Dengan Nama Allah..



Aku menulis untuk meluahkan rasa hati, menyampaikan pengetahuan, pengalaman dan pengajaran untuk dikongsi. Bukan untuk pujian, apatah lagi sanjungan dan kedudukan. Aku menulis untuk mengasah ilmu ’aqli, memantapkan emosi, dan sebagai santapan rohani. Aku menulis berdasarkan ruang lingkup minda yang menaksir, akal yang berfikir dan jemari yang pantas menaip. Penulisanku adalah harapan kepada diri untuk menyalur INSPIRASI. Permulaan, pertengahan dan pengakhiranku adalah doa, untuk mendapat redha Illahi bagi meraih syurga firdaus yang abadi.


"Ya Allah, redhai aku kami, hamba-hambaMu".

Monday, October 05, 2009

mak check up @ GH Penang

seawal jam 4pagi, drive ke penang.. mak kene buat yearly check up..

abang outstation, tak dpt temankan..

sudahnya, aku lone ranger drive KL-Penang sorang2..
[lama - sejak kawin nih, tak praktik drive long distance..hihihi..] - demi mak, ku gagahi jugak sampai ke depan pintu spital GH.

sepatutnya aku blk KL mlm ni gak.. tp.. kudrat wanita yg bia dimanja dek suami buat aku xmampu nk jd jaguh jalanraya mcm zmn bujang dulu..huhuhu..

sms bos, minta extend cuti.. selamat bos luluskan [bos mmg superb..]..

dan.. seawal subuh esok, aku akan memandu solo blk KL [tp dlm kete penuh dgn mak, ayah, maid + anak2..hahaha..]..

oh ya.. di spital tadi.. ku temui seseorg yg b'tugas di situ..hihihi... [abang, leen dh minta izinkan kan kan.. kehkehkeh..]

esok abg pun blk dr outstation.. hihihi...

11 comments:

iina said...

lone ranjer mende kalau dah angkut semua org kat blkg seat tuh wakakakah.. oklah tuh ada gak org temankan.. aku nie.. waaa lusa mahu mengembara lagik.. ko doakan aku sihat.. taknak demam cam ari tuh.. rugi ooo.. kembara yang paling aku nanti2kan nie hehehe.. jaga diri ekk

Mak Su said...

jauhnya checkup? kaktiny orang penang ek? maksu lupa ler.... drive carefully :)

ladylikeme said...

wah...ini namanyer makan angin di sepanjang lebuhraya....ha ha ha

KAKTINY said...

iina > drive jer lone ranger.. lagak solo.. kehkehkeh.. tapi muatan mmg penuh ler.. hahahha... semoga jalan2 ronda2 kota raya ko kali ni best dan tak tumbang cam hari tu k.. selamat beronda.. hihihi

maksu > aah maksu.. asal kg.pertama bukit mertajam... tapi mak ayah skrg menetap di kulim... dulu mmg tinggal di butterworth.. tu yg mak kena buat yearly check up kat GH Penang.. sbb mak operation dulu kat penang..

ladylikeme > makan angin ler sangat.. kalau cuti2 mesia best gak.. maunya kaktiny singgah umah hang sat.. hihihi

Masy said...

jumpe sape kak? doktel encem eh.. kemsalam eh.. kata ade bdk cantek kenyit mata kat dia hahaahahah

KAKTINY said...

masy > doktel tu pesan suh ko jalan2 and shopping2 kat penang plak.. kan ko dinasihatkan BERCUTI kan kan kan.. hihihihi

Eiba said...

Kak Tiny..pe khabar...lama nya tak jengah kita eh?? Sehat tak??? Harap2 sentiasa ceria dgn jemputan rumah terbuka yang penuh niee..pe pun maintain berat taw kak yer????

Mak Su said...

tak per ler kaktiny, apa sangatlah ngan travelling tu, yg penting ibunya.. kan :)

xiiinam said...

....anak yang baik....
Moga bondanya sentiasa baik kesihatannya...

fusarium solani said...

Tahu siapa yang djumpai itu :)))

Heh!he!he!100x

KAKTINY said...

Eiba > baik sangat.... sihat dan sentiasa ceria... betullah.. lama kita tak kunjung mengunjung kan.. lepas ni sama2 jalan2 ronda2 singgah2 k..


Mak Su > betul tu maksu.. untuk mak.. apa sahaja... mak is everything....


xiiinam > sapa tak sayang mak kaaaannnn... mom is the best person in the world..


fusarium solani > syyyy... diam tau.. kehkehkeh...

YA. INILAH KAKTINY

My photo
Happy with my status as a daughter, wife, mother, sister, in-law, staff, friend, cousin, relative, umat Muhammad, as muslim and as Hamba Allah... Alhamdulillah.