Dengan Nama Allah..



Aku menulis untuk meluahkan rasa hati, menyampaikan pengetahuan, pengalaman dan pengajaran untuk dikongsi. Bukan untuk pujian, apatah lagi sanjungan dan kedudukan. Aku menulis untuk mengasah ilmu ’aqli, memantapkan emosi, dan sebagai santapan rohani. Aku menulis berdasarkan ruang lingkup minda yang menaksir, akal yang berfikir dan jemari yang pantas menaip. Penulisanku adalah harapan kepada diri untuk menyalur INSPIRASI. Permulaan, pertengahan dan pengakhiranku adalah doa, untuk mendapat redha Illahi bagi meraih syurga firdaus yang abadi.


"Ya Allah, redhai aku kami, hamba-hambaMu".

Friday, September 19, 2008

WELCOME BACK (aku buat jer entri ni tapi aku still rehat sampai habis posa okeh... so, jgn kutuk lebih2...)

Aku dengan ini telah me'welcome back'kan diri aku ke dunia yang seketika aku tinggalkan.. (podaahh... ayat cam nak karang teater bangsawan ler plak...)

Sebab musabab aku BEREHAT 'berbelas-belas' hari ni.. (tak sampai setahun pun.. kecoh jer lebih..).... BIARLAH RAHSIA.. (hek eleh.. cam orang nak amik tahu sgt pun.. piiiraaaahhh...)

Bak kata seseorang1 ini : Yang sudah tu SUDAHLAH!!!... and I keep his word.. CLOSE CHAPTER..

dan aku juga terharu dengan kata-kata seseorang2 : I've been through all this.. A LOT!!.. xxxxx xxxxxx... you can't run away from it...

jadinya.. CUKUP... aku pun dah tahu apa yang aku patut buat dan PATUT TULIS... hihihihihi...

Dan aku seronok sangat dengan kehadiran 'kekasih baru' aku... hihihihihi... INI DIA..
(kak ungku.. eden dah terror UPLOAD gambo... pasni, penuhler rona-roni gambar segala pelusuk donia den upload dlm nih... heheheheh)

Inilah kekasih baru saya- MR. LEOPARD...


Mr. Leopard dan pasangannya.. Ms. Top : sangat serasi kan... hihihi


Tapi tak bermakna aku tinggalkan en. streamix dan cik PC kat umah tu (tak sempat nak amik gambo berdua tuh.. modem streamix ngan PC bagak kat meja tuh.... hhihihiihii..), cumanya maleh tul nak mengadap berdua lebih baik tu sbb satgi.. si cik mek nureen tuh akan sibuk nak suh cari gambar kuda ler, bird ler, fish ler, kodok lah.. (anak aku dah terikut bahasa maid aku weh.. katak dipanggilnya kodok.. adoilarrr....).. jadinya tu yang selalu tak berkesempatan nak layan internet kat umah tuh...

Ok.. sekarang.. penyambungan seorang KAKTINY akan bermula kembali... hohohohohoo...

AKU ADALAH INSPIRASI KEPADA DIRIKU SENDIRI (ayat giler perasan maut nak MAMPOS!!!)...






50 comments:

tentangseseorang said...

aaaa kata tutup sepanjang bulan Ramadhan. ahahahahha....ye memang ayat giler maut perasan. :p

Ungku Nor said...

*tutup mata kuat-kuat dengan bantal*

tak larat nak baca ayat perasan tak hengat ni weiiihh..;p

Intan Rosnitta said...

Welcome back Tiny. Clap..clap..

Rindu nak baca ayat2 Tiny tau... hahaha :D

Let by gone, be by gone!

Kak Long said...

sila, sila....

Masy said...

ade pulak ayat naik lif yg x tahan tu heheheh

mama ranggie said...

welcome back kak..pasni jgn nak ngajuk2 lagi yo!

Tie said...

Wah..kak tie teringin nak naik belon tu!! Lama senyap ni..gi bukak bisness kuih ke? Ha ha..baguslah ada gambar2 tu..rajin2laa upload..

