Dengan Nama Allah..



Aku menulis untuk meluahkan rasa hati, menyampaikan pengetahuan, pengalaman dan pengajaran untuk dikongsi. Bukan untuk pujian, apatah lagi sanjungan dan kedudukan. Aku menulis untuk mengasah ilmu ’aqli, memantapkan emosi, dan sebagai santapan rohani. Aku menulis berdasarkan ruang lingkup minda yang menaksir, akal yang berfikir dan jemari yang pantas menaip. Penulisanku adalah harapan kepada diri untuk menyalur INSPIRASI. Permulaan, pertengahan dan pengakhiranku adalah doa, untuk mendapat redha Illahi bagi meraih syurga firdaus yang abadi.


"Ya Allah, redhai aku kami, hamba-hambaMu".

Saturday, October 25, 2008

OH STATISTIKKU...

Risaunyer memikirkan exam yang tak berapa hari lagi nih..
semalam kaklong dtg umah.. nak buat SPSS punya latihan.. tapi godek punyer godek.. tk dpt apa yang dikehendaki.. end up.. buat asgmt lain plak.. pun jenuh kira kali kuasa dua bagai.. pun cam confuse gak.. last2 kaklong kata.. kita sambung nanti2 lah.. lagi 15 minit kul 12tengahmalam.. tak larat dah weh..

nak buat hari ni, AKU FULLY BOOK sampai tengah malam ni (tokma, jadik yer kita hantar si reen tu ke KLIA)... nak buat esok, pun ada TUGASAN penting ke SEREMBAN tuh.. mujur isnin CUTI DEEPAVALI.. dapatlah habiskan seharian utk completekan asgmt statistik sampai asgmt ni. 9... (sembilan okeh... waaawaaawaaaa...)....

hari selasa ada review session... sah kena amik cuti.. hari rabu kerja.. khamis dan jumaat cuti... SABTU EXAM!!!... Oh... risaunya hati... STATISTIK oh STATISTIK...

(p/s : reen, camner ko leh amik PhD statistik dik oiii??.. meh ler ajar kakak ipar ko ni.. hahahhahahha)

Malam ni si reen dh nak berangkat balik UK.. khamis malam haritu dia dtg rumah.. tokma gi jemput.. tokma kalau bab "buru" org.. mmg laju.. dicari sampai jumpa.. heheheh... kagum betul dgn semangat tokma.. thanks reen, singgah ke alam yang damai ini.. hehehhe... (gambar tak upload lagik ler.. nanti lah kaktiny bubuh kat sini... heheheh)

9 comments:

Cikgooden ...(Selumbar Emas). said...

selamat exam tiny...to kaklong jugak...soalan statistik mudah ja..jgn riso. Jawapan dia ja agak susah banyak.

(isnin cuti no?..isk tak pasan..giler kerja aku nih..)

p/s: selalu terjumpak nama tokma,,,tok hang ka tiny?..nak pi lawat umah dia sat.

xiiinam751, musafir denganMu said...

Dah nak peksa dah....
Good Luck ya...

Tie said...

Salam tiny..thanks kerana sudi dtg dan komen walaupun kak tie cuma jawab tag dan dok kg lak masa tuh!! (baru balik ni..) Senang2 dtg lah lagi....

Ni nak ucap good luck, study kuat2 jgn asyik berangan macam kak tie dulu...hi hi..cik abg dah ada tu..so tak yah nak pikir nak gi dating sana sini..concentrate betul2 tau!!

zino said...

selamat exam.. statistik ni tak le susah sangat .. hehe..

semuga berjaya..

KV said...

good luck!

reen said...

kaktiny...

kite dah selamat sampai ke newcastle... baru tadi sampai... lepas mandi+kemas beg bagai... hehe... terus mengadap laptop yg dh ditinggalkan hampir sebulan... hehe... thanks kaktiny dengan layanan+makanan yg sedap2 hari tu... nnt jemput arr dtg sini... buleh pi jenjalan cari makan... heheh... dah tepon tokma bgtau kite dh sampai... rindu pulak pada dia... wuuaaaaa... sekejap jerr dpt jumpa kaktiny n tokma hari tu... w/pun sekejap... kaktiny ngan tokma memang happenning...!!!! utk exam stat ni... good luck.... yakin buleh..!!! go kaktiny go...!!!

ryann said...

sibuk betul ktiny. selamat berjaya menangani segala

Genie said...

kak tiny, maaf tak datang rumah terbuka hari tu. kebetulan hari tu ada seminar. ptg pulak ada jamuan raya jugak. yg batch jini buat.. maaf yer. harap tahun depan tak serik nak ajak.. hehe..

KAKTINY said...

Cikgooden > MMG SOKLAN MUDAH GILER.. jawapan jer berbelit kepala nak piker dan jawab cikgooden oiiii!!!.. waaa waaa waaa…
Pi ler jenjalan umah tokma.. dtg rumah dia pun buleh.. tokma tu jiran tiny ler.. dtgler jalan2 singgah rumah kitaorang nih.. (tu ler raya aritu taknak datang...)

751 > I really need the LUCK!!... huhuhu.. takuttttt…

Tie> doakan tiny yer kak yer.. huhuhuhu… taknak dating dah.. nak tumpu exam jer nih.. hihihi


Zino > tak susah.. ah tak susah kan kan kan (cuba pisitifkan otak!!.. tapi hati .. waaa waaa waaa.. dok MELALAK.. huhuhhuhuhu)

KV > I NEED THE LUCK!!!!!.. huhuhuhu

Reen > ampun saying.. tak dapat nak hantar malam tuh.. mmg nak pegi sesangat.. tapi tak dapat.. frust sangat.. masa reen call tokma kata daah sampai.. terus tokma call kaktiny… Alhamdulillah Reen dah selamat tiba sana.. balik nanti jgn lupa contact kaktiny lagi yer.. ada rezeki, kaktiny and tokma lawat reen kat sana.. InsyaAllah..
(psstt… kalau reen duduk lama sikit.. confirm kaktiny surh reen jadik cikgu tution kaktiny.. hahahha)


Ryann > sibuk ooo… sibuk siapkan asgmt.. (yang tertangguh.. huhuhuhuhu)


Genie > tak per takper.. nak kena tunggu raya jer ker baru leh jemput dating umah?.. hehehehhe

YA. INILAH KAKTINY

My photo
Happy with my status as a daughter, wife, mother, sister, in-law, staff, friend, cousin, relative, umat Muhammad, as muslim and as Hamba Allah... Alhamdulillah.