Dengan Nama Allah..



Aku menulis untuk meluahkan rasa hati, menyampaikan pengetahuan, pengalaman dan pengajaran untuk dikongsi. Bukan untuk pujian, apatah lagi sanjungan dan kedudukan. Aku menulis untuk mengasah ilmu ’aqli, memantapkan emosi, dan sebagai santapan rohani. Aku menulis berdasarkan ruang lingkup minda yang menaksir, akal yang berfikir dan jemari yang pantas menaip. Penulisanku adalah harapan kepada diri untuk menyalur INSPIRASI. Permulaan, pertengahan dan pengakhiranku adalah doa, untuk mendapat redha Illahi bagi meraih syurga firdaus yang abadi.


"Ya Allah, redhai aku kami, hamba-hambaMu".

Thursday, November 12, 2009

KIV dululah..


Kita hanya merancang, tapi Allah yang menentukan..

Kehendak tak semestinya Keperluan..

Allah lebih tahu apa yang terbaik untuk hamba-Nya.. bila, di mana, waktu mana, bagaimana, kenapa dan segala persoalan ada jawapannya.. Cuma tidak dinyatakan secara nyata... ia adalah HIKMAH di sebalik setiap kejadian..


Maka... dengan ini, aku akur ketentuan dari Illahi.. mungkin belum sampai masa dan rezekiku untuk mendaftarkan diri sebagai pelajar (lagiii...)..

Setelah berfikir keadaan sekeliling, faktor persekitaran, elemen-elemen kehidupan (cheh.. ada kaitan ker???... hahahaha)..

MAKANYA, DISINI.. AKU MEMUTUSKAN...

Untuk KIV dulu permohonan menyambung di peringkat Ijazah Kedoktoran itew.. (huuuhuuuhuuuu... uwaaa... uwaaaa... uwaaaaa.. huhuhuhuhu – banjir kilat ribut taufan dah nih..!!!)

UKM sessi February 2010, dan UPM sessi April 2010 terpaksa aku tinggalkan sejenak.. (doa doakan semoga UKM sessi September 2010 atau UPM December 2010 aku diberi peluang dan dipermudahkan.. amiiiinnnn....)

Jadinya... untuk tahun ni dan awal tahun depan... aku RELAX dulu dari belajar nih... nak buat mende lain dulu... tapi apa eh??... selain belajar, apa lagi aku buleh buat eh???.... (nak buat bodoh.. dh tiap2 hari buat.. nak buat pandai.. tak tahu pulak pandai tu tang mana... nak buat tak tau.. memang dah tak tau dah...)

Hmm... buat...... hahahhahahhaaaa.... hmm... sempat kot sebelum register next semester punya program... kahkahkahkah....

25 comments:

@xiM said...

takpa..nanti ada rezeki kak tiny sambung balik k..:)

ladylikeme said...

apa kata buat anak....

muahahahhaaaa

juk said...

Salam ziarah. Blog anda sgt menarik. Jemputlah dtg ke blog saya pula. Jom kita saling jadi follower? Nak tak?

Thanks.
Zuki

Mr PenyuBiru said...

buat tak paham je...hihi

GDIZ said...

maybe ada perancangan lain dariNYA buat kaktiny tu gaknya.

kak ina kl said...

salam kak tiny..tak apa..masih ada masa lagi..masih muda lagi kan.

AHMOI said...

salam kak..naper KIV belajar kak

Tie said...

Err ...tak tahu buat apa ?

Hmm.. kak tie ada satu rancangan...hi hihi(sambil kenyit mata ....)
tapi takut kena pulas telinga pulak!! Adoi...

KAKTINY said...

@xiM > tu ler.. nanti2 lah sambung!!. (huhuhuhu)


ladylikeme > CHEH!!!....hmm… hmm… for alternative plan.. ingat nak try plan tu la kot.. warghkahkahkahkah….


juk > Salam ziarah.


Mr PenyuBiru > buat-buat tak kisah pon ok gaks.. hihihii


GDIZ > ye betullll ns…. kaktiny yakin perancangan Allah itu lebih sempurna… I just go with the flow… hihihi


kak ina kl > betul tu kak ina.. ala... setakat nak tambah gambar jubah jer kak.. no rush kan kak.. hihihihi


AHMOI > kena buat one year full time… takkan nak berhenti kerja kot.. NEHI NEHI NEHI...


