Dengan Nama Allah..



Aku menulis untuk meluahkan rasa hati, menyampaikan pengetahuan, pengalaman dan pengajaran untuk dikongsi. Bukan untuk pujian, apatah lagi sanjungan dan kedudukan. Aku menulis untuk mengasah ilmu ’aqli, memantapkan emosi, dan sebagai santapan rohani. Aku menulis berdasarkan ruang lingkup minda yang menaksir, akal yang berfikir dan jemari yang pantas menaip. Penulisanku adalah harapan kepada diri untuk menyalur INSPIRASI. Permulaan, pertengahan dan pengakhiranku adalah doa, untuk mendapat redha Illahi bagi meraih syurga firdaus yang abadi.


"Ya Allah, redhai aku kami, hamba-hambaMu".

Friday, February 06, 2009

4 BULAN

okeh..

aku MEMUTUSKAN utk CUTI REHAT selama 4 BULAN!!!... pergh... giler lama tuh.. hahahah
(isy.. org kata pantang 44 hari.. aku bagi sampai 4 bulan.. agh.. takperlah.. hihihi)

Makna kata.. hanya bulan 6 aku akan kembali ke sini... (InsyaAllah.. kalau tak lupa password.. kehkehkeh...)
- tapi tak tau ler kan kekalau aku TERAJIN PLAK TERJAH MASUK SINI... kot kot tetiba muncul entri baru.... hihihi ... aku tak kata AKU JANJI TAKDER ENTRI pun KAN KAN KAN... hahahhaha...


Semoga pada masa tu nanti.. SEGALANYA SELESAI... study-exam, wedding ceremony, project paper, kenduri-kendara itu ini.. dan segala-gala hal lainlah..

Justeru itu.. aku akan BEREHAT sementara..

Semoga ketemu lagi di lain waktu, masa, ketika dan siaran...

Dan.. semoga juga masih ada yg sudi berkawan dan harap-harap masih ada yang mengenali aku ketika itu nanti.. (wah.. setakat 4 bulan.. macam 4 tahun.. poodah tul ler.. hahahha)

p/s.. tapi aku tak pernah restrictkan diri utk 'duduk diam' tanpa 'beronda-ronda' kota raya di umah kawan-kawan... dan kalau 'terberkesempatan' tinggal jejak.. maka.. akan ku tinggalkan nota kaki tangan buku lima semua cukup ler.. kehkehkeh... kalau tak.. aku baca jer lah.. (silent reader gituew..hihihihi)

aku sayang semua...

Semoga semua gembira dan bahagia dan senyum seindah "SURIA PAGI..."

30 comments:

GDIZ said...

Rehat berjalan2 ke kaktiny..ke rehat2 dirumah je...nnti ns pun nk rehat juga 2 bulan gitu..xsabar nk cuti dh nihh, hehe

Ape2pun selamat beristirehatlah ye ;p

kamar hati said...

uikssss....

rehat?????

4 bulan????

biaq betui????

apa pun selamat beristirehat la...
semoga lepas ni kembali ngan coretan yg gempak gempita yer...hihihi...

* singgah2 la teratak kamar.... (",)

iina said...

Selamat berpantang dan menyudahkan kerja2 ko.. settlekan study ko.. urusan2 keje.. eloklah rehat2.. tpppppppp jgn lupa jejln rumah aku.. idak krg ko pntg mesti sempat abis.. ;)

kakpiah said...

jap2..
nih kak tiny yg mana satu ni aaaa???
dah lupa la...
alaaa.. cemana nih..
belom pat bulan lagik aku dah lupa sapa kak tiny nih...
iskk...

Mr PenyuBiru said...

berblog pun bleh ambik coti ek? nnt ku nak try apply lah. keh3..

ladylikeme said...

uikss nak rehat ker...
erk..kaktiny nak tanya sikit tentang law nieee leh tak..soklan dah forwardkan kat email kak tiny...tolong yerkkkk

kadok said...

aik..lamanye rehat..biar betul..

Ungku Nor said...

pat bolan??
huh..patplohpat tawun pun gua still buleh cam gelak ketawa lu yang 'THE ONE AND ONLY' tuuuu!!!

ehehehe.

p/s hapdet je yg coti pat bolan kan?
deting tak coti pat bolan kaannnn??
ihikss

TOKMA said...

Selamat bercuti panjang tiny. Kalau rindu2an...singgah2 ler kat umah no. 1 yer. Kita nunggu jer awak tingtong.

zino said...

blogging pun kela apply cuti ya.. sape nak lulus kan tu hehe

Cikgooden (Selumbar Emas). said...

lama tak masuk sini haih...bila masuk dia cuti pulajk..

hang memang la kak..

kingbinjai said...

selamat bercuti

riqzmie said...

hi can we exchnage our banner,if u done have banner i still can post yur link,please let me know after it done.my blog about my addicted making wire jewelry.thank

tiny laiman said...

Salam Kak Tiny..ni tiny nak minta bantu, nak mintak tolong sgt2..
Kak Tiny ada nota mengenai asas undang2 di malaysia tak? sakit kepala lah kak sebab nak cr buku tambahan nota utk asas undang2 tak ada..atau kalau kak tiny tahu dalam laman web apa yg tiny boleh cari mengenai undang2 ni..
THANKS KAK...

Mak Su said...

wow! lama gaks tu

Masy said...

coti pat bulan eh. ade belen brape ari utk coti thn ni? hahahaha

13may said...

selamat maju jaya :)

AHMOI said...

4 bulan ek...ingat 4 kurun..hehehe..akak jgn riso lerrr...ani akan sentiasa ingat akak jhonis nih..hehehe...

Princess Liyana said...

selamat berehat kak;)huhu

Intan Rosnitta said...

Selamat bertapa Tiny. Akak pun bz gak skrg.

Take care k! Muahhh!

:)

Sastri said...

selamat berehat kak... *hugs*

masni qisrine said...

cuti lagi ka ni????

en_me said...

cuti ghitewww..

chinta said...

selamat berehat dan all the best in your exam.

Masy said...

time's up!!! cepat apdetttt!!`

KAMATO said...

Selamat berehat..........

Kak Long said...

woi dah empat bulan dah! dah abih belajaq dah kita woi! dah abihhhhh yeyyyyyyy!!!!!!! Hapdet la....cite pengalaman empat bulan hang.

fusarium solani said...

Salam,

Kemaskinilah blog anda!!!

en_me said...

perghhhh.. bercuti ghupernyerrr..

Masy said...

4 bulan ke 4 thn ni hehehe

YA. INILAH KAKTINY

My photo
Happy with my status as a daughter, wife, mother, sister, in-law, staff, friend, cousin, relative, umat Muhammad, as muslim and as Hamba Allah... Alhamdulillah.