Dengan Nama Allah..



Aku menulis untuk meluahkan rasa hati, menyampaikan pengetahuan, pengalaman dan pengajaran untuk dikongsi. Bukan untuk pujian, apatah lagi sanjungan dan kedudukan. Aku menulis untuk mengasah ilmu ’aqli, memantapkan emosi, dan sebagai santapan rohani. Aku menulis berdasarkan ruang lingkup minda yang menaksir, akal yang berfikir dan jemari yang pantas menaip. Penulisanku adalah harapan kepada diri untuk menyalur INSPIRASI. Permulaan, pertengahan dan pengakhiranku adalah doa, untuk mendapat redha Illahi bagi meraih syurga firdaus yang abadi.


"Ya Allah, redhai aku kami, hamba-hambaMu".

Monday, October 06, 2008

JEMPUTAN RAYA

SALAM SEMUA..

(TERISTIMEWA kepada nama yang tertera : abang long, ady, Akak (Kak Pah) , aliff , Dr.Shah , en. Bear , kak sepi , kaklong (m) , kamar , maksu , Ros , rudy bluehikari , tokma, ungku nor , Wafa , jowopinter ,ladylikeme ,Liyana , maklang , mamaranggie (iera) , sastri , si ahmoi cute , fahmi , ikmal , izwan - khai , abahnajwa , bashri , chinta (UK), cik ayu , cik azza , cik bunga rampai , cikgooden , cikgujawe , cikguzue , combi , danielle_corleone , Dr. Hannan , dugongsenyum , dukeamienerev (citer seram) , eedany , eisraa , en.13may , en_me , fahmi , flurryblurrybubbly, g.o.r.o , gdiz (ns) , genies , goboklama (qisst) , hazelsyd , hertiny , iina , Intanizani , intanrosnita , kadok , kak kamsiah (kulim) , kak sri diah , Kak Teh, Kaklady, kakzue , kamato , King , kingbinjai , KV , Lady potpet , LaTahzan , mabrood , madulebah , manje , marjerin , masni qisrinie , masy , miim , Mr. Po , mr.ad3ck , nat , neezashahril , neezie , OD , omong bozzo , pencintabuku , penyubiru , reen , ryann , saudagar garam, scarlett (cikgu) , bima-sakti , Suara (Su) , suemuim , tasikmerah , thafiexq , ctnik, tie, tokrimau , tongkangbocor , ustadz , whitetulip , xmud , Zabs (Uncle) , Zino, hidayah) - HAH!!.. tuh nama dah ada.. kalau tak datang mmg KENA KEBABOM NANTI!!!!....

Terlebih dahulu kaktiny nak ucap SALAM AIDILFITRI dan MAAF ZAHIR BATIN kepada semua pembaca-pembaca blog kaktiny dan kepada rakan-rakan blog yang dihormati dan dikasihi dan disayangi dan dirindui dan macam2 ler...

Sebulan "berdiam diri" mencari cahaya keinsafan dan datangnya syawal membawa sinar dan harapan baru.. (macam poyo jer ayat weh.. gelakkan aku.. hahahhahahhaha - tapinyer.. mmg rindu giles oit nak memblog.. setiap hari rasa cam duduk ngan cacing kerawit jer nak kembali aktif cam dulu.. tapi mmg keadaan sesangat tak mengizinkan.. nanti-nantilah kaktiny sambung 'mengecohkan' keadaan cam dulu2 balik yer.. cumanya sekarang mmg SLOW THE MOTION (ker emotional..??? bluweaak...) utk memblog ni.. pssttt... JANGAN LUPAKAN KAKTINY YER... huhuhuhu.. sob sob sob.. layan jiwang karat ler plak time2 raya nih... podah 14 kali...)

Oklah.. malas nak karang lebih2.. nak staright to the ampang point jer..

InsyaAllah kaktiny cadang nak buat OPEN HOUSE untuk semua kengkawan (merangkap House Warming ler tuh..), kepada semua yang jadi dan sudi nak jadi kawan kaktiny... (yang rasa2 nak jadi musuh tu pun WAJIB gak datang sebab ni ler peluang nak BERMAAF-MAAFAN.. kalau tidak lain hari tak tentu lagi leh nak minta maaf secara TERBUKA.. kan kan kan...).

