Dengan Nama Allah..



Aku menulis untuk meluahkan rasa hati, menyampaikan pengetahuan, pengalaman dan pengajaran untuk dikongsi. Bukan untuk pujian, apatah lagi sanjungan dan kedudukan. Aku menulis untuk mengasah ilmu ’aqli, memantapkan emosi, dan sebagai santapan rohani. Aku menulis berdasarkan ruang lingkup minda yang menaksir, akal yang berfikir dan jemari yang pantas menaip. Penulisanku adalah harapan kepada diri untuk menyalur INSPIRASI. Permulaan, pertengahan dan pengakhiranku adalah doa, untuk mendapat redha Illahi bagi meraih syurga firdaus yang abadi.


"Ya Allah, redhai aku kami, hamba-hambaMu".

Friday, October 31, 2008

ESOK!! 2 cerita

Esok aku akan berhadapan dengan peperiksaan yang TAK PERNAH AKU TERFIKIR AKU AKAN DUDUKI... STATISTIK!!!...

dulu matematik pun aku suku nyawa nak lulus (mujur lulus...) dan bila amik Degree.. sejauh mungkin aku cuba elakkan yang ada bab pengiraan... dan syukur DEGREE IN LAW tak memerlukan matematik dan tak ada subjek PENGIRAAN!!!.... dan syukur jugak aku grad ON TIME... sebab subjek law kesemuanya memerlukan pemahaman, hafal, analisa dan KARANG!!!... oooo... bab tu aku suker...

TAPI .. STATISTIK?... pe ke hal ler HR pakai statistik bagai nih?.. tak leh guna method lain ker?.. hish.. tensen betull..
oh ya.. tajuk entri kata ada 2 cerita... aah...

1) STATISTIK... esok FINAL EXAM STATISTIK.. (semoga aku buleh buat dengan tenang, mudah dan betul...)

2) Dr. I - platonic friend aku tuh... AKAD NIKAH ESOK...
Dr.I bakal menjadi suami orang... alhamdulillah... aku doakan beliau berbahagia sebagaimana aku bahagia dan inginkan kebahagiaan itu berkekalan...

hmm.. tahun depan seorang lagi 'sahabat' bakal melangsungkan perkahwinan.. J.. AKHIRNYA... benar2 beliau menyatakan kepadaku yang beliau akan menamatkan title bujangnya... dan gadis pilihannya org Johor.. (aik.. Johor gak... leh ler balik beraya ngan aku gak bila aku balik kampung abang nanti.. hihihi)...

Insyaallah andai ada rezeki, aku ingin mengadakan "reunion" kami bertiga bersama pasangan masing2... (dah sah2 aku menang.. sbb aku dah ada 2 orang anak... hahahhahahhahaha...)

J - aku - Dr. I.... hehehhe... lucunya mengenangkan zaman persekolahan... dan kini kita semua mempunyai haluan yang berbeza dan tidak seorangpun ditakdirkan bersama.... pasangan kita adalah YANG TERBAIK UTK KITA... aku yakin itu... telah Allah catatkan di Luh Mahfuz.. walau pelbagai kisah dan cerita antara kita bertiga.... namun kini... segalanya tinggal sebagai KENANGAN...

AKU DOAKAN KEBAHAGIAAN MILIK KITA SEMUA... aminnn.....

24 comments:

mamaranggie said...

betul tu kak..pasangan kite adalah yg terbaik tuk kite..allah tahu kerja die..

tentangseseorang said...

jgn pitam masa tgk nombor dah nooo

Mak Su said...

selamat berjaya :)

dan selamat menyambung bercerita esok-esok :)

Ungku Nor said...

untuk tajuk pertama;
semoga ngko berjaya dengan cemerlang dalam exam yang bakal tiba.
jawab jangan tak jawab.
kira jangan tak kira..ewwaaahhh.
dah abis exam nanti kita selebret kat jonys ngko tu ek?
*patutnya selebret lepas kuar result lulus tak lulus, ye tak? bluweaakk ;p*

untuk tajuk kedua;
wooooohohohoooo..
ini cerita aaaa..cerita yang lu cerita on de wei nak pi jonys aritu aaa..
okeh..okeh..gua paham sangat itu jalan cerita.
okeh..gua tak cerita kat orang lain sebab..err..sebab..gua sudah lupa itu cerita maaa..
hahahahaha ;p

cikgu jawe said...

slmt berjaya pinat. jgn berpeluh jantan sudah.. hehehe :) sama le aku, fail kira2 nih. hehe

Intan Rosnitta said...

Mesti Tiny tgh bertungkus-lumus jwb exam tika & saat ini...

:)

kingbinjai said...

semoga berjaya

Sri Diah said...

Moga dilapangkan fikiran, dicergaskan ingatan untuk menjawab segala soalan. Hang buat baik-baik noo, jangan dok melangut dalam dewan, hang pun jangan dok pandang-padang kak long, dok main tiru-tiru ;-)

King said...

so? camner?
ok ker x?
soklan aper kuor?

Cikgooden ...(Selumbar Emas). said...

kalau pasangan kita adalah yg terbaik utk kita,tiada lah kes perceraian....Tapi??..isk..isk..

zino said...

kalau kita fikirkan boleh kita boleh melakukan...

lagu sape tu.. so kaktiny pun boleh.. semuga berjaya..dengan cemerlang..

13may said...

selamat maju jaya!

