Dengan Nama Allah..



Aku menulis untuk meluahkan rasa hati, menyampaikan pengetahuan, pengalaman dan pengajaran untuk dikongsi. Bukan untuk pujian, apatah lagi sanjungan dan kedudukan. Aku menulis untuk mengasah ilmu ’aqli, memantapkan emosi, dan sebagai santapan rohani. Aku menulis berdasarkan ruang lingkup minda yang menaksir, akal yang berfikir dan jemari yang pantas menaip. Penulisanku adalah harapan kepada diri untuk menyalur INSPIRASI. Permulaan, pertengahan dan pengakhiranku adalah doa, untuk mendapat redha Illahi bagi meraih syurga firdaus yang abadi.


"Ya Allah, redhai aku kami, hamba-hambaMu".

Friday, January 09, 2009

Tak sabarnyer....


Sebenarnya aku tak sabar nak tunggu esok...
Esok aku bakal start kelas bagi FINAL SEMESTER...
Mmg tgh eager sgt nak pegi kelas.. nak habiskan assignment dan nak habiskan exam jugak presentation dissertation (sebut mende alah ni.. terasa cam ada ulat bulu kecik2 jalan dalam perut aku.. wiiiieeeee...)
Perasaan ni sama kot cam nureen excited nak pi alamanda atau cam zaqwan tak sabar nak naik kete suh bawak dia jenjalan.. hihihi.. ataupun cam budak tadika nak pi jumpa gelpren plak rasanya... kehkehkeh...

So.. esok sehari suntuk kat U.. kelas dari jam 9 pagi sampai jam 6 petang… kematu ler punggong weh.. kehkehkeh...

Doakan aku berjaya lalui semester ini dengan mudah dan tenang serta cemerlang... amiiinnnn.... doakan aku GRAD ON TIME yer.. amiiinnnn...

Aku doakan kita semua bahagia dan gembira.. hidup dengan tenang dan aman damai... ammiiinnnnn…


19 comments:

Tie said...

Kak Tie respect betul kat Tiny nih! Macam mana boleh kerja, study, jadi ister dan ibu lagik? Kak tie yang hanya dok rumah ni pun macam tak cukup kaki tangan je...

Selamat maju dan terus berjaya!!!

Hapi said...

Hello there my friend! I found your blog very interesting so I have added your link in my Blogroll. I hope you'll link me back. Have a nice day! http://hapiblogging.blogspot.com/

Monkey D Luffy said...

semoga berjaya kakak

Uncle Lee said...

Hi Kaktiny, I'm really impressed with your interest in furthering your studies. Good for you.
The world is waiting for you to make your mark.

May the wind always be at your back, and the sun upon your face. And the winds of destiny carry you aloft to dance with the stars.

With best wishes....enjoy your studies Kaktiny, Lee.

lupekanje said...

aaminn...

13may said...

selamat maju jaya kaktiny :)

kamar hati said...

caya la kak tiny....chaiyok, chaiyok.... (",)

HABIHA69 said...

waa..Sis panjang doa tu..Insyaallah sis moga tamat dengan jayanya..cemerlang ,gemilang, terbilang....saya plak selalu menghilang bila ada kelas..keh..keh..keh

Intan Rosnitta said...

Salam Tiny,

Lama akak x ke sini, masalah bertubi2 lately. Rindu kat Tiny...

Akak doakan semua yg baik2 utk Tiny nanti. Grad on time & result yg cemerlang pastinya.

:D

zino said...

zino pulak kalau boleh nak sambung hujung minggu ni... masuk kerja je tension hehe

Neeza Shahril said...

best of luck ya..
bagus betul ada semangat belajar lagi..
akak memang malas dah :P

Yunus Badawi said...

Saya pun doakan Tiny dapat grad on time dan maintain 4 flat.

tentangseseorang said...

wohhhh gud lak

chinta said...

wah, bersemangat nak pegi kelas...pinjam sket motivation kak tiny...sy punye tnggelam timbul...:(

Masy said...

moh kite sume doakan kak tiny moh moh

Ungku Nor said...