Bawakler sekeluarga, sekampung sebandar pun takper.. (duit raya eden tak janji okeeeehh....)

Tarikh : 18 Oktober 2008 (Sabtu)
Jam : 2pm hingga 6.00pm (nak datang 2 pagi pun buleh gak.... leh tulun basuh pinggang mangkuk periuk belanga terus..)

(psstt... abah najwa, chinta, iina, kak neeza shahril, cikpuan kesum, lady pot pet, ikmal, dan lain-lain yang jauh2 di mata di seberang laut bukit bukau gunung ganang tuh.. KALAU BOLEH.. KALAU BOLEH ler.. jemputler datang yer... walaupun harapan tu nampak cam TIPIS jer kan.. tapi nak gak jemput... jemput-jemput cokodok ke jemput ayam ke, jemput penyu ker.. tak kiralah... nak jemput gak..)

Yang dekat dekat ni (setakat seremban, sebelah tesco ampang, ulu langat, tasik permaisuri, tasik selatan, bandar tun razak.. nak plak jiran umah no.1 tuh..), yang kat banting tu pun bukanlah jauh sgt pun kan kan kan... KALAU TAK DATANG.. MMG LER.. MMG LER.. MMG LER... MMG NAK KENA BOM ATOM 14 DAS..

Yang dah ter'lanjur' datang ke KL ni.. (plak tu datang area cheras..).. tak kiralah yang duduk melaka ker (kalau ko nak hamper ko, datang umah aku weh.. hihihihi), muar ker, ipoh ker, sarawak ker, sabah ker.. bawak2 ler merajinkan diri anda utk singgah ke rumah no.23 tu yer..

Seandainya kalian wahai teman, rakan dan sahabat.. sudi kiranya utk menghadirkan diri, silalah forwardkan e-mail anda kepada ciktiny@gmail.com - NAK BAGI PETA (tak tau ler korang paham ke tak peta umah aku tuh weih... hihihihi)....

PERINGATAN : sila masukkan nama blog anda di e-mail yang dihantar.. (tauler korang glamer kan..) tapi kalau e-mail address ngan nama blog tak sama.. mampuih den nak me-miss-matchkan empunya e-mail tuh.. eden bukan pakar godam yang buleh trace no. orang weh..

(ps : amir, thanks tulun postkan entri nih dari PC + internet hang... berapa upah?... kfc buleh?... hihihihi)

38 comments:

ctnik said...

salam kak tiny...

alamak terharu la namaku disebut2...di sini...muahhh....rindu nk baca coretan kak tiny...bila bukak balik..rasa hepi pulak...

Cikgooden ...(Selumbar Emas). said...

salam tiny: kah kah kah.....mai la berblog semula...sebulan aku dok nanti.

tapi rasa tak berbaloi...nama aku hang tak sebut..ceh! rasa nak bakaq ja belon hang tu...

e.i.s.r.a.a said...

salam idulfitri ke7.
kecik hati. kecik hati. kecik hati. huwa. huwa. huwa.

kamar hati said...

uikssss...nama kamar takde pun??? tak moh p, la macam ni...nak majuk, nak majuk...huhuhuhu....hwaaaaaaaaa....

Ungku Nor said...

ayat stended gua,

'tengok ler kalo rajin..'

keh keh keh

Tie said...

Salam..Oooo rumah terbuka yek. Sorry laa..kak tie awal2 lagi dah angkat tangan..tak leh gi, hu hu..kita dok hulu ni nak cari sampan pun tak jumpa..Tak pe laa..nanti tiny snap foto tu..nak tgk camna gelagat mereka2 tu..he he ..kak tie lak over excited nih!!

mama ranggie said...

insya-allah..kalo x de aral..n thanks ya atas jemputan tu...

tentangseseorang said...

tgk keadaan... menu apa menu??

ahmoi said...

