Dengan Nama Allah..



Aku menulis untuk meluahkan rasa hati, menyampaikan pengetahuan, pengalaman dan pengajaran untuk dikongsi. Bukan untuk pujian, apatah lagi sanjungan dan kedudukan. Aku menulis untuk mengasah ilmu ’aqli, memantapkan emosi, dan sebagai santapan rohani. Aku menulis berdasarkan ruang lingkup minda yang menaksir, akal yang berfikir dan jemari yang pantas menaip. Penulisanku adalah harapan kepada diri untuk menyalur INSPIRASI. Permulaan, pertengahan dan pengakhiranku adalah doa, untuk mendapat redha Illahi bagi meraih syurga firdaus yang abadi.


"Ya Allah, redhai aku kami, hamba-hambaMu".

Friday, October 24, 2008

Mohon Kemaafan

Aku tau raya dah nak habiss... hehehhe...
Entri hari jumaat.. macam baik skit ler kan.. hahahha.. (semalam punyer entri aku dah puas KEBABOM akak unibers kita tuh.. sapa lagi.. kak ungku @ diva unibers mmelatop hot pot soup tuh.. hahahhah)

Aku rasa (agaknyalahkan.. aku kan suka main teka semborono jerk an.. kalau betul tu betullah.. kalau salah.. lantak akulah kan.. hihihi)… start dari aku tutup blog sementara masa bulan 9 hari tu dan takde lagi komen2 aku ditempat kawan2 jugak aku LAMBAT atau TAK BALAS langsung komen rakan2 blog membuatkan RAMAI YANG KECIK HATI (MUNGKIN) dan terasa hati kat aku… agaknyalahkan…

Ada pihak yang tahu cerita dan ada pihak yang TAK TAHU MENAHU kenapa dan mengapa aku TETIBA DIAM.. pada teman yang rapat, ada yang call, sms, email, bertanyakan sebab dan kisah… mana yang aku rasa nak cerita, aku ceritalah.. pada yang tidak.. buatlah spekulasi sendiri.. (jgn kutuk sudah.. berdosa tau.. hahahhaha).

Oklah.. hari ni aku NAK MINTA MAAF kepada SEMUA orang... yang membaca, terbaca, curi-curi baca, sengaja baca, mmg minat nak baca, TERPAKSA baca (sbb nak JADIK penyampai berita..), dan sesapa sajalah yang lalu-lalang kat sini..

“AKU MOHON KEMAAFAN”.. tak kiralah samada aku sengaja, tidak sengaja, “ter”sengaja atau buat-buat tak sengaja, MENGECILKAN HATI KALIAN juga MEMBAWA SALAH FAHAM pada kalian semua...

Kepada teman-teman blogger... rentetan dari episod aku menutup blog sementara, aku ingin memaklumkan kepada kalian.. MASA AKU TERHAD... TIDAK SEPERTI DULU (zaman aku giler mengular cam nak mampus dulu tuh...), sekarang aku ada limited time utk berblog.. MAINTAINING PERSONAL BLOG NOT WITHIN OFFICE HOUR.. itu sahaja yang aku nak bagitau korang… (tapi bila waktu malam.. asal nak masuk internet jer.. si nureen tu akan mengaruk nak main komputer gak... dan kekadang CIK WIRELESS BROADBAND tuh.. akan BUAT HAL.. kejap2 semput.. geram tul.. penat taip entri panjang2.. dah ter’spoil’ tgh jalan…!!

Aku terima komen2 sahabat2 blog.. di antaranya RATU HATI.. (who are you my dear?)..
Sepanjang aku ‘tutup’ blog aku dulu.. mmg aku bermuhasabah diri… memikirkan kenapa dan mengapa semua ni terjadi.. END UP aku PENAT.. dan AKU MALAS nak fikir (fikir exam lagi bagus…)… tapi komen dari RATU HATI buat aku tersedar.. mungkin jugak ini kifarah, peringatan atau pengajaran utk aku…

Dulu.. (ni kisah kat kompeni lama aku dulu…), aku pernah baik dgn satu group nih… then, oleh kerana ‘seseorang’ ni agak ‘berpengaruh’ kat situ makanya kami ni ‘menurut perintah’ sahajalah… sehingga ‘seseorang’ ni ‘ada affair’ ngan ‘seseorang lagi’, makanya keadaan jadik sikit huru-hara bilamana ‘seseorang lagi’ ni tak suka ‘sapa-sapa’… dan aku yang group dalam ‘seseorang dan seseorang lagi’ hanya “menurut perintah” pada sapa yang mereka suka dan tak suka… dan aku pernah jugak kerana ‘berada dalam group mereka ni”.. ‘mem****kan’ seseorang (walaupun kononnya budak ni mmg problem lah apa lah itu lah ini lah… biasalahkan, org kalau tak suka..).

