Dengan Nama Allah..



Aku menulis untuk meluahkan rasa hati, menyampaikan pengetahuan, pengalaman dan pengajaran untuk dikongsi. Bukan untuk pujian, apatah lagi sanjungan dan kedudukan. Aku menulis untuk mengasah ilmu ’aqli, memantapkan emosi, dan sebagai santapan rohani. Aku menulis berdasarkan ruang lingkup minda yang menaksir, akal yang berfikir dan jemari yang pantas menaip. Penulisanku adalah harapan kepada diri untuk menyalur INSPIRASI. Permulaan, pertengahan dan pengakhiranku adalah doa, untuk mendapat redha Illahi bagi meraih syurga firdaus yang abadi.


"Ya Allah, redhai aku kami, hamba-hambaMu".

Monday, October 12, 2009

Ayah, training + jamuan raya..


Alhamdulillah.. ayah dah keluar wad hari jumaat lepas.. Doktor kata semuanya ok, jantung, tekanan darah, pernafasan ayah... alhamdulillah sihat macam umur 40 tahun.. hihihi... cumanya right eye sight ayah ada gangguan yang dinamakan ”blurring vision”...

Dan doktor masih nak cari punca kenapa buleh jadi macam tu...

Aku serahkan segalanya kembali pada Allah yang menentukannya...

Setakat ni ayah masih seperti ayah.. yang ceria, yang kuat gelak, yang cergas dan yang KUAT MAKAN dan susah nak PANTANG MAKAN... baginya.. PANTANG NAMPAK.. semuanya nak dimakan.. terutamanya ”KAMBING”!!!... (tu ler punca yg boleh tergolek dok tuh.. makan kambing golek punya pasal!!!....)

Sabtu dan Ahad (10-11 Oktober 2009) kelmarin, aku berkesempatan menghadiri kursus lanjutan ESQ (Intermediate)... iaitu ESQ Mission Statement and Character Building... seperti sebelumnya.. habis basah lencun sapu tangan (kali ni bawak tuala good morning...) dek hujan/banjir airmata...

Alhamdulillah.. Allah melapangkan, memudahkan dan mengizinkan aku terus mencari ilmu untuk memperbaiki diri, ibadah, serta mencari kekuatan potensi diri sebagai insan, hamba Allah, pekerja, isteri, ibu, anak, saudara, rakan, jiran, masyarakat, warganegara, serta sebagai khalifah di muka bumi Allah ini... syukur pada-Mu Ya Rabb..

Sharing?... akan disusuli kemudian..

Hari ni di pejabat ada Jamuan Aidilfitri... untuk staf2 sahaja.. jadinya.. maaf, tak buleh nak jemput semua... hehehheheee...

6 comments:

Masy said...

baru nk g serang opis akak ahahhha

eh lupe lak pose kuikui

ladylikeme said...

o..yer..ker..dahlah ari tue xjemput..niepun xmo jemput...

m.q said...

syok yer p prog esq

KAKTINY said...

masy > aah.. pastu ko dtg utk "SELF YOURSELF" kan kan kan.. hihihihi...

ladylikeme > mai la umah kaktiny kat KL nih.. mai mai mai...

m.q > mmg syok sangat.. sgt2 syok...

Mak Su said...

pntg nmpk? hehehe

yg pentng ayah kaktiny dah kembali ceria :)

KAKTINY said...

maksu > semoga ayah sentiasa sihat.. amiinn...

YA. INILAH KAKTINY

My photo
Happy with my status as a daughter, wife, mother, sister, in-law, staff, friend, cousin, relative, umat Muhammad, as muslim and as Hamba Allah... Alhamdulillah.