Dengan Nama Allah..



Aku menulis untuk meluahkan rasa hati, menyampaikan pengetahuan, pengalaman dan pengajaran untuk dikongsi. Bukan untuk pujian, apatah lagi sanjungan dan kedudukan. Aku menulis untuk mengasah ilmu ’aqli, memantapkan emosi, dan sebagai santapan rohani. Aku menulis berdasarkan ruang lingkup minda yang menaksir, akal yang berfikir dan jemari yang pantas menaip. Penulisanku adalah harapan kepada diri untuk menyalur INSPIRASI. Permulaan, pertengahan dan pengakhiranku adalah doa, untuk mendapat redha Illahi bagi meraih syurga firdaus yang abadi.


"Ya Allah, redhai aku kami, hamba-hambaMu".

Friday, January 23, 2009

Aktiviti aku dan bakal pengantin...

Banyak aktiviti yang perlu dilakukan menjelang BIG EVENT bagi Miss B yang cantik dan anggun itue...

Dari hari Sabtu, Ahad hingga minggu ini.. merata kami berjalan untuk ‘survey’ apa2 yg patut disurvey…

Di antara aktiviti kami ialah…

MENEMPAH BAJU NIKAH, SANDING dan PELAMIN..

Alhamdulillah.. yg ni SETTLE skit.. kehkehkeh…


MENCARI KAD KAHWIN…

Ada yang dh berkenan di hati.. tapi kena REJECT… tak pa.. tak pa..


Sempat gaks menyelitkan aktiviti “MAKAN KAT PAPPA RICH”.. warghkahkahkah…

aku order feveret baru ku yakni.. ‘Ipoh Kue Tiaw Sup..’ manakala Miss B order char kue tiaw


Air plak.. seperti biasa… aku tetap dgn ice lemon honey… manakala ice lemon tea kurang ais utk Miss B.. hihihi


Aktiviti yg paling BEST ialah… PEGI KILANG CHOCOLATE…
Kitaorg ‘menempuh treasure hunt’ ooo utk sampai ke sini…

Inilah kilangnya…

Dan tgk ler aksi2 Miss B yg dh rambang mata mencari jenis camner dia nak… (cantikkan orangnya.. jeles ooo jeles… berat badan dia dh turun BANYAAAKKKK SGT… maintain vogue ko yer dik… bagus bagus.. hihihihi – aloo sayang... kaktiny post gambar awak dgn izin yer... takut kang ‘kena block’ plak… warghkahkahkahkah….)



cantik-cantik bungkusannya.. (secantik 'reganya' ooooo...)





Dan di bawah ini ‘sample’ coklat yg dihidangkan kepada kami.... “CHOCOLATE TESTING”.. aku yg KURENG DGN CHOC ni.. telah dengan JAYANYA menelan 4 KETUL… hambik ko.. 4 ketul sekaligus…
Dan.. malam itu menyaksikan kepala aku yg separuh WENG gara2 makan coklat yg melebihi tahap sepatutnya… (aku mmg tak leh makan choc ler.. huhuhuhu…)

Dan.. bakal pengantin itu tengah MENGHITUNG HARI… hihihihihi… semoga berbahagia yer...


33 comments:

Monkey D Luffy said...

makan coklat... manis... jadi weng ek... huhuhuhu...

Mr PenyuBiru said...

bila sebut WENG teringat kampung weng dekat baling kedah.hehe..

baru ku tau, bleh beli choc kat kilang choc.hmm

iina said...

Dah tau migrain p belasah makan 4 ketul muahahha.. makan ler bebyk lagik.. dan lagik.. tulah akibatnya makan tak ingat aku ;)

Selamat menyelesaikan agenda penting..adeihhh.. tgk kuetiaw teringat lak char kue tiaw..

kamar hati said...

uiksssss...coklat...sedap tu....yum yum....

* kamar pantang dengan coklat....pantang nampak....mesti nak ngap....hihiihi.... (",)

lupekanje said...

tiny, klu tk leh makan coklat, buat cara tk leh makan..jgn makan.sebaliknya, pos je kat acik coklet tuh..heheh

KAKTINY said...

Kapten > kesian kaktiny kan.. sesetengah perkaran yg menjadi ‘gilaan’ perempuan-perempuan, tapi kaktiny TAK LALU.. hihihi.. (coklat, aiskrim dan choc cake... – kesian kan kan kan...) hihihi


Mr. Penyu Biru > sesekali try le ambush kedai tuh.. (jgn ler ko bawak anak-anak ko pegi situ….. parah weh.. hihihii)


Iina > kalau coklat dia ‘setakat rega coklat cadbury’... sanggup jer aku hantar sedozen kat ko.. tapi.. sekotak yg 4 ketul yg ‘cinonit’ tu jer dh cecah ‘belasan RM’.. baik aku belanja ko makan kue tiaw kat PAPPA RICH.. kehkehkeh...