Betullah kata2 WHAT GOES AROUND, COMES AROUND… baru aku rasa bagaimana perasaan ‘dip****kan”… kesian.. (tapi lagi kesian kat budak tu sbb dia mmg takder sapa2 masa tuh... tapi aku at least.. BOSS IS ALWAYS ON MY SIDE… ALWAYS.. ALHAMDULILLAH…. ).. so, pasni.. aku nak kawan dgn semua org.. walaupun kalau org taknak kawan dgn aku…aku tak kisah.. janji, bukan aku yang mulakan segala tohmahan dan persengketaan (dulupun bukan aku yang mula, aku cuma pengikut yang mambabi-buta.. BODOH BETUL!!)…

Tapi, setiap yang berlaku, aku yakin.. ADA HIKMAHNYA… walaupun aku dah agak “KURENG” dgn bebudak **** tapi ALLAH ANUGERAHKAN AKU KAWAN2 BLOG yang hebat… (dan tika dan saat ini KAKLONG masih setia disisi aku.. sentiasa… I LUV YOU KAKLONG!!!)… dan jugak aku jadi lagi rapat dgn AKAK UNIBERS kita tuh.. sapa lagik kalau bukan kak ungku dan peminat2 FANATIK dia yang lain-lain tuh… (aku dah ada teman geng melayan tekak kat Johnny tu nanti.. yeehaaaa…)

Dan lagik.. AKU JADIK JIRAN TOKMA… dan kawan2 aku LAGI RAMAI.. sampai ke UK, US.. tak lupa gak yang kat JB dan merata pelusuk mesialah.. (oh akak suka-suka ku.. lama tak dengar berita..- tu cikgooden merajuk ler tu kalau aku tak sebut nama dia tu..)

Meskipun aku tak sebut nama sorang2 kat sini.. tapi percayalah.. kalian yang membaca, meninggalkan komen, menghantar sms dan email, benar2 menceriakan hati dan hari seorang aku… aku TERAMAT MENGHARGAINYA… cumanya AKU MOHON MAAF kerana tidak membalas atau meninggalkan komen pada kalian… mungki nanti.. bila LUKA ku SUDAH TERUBAT… (POYONYER AYAT)..

DAN AYAT TERAKHIR AKU…

SAPA NAK KAWAN DENGAN AKU SILAKAN..
SAPA TAKNAK KAWAN SUDAH!!!..
Aku tau korang tak perlukan aku dalam hidup korang.. kan kan kan…

Ingat tak lagu masa kecik2 dulu.. “tak nak kawan sudah, nama kau bedah, laki kau dolah, t**** kau sebelah…” wakhakahkahkahkahkhakhakhakhakhakkah…

(cis.... ayat kat atas, cam baik jer.. ayat last.. cam hampess....)

SEKALI LAGI…
AMPUN DAN MAAF DIPINTA ATAS SEGALA DOSA SAMAADA SENGAJA ATAU TANPA SEDAR TELAH DAN PERNAH DAN “BAKAL” DILAKUKAN… hihihihihi

17 comments:

tentangseseorang said...

nak majuks gak lah mcm nih. :P

Ungku Nor said...

"(cis.... ayat kat atas, cam baik jer.. ayat last.. cam hampess....)"

aku baru je nak cakap camtu..hahahaha ;p

p/s eniwey bebeh, entri ngko hari ni tersangaaaaatttt la poyonya..bluweaakk keh keh

p/s #2 - lupa lak nak pesan, ngko dah kawan dengan akak ni kan..kan..
jangan berani2 nak kasik adiah memahal. gua siyes okeh.
apetah lagi kain sari kat bangsar village yang buleh dibuat langsir tuuuuu!!!

Mak Su said...

apa ni tiny? tak paham.... uwaaaaaa

aNIe said...

Hmmm...akak kene baca betul2 ni...banyak yang tersirat...

Apa-apapun...kawan2 di alam maya ni banyak menceriakan hidup kita...betul tak Tiny...? Lebih2 lagik pada akak yang kesunyian ditinggalkan cik abang nun jauh disana...huhuhuhuh...jadi pada blog kengkawanlah tempat akak menghibur hati selain bersama anak2...

