Dengan Nama Allah..



Aku menulis untuk meluahkan rasa hati, menyampaikan pengetahuan, pengalaman dan pengajaran untuk dikongsi. Bukan untuk pujian, apatah lagi sanjungan dan kedudukan. Aku menulis untuk mengasah ilmu ’aqli, memantapkan emosi, dan sebagai santapan rohani. Aku menulis berdasarkan ruang lingkup minda yang menaksir, akal yang berfikir dan jemari yang pantas menaip. Penulisanku adalah harapan kepada diri untuk menyalur INSPIRASI. Permulaan, pertengahan dan pengakhiranku adalah doa, untuk mendapat redha Illahi bagi meraih syurga firdaus yang abadi.


"Ya Allah, redhai aku kami, hamba-hambaMu".

Thursday, August 06, 2009

PENGUMUMAN CONVO… MASTER!!


PENGUMUMAN PENTING!!!...

TARIKH: 9 OGOS 2009
HARI: AHAD
JAM: 9.00am (sessi pagi)
TEMPAT: Pusat Kebudayaan dan Kesenian Sultan Abdul Aziz Shah,
Universiti Putra Malaysia.
Acara: Majlis Konvokesyen ke-33
Penerima: salah seorangnya.... AKULAH!!!... (bersama-sama sahabat dan sekelas aku yakni kaklong and Azharuddin.....) hiihihi


Pesanan: Diminta bagi sesiapa yang sudi, yang menyayangi, yang mengasihi, serta yang masih mengenali juga mengingati kaktiny...

MAKANYA.. jemputlah ramai-ramai datang meraikan hari bahagia kaktiny nih.. nak gak bergambar ramai2 ramai2 ramai2 di hari bersejarah tu.... KENAPA?... kenapa 'kaktiny' kalut sangat nak panggil sekampung sekapai sealam sejagat datang meraikan hari convo aku??? (mcmlah org lain tak convo...)... '

Jawapannya ada pada sapa yang tahu : KISAH CONVO UiTM 2 : CONVO OH CONVO…

Sedar tak sedar dah setahun berlalu… Tajuk CONVO pernah aku tulis pada tahun lepas.. pada tarikh ini dan di bulan 8 jugak…. cuma masanya sahaja yang lain.. [kan dah ’strictly prohibit from DEVELOPING AND MAINTAINING PERSONAL BLOG DURING O*** HOUR”] (eh chop.. nak tanya… BLOG ajer ker?.. jobstreet.. FACEBOOK.. buleh ke TAK???... *wink wink* *sambil kenyit kenyit mata kat pihak pihak tertentu*.. kehkehkeh… ’mamak, cili padi sekilo’... hahahhahahaaa..... *chesss…..setan bertanduk aku terkeluar daaaa** huhuhuuhu.... ampuuuunnn yerrrr!!!.... "nak kena pergi recharge kat ESQ Training nih... dh nk start tersasar dari orbit dah nih... huhuhuu)

Berbalik pasal kisah CONVO nih.. tahun lepas - 2008, aku ceritakan kisah pengalaman CONVO DEGREE IN LAW pada tahun 2001 di UiTM.. .. dan dengan kuasa dan anugerah Allah yang paling ulung dan Maha UNGGUL... tahun ini... HARI INI.. pada tarikh yang sama dan bulan yang sama [cuma masa dan tahun yang berlainan]..

AKU BERITAKAN TENTANG CONVO MASTER AKU!!!....

Alhamdulillah...

InsyaAllah.. 09/08/2009 bakal menyaksikan aku menyarungkan JUBAH MASTER (Pembangunan Sumber Manusia) di UPM sempena Majlis Convokesyen yang ke-33..

Bangga?.. Terharu?... Gembira?... Pilu?...

Semua RASA ada… terutama apabila aku baca kembali kisah2 lalu dan juga komentar2 kalian dan sahabat-sahabat sebelum ini… RASA-RASA itu DATANG!!!... bercampur baur…

Lama rupanya setahun ini… banyak rupanya yang dah berubah… MASA dan RASA…

BUT.. LIFE MUST GO ON kan kan kan…

(aku dh start ter’emo’ di sini… dan andai aku turut ‘rasa’ yang aku rasakan kini… berkajang TAK HABIS CERITA… so STOP about RASA-RASA itu… back to reality)..

