Dengan Nama Allah..



Aku menulis untuk meluahkan rasa hati, menyampaikan pengetahuan, pengalaman dan pengajaran untuk dikongsi. Bukan untuk pujian, apatah lagi sanjungan dan kedudukan. Aku menulis untuk mengasah ilmu ’aqli, memantapkan emosi, dan sebagai santapan rohani. Aku menulis berdasarkan ruang lingkup minda yang menaksir, akal yang berfikir dan jemari yang pantas menaip. Penulisanku adalah harapan kepada diri untuk menyalur INSPIRASI. Permulaan, pertengahan dan pengakhiranku adalah doa, untuk mendapat redha Illahi bagi meraih syurga firdaus yang abadi.


"Ya Allah, redhai aku kami, hamba-hambaMu".

Wednesday, January 14, 2009

Kerana..... thanks sahabat...


Kerana markonah ku dulu tuh.. aku hampir2 tidak menerima ‘pemberian’ sahabat jauh.. huhuhuhuhu...

Mujur cik abang bebel carik majalah motor trader dia.. dlm dok menyelongkar.. aku ternampak ‘kad pos’.. ada bungkusan untuk aku dan perlu aku ambil di kaunter serahan pos (kerana pada hari pos tu sampai, aku tak ada kat rumah.. ni mesti kes markonah aku TIDO nih!!!)

Dan paling aku geram.. si markonah tu tak cakap pun yg ada ‘kad pos’ utk aku.. (rasanya dia main campak jer kat timbunan majalah tu.. dia rasa tak penting kot…)…

Sekali lagi.. SYUKUR sebab aku ‘terjumpa’ sehari awal… kalau aku jumpa hari ni.. maunya ‘sadakallahulaziiimmm’ parcel tu – dihantar pulang ke TUANNYA yg jauh di mata dekat di hati tuh.. huhuhuhuhu….

Lepas tgk tarikh (tarikh sampai 27/12/2008), dan aku diminta mengambilnya sebelum 15/1/2009..... aku rasa cam nak nanges pun ada... dh lama rupanya parcel ni berada di Malaysia.. cumanya tak sampai ke tangan aku... (aku rasa mesti tuan punya tertanya2 samada aku terima atau tidak hadiah dia... huhuhuhu... SEDIH SGT... aku sepatutnya TERIMA hadiah tu pada BIRTHDAY AKU duluuuuu...) waaa waaa waaaa waaaa....

Andai aku tak cari majalah abang, aku rasa, pastinya parcel ni dh pun dlm perjalanan pulang ke tempat tuan yg memberi... huhuhuhuhuhuuhuhuuuuu....

Walau apapun.. memang dh tersurat HADIAH TU TETAP REZEKI AKU.. dan IA UNTUKKU... (walaupun lambat menerimanya…) makanya... ALHAMDULILLAH… dan TERIMA KASIH SAHABAT… atas ingatan dan pemberianmu… yang amat AKU HARGAI…

TERIMA KASIH SAHABAT DI GLASGOW… I LUV U… muah muah muah…

21 comments:

iina said...

Baru semalam aku tertanya2 pasal aku ye bungkusan.. sampai aku selongkar p carik kertas resit tu balik tak jumpa2 lak tu.. sebab aku tgk2 ikut mata hati aku.. dah nampak benda tu sampai.. just pesal senyap jek.. dah agak dah mesti ada hal nie.. sebab selalu kalau aku pos dlm 2 mggu pling lewat ler mesti dh smpi, selalu dlm seminggu jek dh smpi ye..

Alhamdullilah yang penting aku tau benda tu dah sampai dah, kira itu hadiah aku sempena betday n ko dapat 4 ari tu kan.. ;) Patut ler pagi tadi masa aku nak p kerja cam terbyg2 ko pegang benda2 tu.. rupanya dah sampai ;) alhamdullilah ;)

Abahnajwa said...

Kak Tiny,

Wahhh...dapat hadiah yek..

Kenapa komen saya tak kluar yek dalam n3 dulu tu..

Sodih den..

Abah..yang jauh...hati..
:-P

zino said...

mana gambar dia...

HABIHA69 said...

Salam Sis...kalau parcel tu ada setem glasgow boleh simpan tu...

nasib baik hadiah..kalau surat saman polis ker cam ner ye?ada yang kena reman nanti..hu..hu..hu..

whitetulip said...

ha 'ahlah. mana gambornya..teman pon nak tau gakksss..ceh.takkan tulip hadiahnya kan..kan..ekeke

KAKTINY said...