Kamar > kamar minat choc yer.... kalau kamar pegi situ.. sure rambang mata gak...


Acik > kalau pos coklat lain buleh tak acik?.. rasa cam tak mampu jer nak beli coklat kat situ utk bagi hadiah kat org… hihihihi…

kakpiah said...

jgn nk salahkan cekelat la kak..
hang memang weng..
wakakakakakaka...

Ungku Nor said...

lu kan mang tak ske ceklat kan? kan??

tuh laa..
kutuk2 ceklat lagi.
kan dah kena daulat..ahakss

Masy said...

sedapnye cekelat!

kilangnye katne tu kak? ehem ehem nanti bole laa tmankan org lak eh? kot laaaa nanti akan dtg terkawen ke, itu pon klu kilang tu masih beroperasi hahahaahaha

Badariah said...

hehehehe.. ooo mmg seronok jln ngan kak tiny.. best2..
nanti kita pi survey tempat make up plak ehh.. tapi sebelum tu nak kena pi cari contact lens dulu.. hehehe
baru la cun melecun.. hehehe

KAKTINY said...

Kakpiah > kalau ko nak kutuk ker.. nak mengata ker.. waima nak mengumpat kaktiny pun.. kaktiny tak kisah piah.. FAHAM sangat perasaan org JELES dan masih MEROYAN tak dapat yg dihajatkan tu camner.. kehkehkeh… (ko berzanjilah byk2 bab pudding caramel tu.. memoga kak unibers kita lembut hati nak buatkan kat ko.. kehkehkeh) – oit.. bila nak layan capati nih?..


ungku nor > gue mmg FAIL bab cekelat2 ni kak oii... (suka le lu kalau minta BANANA SPLIT, ALL CHOC.. NOW!!!... – kompem gua tak share ngan lu.. hihihi)
Nanti KALAU gua pegi lagi... gua beli chocolate tu bagi lu rasa.. sedap oo kak.. (pasai tu gua telan 4 terus... kehkehkeh... tapi otak gua tak leh nk ‘terima’ sesuatu yg bernama COKLAT... huhuhuhu).. mmg KEBAL TULAH ko ka... kahkahkahkah....


Masy > kilangnya?.. nuunnn di SHAH ALAM.. dekat ler kalau ko nak gi menziarah.. hihihi… nanti kalu ko nak bagi coklat tu buat hantaran ker.. bleh jer kaktiny temankan… hihihi


Untie Baby yg cute > hihihi…. Seronok ler sangat yer.. hahahhahaa… wokeh2.. pi test make up lak.. byk lagik nih dlm list yg nak kena buat weh.. hihihihi…. (yg penting KAD KAHWIN nak kena KOMPEM beb.. kihkihkih…)

Sastri said...

kak... tak leh mam coklat? nape akak tak tapau untuk sas? aisey... rugiiii dah sas weh... keskeskes...

takde selera, coklat pun tak mampu menggoda diriku... huuuu...

goasop said...

selamat bakal pengantin baru.. ehe.

cambest je chocolate tu. =)

KAKTINY said...

sastri > ala.. naper plak sas tak berselera nih.. tak best ler dengar camnih.. pujuk2 hati tu bawak2 makan balik yer.. hihihi


goasop > terima kasih (wakil utk bakal pengantin..) hihihi
bagi peminat setia choc.. mmg best ler rasa dia.. hihihi (sayang nyer.. kaktiny kategori --> tak minaatttt + tak buleh telan sgt.. tak tahu naper... huhuhuhu...)

lupekanje said...

boleh..boleh...belilah yg termampu..hehe..sukernyer..

pearlEJ said...

salam kak... :)

ej nk bagitau kedai Cfood yg ketam steam tu... kedai dia kat belakang flat uda tanjong tokong.. kiranya akak kena masuk ke flat tu then drive terus ke belakang... situ jln mati.. betul2 tepi laut n dekat dgn tokong cina... kalau akak tak jumpa, akak tanya aja org2 kat flat tu, mesti derang tunjuk... :)

KAK LONG said...

weh...aku pun nak gi carik barang2 untuk hantaran gak...tapi coklat dah keluar senarai la....anak bujang aku nak ganti dengan helmet fullface...gila tak anak aku sorang tuh???

coklat? telan air liur jelah...larangan oleh doktor aku

xiiinam said...

adeh....ckLah tengah hilang selera ni...hilang daria rasa dan bau....lalu makan megi denag air sarsi je...hu...hu

zino said...

semuga majlis berjalan lancar... sedap nampak coklat tu..

en_me said...

miss b yg jeliterr ittewww.. fewwwitt

Abang Long said...

