Dengan Nama Allah..



Aku menulis untuk meluahkan rasa hati, menyampaikan pengetahuan, pengalaman dan pengajaran untuk dikongsi. Bukan untuk pujian, apatah lagi sanjungan dan kedudukan. Aku menulis untuk mengasah ilmu ’aqli, memantapkan emosi, dan sebagai santapan rohani. Aku menulis berdasarkan ruang lingkup minda yang menaksir, akal yang berfikir dan jemari yang pantas menaip. Penulisanku adalah harapan kepada diri untuk menyalur INSPIRASI. Permulaan, pertengahan dan pengakhiranku adalah doa, untuk mendapat redha Illahi bagi meraih syurga firdaus yang abadi.


"Ya Allah, redhai aku kami, hamba-hambaMu".

Friday, January 30, 2009

Senyum

Senyum seindah suria
Yang membawa cahya
Senyumlah dari hati
Duniamu berseri

Senyum umpama titian
Dalam kehidupan
Kau tersenyum ku tersenyum
Kemesraan menguntum

Senyum...
kepada semua
Senyumanmu amatlah berharga

Senyum...
membahagiakan
Dengan senyuman terjalinlah
Ikatan...

p/s : pernah dengar lagu ni?..

aku tak tahu nak update apa.. ini jer yang terlintas di kepala..
bulehlah!!!...

35 comments:

kakpiah said...

ye laaa...
ye laaa...
aku senyom la kak..
aku senyomm..
heeeeeeeee..

KAKTINY said...

kakpiah > piah.. o.. piah.. ko mmg selalu buat kaktiny GELAK tau.. bukan setakat senyom dah nih.. tergolek mengesot berguggle-giggle gelak walau pun komen ko sebaris ayat.. hihihi... (ko sure ker ko piah ngesot?.. bukan piah lawak ker?.. kihkihkih..)

tentangseseorang said...

tgh senyum la nih. siap sengih lagik

lalalalalalala

KAKTINY said...

ady > weit.. apa sengih-sengih?.. pi solat jumaat daaaa!!!... sekeh kang... kihkihkih...

HABIHA69 said...

ye lah senyum kan seQeqah kan..kan..elok sedeQah senyum hari Jumaat nih kan..kan..

KAKTINY said...

habiha69 > betul betul betul (ala2 gaya upin ipin.. hihihi)...
dan senyum tu jugak terapi jiwa.. betul ker?... betul jugak lah.. hihihihi

ladylikeme said...

BETUL...BETUL...BETUL....:)

KAKTINY said...

ladylikeme > setujuuuuu... hihihihi...

Tie said...

Amboi Tiny......senyum ada makna ke?? Hi hi........

KAKTINY said...

Tie > amboi kak.. mentang2 entri ni hari jumaat... kehkehkeh... tak tak tak.. tak maksud apa2.. hahahhaha.... (seronok sebab esok, sabtu, ahad, isnin.. CUTI... hari wilayah...).. hihihi

lupekanje said...

senyum la ni..........
senyum tu sedekah..
senyum itu blh memberi seribu satu macam makna...so, pasti kan tiap snyuman tu ikhlas, agar dpt pahala sedekah....

Ungku Nor said...

fuuhh..legaaaa..

hang dah baik 'demam' la ni kan??
;p

KAKTINY said...

acik > tak dapat sedekah 'coklat'.. dapat sedekah senyum pun jadilah acik yek.. kehkehkeh..

ungku nor > dah dah dah... hihihi..

Intan Rosnitta said...

Tiny,

Akak tak tau nak komen apa. Cuma rasa nak senyum je.

Take care, Tiny!

:D

GDIZ said...

senyum utk awet mudee ;p hehe

lupekanje said...

aha..coklat...biler nk dpt kiriman coklat nih..org tgh sibuk ngan assignment tuh...study hard bebeh..lupekan pasal coklat..
acik ni klu mampu, ndak je sambung lagi bajar..tpi anak marah...tk kasik lebih dari diorg...hehe..coklat kita deal kendian..

Neeza Shahril said...

*smile* and say cheeseeeeee.... :D

TOKMA said...

salam kaktiny, hari2 tokma senyum, tiny buat tak nampak jer. Tiny sibuk kot...mungkin sibuk ngan study. Semoga berjaya nanti. Saja bertanya kabar...harap tiny sehat sejahtera.

Cikgooden (Selumbar Emas). said...

senyum satu sedekah...

yang memseri senyum...pemberi sedekah

yang mintak orang supaya senyum, adakah kita nak panggil dia peminta sedekah?..

Monkey D Luffy said...

aku nak sedekahkan senyuman kat akak... hehehe

Mak Su said...

lagu apa ni ek? lagu roti ya?

iina said...

Senyum selalu awet muda cam aku wakakakah.. leh ke buat cogankata tuh?? senyum ehh senyum

eddie dewanaga said...

lagu ni slalu main dlm tv kan..??

senyum seindah suria...!
gua setuju, senyum seindah suriani,
budak terminal 3 airport changi, s'pore yg cukup garing, merabak jiwa gua beb...

Oops!

cikgu jawe said...

sblm senyum gosok gigi dulu :)

xiiinam said...

Hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm..ngeh..ngeh..ngeh.......rasa tak senyuman ckLah?

zino said...

senyum tu kan satu sedekah... meh kito senyum.. tapi ada satu kamera tu yg b oleh detect kito senyum ke tak.. haha..

Tie said...

Aiikk?? Masih senyum lagi ke?? he he..

Nanti senang datanglah ke blog kak Tie ambil award, ye...

kad0k. said...

kena baca sambil nyanyi ehhh..lepas tu senyum...nahhh..skrg baru aku paham...:p

Masy said...

senyum gak :)

kingbinjai said...

:)

AHMOI said...

SENYUM JGN TAK SENYUM...KALAU SENYUM LAGI AWEK MUDA..TP JGN LERRR SENYUM SORANG2 LAK..TU BAHAYAAA...HEHEHE...JOM JUMPA KAK..HEHE

tentangseseorang said...

kak,
ada tribute entri untuk ko.

chinta said...

rasa nak blk mesia plak bila teringat lagu nieh....isk

Eiba said...

Kak..saya sentiasa senyum kak..tapi saya carik kak sepi niee...ngan AKAK..maner depa pi kak??? Rendu sgt kat depa tuuu...hadddoooiii...menyepi lah pulak....

Anonymous said...

salam,
ape khbar kak tiny?
nice blog..suka cara penulisan akak...jujur,

jemputlah ke blog saya ye:

broshy.blogdrive.com

salam Ukhwah,
broshy

YA. INILAH KAKTINY

My photo
Happy with my status as a daughter, wife, mother, sister, in-law, staff, friend, cousin, relative, umat Muhammad, as muslim and as Hamba Allah... Alhamdulillah.