layan internet kat umah tuh...

Ok.. sekarang.. penyambungan seorang KAKTINY akan bermula kembali... hohohohohoo...

AKU ADALAH INSPIRASI KEPADA DIRIKU SENDIRI (ayat giler perasan maut nak MAMPOS!!!)...






Monday

SALAM

SALAM RAMADHAN UNTUK SEMUA...

RAMADHAN INI AKU AKAN "TUTUP" AKTIVITI BLOGGING... KAT BLOG AKU NIH!!

andai kalian yang bernama sahabat tidak menemuiku di 'rumah' dan ruangan komen kalian juga tidak di mana2 'rumah' sahabat yang lain, ini bukan bererti aku tidak mengingati kalian atau cuba melupakan kalian.. TIDAK SAMA SEKALI!!..

Aku memberi ruang dan peluang untuk diri sendiri bermuhasabah (bukan bermubahalah OK!!! wakakakakkakah...)..dan membina tembok semangat yang goyah..

KENAPA DAN MENGAPA?.. ada kalanya kita bisa berkongsi sesuatu dengan semua orang... ada ketika lain, kita hanya mampu memberi bayangan tanpa menyuarakan sebab dan musabab... dan ada waktunya, kita tidak mampu berbicara atau bercerita meskipun hanya sebaris ayat..

dan aku tinggalkan aktiviti blogging (di 'rumah' aku ini) untuk sepanjang ramadhan (terms and condition applied.. hahahha..) dengan quote dari Pak Lah semasa belanjawan hari tu.. bukan aku tengok pun belanjawan tuh.. tapi aku baca paper the star dan aku "suka" baca perenggan :



..Earlier when starting his speech, Abdullah gently patted Najib’s shoulder when his speech touched on the importance of loyalty during good and bad times.

“The close bond among friends is tested when we face difficult conditions. Fair weather friends are many, but true and loyal friends who are willing to stay together during hard times are difficult to find,” Abdullah said.

...........................................................

YA. INILAH KAKTINY

My photo
Happy with my status as a daughter, wife, mother, sister, in-law, staff, friend, cousin, relative, umat Muhammad, as muslim and as Hamba Allah... Alhamdulillah.