WAAAA...UMAH TERBUKA..HEHEH..SAH SELAMA NI UMH DOK TUTUP JER.HEHEHE...INSYAALLAH..KLU MOI SESAT DI KUALA LUMPUR MOI DTG LER..

HERTINY LAIMAN said...

Salam Kak Tiny...
Salam Aidilfitri buat Kak Tiny sekeluarga.
Komporm tiny tak dapat datang. Walaupun kat hati ni bagai di jolok2 nak memanjangkan kaki ke rumah TERBUKA kak tiny..namun apa daya tiny dok seberang laut yang dipisahkan oleh Laut Cina Selatan..namun tiny tak kira biar lepas raya pun tiny nam gak dok betandang umah akak bila tiny sampai kat sana nanti..tunggu tiny ye...

suara said...

Aci tak kalau kirim hidangan ari tu kat shah alam?? hehe... :)
Salam lebaran tiny...

hidayah said...

teringin nak datang kenal2 ... walaupun maybe akak tak kenal saya .... hehehhee saya jarang tinggal komen wpun selalu gak baca blog akak .... ehehehhe ..... tapi time tu ada gathering opis.... tgk ler kalu sempat saya join sama .... hehehe

Danielle_Corleone said...

kalo xda hal bleh dtg. hehehe. salam raya kak.

KAKTINY said...

Ctnik > Kaktiny lagi rindu kat awak.. tapi buka blog ct nampak kek lapis jer… huhuhuhu


Cikgooden > JANGAN NAK NGADA2.. DATANG GAK.. AMBOI HAI.. TAK SEBUT NAMA INGAT ORG LUPA KAT DIA KER?.. MANER BULEH LUPA KAT CIKGOODEN NIH KAN… jemputler datang umah… (pakai sedondon tu cantik giles ler cikgooden oiii)…


eisraa > amboi amboi amboi.. tang mana yang nak kecik hati tu sangat hah?... meh sini (nak tarik purdah tu – nak picit idung eisraa..)


kamar hati > bukan setakat dlm blog, sms, email semua kaktiny hantaq kat hang.. LAGI NAK MERAJUK!!!.. bagi penampaq jepun sat gi NAK NAK NAK????...


ungku nor > nak rasa ayat kena bom stended gue.. buatler tak datang… tak kria anak ker, sedara ker, cucu angkat ker, ipar biras nak menikah ker, nak sanding ker, nak tuning ke, nak sunat ker.. AKAK WAJIB DATANG…. Waima kul 2 pagi….


Tie > tiny hantar bot laju amik akak leh tak?...


Mamaranggie > jgnler melintangpatahkan aral yer.. datang jer.. DATANG JUGAK!!..


Ady > KO BERANI TAK DATANG?.. PASAI KO LER KAKTINY UBAH TARIKH!!!!!!!!!... NAK KENA BUAT PENGUMUMAN TERBUKA KER?????.... nak tahu menu.. datang rumah.. (ingat lunch kat hotel ker yang buleh request menu?...)


Ahmoi > ko sesat baratkan lah diri datang KL…


Tiny > takyah tunggu raya.. bila2 pun umah kaktiny terbuka utk semua.. tepon bila dtg KL yer..


Su > setakat shah alam – cheras.. mengada nak suruh kirim segala.. datang jer sendiri.. pastu leh tapau bawak balik shah alam..


Hidayah > nak kenal gak.. tak rugi tambah kawan kan.. datang ler… datang yer..


DC > ko buat2 ler tak der hal walaupun ada hal.. ataupun apa kata jadikan open house umah kaktiny HAL.. makanya ko kena tolak jemputan lain sebab ADA HAL kat umah kaktiny.. leh tak .. leh tak??... hihihihi

KAKTINY said...
This comment has been removed by the author.
Al-BIMA SAKTI said...

salam,

kita nak bawa sedara mara satu bas xpres buleh ker..?

selamat kembali berblog...

KAKTINY said...

al-bima sakti > buleh buleh.. bawak hantaran sekali... mai meminang anak pompuan kaktiny.. (tapi dia baru 3 tahun laa... dan dah kena 'book' ngan tokma utk cucu dia.. hahahhahaha)

neeziee said...

