Dengan Nama Allah..



Aku menulis untuk meluahkan rasa hati, menyampaikan pengetahuan, pengalaman dan pengajaran untuk dikongsi. Bukan untuk pujian, apatah lagi sanjungan dan kedudukan. Aku menulis untuk mengasah ilmu ’aqli, memantapkan emosi, dan sebagai santapan rohani. Aku menulis berdasarkan ruang lingkup minda yang menaksir, akal yang berfikir dan jemari yang pantas menaip. Penulisanku adalah harapan kepada diri untuk menyalur INSPIRASI. Permulaan, pertengahan dan pengakhiranku adalah doa, untuk mendapat redha Illahi bagi meraih syurga firdaus yang abadi.


"Ya Allah, redhai aku kami, hamba-hambaMu".

Monday, July 27, 2009

Dinner Treat..


Semalam ada orang belanja aku makan weh.. siapa? siapa?..

Siapa lagi kalau bukan KAKLONG sayang weh…

Acara deting yang tertunggak (sepatutnya jumaat lepas), di’bring forward’ ke semalam..

Destinasinya?.. ”CHILLI’S KLCC”... aku memang dh lama tak makan kat chili’s.... (dan mmg lama tak makan kat luar pun... huhuhu... sejak??.. sejak ’cuti blog’ duuullluuuuuu tuh.. heheheh)...

Bila kaklong menyatakan hasratnya utk belanja makan kat Chili’s... wah.. laju jer aku ”ok” kan.. kehkehkeh... dan bercanda rialah kami berdua-duaan ke KLCC...

Sampai di Chili’s.. kena beratur ler plak amik giliran.. (oh yer.. hari minggu kan kan kan...).. lagi setengah jam.. hmm.. oklah.. kami pi jalan2 dulu... tak jalan ke mana pun.. pegi kat hujung tiang depan Best Denki tu jer... setengan jam pada aku ngan kaklong?.. apalah sangaaattt kan kan kan.. kehkehkeh...

Dah setengah jam.. maka patah balik ke Chili’s dan dpt tempat duduk yg... hmmm... ala2 candle light dinner la plak.. kalau gi ngan couple.. mesti romantik giler... tapi oleh kerana yg duduk tu, aku ngan kaklong.. bukan romanti.. tapi nak dekat2 dgn psikastik la jugak.. kehkehkeh... mau tak.. aku dok gian seronok gilers dok sembang bagitau kaklong pasal proposal PhD aku.. siap aku nak cabar TEORI MASLOW lagik tuh.. gilers ke aku ni hah?... teori yang dah wujud berzaman (1954) tu aku nk cabar?... mmg kerja gilers la kan kan kan... tapi.. itu namanya PhD kan.... either you come out with your own theory or you against the other researcher's theory and come out with your own theory or thinking.. tak ke gitu??.. (tak tau ler kan sbb aku tak amik PhD lagik.. aku baru buat proposal utk tunjuk kat lecturer before daftar tahun depan… hihihi..) - [psstt... ko still sokong aku kan kaklong kan kan kan.. hihihihi]

Dan.. perbincangan (sembang mambang) kami malam tadi banyak berkisar kepada kehidupan, penambahbaikan hidup, permasalahan, teori itu dan ini… dan seperti biasa.. mmg tak sedar masa berlalu… kalau tak sebab KENYANG SANGAT (oohh.. marshlow with blackpepper gravy yg begitu sedap.. buat aku merindui chili’s laggiiii….).. rasanya, buleh lagi sejam dua kat situ.. hihihi…. (dua gelas ice lemon tea aku balun.. mentang2 “bottomless”.. kehkehkeh…)..

Apa pun… aku nak ucapkan TERIMA KASIH yang teramat kepada kaklong di atas kesudiannya belanja makan malam itu… terima kasih sahabat…

And… next.. the treat will be ON ME k… set the date…

Tak sabar nak tunggu alihnya bulan ini… masuk bulan 8 jer… aku ngan kaklong menghitung hari… hehehheee… hari apa?.. HARI CONVO lahhh…. Dan jugak aku menunggu lagi satu “dinner treat”… dari siapa???.... DARI KANDA KAKLONG… kehkehkeh… (jgn lupa yer DRR… !!!... weh.. kaklong.. aku ada nick name baru kat hubby ko… kehkehkeh… ala2 Dato’ K punya nickname ler plak.. hahahahaa.. jgn mare yer…)

p/s: gambar makan malam?.. oh yer la.... masalahnyer... skrg ni aku ala2 dh tak teringat pasal nak bergambar bagai... huhuhu...

9 comments:

Masy said...

wah sonoknye akak.. murah rejeki ye :) dah nk sambung PHD pulak. rajin laa akak. sy ni nk smbung degree pon malas lg. malas giler. huhuuhu

AHMOI said...

wah...nk cabar teori maslow tuuu....dahsat tul akak aku nih....bila convo...n tak nk ajk kerrr...hehehe

tasikmerah said...

aku makan kat kedai tepi jalan je tini. :)


.

aliff muhammad said...

Hmmm,,,,,, bila mau deting sama adik???

KAKTINY said...

Masy > org belanja mmg ler seronok.. kan kan kan... tumpang muda dan tak kawin lagi.. bawak2 ler sambung study tu.. skrg ni part time banyak... once masy dh start belajar.. mesti jadi gila nak sambung belajar.. betulllll... dulu kaktiny pun tak penah jangka nak buleh buat master.. tak sangka sekarang dh settle dah pun... sambung yer yer yer...
kalau nak mintak tolong cari bahan utk assignment, call me.. anytime.. (yg berkaitan dan yg kaktiny tau jer lah.. jgn plak ko suh buat finance managament punya asgmnt.. mampoooossss... kehkehkeh)


ahmoi > baru peringkat idea jer tu ani oiii... tah nyer kena reject ngan lecturer.. mana tahu.. kehkehkeh... ooo... utk convo nanti, ada entri khas minggu depan.. jgn tak datang tau!!!..


tasik > aku kat mana2 pun ok tasik oii.. nak plak kalau org nak belanja... hadiah hamper coklat ko aku tebus raya tahun ni k.. (aku masih ingat janji aku kat ko weh.. hihihi)


aliff > alahaaiiii adik sayang kaktiny sorang ni... rindu punya pasal, TERPAKSA RELA "BD" kat Johnny's yeee... (hihihi).... nanti-nanti kita set date kita yer.. hahahaaa....

¤(`×[¤_My4_¤]×´)¤ said...

Salam,
lame tol mya tak makan chilli's..sek makan nando's jerk..muak plak raser.. :)

KAKTINY said...

mya_hani > ala.. nando's kaktiny dh tak leh masuk tekak ler.. pi ler layan chili's.. kalau dlm set main menu takder marshlow with blackpepper gravy tuh, order as a side dish.. kalau pegi chilis tak pekena marshlow tu.. mmg rugi babe... kehkehkeh...
(kaktiny yg over.. hehehhe)

iina said...

Selamat berkonvo bulan depan ya.. wah acara makan2.. hehehe selagi boleh makan tuh belasah jek makan ;)

Mak Su said...

dinner ? wow!

YA. INILAH KAKTINY

My photo
Happy with my status as a daughter, wife, mother, sister, in-law, staff, friend, cousin, relative, umat Muhammad, as muslim and as Hamba Allah... Alhamdulillah.