Ok [transform ke mood ceria…]… hari Isnin lepas, sepatutnya amik JUBAH… tapi.. UPM TUTUP RUPANYA… gara2 virus H1N1 nih.. (grrr grrr grrrr... kan Allah dh HARAMKAN mende alah tuh!! Grrr grrr grrr.. tu ler.. degil sangat... nak sangat bela dan makan.. dah dtg BALA.. padan muka semua....)

Oleh kerana aku dah amik cuti half day... takkan nak masuk ofis kot (amvoi kan.. hihihihi....) – so.. merewanglah aku ngan kaklong... last sekali.. pi mana tau?.. kehkehkeh...

Pegi Butik HAJABA... oleh kerana aku dh tak payah pikir pasal BAJU utk convo (ada orang sponsor kan kan kan..hihihi)... maka aku cuma perlu beli tudung jer.. dan aku sangat2 tertarik dengan tudung HAJABA tuh... makanya.. tersangkut beli 2 tudung sekaligus... kehkehkeh... (nanti aku pakai masa convo... hihihi) – dan untuk dinner graduan hari isnin depan, aku nak beli jubah ngan tudung CT kat Hajaba tuh.. CONFIRM!!... [aku dh berkenan sangat dgn jubah tuh..)...

Semalam ada raptai and amik jubah convo.. oklah.. nak gi hantar iron kat kedai.. bagi nampak shining skit.... hihihi..

Pengumumannya?.. itu jer lah pun yang nak bagitau!!... nak minta datang ramai2 ke convo tuh... hihihihi.... (jangan mare yerrr..... hihihi..... tiada paksaan!!!.... kerana khemah, payung dan makanan khas tidak dapat disediakan oleh pihak penganjur.. jadinya, yg datang adalah dengan perbelanjaan peribadi sendiri... kehkehkeh...)

Aku sayang semua.... doa ikhlas kalian SEMUA (aku benar-benar maksudkan KALIAN SEMUA) adalah di antara penyumbang kejayaan aku hari ini... TERIMA KASIH!!!.....

6 comments:

lupekanje said...

alahai tiny....acik ndak gak nengokks.
tapi acik ader agenda lain pagi tuh..
Acik adaer satu perjuangan dan pertempuran sengit on that same time and day... really cant escape from it..

suh tunda pepetang la...nnt acik pi..hihihi...
psstt... Sutan Sangor kata, dak Tiny tu, nnt dulu...jgn panggey nama dia naek sampai acik lupekanje datang...hihihi...boley ka??

CJ said...

tahniah kak tiny. aku pun nk sambung master lah. azam ni azam. hehe

Cikgooden (Selumbar Emas). said...

tahniah....kak tiny



sambil2 beratur ambik skroll tu, doa2kan lah untuk aku sama ,ok.takmau buat kenduri kat joni ka?...ha ha ha

KAKTINY said...

acik > alah acik nih.. petang dah sessi org lain la plaks... huhuhu


CJ > time kasih.. time kasih.. sambung tau..sungguh2 nih suh sambung study... kaktiny dh settle.. makanya CJ pun buleh...


cikgooden > oklah oklah.. nanti pas nih kaktiny set date open table kat johnny's tuh.. kehkehkeh
(tak buleh postpone sampai iina balik dulu ka???...hihihi)

iina said...

kalau dekat dah aku pergi dah.. best pe leh p tapak pesta konvo... kat sini konvo biasa2 jek.. mana ada pesta bagai ke.. takat tgk org pakai jubah ngan laki pakai kilt (skrit) wakakakah..

Selamat berkonvo.. enjoy your time.. tingat master degree yang aku xdapat nak konvo sebab dah balik mesia.. tapi tetap glemer sebab nama aku masuk paper kat sini ;) (bukan aku sorg jek semua sama master ngan aku.. ahaks)

tasikmerah said...

tahniah ye tiny

:)

YA. INILAH KAKTINY

My photo
Happy with my status as a daughter, wife, mother, sister, in-law, staff, friend, cousin, relative, umat Muhammad, as muslim and as Hamba Allah... Alhamdulillah.