Betul kata Tiny...saper nak kawanlah...tak nak kawan sudah...

amirhisham said...

anie> setuju setuju sangat.... by the thanks for support my sis..'

huhuhuhu terharu nyer..

KAKTINY said...

ady > alalalalallala... majuks le plak dia tuh.. jgn le majuk ngan kaktiny ady oii... sian kaktiny nih.. huhuhuhu...

ungku nor > tu naseb baik eden tak tulis entri KEKECEWAAN TERLAMPAU sebab ada BATALLION yang tak mau teman eden makan tengahari.. org nak banjer pun tak nak.. grrrr.....

maksu > mentang2 ler entri skrg guna bahasa wikipedia bagai...
bahasa2 mudah ni asik tak paham jer kan.. hihihihi.. gurau jer maksu yer.. jgn majuk yer...

anie > akak.. mmg BYK sgt ya g tersirat.. akak kena carik point2 sini dan sana dan di blog situ dan situ utk tahu apa sebenarnya...
tapi yang lepas tu biarlah berlalu kan akak kan... hihihihi... hargai yang ada bersama kita sekarang.. dan sayangi org yang menyayangi kita.. ye tak..
mmg betul kak.. kawan blog byk yang menghiburkan dari yang melukakan.. berbanding kawan realiti..

amir > phergh.. baguih gak lagu ni.. hang tulung jawabkan entri utk kaktiny.. so, WITHIN OFFICE HOUR tu.. hang jawabkan lah.. takyah kaktiny nak bawak laptop mai opis tiap2 hari.. kehkehkehkehkeh... hahahhaha...
tq my beloved brother.... jom lepak johnny jom.. bawak budak2 bujang lain tu sama... nak?.. hihihihi...

Sastri said...

salam kak... *hugs*

xiiinam751, musafir denganMu said...

...er...kita kawan ek?........

Masy said...

dah macm wasiat la pulak. ermm..

kakak, kakak nak jadi kakak sy tak? *sambil pegang belon* hihihiih

Cikgooden ...(Selumbar Emas). said...

hang kalut apa ni kaktiny?....

amirhisham said...

amir on jer. Set time...

heheheh

KAK LONG said...

ambil masa ni untuk muhasabah diri dan belajar dari kesilapan lalu. betul, kita selalu nilai orang but try pulak kali ni nilai diri sendiri....good luck, i love u 2. tapi aku pun ade bende gak nak share dgn hang...probably hang tak perasan benda ni, atau aku je salah tafsir....tapi moh le kita muhasabah same2

en_me said...

akak tiny tewww, blog vukanlarrr hakmilik.. kekallls.. keep it up akak

suara said...

tiny... lagu masa kecik dulu? Tak leh recall la. Apa yg "... t**** kau sebelah"

yg t***** tu apa erk... tak leh agak lah. Huhu...

ctnik said...

alamak..tak dap nama kita pun...sedih aaa...gurau je-apapun kak-all the best-janjji hubby happy"!!

CikguZue said...

salam,
lama tak bersembang di sini...tiba2 tuan rumah nak tutup pintu...alahai! hehehhe...gurau je.

Apepun, semoga berbahagia dan tenang dgn ape jua yg dipilih...

KAKTINY said...

sastri > salam peluk cium Sas... hug hug mmmuuaaahhhh... sayang sas...

751 > kawan kan kawan kan kankankan...

masy > ko buatler iklan tu ngan anak kaktiny si nureen tu.. mmg sesuai sgt..

cikgooden > sesekali layan blues + lepas geram cikgooden oiii..

amir > SET!!...

kaklong > pesananmu ku ambil sbg azimat.. tq tq tq...

en_me > setuju.. huhuhuh

suara > toksah ler ko agak su oii... bahaya.. tak sesuai... wakhakhakhkahkah..

ctnik > walaupun tidak ku tulis.. namun namamu TETAP menjadi POJAAN hatiku.. hihihihihi

cikguzue > salam cikguzue.. ampun maaf dipinta sbb tutup 'dengan' sengaja.. merajuk ler konon masa tuh.. wakahkahkah.. tap life must go on kan.. lantakler org nak buat apa pun kat kita.. kita pun kekadang bukan betul sgt.. iyer tak.. jadinya tiny tgh merehatkan minda utk muhasabah diri dan cuba bangun dan belajar dari kesilapan.. buleh tak camtuh?.. hihihi

YA. INILAH KAKTINY

My photo
Happy with my status as a daughter, wife, mother, sister, in-law, staff, friend, cousin, relative, umat Muhammad, as muslim and as Hamba Allah... Alhamdulillah.