Dengan Nama Allah..



Aku menulis untuk meluahkan rasa hati, menyampaikan pengetahuan, pengalaman dan pengajaran untuk dikongsi. Bukan untuk pujian, apatah lagi sanjungan dan kedudukan. Aku menulis untuk mengasah ilmu ’aqli, memantapkan emosi, dan sebagai santapan rohani. Aku menulis berdasarkan ruang lingkup minda yang menaksir, akal yang berfikir dan jemari yang pantas menaip. Penulisanku adalah harapan kepada diri untuk menyalur INSPIRASI. Permulaan, pertengahan dan pengakhiranku adalah doa, untuk mendapat redha Illahi bagi meraih syurga firdaus yang abadi.


"Ya Allah, redhai aku kami, hamba-hambaMu".

Tuesday, January 13, 2009

Assignment yang menimbun


Perjumpaan pertama dengan lecturer dah pun selesai hari sabtu hari tu..

Sem ni daftar 3 subjek:
1) Industrial Relation (IR)
2) Quality Improvement (QI)
3) Project Paper

Dan senarai assignment :
1) IR = 2 (3 + 5) assignment + 1 project paper
2) QI = 6 assignment + 1 take home exam
3) Project Paper – start distribute questionnaire to 300 respondent
(SPSS!!! – findings!!!)

DAN TOTAL…. Mak aaiiiii…. TAK TAHAN WEHHHH…. (kira sendiri ler... statistic dah SETTLE.. so.. aku takmau dh kira-kira ni semua…..kehkehkeh...)

Dan lagikkk… aku cuma ada sampai 25 April 2009 untuk SIAP – COMPLETE – BINDING dan SUBMIT ALL TOGETHER!!!....

Dan tugasan lain… dah start prepare segala surat-meyurat… tempahan…. senarai jemputan…. perlantikan tugasan…tentukan tema, barangan, konsep, warna dsbgnya… untuk wedding seseorang… (kaktiny akan pastikan yang terbaik untukmu sayang… IT WILL BE YOUR MEMORABLE WEDDING OF THE YEAR… 1 Mei 2009.... hehehhe… InsyaAllah…)

Jadinya… kat mana aku nak CILOK masa nak ngadap ‘permata jiwa hamba’ (blogku sayang) dan ‘jalan-jalan cari makan’ kat ‘umah’ member2 blogger lain?... waaaa waaaa waaaa waaaa waaaa… sob sob sob… hhuhuuu…
(okeh kakpiah.. inilah yg termampu kaktiny tulis.. sblm hang amik tindakan sms kaktiny tanya bila nk update blog.. mmg ‘suspek’ sama lu beb.. kehkehkeh)

Sayang kalian semua… muah muah muahssss…

Semoga kalian semua bergembira dan berbahagia selalu… sentiasa senyum ya…


27 comments:

KAK LONG said...

rasanya aku pun nak cuti memblog...tapi tula selagi blog ni exist...tangan ni gatai jugak nak taruk entry...Apapun...aku rasa aku memang nak cuti jap....agak2 berjaya ker???

Ungku Nor said...

roger gua kalo ada pape yang nak digunapakaikan kederat yang ada.

tapi bab assignment tu..err..gua tolong tengok je la ye? ye??
;p

lupekanje said...

meh acik tulun carikkan bahan....heheh...cam bagus je kan..
biler tah nak amek masterji nih.
selamat buat asaimen...pokesss...

Tijah Lawa said...

nak tambah alignment sket bleh? hafal la watak ben10 tuh. hehehe

tentangseseorang said...

kak...
kot ada apa2 bantuan diperlukan.
sila maklumkan...
den tolong setakat termampu

chaiyok!!!!

iina said...

Tiny

All the best k.. jaga diri.. study tu lebih penting kan.. lepas settle study nnti leh relak2 bahagia kan ;)

Bila nak smbg study sini?? boleh ler ko fikir2 kan mulai skrg nie wakakakah

ladylikeme said...

SALAM KAK TINY..

wah..dah bziz la sekarang nie yerkk...xper..kesusahan sekarang,,ader kemanisan di kemudianyer..

CRAZY BEAUTIFUL88 said...

all the best dik, akak cukup tak suka kalu kena study, abis exam terus boleh berhari raya

Neeza Shahril said...

adusss.. penatnya dengar pasal assignment ni..
selamat menyiapkan assignment ya kaktiny..
semoga dapat A lagi untuk semua subject.. Insyaallah..

KAKTINY said...

Kaklong > aku paham perasaan ko... aku pun MACAM nak slow down jap... asimen berlambak weh.... tapi BERJAYAKAH kita utk ‘pause seketika’ daripada ‘berblog’ nih?.. (cam nipis jer harapan.. warghkahkahkah...)


Ungku Nor > pertolongan yer????.... lu tolong masak kat gua nasik ayam, puding karamel, ikan parang goreng, sambal belacan, cucur udang.... tu pun kira “membantu” tu kak.. mmg kena guna KEDERAT lu.. warghkahkahkahkah....
Assignment gua?.... lu tulung doa agar gua lulus cemerlang dan grad on time pun gua dh amat bersyukur kak.. doa lu utk exam lepas gua telahpun dimakbulkan... time kasih bebanyak kak... hhihihihi...


