Dengan Nama Allah..



Aku menulis untuk meluahkan rasa hati, menyampaikan pengetahuan, pengalaman dan pengajaran untuk dikongsi. Bukan untuk pujian, apatah lagi sanjungan dan kedudukan. Aku menulis untuk mengasah ilmu ’aqli, memantapkan emosi, dan sebagai santapan rohani. Aku menulis berdasarkan ruang lingkup minda yang menaksir, akal yang berfikir dan jemari yang pantas menaip. Penulisanku adalah harapan kepada diri untuk menyalur INSPIRASI. Permulaan, pertengahan dan pengakhiranku adalah doa, untuk mendapat redha Illahi bagi meraih syurga firdaus yang abadi.


"Ya Allah, redhai aku kami, hamba-hambaMu".

Monday, October 27, 2008

STATISTIK lagi

Seharian dari kul 11 pagi tadik aku ngan kaklong berhempas pulas menyiapkan assignment statistic yang ke 8 dan 9.. sedar tak sedar jam dah kul 5.30pm masa abang buat check up call..(alah.. bukan nak check pun.. sebab paksu aku datang beraya.. gelabah ler tu aku takder.. hohohohoho..).

Kaklong pun dah janji ngan kandanya nak pegi open house kul 6.. so, apa lagi.. packing ler kami nih... tapi alhamdulillah.. asgmt tinggal sikit jer lagik.. and esok review class.. NAK KENA COMPLETE AND COMPILE before saturday.. waaa waaa waaa... SABTU EXAM...

AKU TAKUT... serius AKU TAKUT... (exam lain aku tak pernah takut.. TAPI.. STATISTIK?...
(reen... tolong bakal kakak ipar awak nih.. hihihihihi.... hahahahha..... - tersedak reen aku panggil dia adik ipar... hahahhahahah.... - buleh ke reen?.. wink wink hehehhehe).

33 comments:

Kak Piah said...

kak.. ko ambik course aper kak?
aku pon naik takot baca entri ko yg ketakutan.. huwah huwah.. over..

Cikgooden ...(Selumbar Emas). said...

semoga berjaya..tiny.

aku pun jadi cemas bila baca n3 hang nih..(dia karan pulak dah.)

xiiinam751, musafir denganMu said...

TAKUT? cklah pun jadi takut sama dibuatnya....

Good Luck ek!

KAKTINY said...

piah > ko MMG OVER lebih dari aku tau!!!.. hehehehe.. kaktiny amik MASTER HR.. tapi pe kejadah ler statistik ni masuk "POT".. heran tul aku... ish ish ish... aku amik degree law dulu takyah pun blajar statistik bagai nih.. ni amik HR tetiba plak muncul subjek ni..ches ches ches..

cikgooden > doakan tiny cikgooden naaa... huhuhu..doa bagi terang hati.. bagi buleh buat exam nih... (berjangkit plak cemas tu pi kat cikgooden yek.. hahahha)...

KAKTINY said...

cklah > MMG TAKUT weh.. doakan utk kaktiny yer.. huhuhu.. takut nih weh.. sgt2... huhuhu

Princess Liyana said...

huhu..kak!good luck ek;)

reen said...

kaktiny... a very good luck yaa...!!! U really need luck and miracle from ALLAH... insyaAllah... kaktiny buleh buat punyerlahh... don't worry to much sis... yakin buleh!!!

hmmm..adik ipar??? heheh... panggil apa2 pun buleh jerr... i'm still single n available gitu... hehe... (amboii... buat advertisement kat umah kaktiny pulak.. heheh)

tentangseseorang said...

wohohohohohoh....
semuag segalanya selamat dan nanti buay kenduri kesyukuran sebab dah lepas exam stats. kalau dah dapat result pulak buat kenduri kesyukuran sebab dah lepas. muahahahahaha. makan je aku tau.

Ungku Nor said...

orang bising selalunya memang PENAKOT.

hahahaha ;p

CAHAYA said...

good luck!

TokMa said...

Aper ke hal tuuuuu...takut macam nampak hantuuuu!!!!.
Good luck tiny!!! doa ku bersama-sama mu!!!!!

Masy said...

takot jugek secara bjemaah dgn akak ehehehehehe

whitetulip said...

aik??dunia dah terbalik agaknyer??apsal takut plaksss??Kaktiny boleh!Kaktiny boleh!!ceh, siap ngan pom2 girl nih!!gud luck kaktiny. I know u can do it!!

GDIZ said...

statistik..statistik..statistik..statistik dgn kaktiny mmg xbole dipisahkan, hehehe ;p. mesti weng..weng kepala kan. Asal masuk umah kaktiny teringat mee udang sg, dua la kaktiny ;p

benjamin aka pekik lunak said...

good luck

Mak Su said...

good luck :)

KAKTINY said...

