Dengan Nama Allah..



Aku menulis untuk meluahkan rasa hati, menyampaikan pengetahuan, pengalaman dan pengajaran untuk dikongsi. Bukan untuk pujian, apatah lagi sanjungan dan kedudukan. Aku menulis untuk mengasah ilmu ’aqli, memantapkan emosi, dan sebagai santapan rohani. Aku menulis berdasarkan ruang lingkup minda yang menaksir, akal yang berfikir dan jemari yang pantas menaip. Penulisanku adalah harapan kepada diri untuk menyalur INSPIRASI. Permulaan, pertengahan dan pengakhiranku adalah doa, untuk mendapat redha Illahi bagi meraih syurga firdaus yang abadi.


"Ya Allah, redhai aku kami, hamba-hambaMu".

Tuesday, November 24, 2009

DIAM DAAAA!!!....


Aku macam nak kutuk orang..
tapi aku sedang mengajar diri untuk tahan hati, lidah dan tulisan aku..

Sebab kalau aku mengutuk di sini.. nanti korang semua terkena tempias dosa membaca dan percaya (termasuk bersubahat bersama-sama aku hangin-berangin jugak) dengan umpatan dan kejian aku.. tak pasal-pasal kita satu 'TEAM' kena tahan di akhirat kelak.. aduuuhhhh...

So, I BETTER SHUT UP MY MOUTH AND NOT TO WRITE ANYTHING!!...
(tapi aku tulis gak kan kan kan… huhuhu)




Dah dah dah..

Aku nak masuk “COLD STORAGE” aku jap... nanti-nanti jumpa lagi..




(waaa waaa waaa… huhuhuhuhu…)

11 comments:

aliff muhammad said...

Salam,

Kak Tiny kusayang,
hah, masuk bilik beku jangan lupa bawa sweater. kang tak leh bangun plak.

xiiinam said...

Dah..dah..tiny....
Pergi ambik wudhu' cepat...pi...









Lain kali nak kutuk orang, ajak ckLah join sekali!ckLah rasa nak 'langgar lari' orang ni!

suara said...

Sabar tiny sabar...
tahan sikit, syaitan dok tgh hembus angin kat api yg ada dlm diri tu... jgn biarkan api jd besar. Jgn biarkan syaitan bersorak gembira...
Tahan ye. lelama api kecik tu akan padam. InsyaAllah...

iina said...

Aku kenyit mata jelah faham2 sendiri hahahaha.. aku kdg kutuk dlm hati jek sebab dh xtahan sgt.. hehehe

Cikgooden (Selumbar Emas). said...

selamat hari raya aidil adha...

anjang said...

kadang-kadang berdiam diri lebih baik..

KAMATO said...

baik2 dalam bilik beku tu...takut tak mau cair

KAKTINY said...

aliff muhammad > bukan setakat sweater… makanan, minuman, jajan, laptop, tepon, broadband, semua kaktiny bawak masuk sekali.. baru buleh HIDUP… kehkehkeh..


xiiinam > betul tu cklah.. mmg masa berangin nih.. terus gi amik wuduk.. meneleku atas sejadah sementara nak tunggu maghrib.. hihihi

Okeh.. set.. nanti kita cari port best tiny open table, pastu kita buat sessi menayam ketupat cicah rendang ‘orang’ k.. opssss… hahahhahhaaa…


suara > betul su.. mmg tgh dok bersabar nih.. terus gi amik wuduk dan malas nak cakap ngan sapa2.. kalau cakap kang, terkeluar cerita… baik dok diam-diam.. tunggu sampai api yg dimarakkan dek syaitan ni reda dan padam dgn sendirinya… tu yg masuk cold storage tuuh.. supaya cepat api ni padam.. dan hati ni sejuk skit.. hihihi…


iina > hihihi… aku tau ko ‘tau’… hahahahaha…. Aku pon nak jadi ‘gila’ cam ko gak ah.. bila dh ada ‘gila bayang’ sendiri, takla aku gila nak maki orang kan kan kan… kehkehkeh…


Cikgooden (Selumbar Emas) > hehehe.. selamat sambut raya korban cikgu..


anjang > betulkan anjang kan kan kan… baik diam lagi bagus.. tu yg kunci diri dlm cold storage nih.. nk sejukkan hati skit.. hihihi


KAMATO > tu pon risau gak kan… sat gi kan terus beku hati ni, pon payah gaks.. takper.. sesekali akan menjengah ke luar... hahahahhaaaa...

Masy said...

cold storage yg supermarket tu ok gak kak. bole soping2 hahahahh

Mak Su said...

oops! what de happeng?

KAKTINY said...

masy > cold storage tuuh??.. hmm.. last sekali beli kat situ, mangga sebijik 98 hengget.. pon dh tak ingat rasa dia sedap tara mana!.. tapi yg ingat mmg beratus duit melayang!!... haishhh!!... skrg bukak cold storage kedai ali kassim belakang umah tu je la.. hihihi


maksu > entahler.. mood tetiba down!!... huhuhu...

YA. INILAH KAKTINY

My photo
Happy with my status as a daughter, wife, mother, sister, in-law, staff, friend, cousin, relative, umat Muhammad, as muslim and as Hamba Allah... Alhamdulillah.