Kak'sTiny'sRich. Kali ini memang nak paksa !

Nak mintak alamat atau nombor tel kilang coklat tu. Sebab ada urusan sikit.

# Abang Long memang KETAGIH COKLAT ! Nasib baik tak ada undang - undang hukuman mandatori untuk PENAGIH COKLAT.

Uncle Lee said...

Hello Kaktiny, you sure have an interesting work. I love those dishes in your pics. Looks so delicious.
And wow! You sure one very attractive lady, *wink*.
Have a pleasant weekend, best regards, Lee.

tentangseseorang said...

kak aku masih utang ko kak. bila kita nak berpappa kaya nih?? dah nak basi dah title besday mom tuh :p

aNIe said...

Hmmmm...coklat tu betul2 menggoda selera...akak suka ceklat...

kueh bakar said...

kat serdang pun ada kilang coklat...kilang berry's

HABIHA69 said...

Sonoknya bakal pengantin tu menghitung hari tu kan sis...mesti pas nih tak heran larr dia kat coklat2 tu...bak sini coklat lebih boleh ker??

Badariah said...

boleh je.. sure ada lebih nyer.. hehehe..

Mak Su said...

shapa nak kawin? shapa? shapa? Miss B?

kaktiny msti cerita papa rich tu ek, maksu dah terliur dah, tapi tak reti nak pegi. kat alamanda ek.

AHMOI said...

sedapnyerrrrrrrrr coklate...
pssttt: dah sawan ngan papa rich lak ker.hehehe..

KAKTINY said...

Acik > syy... kang piah jeles plak.. kehkehkeh..


pearlEJ > alahaaaiiii… baca komen EJ ni pun dh sampai KL dah sayang oii.. takpa takpa.. next trip balik kampung.. siap bawak print komen EJ ni sekali.. hihihi … thanks..


kaklong > anak teruna hang tu mmg ler... hihi


ckLah > mak aiii... walau hilang selera.. tapi leh plak makan air sarsi.. minum air suam jer ckLah.. kehkehkeh…


zino > doakan yer.. hihi.. coklat tu mmg sedap weh.. (harganya pun.. mengamcam jiwa..)


en_me > oit oit.. tunang orang tu.. jgn dok fewit fewit.. kehkehkeh


abang long > nak address?.. alah.. masuk jer laman web dia.. http://www.fidani.cc/contact.htm


Uncle Lee > it is truly delicious.. yum yum.. you want some?.. come back to Malaysia.. hahahhaaa… have a nice weekend uncle..


Ady > ko kumpul ler utang ko tu sampai besday tawon ni punya.. buleh double celebration... ok tak idea tuh?.. warghkahkahkah…

Anie > mmg sedap akak.. bagi ‘penchenta coklat’.. kompem tak mau kuar dari kilang tuh.. hihihi


Kueh bakar > eh.. yer ker.. ada alamat dia tak?..


Habiha69 > nak coklat lebih?.. hah.. tu bakal pengantin kat dh tulun jawabkan tuh.. hihihi


Untie Baby yang cute dan comei > kan kan kan.. mesti ada lebih kan.. hihihi


Mak su > tu.. yg dlm gambar tu le yg nak kawin.. maksu nak gi pappa rich ker?.. meh umah tiny.. pastu tiny bawak pegi sana.. hihihi

Ahmoi > mmg sedap weh..(tapi kakak ko ni takleh makan cekelat… huhuhu) … dh demam cinta ngan pappa rich jugak.. (pasang dua buleh?.. kehkehkeh.. kanan joni, kiri pappa rich… kahkahkah..)

misz_A said...

hi haii...
salam singgah...waaah bestnyer siap g kilang coklat..kat mana tempat tu? best nyer coklat diaa

chinta said...

hari2 makan coklat...fevret...yg tiga segi tu comel la...

tr33gonometri said...

nice blog

www.tr33gonometri.blogspot.com

YA. INILAH KAKTINY

My photo
Happy with my status as a daughter, wife, mother, sister, in-law, staff, friend, cousin, relative, umat Muhammad, as muslim and as Hamba Allah... Alhamdulillah.