Dengan Nama Allah..



Aku menulis untuk meluahkan rasa hati, menyampaikan pengetahuan, pengalaman dan pengajaran untuk dikongsi. Bukan untuk pujian, apatah lagi sanjungan dan kedudukan. Aku menulis untuk mengasah ilmu ’aqli, memantapkan emosi, dan sebagai santapan rohani. Aku menulis berdasarkan ruang lingkup minda yang menaksir, akal yang berfikir dan jemari yang pantas menaip. Penulisanku adalah harapan kepada diri untuk menyalur INSPIRASI. Permulaan, pertengahan dan pengakhiranku adalah doa, untuk mendapat redha Illahi bagi meraih syurga firdaus yang abadi.


"Ya Allah, redhai aku kami, hamba-hambaMu".

Monday, June 01, 2009

Fuyooooo... selepas 4 bulan..


Eh... apa password aku eh?... apa ID aku yer?... ciktiny?.. misstiny?... mrstiny.?... puantiny?.. ibutiny?... oooo…. kaktiny… baru ingat… hihihihi…. (tapi kengkawan ada yg ingat aku lagi tak?... huhuhu… hehehehhe)

Wah.. betul2 aku BERJAYA mengurungkan diri dok diam2 SELAMA 4 BULAN..... tak hapdet malah tak datang pun kat blog aku ni dan ada sampai masanya aku tak pegi pun kat blog kengkawan.. (ampun yer teman-teman sekalian..).. benar2 fokus utk SELESAIKAN SEGALANYA... bagi yg meninggalkan komen, message, sms, email, misscall.. ampun beribu-ribu ampun kerana membiarkan segalanya "SEPI" seketika..... ampun bebanyak yer...

Cerita 4 bulan ni?.. huhuhuhhahhahahhihihihi… adoooiiillaaarrr…. Banyak beb.. banyak… yg bergelak ketawa sampai pecah rumah.. yang bergolek dog jatuh lantai guling-guling mengekek… yang meraung-raung tepi gaung, yang shahdu shadan meraban marhaban semua cukup rasa gula garam ajinomoto sampai migraine pun adalah….

TAPI….. ALHAMDULILLAH.. SYUKUR KE HADRAT ALLAH… segalanya sudah benar-benar SELESAI…
- wedding anak boss.. dh selamat jadik bini orang dah puunnn…
- Exam… tgh tunggu result weh…
- VIVA presentation… yee haaaaa….. HABIS SUDAH!!!..
- DLL.. (dan lain-lain – ala2 stesyen sinar.fm punya tagline..) – pun dah SETTLE…

Untuk AKTIF BERBLOG?... hmmm…. Ada pengumuman yang hendak dibuat..

AKU BAKAL BERCUTI LAGI!!!....
UNTUK MERAIKAN KEJAYAAN DAH HABIS BELAJAR DAN UNTUK MENYAMBUT ULANGTAHUN PERKAHWINAN YANG KE-5 (baaaaru 5 tahun… setahun jagung jerrrr… kagum aku pada yg dh kawin berbelasan malah puluhan tahun.. doaku semoga jodoh aku juga berpanjangan… doakan semoga jodohku dengan suamiku ini berkekalan sehingga ke akhirat kelak.. tetap dijadikan pasangan di sana nanti…… amiiinnnnn)…

Justeru itu… aku MENUNTUT JANJI CIK ABANG YANG KATANYA NAK BAWAK AKU JALAN-JALAN HOLIDAY sempena aku dah habis exam dan sempena ulangtahun perkahwinan yg ke-5… (tapi tak tahu lah nak pegi mana kan... balik kampung pun best gaks...)

SO… AKU BERCUTI LAGI YER… jgn mareeeee…..

18 comments:

lupekanje said...

ko cuti lagi tiny????..cuti laa....sok2 kita jumpa ye....hehe..
tahniah kerana berjaya melalui segalanya....iyer..setelah mengorbankan blog ini..hingga nyaris terlupa password ekk..
demi sebuah kejayaan....
tahniah sekali lagi....!!

kakpiah said...

ngada kannn??

bedebar2 aku bukak blog ko..
skalik ko nak bitawu ko nak coti lagi jer??
huh!!

sudeh la kak..
tengok cam aku..
tadek pon nak apply cuti2 dari berblog ..

aku wat derk jer..
tak yah apdet..
ngahahah!!

kamar hati said...

wahhhh.....nak bercuti lagi ker kak???? aduhaiiiii....tak cukup2 lg ker cuti 4 bulan tu???? aduhaiiii.....apa pun samat cuti2 la yer kak....jangan lupa ole2 yerk...hihihih.... (",)

AHMOI said...

