Dengan Nama Allah..



Aku menulis untuk meluahkan rasa hati, menyampaikan pengetahuan, pengalaman dan pengajaran untuk dikongsi. Bukan untuk pujian, apatah lagi sanjungan dan kedudukan. Aku menulis untuk mengasah ilmu ’aqli, memantapkan emosi, dan sebagai santapan rohani. Aku menulis berdasarkan ruang lingkup minda yang menaksir, akal yang berfikir dan jemari yang pantas menaip. Penulisanku adalah harapan kepada diri untuk menyalur INSPIRASI. Permulaan, pertengahan dan pengakhiranku adalah doa, untuk mendapat redha Illahi bagi meraih syurga firdaus yang abadi.


"Ya Allah, redhai aku kami, hamba-hambaMu".

Tuesday, October 27, 2009

Que Sera Sera

Que Sera Sera

When I was just a little girl
I asked my mother what will I be
Will I be pretty
Will I be rich
Here's what she said to me

Que sera sera
Whatever will be will be
The future's not ours to see
Que sera sera

When I was just a child in school
I asked my teacher what should I try
Should I paint pictures
Should I sing songs
This was her wise reply

Que sera sera
Whatever will be will be
The future's not ours to see
Que sera sera

When I grew up and fell in love
I asked my sweetheart what lies ahead
Will there be rainbows day after day
Here's what my sweetheart said

Que sera sera
Whatever will be will be
The future's not ours to see
Que sera sera


What will be, will be
Que sera sera...



Songwriters: Livingston, Jay; Evans, Ray;


Hmm... layan pulak lagu oldies nih sekarang ni.. hahahhaaa...


Bila time happy.. aku nak happy.. bila time problem datang.. just go with the flow and let it be...

p/s : Alhamdulillah... pak cik disahkan tidak mengalami jangkitan meningitis Gred A seperti yg aku maklumkan sebelum ini... hanya jangkitan yang dibawah paras bahaya... dan berkat doa semua yang ikhlas pada pak cik.. pak cik dah pun keluar hospital... SYUKUR ALHAMDULILLAH... terima kasih pada yang mendoakan..

SEMOGA SEMUA BERGEMBIRA...
...dengan cara tersendiri...
...dan sentiasa bersyukur pada ujian dan rahmat Allah... amiinnnn...

6 comments:

chyazl said...

Kak tiny,

skit info nk share ngan kak tiny...

http://ctsarah82.blogspot.com/2009/10/johnny-dan-status-halalnya.html

maybe kak tiny dh tau kut.....

sy pun sbnrnye pnh pg mkn sane bbrp kali lps bc blog akak ni...tp lps bc blog ctsarah tu...terus sy x pg lgsg dh.....

KAKTINY said...

chyazl > thanks for the info.

ini antara perkara yg kaktiny sesalkan.. and JAKIM.. please do something!!!...

Perbezaan di antara "TIDAK HALAL" dan "TIDAK MENDAPATKAN KELULUSAN SIJIL HALAL DARIPADA JAKIM".. itu dua perkara yang berbeza..

Macam juga kita perempuan ISLAM yang "BERTUDUNG" dan "TIDAK BERTUDUNG".. adakah semua perempuan ISLAM itu BERTUDUNG dan adakah semua perempuan yang TIDAK BERTUDUNG ITU BUKAN ISLAM??.. ada bezanya di situ..

Untuk mendapatkan KELULUSAN JAKIM.. kaktiny pernah membantu peniaga food court untuk mendapatkan 'STATUS HALAL'!!.. the procedure.. SO RIGID and too long to get thru it..

therefore, why JAKIM can just see the things without taking an action??.. bercambah restoran2 yg tak mempunyai "SIJIL HALAL KELUARAN JAKIM".. tapi kenapa dibenarkan berniaga di kawasan FOOD COURT yang rata-rata pengunjungnya BERAGAMA ISLAM... (MALAYSIA KAN AGAMA RASMINYA ISLAM.. bulan dan bintang sebagai saksi islam menjadi TAPAK asas 1MALAYSIA)... jadinya.. DO SOMETHING!!... tak cukup kakitangan nak pantau ker??...

sorry ter'emo' skit.. dh banyak kali dengar.. tapi itu ler.. bila nak CHECK PASAL HALAL HARAM NIH.. rasanya nak makan BERAS dan SAYUR yang beli kat pasar tu pun naik takut dan geli pulak.. sebab tak tentu lagi garam, gula, ikan bilis, ajinomoto, kiub ayam hatta kedai nasi campur mak bedah kat food court tu pun dapat SIJIL HALAL DARI JAKIM...

uish.. terlebih sudah..

maaf.. terlebih laju dari lajak pulaks.. huhuhuhu

Masy said...

syukur alhamdulillah :)

kamar hati said...

syukur selamat sudah....

(",) (",) (",)

KAKTINY said...

masy > terima kasih atas doa..

kamar hati > alhamdulillah.. dh selamat..

Mak Su said...

maksu penah kena paksa karoke, so maksu pilih lagu yg senang melodinya, que sera sera :), semua pun folo ikut nyanyi ramai2 :)

alhamdulillah for pakcik :)

YA. INILAH KAKTINY

My photo
Happy with my status as a daughter, wife, mother, sister, in-law, staff, friend, cousin, relative, umat Muhammad, as muslim and as Hamba Allah... Alhamdulillah.