Iina > selamat aku jumpa weh.. rasa cam nak nagis je bila org pejabat pos tu cakap.. “kalau cik tak datang amik hari ni, mmg esok kitaorg kena hantar pulang parcel tuh’.. tersentak aku.. rasa cam nak kejar je markonah aku tuh.. (selamat dia dh balik kampung dia..).. anyway.. time kasih sesangat yer... ‘aku bukan setakat dah pegang... TAPI AKU DAH PAKAI PUNNN…’ laki aku JELES weh.. warghkahkahkahkah…


Abahnajwa > tunggu set pinggan dari abah.. warghkahkahkah.. taklah.. gurau jer… nak carik peluang pi sana.. and lepaking kat umah abah… hehehhehe

Ada ker komen abah?.. tiny tak penah moderatekan komen ler abah… mesti something wrong masa abah post komen aritu kot…
Jangan merajuk dgn tiny… bukan salah tiny abah… huhuhuhu..
Janganler jauh hati.. kang tiny nak tumpang umah sapa kalai pegi sana nanti… hihihihihi


Zino > gambarnya?... kena tanya tuan yang bagi.. boleh tak post gambar hadiah dia bagi tuh…heheheh


Habiha69 > tuh ler... mujur bukan saman polis.. kalau tidak.. tetiba polis kt depan umah nak hantar gi penjara… hahahhahahaaa…


Whitetulip > hehehhe.. nak tgk gambo?.. takut korang jeles nanti.. hehehheheheh…. Kaktiny tunggu whitetulip bagi tulip kat kaktiny… hahahhah

Ungku Nor said...

ciss..markonah ni memang nak kena santau nihhh!!!

;p

lupekanje said...

markonah balik nanti siap dia...heheh..
share lah adiah tu...

Masy said...

nak tgk gakkk

aNIe said...

Tak amanah betul markonah tu...baca nama markonah tu...ingatkan tiny sebut nama kucing akak...hehehhee....

Alhamdulillah hadiah dah sampai...memang rezeki..

axim said...

selamat hari khamis untuk kak Tiny..

kamar hati said...

wahhhhhhhh...dapat hadiah dr jauh...bestnyer....tunjuk la skit, org semua nak tengok tu.... :):):)

Monkey D Luffy said...

mana hadiahnya?

CRAZY BEAUTIFUL88 said...

rezeki jangan ditolak dik, mesti best dapat adian dari jauh

Yunus Badawi said...

Bestnya dapat hadiah. Dari Glasgow lagi.

eddie dewanaga said...

biasanya diorang tak aware benda2 notis ni... org2 kita pun ramai mcm ni... ambil mudah dgn pelbagai perkara..

iina said...

adeihh ko nie nak tayang hadiah pun nak tanya aku ke?? cehh memalu lak..

Aku hampir2 nak htr email tanya muahahaha asal2 nak suprise.. tapi hati aku duk kata.. xyah tanya dulu.. pelik gak aku masa tu.. tapi mmg mlm sebelum tu aku bagai nak rak carik resit sebab nak tepon mesia tanya.. last2 sebab xjumpa aku tawakal jelah.. siap byg tu ko dpt pegang.. sebab tulah kot ko tergerak hati nak belek2 majalah tu.. aku ingat ko pepaham masa aku mintak address ko adeihh ko nie tiny wat2 donno lak :P

Keyword said...

Submit your Blog to our Newest PR 3 Web Directory for Bloggers. Visit KeywordDir.info

Princess Liyana said...

huhuhu..memang hadiah itu utk akak...even lmbt smpai, tetap dpt jgak;)uhuhu

KAKTINY said...

Ungku Nor > tolong santaukan kak.. kehkehkeh... (toksahlah.. kesian kat dia.. dia tak kawin lagik.. warghkahkahkah)


Acik > dia dah BALIIIIKKKKK pun acik oiiii.. dh selamat baliikkk kampung dia selamanya… hahahhahhaaaa…. Share ?.. nak ker?... hihihihi


Masy > kaktiny bukan apa.. bukan taknak tunjuk.... takut ko meraung jer dik oi.. kalau tgk hadiah tu.. warghkahkahkahkah…


Anie > tu ler dia kak.. amanah ker tidak.. dia dah pun selamat tiny hantar balik ke kampung halaman.. contract finis... hehheheh
Syukur dpt gak hadiah tu.. suka sgt.. hihihi

Axim > selamat hari jumaat... (kaktiny balas hari jumaat le sayang… sorry yek.. hihihihi


Kamar > nak tgk gak ker?... janji jgn jeles yer.. kehkehkeh


Kapten > kalau kaktiny tunjuk.. ko ada2 rasa nak bagi triple dari hadiah tu tak?.. kehkehkeh


Crazy beauty > betul kak.. tu yg terus pakai tuh.. hihihih


Pak Yunus > mmg bangga sgt sbb sahabat jauh tu sgt2 mengingati saya yg ‘tiny’ nih...hihihi


Eddie > betul betul.. setuju sgt.. (eh.. naper aku tetiba leh setuju ngan budak naga ni weh?.. hihihihi)


Iina > ooo.. kiranya buleh ler aku tayang hadiah ko bagi yek.. kehekhkeh… okeh okeh.. nanti aku postkan gambarnya utk tatapan diorang yg dok meratap merayu nak tgk hadiah ko bagi kat aku tuh.. (aku sure diorang jeles.. warghkahkahkah..)
Aku mmg rasa nak nanges bila tgk hadiah ko.. kalau aku lewat sehari.. sure ko terima balik parcel tuh.. mujur maid aku tu dh balik indon.. kalau tidak mesti masuk paper kes majikan dera pembantu rumah kerana sebungkus hadiah.. warghkahkahkah…


Liyana > betul.. syukur sbb mmg tersurat rezeki kaktiny.. hihihi

misz_A said...

salam singgah...

YA. INILAH KAKTINY

My photo
Happy with my status as a daughter, wife, mother, sister, in-law, staff, friend, cousin, relative, umat Muhammad, as muslim and as Hamba Allah... Alhamdulillah.