Dengan Nama Allah..



Aku menulis untuk meluahkan rasa hati, menyampaikan pengetahuan, pengalaman dan pengajaran untuk dikongsi. Bukan untuk pujian, apatah lagi sanjungan dan kedudukan. Aku menulis untuk mengasah ilmu ’aqli, memantapkan emosi, dan sebagai santapan rohani. Aku menulis berdasarkan ruang lingkup minda yang menaksir, akal yang berfikir dan jemari yang pantas menaip. Penulisanku adalah harapan kepada diri untuk menyalur INSPIRASI. Permulaan, pertengahan dan pengakhiranku adalah doa, untuk mendapat redha Illahi bagi meraih syurga firdaus yang abadi.


"Ya Allah, redhai aku kami, hamba-hambaMu".

Tuesday, January 06, 2009

Jadualku PADAT..

Bukak jer tahun baru.. aku DIHUJANI dengan segala appointment dan jemputan yang TAK BISA KU MENOLAKNYA..

Ada “hari-hari besar” yang akan berlaku dalam hidup orang orang yang ku kenali… dan juga ada PERKARA-PERKARA BESAR yang perlu aku lakukan sepanjang 5 bulan pertama ini.. (setiap bulan ada acara 'besar' dan setiap minggu PADAT dgn aktiviti... tak dapek ler nk beronggeng sakan sampai pertengahan tahun nih..).. ANTARA ACARA BESAR adalah....

1)FINAL SEMESTER…

2) WEDDING SESEORANG….


Aku dh semester terakhir… aku dh daftar tadi dan dh amik module.. class start minggu nie… DOAKAN AKU BERJAYA BERSAMA KAKLONG MENGHARUNGI SEMESTER INI DENGAN MUDAH DAN TENANG SERTA CEMERLANG (InsyaAllah.. 4 flat lagi.. hihihi…)

Dan wedding seseorang itu pastinya akan membuatkan aku PACK dan BIZIZ sangat-sangat.. dan tarikhnya “ALHAMDULILLAH”.. seminggu selepas FINAL EXAM AKU.. jadinya.. tak ler BERTEMBUNG.. kalau tidak.. takut tak keruan aku weh..

Hmm… nampaknya.. aktiviti blog and lawat-lawat – jalan-jalan ke blog kengkawan.. akan menjadi sedikit suram.. TAMBAHAN plak.. “MARKONAH” aku dh selamat sampai ke kampong halamannya… jadinya masa aku nk NGADAP PC kat umah ni AMATLAH TERHAD DAN TERBATASNYA.. (ni pun selamat si zaqwan DAH TIDO… hahaha…) – nak bukak time xxxx xxxx….. oppssss…. citer lama.. TUTUP BUKU.. takmau UNGKIT DAH.. (dan takmau jadi pasal plakss… hihihi)

Buat kakpiah… eh eh silap… piah-ngesot…. (eee…seram aku weh.. bluweakkk…) hang jgn nk jerit2 “menghitung hari” bila kaktiny nak update tau.. hihihi.. (oittt…deting kita pun tak jalan2 lagik nih… jom ler kita deting kat kedai mamak BRJ.. hang kan nak makan capati kan kan kan… ke, hang nak pi “kepe batu keras?” – yg kt atas dia ada motor besaq tuh… kehkehkeh )

Tugasan besar SEDANG BERMULA.. makanya AKU PERLU LAKUKAN SEHABIS BAIK.. INSYAALLAH… Amiinnn… Semoga aku Berjaya…

Aku nak lakukan yg terbaik untuk semuanya... sedaya dan semampu aku melakukannya... Dan aku lakukannya dengan penuh “keikhlasan” dan dengan senyuman…


24 comments:

Monkey D Luffy said...

semoga berjaya lagi si sem akhir kak.

p/s: akan aku tunggu depan pc untuk update dr blog ni. hehehe

KAKTINY said...

kapten sengal > time kasih atas doamu wahai adik sengalku yg baik hati.. hihihi.. (terharunya ada org tunggu update dr blog nih.. huhuhuuu...)

iina said...

kedai mamak BRJ heheheh aku ingat gik kedai tu masa nunggu ko balik keje.. bercinta aku nunggu kat situ tau.. nasib ler char kue tiaw goreng n roti canai dia leh ler telan.. idak mahu bercinta aku ngan mamak brj tu tau muahahha..

selamat menempoh semester akhir.. teringat masa aku wat master dulu.. masa last day presenation dissertation.. sedih jek.. sebab tak sangka dah abis selesai semuanya.. chaiyok2 ekk

KAKTINY said...

hahahah... kedai tu mmg NOSTALGIA ler.. hihihi... selamat ler ada kedai mamak tuh.. kalu tidak, kat mana ler ko nak tunggu aku kan.. kehkehkeh...
(takper.. nanti ko balik, aku suh mamak tu reserve nasi lemak plaks.. kehkehkeh... no no no.. nasik lemak kalu.. aku nk masak sendiri utk ko.. hihihihi..)

mengenangkan ayat "presentation dissertation".. tetiba aku rasa ada ulat bulu jalan-jalan dlm perut aku weh.. kembang kuncup jantung aku.. kebas-kebas tangan aku.. eeee.... bulan 4 ni aku kena present weh.. (aku cam berhajat nk minta buat awal jer.. so, time kengkawan punyer esok.. aku duduk dengar jer lah.. hihihihi...)

Abang Long said...