P/s: Nak tgk gambar baju raya!!

iina said...

ahah.. memang patut pun.. patut tulis.. takyah ler layan yg bukan2.. abislah lepas nie semua masuk blog.. dah terer upload gmbr.. jgn jdik terorist udah ye ;)

KAKTINY said...

tentangseseorang > ramalan cuaca lagikan berubah.. ini plak 'ayat dan mood' kaktiny... hihihhihi

ungku nor > eleh.. yang benornyer akak rindu kan nak dengar ayat 'perahsantan2kilo' tiny... kankankan... hihihi

intanrosnitta > tu ler kak.. hampir2 lemas kena spray ngan ubat nyamuk bygone harituh... hihihi


kaklong > sila memperasankan diri sendiri kan kan kan.. wakhakahkahkah...

masy > dahnyer.. orang tak mau tekankan butang lif.. kaktiny tekan semua level .. puas hati... hahahha

mamaranggie > utk mama.. kaktiny takmau merajuk dah... hhhihiihi... baby kat dalam tu sihat?.. posa tak?..hihhhiiihi

tie > jom kak.. kita naik sesama belon tuh.. pi langit ke tujuh.. wakhakhakhakah... bukan jual kuih kak.. jual ayat jer... hihihihihi... baju raya?.. still kat kedai ler kak.. nak tengok, jemput datang rumah..


iina > kata2mu pembakar semangatku... ceewaaahhhh... aku pun rindu kat hang weh.. kalau buleh.. gambar hang pun aku cilok upload dlm nih... hehehehehe

kamar hati said...

uikssss....welcome bacak sis...wahhhh...cam tak caya plak...hihihih...

qhindu bangat kat akak...kat akak punya entry...kat akak punya komen...dan yg sewaktu dgnnya la...qhindu, seqhindu, qhindunya...hihihih....

oooo....msg kita pun tak balas eek....huhuhuuh...

KAKTINY said...

kamar > rindu kamar gak.. eh.. yer ker kaktiny tak balas msg kamar?.. ingat dah balas... hihihi... oh yer.. pasal tuh.. pasal malas pikir.. tu yang malas balas tuh.. (ok tak ayat penyelamat diri camtuh?... hihihiih)

kamar hati said...

msg yg first tu mmg la kak tiny balas...

msg yg second tu yg tak berbalas-balas langsung...ingatkan...stop blog, stop ngan HP sekali....hihihiihih.... :)

fusarium solani said...

Salam,

Welcome back my dear sister!

Miss u so much!

Mak Su said...

ish, ish ish, gapo ler gamaknyer? tapi.... velkam bek tiny!!!

KAKTINY said...

aliff > salam.. rindu ek?.. jom bukak posa sama2... hihihi

maksu > kena ketit semut maksu oii.. tu ler sebabnyer.. hihihi... velkam manakam maksu yer...

Akak said...

Salam Tiny...

Selamat kembali kedunia blog...

Sastri said...

yeah... welcome back kak... saya juga pernah nak berhenti memblog gara2 'keperitan' dulu...

errr... saya anta magnet tu sekali dgn kad raya la ek... tak berkesempatan kak, saya kurang sihat... bulan posa ni boleh kira bape hari je saya masuk ofis... selebihnya mc... huhuhu...

ahmoi said...

salam akak...wah..dia dah der leopard ek..hehe..jeles niii....tapi tak pa..teruskan berinspirasi kak..pedulikan pa orang kata..selagi tak langgar undang2 wat tak tau jer kak..

Neeza Shahril said...

tiny gi mana?? buat kuih jual ke?

pen drive baru tu nampak cool habis laa.. :)

Scarlett Julia said...

huhh...ghaib punya lama....

sunyi blog scarl tanpa terjahan kak tiny tawww

cikgu jawe said...

waduh. kok kayaknya kak tiny udah kembali. sunyi banget sih kak tiny nggak ada di situs ini.

kad0k. said...

selamat kembali kaktiny..patutla masuk sini asik kua msg tu je...:p

Cikgooden ...(Selumbar Emas). said...

aku kata dah...sepanjang ramadhan konon...ha ha ha....selamat berblog kembali.....itu la aku kata...guna berok bang!...

Bunga Rampai said...

Tekejut jugak tengok Kaktiny kat teratak saya sebab ingatkan hari tu kata nek berhenti blogging bulan puasa nih ...

Selamat kembali!!!

nadahahs said...

Gapo dio nok ngajuk ni. Demo katop, Kawe tok baco la. Demo bukok, Kawe baco semulo.

Mohon izin Kak Tiny beri laluan,

Sesiapa yang ingin bersedekah di bulan ramadhan ini, bantulah Moon di entriku. http://nadahahs.blogspot.com

Abahnajwa said...

Kak Tiny..