Princessku > time kasi yana… huhuhuhu.. takut nih..


reen > mmg pun reen.. sgt2 memerlukan the luck and miracle from Allah.. buleh jadik adik ipar> (a***.. line clear.. apalagi.. email reen ialah… *****&&&&@yahoo.com... Hihihi – jgn mare yer)


Ady > alah.. kalau kaktiny nak open table, tapi ko tu asik nak REHAT kat UMAH jer pun.. tak der maknanya.. kan kan kan (dendam tak dpt pi alamanda.. huhuhuuh)…

Ungku nor > AKAK PUN PENAKOT GAK LER RUPANYA YER… hahahhahah… bluweakk…

Cahaya > thanks… I need that.. hehehhe

Tokma > nampak hantu malam jer tokma… ni statistic ni mmg meng’hantui’ hidup siang malam weh.. doakan daku sentiasa akakku saying.. huhuhuhu


masy > ko tu semua nak berjemaah.. makan pun berjemaah… mengumpat pu n berjemaah.. oklah.. ada member teman berjemaah ok gak.. hahahha


Whitetulip > bukan dunia yg terbalik.. KAKTINY ko ni yang dah tungging langgang… statistic.. adoilarrr….

Gdiz > aik.. ko tetiba “mengidam” mee udang kat umah kaktiny ni plak yer.. (mcm hint nak suh belanja mee udang bila balik sg.dua jer ns ni.. amboi amboi.. ok ok… hihihi)

Benjamin > tenkiu…

Maksu > tenkiu maksu.. mmg memerlukan ‘luck’ itu.. huhuhu a

Tie said...

Tiny, tenangkan fikiran...jangan susah hati sangat tuh! Mesti ada rezeki utk tiny..kak tie nampak (dlm belanga nih!) Tiny kan rajin ...hi hi..GOOD LUCK!!

suara said...

Exam... huhu... kak su boleh faham perasaan gayat tu. Sbb tak suka dgn assgmt dan exam lah, maka kak su tak sanggup nak sambung belajar. Lainlah kalau dapat gaji bila belajar. Boleh di timbangkan. Hehehe...

Anyway, good luck for yr exam. Jangan meniru tau...

KAKTINY said...

tie > time kasih kak tie.. mmg tgh pulun giler nih.. takut lah.. kalau subjek mengarang.. 8 soalan pun takper.. ini statistik.. mmg kena 'mantapkan' lagi latihan.. huhu

suara > thanks kak su.. mmg gerun, seriau, ngeri semua cukup rasa dan perencah ler nak hadapi exam sabtu nih.. doakan tiny yek.. (InsyaAlah, sepanjang exam ni tak terniat atau terbuat lagi tiru meniru nih.. tak berani dan tak mau pun... :))

Ungku Nor said...

tapi ngko lagi bising.
kekdahnya ngko lagi PENAKOT dari gua..keh keh keh

Intan Rosnitta said...

All the best Tiny!

ahmoi said...

salam akak...amcam now ur statistik...ani tau akak pro n boleh buatnyerrr...

kad0k. said...

masa dia review tu...kaktiny ada jugak ke depan dia?kalau ada..baca je apa2 lepas tu hembus2 kat dia...hahaha..sure dia diam punya..good luck for the exam k...:)

KAKTINY said...

Ungku nor > alah.. gua takut EXAM STATISTIK jer.. lu TAKUT GELAP.. lagik ntah hape hape.. buleh dibukaknya lampu selaman ghumah kalau kena tinggal sorang2.. wahakahkahkahkah….

Intan rosnitta > thanks kak intan sayang..

Ahmoi > semoga betul2 NO PROBLEM utk buat stat nih.. amin..

Kadok > nak baca hape?.. tangan tak menang nak salin nota… kaktiny yg terdiam.. bukan lecturer.. huhuhu .. doakan exam kaktiny sabtu nih..

zino said...

kak tiny boleh.. semuga berjaya dalam exam tu..

blackpurple @ jowopinter said...

So, apa cerita dengan statistik kak Tiny?

fLuRrY.bLuRrY.bUbBLy. said...

Kaktiny!! lama i tak menyinggah. Nak exam yer??? Good luck and all the best! InsyaAllah akan success. Curi-curi la mata kat 'reen'. heheheh...

kingbinjai said...

semoga sukses!

Sastri said...

kaktiny, all the very best to u... mesti boleh punya... i believe in you kak... *pompom*

KAKTINY said...

zino > semoga... huhuhuhu

JP > esok (sabtu) baru exam stat...

f.b.b > huhuhu.. tgh risau nih.. dan tgh nak 'mengendeng' si reen utk jadi sifu.. hihihi

kingbinjai > tenkiu tenkiu

sastri >time kasih sayang... luv u...

tasikmerah said...

good luck!

KAKTINY said...

tasik > aku betul2 perlukan "luck" itu weh..

YA. INILAH KAKTINY

My photo
Happy with my status as a daughter, wife, mother, sister, in-law, staff, friend, cousin, relative, umat Muhammad, as muslim and as Hamba Allah... Alhamdulillah.