Acik > betul acik?.. nak tulung carikkan bahan asimen??.. betul nih??.. tiny email kat acik soklannya SEKARANG JUGAK… hehehhehe… (insyaallah.. semoga acik juga dapat sambung blajar nanti yer.… )


Tijah Lawa > lepas gua grad nanti.. (kalau gua tak straight sambung PhD ler...) – gua hafal 21 watak Ben10 tu yer.. kehkehkeh…


Ady > betul nih?.. ko yg offer yer.. bukan kaktiny yang suruh yer.. ko yang suh maklumkan kan kan kan…
HAH… ko tolong drive kak ungku and bebudak tu naik KL bebila kaktiny roger… BULEH????.. hahahaha…so.. kak ungku tak yah nak drive.. kahkahkahkahkah…. (mustahil ko tak mampu buat kan kan kan… hehehehe…)


Iina > lepas study relax2 bahagia?.. kalau aku sambung PhD... maksudnya aku takleh relax bahagia lah yer.. sbb tak abis study lagikkkk.... hehehehhe...
Sambung kt sana?... fikir2 mulai skrg?.... ko ni kan..... cam ‘TERBAU-BAU SESUATU’ jer.. hihihihi... (aku tahu ko tahu “sesuatu” kan kan kan… kehkehkehkeh…)


ladyLM > salam adik sayang... semoga kemanisannya dapat dikongsi bersama... amiiinnnn....

KAKTINY said...

Crazy beautiful88 > thanks kak.. tgh tak sabar nak ebrhari raya jugak ni kak.. tapi exam bulan 4.. makna kata bulan 5 baru buleh raya dan berjoli katak.. hihihi


Neeza > time kasih akak.. semoga dimakbulkan doa akak utk tiny dpt A lagi utk semua subjek.. semoga akak pun selamat yer.. InsyaAllah… amiinnn…

Monkey D Luffy said...

itu semua alasan semata2... hahaha

Uncle Lee said...

Hello Kaktiny, waaa, saya bacha ni pun mabuk, ha ha.
Terok tu ....but never mind la, the world is waiting for your enlightened footprints.
But satu glass ice coffee, switch off the TV, and do your work...
Keep well Kaktiny, best regards, Lee.

KAKTINY said...

kapten > sadap lu.. sengallllllll...... bluweaaakkkk... :P


Uncle Lee > I pun dh nak mabuk tengok all the assignment... hihihi... but.. your word make my night soooo bright and SUDDENLY.. I DON'T NEED COFFEE... and I'm going to do my assignment now.. ok, now I log out from blog!!!... do my work.. hahhahahhahaaa...
thanks uncle lee.. thanks for bring smile to my day... I wish for your happiness...

Princess Liyana said...

samala kita kak!chayo2...mari kita berassignment..alaahai

Abang Long said...

Wahai Kak'sTiny'sRich.

Kita sama dan sikit serupa, bila bab mengira ni ... adehhhh ... lomah sikit den ...

en_me said...

blog bukanlarrr hakmilik kekallllls.. ehehe

kamar hati said...

apa pun, good luck la tuk akak k...paham org tu tgh biziz bangat... (",)

chaiyok, chaiyok...

Intan Rosnitta said...

Pause blogging. Concentrate dgn assignment.

Take care, k!

:D

Masy said...

gudlak2 tp sape laa gaknye yg nk kawen tu eh. lalaalallalalaal sape laa agaknye

Sastri said...

salam kak... dah nak final semester ek... tahniah kak... :D

baca tajuk paper pun dah boleh bayangkan, beratnyerrr... tapi sas yakin akak boleh... :D

Tie said...

Gitu laa....dah final tu..memang cabarannya hebat. Tak pe..telan buah delima tu sebijik sehari...moga2 berjaya nanti...hi hi..

tentangseseorang said...

boleh boleh....sile kosongkan jadual akak dulu yer...

Yunus Badawi said...

It sounds challenging yet interesting. Good luck.

whitetulip said...

alah, setakat wat assignment, project paper, serahkan kat kaktiny ler...makanan kaktiny tuh..kaktiny cuba sebut nih ' senang bah itu..!'.(loghat sabahan). pandaiiinyerrr..I luv u kaktiny..

KAKTINY said...

Liyana > okeh.. sama2 realisasikan misi habiskan esemen.. hihihi


Abang Long > mmg lomah tahap tenuk semput bab2 ngira ni.. kehkehkeh

En_me > betul2.. nyawa pun pinjaman semata-mata kan kan kan…. Hiihihi


Kamar > time kasih sbb memahami wahai adikku sayang… hihihi


Intan > nak try ‘pause’ tapi tangan ni cam nk tgk gak.. huhuhuh…hihiihi


Masy > anak bos nak kawin.. hihihiih


Sastri > doakan kaktiny yer sas yer…


Tie > tgh carik delima ni.. hihihi


Ady > kosongkan jadual?.. huhuhu... camne nak squiz jadual nih?.. huhuhu… penuh sesangat… huhuhu


Pak Yunus > mmg ler INTERESTING sangat.. hahahha.... tengkiu..

KAKTINY said...

whitetulip > senang bah itu.. aahh senang lah sangat.. sesenang menyebut.. 'senang bah itu'.. dlm loghat sabah yer.. hahahhahaha... (cam nk putus urat jari pun ada gak ni dok menaip assignment nih..huhuuhu)

YA. INILAH KAKTINY

My photo
Happy with my status as a daughter, wife, mother, sister, in-law, staff, friend, cousin, relative, umat Muhammad, as muslim and as Hamba Allah... Alhamdulillah.