Selamat Hari Raya kak.

Intan Rosnitta said...

Selamat Hari Raya buat Tiny & fmly.

Akak dah marked kalendar tu. Kena diskas dgn big bos merangkap driver dulu, tgk mcmana. Al-maklumlah jenis keje kena standby je memanjang. Kita nak beraya pun x senang..huhu

Ada jodoh, dpt jumpa nanti.

Hihi :D

Mak Su said...

alaaa, malaslah nak emelkan gitu, i pemalu ler. tiny, letakkan jer ler alamat and map kat blog ni, ek. nanti maksu study ler. tapi insyallah ek utk 18/10 tu.

tasikmerah said...

tiny, melaka sgt jauh tau. mau nk dekat 5 kali tukar kapal terbang.. ha ha.

fusarium solani said...

salam,
kekandaku sayang,

hari 18 hb adik bongsu aliff berkonvo di upm, jadi tengok dulu camno,susah-susah ese bawa semuo keluargo berayo ke sano selepas konvo settle.

nanti ese sms akak yo!

Akak said...

Salam Tiny...

Uishhh mesti meriah open house umah Tiny nanti nie, nak minta maaf dulu yea sebab akak tak dapat nak dtg coz nak pergi Lumut, anak sedara nak bertunang...

Minta ampunnnn bebanyak yea..

whitetulip said...

huhu...(tengah control nangis nih..)sob!sob!(control lagi nih)huhu..huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!(terloose control plak!!)

ctnik said...

salam kak,

nanti kita dtg...kita naik kapet aladdin..itu kek lapis yg terbaru..any latest cake,kita buh situ aa...tp blog tu memang kita kunci mangga..memang tak leh nk buka..hikhik..kita pun windu sama kak tiny..

jamu apa ek..nk tgk tau...nanti tayang sini..

Miim said...

salam lebaran tuk kak tiny,
mohon maaf zahir batin ye kak..
kot2 de tersilap kata...

thanks sudi jemput..
kalo dekat mmg nk sgt2 dtg memeriahkan majlis

nway, dpt tgk juadah2 nyer pun jadikler..jgn lupa tyg keh..!

aNIe said...

SELAMAT HARI RAYA AIDIL FITRI kak tiny....

Masih beraya lagik ke?

kad0k. said...

alamak..terharu ada nama kat situ...rasa nak pergi..tp xde kawan la kak...yg lelain camne..dah konpem ke?

Shah said...

Kak Tiny - tenkiu so much for the invite. Huwaaa....Memang nak pegi tapi sayang sekali hari tu ada org booking photoshoot kat PD ler... Soooo sorry tak dapat nak datang... Jangan ler antor bom atom 14 das kat sini nanti yer... Nanti kita pesan kat orang yang pegi untuk makan bagi pihak kita ye hehe

ryann said...

best ni g open house. minggu ni memang penuh jemputan tak tau nak g mana. tq sis. bila mula beraktif blog lagi

sepi said...

tiny...

ramainye para jemputan... segan arr akak. sbb idung akak pesek, tak mancung... hehehe

peta dah dpt, tengah studi [mcm nak ambek peksa ilmu alam tau tiny, siksa akak kau buat eh...]

insyaallah akak dtg, bawak - b u a h a t i leh ker tiny.... [tengah mkn kueh tat member bawak ni, dah 2 ketoi hehehe]

KAKTINY said...

Neezie > selamat.. selamat... hihihi.. jemput datang umah...

IntanRosnitta > diskas kak.. jgn tak diskas.. picit2 skit kaki big bos tu tiap2 malam.. pujuk2 ajak datang yer.. datang tau!!..