:)

KV said...

kv phobia benda bersabit ngan matematik. Hoho
gud luck

TokMa said...

Sukses selalu ler ek...!

Al-BIMA SAKTI said...

salam,

moga berjaya dan bahagiaaaa....

Masy said...

gudlak! haa tu mesti ex boipren tak jadi tu hehehe

ahmoi said...

akhirnya Dr.I yang akak slalu story kahwin jua..mmg betul tak semestinya org yg rapat dan kita suka itu jadi milik kita..Allah tentukan segalanya...

p/s: good luck akak...ingt don't stess tau.

Eiba said...

Selamat berjuang kak. Semoga berjaya...

Kak org Johor??? Kat ner yerk??? Kita pun org johor gak..

Amiene Rev said...

Subjek Statistik ini gunanya apabila hendak membuat kajian yang lebih spesifik dan terperinci lagi mendalam.

Sebagai seorang pengkaji, statistik adalah ilmu yang tidak boleh dipisahkan.

tasikmerah said...

amacam peksa?

KAKTINY said...

mamaranggie > setuju setuju... tapi dugaan rumahtangga tak pernah putus dari emlanda kan kan kan... yang penting iman dan akal...


Ady > tak pitam tak pitam.. ok jer.. hihihi – jom Johnny jom jom jom…


Mak Su > time kasih time kasih… dah settle mak su oii…habis antor esemen, leh sambung story mory..


Ungku Nor > utk tajuk pertama.. akak ler org yang buat tiny ‘terkedu’ 3 minit.. larik idea.. hilang formula – 7 saat pas tu baru dtg ilham semula… dlm hati : “sapa ler yang dok sms aku tgh2 aku DOK JAWAB EXAM NIH HAH?!!)


Tajuk kedua > aah.. amsa akak kalut nak tangkap gambo tiny tgh bebel bebel bebel dlm kete hari tu kan kan kan…

EXAM DAH HABIS.. jom Johnny minggu nih?.. nak?.. Dato’ ghimau tu ok tak? hihihi


cikgu jawe > dah settle.. (result.. bulan 12) hihihi


Intan Rosnitta > sampai naik lenguh tangan ni akak oii.. tak tau ler apa yang tiny tulih tu.. hahahha


kingbinjai > tenkiu tenkiu..


Sri Diah > doa akak benar2 termakbul akak oiii… time kasih sgt.. tenang giler masa nak buat soklan tu sumer.. hihihi.. tak sempat nak kalih tgk kiri depan belakang pon... masa itu EMAS.. heheheh


King > alhamdulillah... SETTLE EXAM King oiii… Statistik.. soklan ANOVA, Chi Square, Spearman Rho, Pearson, and Simple Linear… (nak suh tulis soklan dia jugak tak?.. hahahah)


Cikgooden > kan kita diberi akal dan iman.. utk buat pertimbangan… setiap hari hidup kita adalah ujian dan dugaan… Allah dah janjikan yang terbaik utk hambaNya.. dan perceraian itu salah satu daripada “Yang Terbaik”.. kifarah untuk seseorang dan hikmah untuk yang lain… aik.. cikgooden kan lebih amal maaruf nahi mungkar pasal mende2 nih kan kan kan… kalau tanya tiny.. kang terjawab essei 18 muka surat plak.. hihihii….


zino > Betul betul... mmg tampal lagu tu kat dinding pun…. Heheheh


13may > tenkiu...


KV > sama ler kita... huhuhu.... (tapi kalau buleh buat.. seronok rasanya... tapi nak study tuh.. waaa waaa waaaa..)


TokMa > time kasih tokmaku sayang..

Al-BIMA SAKTI > salam.. semoga kita semua bahagia dan berjaya..


Masy > tenkiu.. hihihi…. Platonic fren.. di ulang… platonic fren.. (hahahahhah…)


ahmoi > chess.. ko ni kan.. tau ler ko tahu citer dulu kala kaktiny kan.. hihihi... budak bertuah betul..


Eiba > time kasih sayang.. cik abang akak org johor – muar – parit jawa.. hihihi


Amiene Rev > nampaknya.. kena gak ler “bercinta” dgn statistik ni sampai complete buat PhD nanti.. huhuhu


tasikmerah > Alhamdulillah... yang penting aku dah hanto kertas exam… hihihi

Bunga Rampai said...

Salam Kaktiny,

Kenangan sering mengusik jiwa ...

Tanpa usaha tiada kejayaan.

Semogaterus berbahagia :)

KAKTINY said...

bunga rampai > mmg kenangan habis.. hehehehe..

肉圓不加大蒜Jason said...

徵信社,徵信,徵信,徵信社,外遇,尋人,徵信公司,徵信,抓姦,徵信,徵信社,徵信,抓姦,抓姦,外遇,尋人,徵信公司,徵信,徵信,徵信社,徵信社,徵信,徵信社,徵信,外遇,尋人,徵信公司,徵信社,抓姦,徵信,外遇,徵信社,,徵信,徵信社,徵信,徵信社,徵信,徵信,徵信社,徵信社,徵信,徵信社,徵信,徵信社,徵信,徵信社,徵信,外遇,尋人,徵信公司,徵信,徵信社,徵信社,徵信,錄音,背叛,商標,商標,GPS,離婚

YA. INILAH KAKTINY

My photo
Happy with my status as a daughter, wife, mother, sister, in-law, staff, friend, cousin, relative, umat Muhammad, as muslim and as Hamba Allah... Alhamdulillah.