Tie > hap haaaappp… ammmbbooooiiiii… ideaaaa tu KIV okeh kak tie yer.. hahahhahahha

iina said...

Tiny

Hukum belajar utk wajib.. tapi taklah wajib sampai kena buat Phd hehehe.. so relak ahh.. ada masa n peluang nanti boleh smbg..

anjang said...

kalau dah tersurat dalam ketentuan Ya Maha Esa insyallah akan mamapu juga akhitnya menyambung pelajaran ke tahap PHD

Tijah said...

tiny, jom ah kita ke hospital serdang. sambel makan cikencop kita kacau dokter kat sana nak?

Uncle Lee said...

Hi Kaktiny, you just relax stay easy....you'll be fine with your decisions.
Have a nice day, Lee.

KAKTINY said...

iina > betul tuh.. takpelah.. aku pun nak sambung belajar sebab KEHENDAK.. bukan KEPERLUAN... aku bagi laluan kat anak aku masuk taska dulu lah.. hahahhaaa...

anjang > ye ye.. saya yakin benar pada takdir dan qada' dan qadar Allah... saya tahu Dia telah membuat aturan yang amat sempurna..

tijah > okeh Tij.. no prob.. nanti tiny amik cuti, kita pi ronggeng rokiah kat spital tuh.. buleh main2 mata ngan dokter2.. (chicken chop tak dak.. lamb chop ada.. buleh??) hihihi

Uncle Lee > yes uncle lee... I try to keep myself cool and steady.. hihihi... hope my time will come.. have a nice weekend to you too..

Masy said...

xpe2 sementara tu gi laa bawak org jalan2 kat korea kee mkn2 kee ape kee mcm2 bole wat tu kak haahahhha

KAKTINY said...

masy > idea tu.. idea.. hahaha.. nanti kita roger2 k.. hihihi

Kak Long said...

aku sokong mana yg baik

Mak Su said...

kiv pun tak per, buat sementara ni.. kaktiny boleh buat macam2 perkara lain :)

Yunus Badawi said...

Rehatlah dulu. Buat anak pun ok jugak tapi takut nanti sesi tahun depan tak dan nak masuk sbb sibuk jaga anak hehehe

KAKTINY said...

kaklong > thanks coz sentiasa sokong aku.. hihihi

maksu > betullah maksu.. tgh cari mende lain nak buat nih.. hihihi

YB > setuju ngan YB tuuh... so, buat masa ni, buat anak pon nak KIV jugak dulu.. hahahhaaaa...

Eiba said...

Kak Tiny...x perr..selagi ader impian..tangguh sekejap ader hikmahnya..nanti ader peluang lagi sambung balik..eiba pun nak sambung gakss...tapi cam MALAS lagiiii teruk kan??? hikhikhik...

tasekM said...

aku jugak yg tak sambung. haih...

dak tijah punya niat nk pi hospital tu buat aku mcm nk lempar selipar je ke muka tu... ha ha.

:P


.

KAKTINY said...

eiba > betul betul betul.. memang senitasa mencari ruang dan peluang utk sambung..
teruk teruk teruk.. mmg teruk bila malas nak sambung.. hihihi.. (ala.. sambung la belajar.. suka tgk org sambung belajar..)


tasek > ada masa ko pon buleh sambung weih..
tu ler.. tijah. takkan ko tak tahu dia.. buleh la kita set deting kat spital serdang sambil makan lamb chop.. takyah aku turun melaka bagi hamper chocolate utk ko kan.. jumpa kat KL jer.. jom jom jom.. hihihi

kak wos said...

aku undi hang utk buat anak, kalo tadek rejeki lg.. hang ambik jer aku jadi anak angkat hang kak..
aku pasrahhh!!
wakakaka (buleh mkn chillis, 3x sehari!)

KAKTINY said...

buat anak??... yg berdua lebih baik tu pon aku tak larat nak layan wos oii..

hang nak jadi anak angkat aku??.. amboi.. elok2 hang panggei aku kaktiny, getik nak panggei 'mak tiny' plaks..

aku sekeh kang!!.. kahkahkah

YA. INILAH KAKTINY

My photo
Happy with my status as a daughter, wife, mother, sister, in-law, staff, friend, cousin, relative, umat Muhammad, as muslim and as Hamba Allah... Alhamdulillah.