Maksu > adoilar maksu.. kalau tiny post map kat sini.. habis ahlong, ahseng, ramasamy cari tiny tuntut hutang weh.. hihihihi… calling2 yer…


Tasik > sudahler ko.. ko masak asam pedas pun aku bau.. lagi naik flight bebagai.. datang ler weh… (ko nak hamper ko tak??..hihihi)


Aliff> wahai adikku sayang.. bawak segerombolan tu ke umah kaktiny.. kalau sessi adiknya tu pagi.. datang makan tengahari kat umah kaktiny.. kalau sessi petang.. datang makan malam.. ‘hondak seribu dayo kankankankan’…


Akak > alahhhhhh... andainya akak dapat datang... lain kali singgah yer.. (ingatkan dapatlah nak kenaikan adik tiny ngan anak kak gie.. hihihi)


Ctnik > kaktiny hantar belon terbang tu.. nak nak nak?... hihihihi (nak kek lapis tuh.. huhuhuhu)


Miim > salam.. nanti2 datangyer…(bila dah dekat sok..)

Anie > salam aidilfitri... jemput datang umah yea..

Kadok > datang ler bro… alah.. pehal plak nak ebrteman bagai.. bawak family jer lah.. takyah nak kompem ngan sesapa.. datang jer…

Dr.Shah > alah... ke PD pulak diorang nih.. tak sempat balik hari ker?.. kalau sempat, singgah ler yer..


Ryann > cuba bawak2 selitkan agenda nak pi umah kaktiny.. aktif berblog?.. tengah cari ruang dan peluang dan semangat diri yang hilang… hahahhahah

Sepi > kak d.. kalau rasa2 tak jumpa gak.. tunggu jer lah kat tesco tu.. tiny suruh kete peronda polis jemput akak... hahahahha – bawakler buah hati ker, buah epal ker.. buah tangan pun buleh...

azza_irah said...

salam kak tiny..
waaa...opeh hs besar2an ni...
tringin nya nak g..kl la penang ngn KL sejam azza g dah..hehe..

nnti snap gambo bebanyak bloggers yg g ekk..sure riuh rendah nnti...

Beruang Madu said...

ya allah bestnya undangan … tapi sayang sangat kak tiny, kami ada foto shooting utk syarikat yg dah di janji lama dulu… abg bear mintak maaf tak dapat datang… kalau sempat mesti akan datang… tu shooting sehari tu

iina said...

tiny..

aku balik lepeh ko wat ope house ler.. lagi pun hari tu aku ada open house umah kwn aku.. aku jadi chef jemputan.. kalau ada masa nnti kat mesia aku jumpa.. takleh nak janji sebab masa aku pack gilos.. ko bg no tepon ko senang aku nak call.. leh belanje aku mkn ekk ;)

zino said...

inshaAllah...

KAKTINY said...

salam kak tiny..
waaa...opeh hs besar2an ni...
tringin nya nak g..kl la penang ngn KL sejam azza g dah..hehe..

nnti snap gambo bebanyak bloggers yg g ekk..sure riuh rendah nnti...
October 10, 2008 2:24 PM

Azzah_ira > takper.. tahun depan open hse kat kulim jemput datang yer.. Penang – Kulim tak sampai sejam pun.. kan kan kan..

Abang bear > biziz betul ler cik abag-cik abang kita ni nak pi tangkap gambo orang.. takpa takpa.. bila2 senang, jemput yer..

Iina > nanti aku email no tepon aku.. utk ko, buka setakat open house.. aku OPEN TABLE lagik.. jgn lupa call tau..

Zino > setakat BTR dgn alam damai.. sepelaung jer en.zino.. jemput ler datang.. mintak no.tepon saya kat maksu..

Mr PenyuBiru said...

Salam Syawal Kak Tiny,

Terharunya dapat jemputan open house dari Kak Tiny. Timer kasih berbanyak atas jemputan itu, timer kasih kerna tak lupa taruk nama aku dlm list jemputan. Tapi..tapi...err..takut nak cakap neh,takut kena bom. Aku n famili tak dapat datang kerna hari tu juga aku buat besday party tuk batrisyia.besday dia 18/10. so secara teknikalnye mmg tak dapat datang. harap dimaafkan dan tolong jangan bom saya.hehe

Semoga open house kaktiny berjalan dgn lancar.

YA. INILAH KAKTINY

My photo
Happy with my status as a daughter, wife, mother, sister, in-law, staff, friend, cousin, relative, umat Muhammad, as muslim and as Hamba Allah... Alhamdulillah.