CUTI LAGI???CUTI..CUTI..SELAGI ANDA BOLEH BERCUTI..HEHEHE...PENAT MOI GODA AKAK SEPANJANG BERPANTANG 4 BULAN..U MMG PEGANG JANJI LOOO..HEHEHE...SELAMAT PENGANTIN BARU W'PUN DAH 5THN KAHWIN..SEMOGA BAHAGIA SAMPAI BILA2....

Cikgooden (Selumbar Emas). said...

ikut hang la tiny wei..ha ha ha.




gi melancong la...tak pun balik kampong. Jika balik kampong, lajak la mai taiping!

Monkey D Luffy said...

tabah ko mengurangkan ketagihan blog

muahaha

iina said...

hahaha.. cuti jgn tak cuti.. cuti2 mesia.. jgn lupa jajan utk aku tau ;)

KAKTINY said...

acik > aah acik.. coti lagiiikk.. jgn mareee.. kehkehkeh…


Kakpiah > kaktiny nk kurangkan stress hang la piah oiii – pasai tu aku buat announcement.... kalau kaktiny dok tak update tanpa alasan, sat gi habis plak kredit hang dok ugut kaktiny bagai.. warghkahkahkah…

Hang mmg kejam.. dok buat derkk jer… org pi uamh hang dok nampak pelangi ngan TS hang dok mop lantai jer kan kan kan…. Hek eleh hang piah… kehkehkeh…. (rindu la kat hang.. hihihihi)


kamar > aah sayang.. nk ronda2 tenangkan otak dan jiwa skit.. penat lah mcm2 hal sebelum nih.. hihihihi… ole-ole?.. kaktiny kim gambar jer lah yer.. kahkahkah


Ahmoi > terror kan kaktiny ni ani kan kan kan?.. giler punya banyak kena sabar utk ”kuatkan” iman dan mental tahan godaan demi godaan... sorry yer sayang.. seronok tak makan2 main boling sumer tuh?.. hihihhi


Cikgooden > bulan 6 ni cikgu still kt kampung kan… tengoklah kalau terajin nk singgah nanti, calling2 k.. kehekhkeh


monkey (kapten sengal) > HOOOOOO…. Bukan senang ooo nk lawan ketagihan tu.. hati kena kental... iman kena kuat... jiwa kena cekal beb... kehkehkeh


Iina > jajan utk ko?.... alaaaaaa…… ko ni... aku nk beli apa kt ”situ” weh?... kahkahkah...

tentangseseorang said...

wohhh update utk annoucement utk cuti je. cait.

anyway tahniah la dah lepas viva. tunggu result je la kan kak?

ladylikeme said...

welcome back...oops nak cuti lagik...bukan welcome back dah haih....

GDIZ said...

haihhhh..syok sungguh ek..asyik cuti je..heheh..bahagia idup kan kaktiny..;p

eddie dewanaga said...

welcome back beb...

baru nak ucap 'hai hai'... lu dah bilang 'bye-bye' lagi...???

adoi!!

bozzobattousai said...

baru je bukak dah nak cuti balik?

Masy said...

laaaaaaaaaaaaaaa cuti lagi????!!

KAMATO said...

lepas cuti, cuti lagi...... seronoknya

fusarium solani said...

Salam,
laaaaaaaaaa, nak cuti lagi kekandaku ini! hish!hish!

apapun selamat berbulan madu yek. :P

dee said...

hmm... cuti lagi tiny....

btw samat bercoti dek....

ingat akak lagi tak?....

KAKTINY said...

tentangseseorang > aah… nk bagitau coti jer…


ladylikeme > welcome back to coti.. hehehhe


GDIZ > bahagia lah sgt weh.. hehehhe


eddie dewanaga > bye bye beb.. hehehe


bozzobattousai > byeee…. Heheheh


Masy > gegeggegegeeeeee….. jgn mareeeee….


KAMATO > ni tgh sambung cuti ler nih.. hihihi


fusarium solani > alahai adikku nan satu ni.. sungguh prihatin.. sorry yer sayang... nk ’rehat’ lagi jap.. hihihihi


dee > wah akak.. ‘wajah’ baru… huhuhuhu… lama sungguh menyepi (eh eh.. melata dulang paku serpih plak… hehehhe)

YA. INILAH KAKTINY

My photo
Happy with my status as a daughter, wife, mother, sister, in-law, staff, friend, cousin, relative, umat Muhammad, as muslim and as Hamba Allah... Alhamdulillah.