Dengan Nama Allah..



Aku menulis untuk meluahkan rasa hati, menyampaikan pengetahuan, pengalaman dan pengajaran untuk dikongsi. Bukan untuk pujian, apatah lagi sanjungan dan kedudukan. Aku menulis untuk mengasah ilmu ’aqli, memantapkan emosi, dan sebagai santapan rohani. Aku menulis berdasarkan ruang lingkup minda yang menaksir, akal yang berfikir dan jemari yang pantas menaip. Penulisanku adalah harapan kepada diri untuk menyalur INSPIRASI. Permulaan, pertengahan dan pengakhiranku adalah doa, untuk mendapat redha Illahi bagi meraih syurga firdaus yang abadi.


"Ya Allah, redhai aku kami, hamba-hambaMu".

Wednesday, February 24, 2010

Holiday Marathon.. (hamik ko!!)

Bermula sejak dari 1hb February.. pegi Genting ngan abang, anak2 + mak dan ayah... lepak kat awana 2 hari.. tak naik theme park pon.. lepak hotel jer.. makan-makan.. rehat...
(gambar: wajah2 kesayangan hatiku... nadi darah dan jiwaku utk mereka..)

Minggu yang sama (5-7 Feb)... pergi Mersing pulak.. CONVOI ramai2 dengan In-Law semua... sepupu abang kawen... adddduuuuuuhhh.. perjalanan yg cukup jaaauuuuuhhhh.... letih babe!!..
(Gerombolan geng CONVOI, menanti kereta lain sampai...nureen yg ngada2 suruh Nek Na dia make-upkan.. itula aktiviti nureen kalau jumpa "GENG"!!)

Balik jer dari Mersing.. dh sambung trip ke LOST WORL OF TAMBUN PLAKS!!! (15 feb)... layan berendam.. (aku cukup cuak bila abang ajak naik gelongsor yg tinggi tu.. DH LA GELAP.. LAJU PULAK TUH... tetiba dlm masa 5 saat, AKU TERASA CAM MAUT DH SAMPAI!!!)..

Lepas puas bermain air kat Tambun... straight pegi Penang.. ada appointment skit nak jumpa bapak dan mak sedara kat Balik Pulau... sempat layan JERUK.. kehkehkeh...

Esoknya.. dah balik KL.. huhuhu.. letih... dan ada berita baik dari pejabat... BONUS MASUK AWAL!!... Alhamdulillaaaaahhhh.. SYUKUR KE HADRAT ALLAH...

Apa lagi.. OPEN TABLE utk FAMILY terchentaaaa laaaa...

Layan Chili's... hihihi... oh lihat itu.. mashpotato + sweet corn idaman qolbu... will never miss that when I'm here!!... hihihi....

Tak habis dengan itu.. hari minggu itu pulak (19-21 Feb), adik pompuan bongsu abang - cik siti marlia- bertunang... dh kelam d kabuts dgn hal pertunangan dia plaks.. (aah.. baru perasan, tak amik gambar pooonn.. sibuk ke hulu ke hilir uruskan byk mende.. dari hal dapur, hal hantaran, hal pinggan mangkuk, hal hidang.. segalanya lah.. maklumla.. KAKAK IPAR SULUNG!!.. kehkehkeh)

Ingatkan sebab semua balik, maka umah MIL akan penuh, jadinya, kami lepak hotel.. tapi.. alahaaaiiiii... tinggal mak ayah ngan adik ipar yg nk tunang tu jer.. yg lain2 tak tido umah malam tuh.. nak buat camner, dh tempah bilik... rezeki anak2 la lepak hotel!!!... (chait.. lari bajet ibu!!.. hihihi)

Settle je hal adik ipar... dah aku uruskan hal maid aku yg nak balik Indonesia... (23 Feb)... makanya.. malam sebelum dia berangkat tuh.. buatla sikit FAREWELL DINNER kat dia...

Huhuhuhu.... serius aku sedih dia nak balik.. sebab dia maid yg paling best dan kamcing dan happening (jugak pening..hahaha).. aku dh anggap cam kawan sepermainan.. sbb selalu dok main cucuk-cucuk pinggan dan kejar2 suh cuci b**** zaqwan.. kahkahkah....

pssttt.... nor.. ibu pasti merinduimu... hehehe... takpe.. tahun depan ibu hire nor semula k.. (dia balik sbb mak dia suh balik sgt2.. huhuhu.. tapi dia janji nk dtg balik.. I'm waiting for u k.. hihihi)

Itulah kisah marathon aku sepanjang February ini... walaupun macam SEMPUT.. tapi tetap aku merasakan yang FEBRUARY ini sangat paaaannnjaaaaaaaannnnggggg bagi aku!!!...

10 comments:

TOKMA said...

Waduuhhhh, waduuuhhhh...!!!! warna warni idup mu Buk Tiny. Membacanya pun ibu tokma udah capek. Semput nih sebentar ya..!!

Mr PenyuBiru said...

aku mmg pantang tgk gambar coti². terus teringin nak bercoti jugak. huhu

Mak Su said...

tahniah dapat bonus awal :)

KAKTINY said...

tokma > mmg semput tokma oii... pasal tu tak nyempat nk menyinggah menghantar juadah ke rumah no. 1 tuuu.. huhuhuhu..

mr.penyubiru > hehehe.. cepat set plan jalan2 ngan family.. hahaa..

maksu > dan habis pon awal maksu oiii...huhuhu

iina said...

Biasalah bila cuti itu mesti mcm2 agenda.. hehehe.. kalau aku balik mesia aku rasa aktiviti aku pun non-stop.. wakakakah.. oklah tuh balas balik dendam pakwe ko tuh ;)

aliff muhammad said...

Tu diaa wehhhhhh! Bizi yang amat bercotinya :)

kakpah said...

wah.. holiday sakan nih....

Yunus Badawi said...

Happening betul Feb Tiny tahun ni. Yg paling best dpt bonus awal tu.

Saya kerja sendiri ni takde bonus to look forward to huhuhu

xiiinam said...

Selamat bergumbira!

KAKTINY said...

iina > ko balik mesia nanti.. 7 musim pon tak abis aktiviti weh.. hahahha


aliff muhammad > huhuhu.. February yg PADAT!!..


kakpah > penat kak!!... huhuhu


Yunus Badawi > bukan setakat happening.. dh naik PENING dh YB oii… Bonus habis atas jalan jerrrr…


xiiinam > mmg selamat la cklah oii.. selamat perhabis duit… huhuhu… hihihi

YA. INILAH KAKTINY

My photo
Happy with my status as a daughter, wife, mother, sister, in-law, staff, friend, cousin, relative, umat Muhammad, as muslim and as Hamba Allah... Alhamdulillah.