Wah..lepas bertapa sekian lama..cukup dah ilmu di dada ya? Kini turun ke persantren maya melampias segala kerinduan..

haahahaha..Apa kejadahnya yang abah merapu ni..Tulah Kak Tiny..sapa suruh buat ayat sastra budaya bagai kat pemula kata tu...kan dah menyangkit ni..

Eh..ceritalah kenapa buat keputusan camtu hari tu..nak lari dari dunia blog...ceritalahh...

masni qisrine said...

igtkn kaktiny dh rejek sy dlm listing reader..isk isk isk..

maklang said...

elokla....yg sudah tu sudah ler....macam maklang tau apa ceritanya..he..he...

anyway, beg tu ok tak?

Al-BIMA SAKTI said...

salam,
selamat muncul & berblog kembali...

manje said...

salam kaktiny

hehe ingat kan dah terus 'merjuk' tak nak berblog lagi... huhu apepon selamat kembali na... :)

TokMa said...

Salam kaktiny..!

ANAK MURAI ANAK MERBAH
TURUN MARI BUAT SARANG
ANAK SUNGAI LAGIKAN BERUBAH
INIKAN PULAK HATI KAKTINY NAN SORANG

missed U & love U

Princess Liyana said...

akakkk..napa yana try msk blog akak tak dpt?private ek haritu?emm rindu taw;(..

tp takpe.ni dah dpt msk..hihi..

comella mr. and mrs. leopard;)

slmt hari raya kak;)

thafiexq said...

saya pun gune cik rimao juga! nak ladybird tapi xde stock..

Abang Long said...

Salam hormat dan salam Ramadan buat Kaktiny.

Sudah tukar rumah baru. Abang long juga masih bernostalgia dengan pondok lama.

aNIe said...

KakTiny...

SELAMAT HARI RAYA AIDIL FITRI buat kak Tiny sekeluarga dari akak...

Jemput ke blog akak ambil e-kad raya khas buat teman2 blogger

HERTINY LAIMAN said...

Saalam Kak Tiny..
Rindu sangat2 nak baca celoteh kat tiny...jgn le majuk2 lagi..meh tiny pujuk...

Akak said...

Salam Tiny...

Akak ingin mengambil kesempatan nie utk mengucapkan Selamat Hari Raya Aidil Fitri & ingin mohon maaf andai ada salah & silap samada yg akak sedari maupun tidak...

Mr PenyuBiru said...

Buat KakTiny, Dikesempatan ini aku ucapkan Slmt Hr Ry Mf Zhr & Btn, Semoga ceria di Aildilfitri. Peace ya!


ps : la, dah start blogging balik dah.tak perasan aku.kata nak coti panjang dari blogging.hehe

chinta said...

lebeh kurang sama la kita ek berehat jap dr blog..

di kesempatan ini, sy mengucapkan selamat hari raya tuk akak sekeluarga dan maaf jika ada salah silap selama kita berkenalan dlm blogosphere nie...okeh, have a nice raya!!

KV said...

kak tiny, selamat hari raya aidilfitri. Maaf zahir batin.

Genie said...

SELAMAT HARI RAYA KAK TINY!!!

MAAP ZAHIR BATIN!

en_me said...

akak tiny tewww,

pergi butik beli jubah, sebelah malam mkn laksa, lebaran sudah menjelang tiba, maafkan me jika berdosa, slmt bergumbira d syawal mulia .. volleee gittewww ammvoiii

13may said...

Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir dan Batin

Mak Su said...

tiny, selamat hari raya dan maaf zahir batin, semoga bergembira selalu

eedany said...

Selamat Hari Raya Aidilfitri buat Kak tiny dan keluarga.

Maaf Zahir & batin...

Ceria selalu di Aidilfitri...

:)

Bunga Rampai said...

Salam Aidilfitri Kaktiny :)

Selamat Hari Raya, maaf zahir dan batin.

whitetulip said...

amboi...kemain lagi kaktiny ada buayaplen baru oh..apa2 pun, selamat hari raya. mohon maaf zahir dan batin kaktiny...semoga ceria dan gembira di syawal mulia...

bozzobattousai said...

welcome back kaktiny, slamat hari raya maaf zahir batin

tasikmerah said...

dah tak berkunci rumah u... :)

e.i.s.r.a.a said...

salam idulfitri ke7.
sure akak sedang ketagihan tahap kronik ketar2 tak blogging eh.
selamat berpuasa 6.

YA. INILAH KAKTINY

My photo
Happy with my status as a daughter, wife, mother, sister, in-law, staff, friend, cousin, relative, umat Muhammad, as muslim and as Hamba Allah... Alhamdulillah.