Jom kita ngeteh. Supaya bertambah padat jadual waktu Kak'sTiny'sRich.

kamar hati said...

uikssss...biziz balik ker??? alahai ciannyer akak kita sorg ni...apa2 pun good luck tuk akak yer....moga cemerlang, gemilang dan terbilang la yer...hihihiih.... (",)

HABIHA69 said...

Salam Sis wah dah sem. akhir tu...blajor betul-betul yer...moga tercapai impian...saye baru nak start balajor.

Sastri said...

kaktinyyyyyyy... waaa... lama sas tak bersiaran dan ketinggalan... bz... hukhukhuk...

tahniah kak... semoga terus cemerlang kak... bangga sebagai kaum sejenis... :D

KV said...

good luck bebeh!!

Masy said...

yaaa selamat balajar ye kakak. da beso nanti da keje bagus, jgn lupe hulur2 duit utk mak ayah kat kg. utk adik2 ni (tunjuk diri sndiri) pun kene gak hahahahaha

Tie said...

Salam Tiny, Moga2 berjaya...jaga diri baik2, ekk!

Uncle Lee said...

Hello Kaktiny, just dropped by say hello. You have a great week, Lee.

Ungku Nor said...

all the best bebeh!

*hanya mampu memandang dari kejauhan ;p*

GDIZ said...

Salam kaktiny...samat tahun baru..
(baru skrg sempat nk wish)

ns doakan moga kaktiny lulus dgn cemerlang nnti(terutamanya dlm statistik - heheh).Aminn

Moga2 tahun ni ape yg kaktiny azam menjadi & berjaya ye

kakpiah said...

tak yah la kak.. sian hang bizi..
nenanti la kita lepak sesama lagik..
yg penting dlm seminggu tu hang apdet la barang sekali dua blog nih.. hikhik..

*sambil diri blakang kak ungku dan memandang hang dari kejauhan.. ..* hehehehe..

Princess Liyana said...

huhu..good luck kak;)

sama3 kita usaha ok!huhuhu

yani_worldpeace said...

semoga berjaya kak tiny...kite tak kak tiny ble watnye...

Mak Su said...

tak per, padat pun padatlah, lebih happening ek :p

slow slow nanti hapdet ler :D

Danielle_Corleone said...

mari raikan perubahan! hehehe!

sofa besar said...

ini orang glamer ini tuh yg banyak kena book nih

Yunus Badawi said...

Padat dan sendat jadual dgn acara besar. Something to look forward kan. Celah2 tu bolehlah isi dgn update blog ni dan sekali sekala lawatlah kengkawan.

tasikmerah said...

tak cari markonah baru ke?

:)

KAKTINY said...

Abang long > nak ‘terkucil’ pun ku tahan jebat.. sebab kerja berlambak.. hehehehhe

Kamarhati > kaalu relax tu.. relax sgt.. time busy tyh.. hah.. amik ko.. kehkehkeh.. time kasih atas doa..

Habiha69 > trima kasih atas doa.. baru start blajar?.. baguih baguih.. teruskan..

Sastri > alahaaaiiiii adikku sas.. baru nampak batang idung.. hihihi... semoga kita semua bahagia... (terutamanya kaum sejenis... kehkehkeh... bukan diskriminasi tapi hak asasi... hahhahahha)


KV > time kasi darling.. hihihi


Masy > nanti bila akak dh grad.. dh dapat keje bagus-bagus.. akak berjanji akan bagi duit pada mak ayah tiap-tiap bulan.. dan bila ada duit lebih.. akak banjer adik-adik makan kat jonis.. (cam ayat baru nak masuk ITM plak rasanya…) warghkahkahkah..


Tie > atime kasih kak tie.. akak pun jaga diri yer.. hihihi

Uncle Lee > have a nice day to you uncle lee… hihihi

Ungku Nor > time kasih kak…
*lu dh sampai dubai ke kak?.. kehkehkeh...


Gdiz > STATISTIK DH LULUS.. alhamdulillah... dh tak der exam dah ler adik oiiii.... hihihihi...semoga semua selamat yer.. (jaga baby dlm pewot tu tau... hihihi)


Kakpiah > la ni kan.. (la dan saat ni la...)... nak cari sekali dua dalam seminggu tu nk ngadap pc kat umah.. cam nak carik ayaq kat tengah gurun sahara... hang tau dak..
*hang pun ikut kak ungku pi dubai gak ka?..... bluweaaakkkk… hihihi

Liyana > thanks my dear… ok.. sama2 grad on time yer..

Yani > time kasih yer.. doakan kaktiny k..


Maksu > mmg tgh SLOW giler nk hapdet maksu oiii... hihiihih


DC > berubah utk lebih baik.. lebih cemerlang dan lebih berhati bersih.. jom jom jom…
Sofa besar > time kasih singgah yer.. kuli-kuli cam ni ler nasibnyer.. byk arahan atasan kena dipenuhi… hihihi


Pak Yunus > tgh nak mencelah ler ni pak yunus oii.. mmg rindu nk lawat kengkawan… tapi tak dak ruang dan peluang... huhuhu.. huhuhu


Tasik > agen aku kata hujung bulan ni baru dia nk amik masuk orang baru… (aku suh dia cari yg ‘berumur skit’.. yg dulu tuh MUDA BELIA KO.. 18 tahun.. keje nyer tido, bergayut, bersms... pastu sempat lagi ‘bertunang’ masa keje ngan aku nih weh…)

肉圓不加大蒜Jason said...

徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,商標,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社

YA. INILAH KAKTINY

My photo
Happy with my status as a daughter, wife, mother, sister, in-law, staff, friend, cousin, relative, umat Muhammad, as muslim and as Hamba Allah... Alhamdulillah.