"Perasaan ni sama kot cam nureen excited nak pi alamanda atau cam zaqwan tak sabar nak naik kete suh bawak dia jenjalan.. hihihi.."

ataupun eksaited macam mak nureen masa tunggu gua nak sampai bangi dgn komuter aritu..muahahaha ;p

Eiba said...

Semoga Allah merestui apa yang kak tiny buat yaa...saya doakan kak tiny berjaya dalam exam kali ini.. Kita akan dapat apa yang kita usahakan InsyaAllah yaaa...

JHaZKiTaRo said...

all the best!! anyway, a'kum.. salam dari bumi Dublin, Ireland.. saje2 je lompat2 blog org.. :)

KAKTINY said...

Tie > kalau nak ikut kecukupan kaki tangan.. mmg kengkadang rasa nk klon jer diri ni kak tie oii… kehkehkeh…


Hapi > Hi Dear.. thanks for dropping by… have a nice day… 


Kapten > time kasih atas doamu wahai adik sengalku.. kehkehkeh…


Uncle Lee > Thanks for the complimentary… (maluuuuu… hihihihi.. *blushing*.. kahkahkah)… Truly happy when you drop by here.. thanks uncle lee…


Achik > time kasih acik...


13 May > dh balik dari bercuti panjang dh?.. hihihi.. time kasih.. time kasih..


Kamar hati > ko caye ke kat kaktiny ko ni?.. kahkahkah.... time kasih sayang... hihihi


Habiha69 > time kasih.. time kasih... terharunya atas doamu… thanks sis.. (oo… kaki ponteng yer.. kehkehkeh…)


Intan Rosnitta > salam kak.. aah la.. lama tak nampak akak.. rindu akak jugak.. sorry ler.. tiny pun lama tak jalan2 ke ‘umah’ akak.. bizi sgt lately.. terima kasih atas doa akak itu..


Uncle zino > kalau bab ‘sambung hujung minggu’.. tiny pun nak uncle zino oii… hehehhehe…


Neeza > bab belajar ni, jgn cakap malas kak... mana nak tahu kot-kot lepas tgk anak2 akak study.. tetiba akak terdetik rasa nak sambung jugak.. skrg ni study mudah sgt.. kat umah pun buleh study.. e-learning... kan kan kan… hihihi


Yunus Badawi > terima kasih Pak Yunus... amiiiinnnn...


Ady > tenkiu .... tenkiu... hehehhe...


Chinta > kaktiny yg nak pinjam spirit awak tu – yg buleh duduk kat tempat org utk belajar... kagum.. kagum… (tak tahuler kaktiny buleh ke tidak belajar jauh2 camtuh.. hihihihi)


Masy > AMIIIIIINNNNN..... time kasih adikku sayang...


Ungku Nor > perasaan nak amik akak kat komuter?.. EXCITED???... memula masa tahu akak nak bertolak tuh.. mmg excited… TAPI… bila akak SAMPAI DULU and gua ada keje nak buat dan pastinya AKAK KENA TUNGGU GUA… dh melayang dah excited tu.. ganti ngan DEBAR DAN TAKUT KENA KEBABOM SBB LAMBAT!!!... warghkahkahkahkahkahkah…. Hahhahahhaaa……


Eiba > terima kasih atas doamu sayang.. amatlah menghargainya... tenkius... muahs..


Jhazkitaro > thanks bro... biasalah lompat melompat ni kan.. hihihi…. Study di Ireland yer.. salam utk bumi Ireland… time kasih singgah sini…

YA. INILAH KAKTINY

My photo
Happy with my status as a daughter, wife, mother, sister, in-law, staff, friend, cousin, relative, umat Muhammad, as muslim and as Hamba Allah... Alhamdulillah.