Dengan Nama Allah..



Aku menulis untuk meluahkan rasa hati, menyampaikan pengetahuan, pengalaman dan pengajaran untuk dikongsi. Bukan untuk pujian, apatah lagi sanjungan dan kedudukan. Aku menulis untuk mengasah ilmu ’aqli, memantapkan emosi, dan sebagai santapan rohani. Aku menulis berdasarkan ruang lingkup minda yang menaksir, akal yang berfikir dan jemari yang pantas menaip. Penulisanku adalah harapan kepada diri untuk menyalur INSPIRASI. Permulaan, pertengahan dan pengakhiranku adalah doa, untuk mendapat redha Illahi bagi meraih syurga firdaus yang abadi.


"Ya Allah, redhai aku kami, hamba-hambaMu".

Tuesday, September 14, 2010

Kerja... kerja... Kerja...

Ya.. hari ni hari ke-5 syawal... dan aku telah dengan sukarelanya masuk kerja walaupun sudah mohon cuti untuk tempoh jangkamasa yg lama.. (seminggu tuuh).. hihihi.. Tapi, aku memutuskan utk cancel leave, dan NAIK KERJA!!..

Keadaan jalan raya pagi tadi, amaaat lengang.. keluar rumah pukul 7.10am, sampai ofis pukul 7.25am.. pergh... gilos awal.. kalah time bulan puasa hari tu... keadaan di pejabat juga amaaat lengang.. side aku, cuma 2 org... owh... dan otak aku pun tetiba jadi amaaat lengang... hihihi.... nak menghadapi 8 jam di ofis, rasanya cam sempat buat 4 biji kek.. hahaha...

Hari ni dan esok aku kerja.. lepas tu BERCUTIIIII SEMULAAAA... yeeeehahahaha...

Bukan apa, cuti ni nak simpan untuk kenduri sepupu sepapat serta adik ipar...
Bulan 10, 10.10.2010 - adik sepupu @pyan, bertunang..
Bulan 11, 21.11.2010 - adik sepupu @shima, kahwin..
Bulan 12, 18.12.2010 - adik ipar @siti, kahwin...

Woooo... mmg kena simpan cuti nih... takkan nak pergi balik hari je kan.. mestila nak kena balik awal nanti...

.... apa aku nk tulis sebenarnya eh??.. ya.. aku nak bagitau yang aku KERJA TANPA KERJA hari ini... ADA FAHAM KAH??... hahaha..... huhuhuhuhu....






Tapi.. bermula dari 16-9-2010 sampai 19-09-2010, aku nk pi cuti2 Malaysia.. hehehe.. TAKJADI POON!!.. hehehe...






.

15 comments:

kakpah said...

haha.. bagus betullah kau ni tiny. pegi kerja tanpa paksaan. dah tu bekerja tanpa kerja pulak tu haha..

orang masih cuti2 malaysia lagi da...

aNIe said...

Tiny...hujung2 tahun ni banyak majlis tunang dan kahwin...so memang kena simpan cuti..

kak Erna said...

salam tiny..akak pun kerja,..tapi ada kerja..buat kerja dengan tenang sambil dengar radio lagu raya..
hari2 lain tak boleh nak dengar radio..sebab ada kawan2 lain..takut ganggu..

blackcardomompods said...

kak tiny...

org di sini pagi raya pun keje tau...huhuhu...raya ke4 pun keje..sib baik raya on friday,if not,3 ari berturut2 keje.huhuhu...

best pe org raya kita keje..kekeke

KAKTINY said...

kak pah > esok nk sambung cuti2 mesia la kak.. and betul2 pi bercuti di salah satu tempat di malaysia nih.. hahaha...

KAKTINY said...

kak anie > betul la kak.. cuti nk hujung2 tawon ni mmg agak terhad.. sbb masa awal tawon hari tu dh bantai amik banyak... (silap bajet.. kehkehkeh)..

KAKTINY said...

kak erna > kerja yg asyik dok melekat kat boss ni, cam ni la rupanya kak.. takdak boss.. takdak le kerjanya.. kehkehkeh...

KAKTINY said...

bcp > betul betul.. best ooo prg cuti, kita kerja.. opis ni dh jadi cam bapak kita punya.. kahkahkahkah...

aliff muhammad said...

Pergi kerja tanpa kerja? Sudah bagus ni.

Boleh aliff datang beraya?

KAKTINY said...

aliff > ko pun tau keje kaktiny ni kan... hehehe.... time cuti2 camnih, lagiiilaaa takdak apa nk wat.. hehehehe...

bilanya ko nk datang??... tapi... start esok, kaktiny takdak kt KL la yang.. huhuhu... minggu depan baru ada kt KL..

tasekM said...

aku pun dh masuk kerja yang...


.

KAKTINY said...

tasek > ko pon dh start kerja.. bila nk dtg KL lagik nih??...

Yunus Badawi said...

Betul ke tarikh cuti2 Malaysia ko tu? Dah lepas lah.

Aku belum kerja lagi. Begitu juga emak Adam. Malam esok kot kami mula bekerja hahaha

Tijah said...

a'ah la. lepas raya ni org sibuk nak kawen la plak. adoi. lepas open hse...turn makan nasik minyak plak kannn?

KAKTINY said...

YB > iya lah.. mmg dh lepas.. dan aku mmg tak pegi poon.. hihihi...

Tijah > turn raya dh abis.. sambung turn nasik minyak.. bilanya turn berat badan aku nk turun nih?.. huhuhu....

YA. INILAH KAKTINY

My photo
Happy with my status as a daughter, wife, mother, sister, in-law, staff, friend, cousin, relative, umat Muhammad, as muslim and as Hamba Allah... Alhamdulillah.