Dengan Nama Allah..



Aku menulis untuk meluahkan rasa hati, menyampaikan pengetahuan, pengalaman dan pengajaran untuk dikongsi. Bukan untuk pujian, apatah lagi sanjungan dan kedudukan. Aku menulis untuk mengasah ilmu ’aqli, memantapkan emosi, dan sebagai santapan rohani. Aku menulis berdasarkan ruang lingkup minda yang menaksir, akal yang berfikir dan jemari yang pantas menaip. Penulisanku adalah harapan kepada diri untuk menyalur INSPIRASI. Permulaan, pertengahan dan pengakhiranku adalah doa, untuk mendapat redha Illahi bagi meraih syurga firdaus yang abadi.


"Ya Allah, redhai aku kami, hamba-hambaMu".

Thursday, July 16, 2009

Takziah tokma..


Innalillahi Wainnailaihi Rajiuun…

Ya Allah.. semoga roh bonda kandung tokma dicucuri rahmat-Mu Ya Allah..

Al-Fatihah..

Salam Takziah untuk tokma sekeluarga.


Itulah.. benar kata orang.. DEKAT TAPI JAUH…

AKU DAN TOKMA...

Jarak rumah aku dengan rumah tokma tak sampai suku kilometer pun.. kalau aku masak laksa, sure tokma boleh bau... tapi.. kerana ’kesibukan’ dengan tugasan dan rencana harian.. membuatkan aku hanya mengetahui berita pemergian bonda kandung tokma melalui BLOG TOKMA yang ku jengah sebentar tadi..

Ya Allah... maafkan tiny tokma... tau nyer pun dah lambat.. (tokma call malam tu pasal ni ker?.. call balik, tokma plak tak angkat.. sms tokma tak jawab.. tgh resah barangkali..)
Maafkan tiny tokma.. langsung tak jenguk tokma walaupun dok pi balik pi balik depan rumah tokma SETIAP HARI!!!.... huhuhuhu.. (ampuuunnnn tokma..)

Dan terima kasih di atas ”buah-buah tangan” yang tokma berikan... mmg suka sungguh.. si nureen pun suka sangat.. terima kasih daun keladi yer tokma...

Nanti cooking2, kita roger2 calling2 k...

Semoga bonda tokma selamat di alam sana..

Al-Fatihah.

10 comments:

Mr PenyuBiru said...

al fatihah tuk bonda tokma.

isk..isk..bagus betul jiran tokma sorang ni.sampai ape² yg berlaku sekeliling pun tak perasan.seb baik tokma ade blog.hehe.

TOKMA said...

Terima kasih tiny.... terharuuuuuunyaaa. Memang pasal tu lah nak beritahu bonda tokma dah pergi. Ada gambar2 arwah tokma ambil masa terlantar sakit, tapi tak tergamak pulak nak letak kat blog. Tokma simpan saja buat kenangan dalam hp.

Abang tokma (Dr. Rusli) tu, mamai sampai sekarang dibuatnya. Dah rutin setiap pagi masuk bilik bonda, masih mengharapkan bonda ada di dalam bilik. Sedih tokma. Dia yang bersengkang mata menjaga keperluan perubatan bonda. Kalau kami adik2 di KL ni sedih hiba kehilangan bonda...abang tu lagilah berganda2 duka hatinya.

Terima kasih tiny. Nanti kita cerita tepi kolam.

iina said...

Tokma..

Takziah sekali lagi..

Tiny.. ko memang duk lalu lalang depan umah tokma pun tak singgah.. teringat aku pun dulu duk lalu depan umah dia gak.. tak sempat singgah masa balik mesia dulu.. next time ye tokma.. kalau tersinggah umah si tiny yang selang bape rumah jek tuh.. saya singgah ler ke teratak corner lot tuh ya ;)

Mak Su said...

takziah juga buat Tokma :(

¤(`×[¤_My4_¤]×´)¤ said...

kak Tiny,
Takziah buat family tokma :)

KAKTINY said...

Mr PenyuBiru > *maluuuuu*.. (sembunyi masuk dalam lemari… huhuhuhu)…
al fatihah tuk bonda tokma.



TOKMA > *malu* ampuuun tokma... tak singgah pun.. entah apa lah urusan dunia yang tiny kejarkan sampai tak sempat nak singgah umah no. 1 tuh.. nanti kita story-mory kat tepi kolam ikan kekek .. eh eh.. ikan kaloi.. eh eh .. ikan kap... tokma tuh yer.. (mesti dh gemok gemok kan kan kan....)


iina > tu ler.. ko yg dtg dh ptg mmg ler tak sempat singgah umah tokma.. aku ni yg tiap2 hari dok lalu lalang pun tak sempat.. adoilaaarrr.. (aku jenuh pikir sebab musabab naper aku tak tersinggah umah tokma.. huhuhuhuhu...) – nanti ko balik mesia nanti kita berkelah di tepi kolam indah tokma tu k.... hiihi.. aku ada plan baeeekkkkk punya...
p/s: tokma, nanti kita roger2 k.. hihihi....


Mak Su > :(


Mya_hani > Takziah buat family tokma… :(

eddie dewanaga said...

Al-Fatihah buat yg pergi...

Takziah buat Tokma & famili.

suara said...

Haaa...? Mak tokma meninggal...? Innalillah....

Takziah buat tokma dan keluarga.
Moga Allah menempatkan arwah di kalangan hambaNya yang Dia kasihi dan cintai.

Al-Fatihah.

KAKTINY said...

eddie > Al-Fatihah.. yang pegi dh tentu selamat bersemadi.. kita yang hidup ni bersedia perbaiki diri sementara belum dijemput lagi... kan..

suara > Takziah utk tokma sekeluarga.. semoga kita yang hidup ini terus dirahmati-Nya dan bersedia menghadapi bila diri dijemput pergi.. amiiinnn...

DaliaLiyana said...

takziah...al fatihah....aminn

YA. INILAH KAKTINY

My photo
Happy with my status as a daughter, wife, mother, sister, in-law, staff, friend, cousin, relative, umat Muhammad, as muslim and as Hamba Allah... Alhamdulillah.