Dengan Nama Allah..



Aku menulis untuk meluahkan rasa hati, menyampaikan pengetahuan, pengalaman dan pengajaran untuk dikongsi. Bukan untuk pujian, apatah lagi sanjungan dan kedudukan. Aku menulis untuk mengasah ilmu ’aqli, memantapkan emosi, dan sebagai santapan rohani. Aku menulis berdasarkan ruang lingkup minda yang menaksir, akal yang berfikir dan jemari yang pantas menaip. Penulisanku adalah harapan kepada diri untuk menyalur INSPIRASI. Permulaan, pertengahan dan pengakhiranku adalah doa, untuk mendapat redha Illahi bagi meraih syurga firdaus yang abadi.


"Ya Allah, redhai aku kami, hamba-hambaMu".

Monday, December 27, 2010

Sisa-sisa cuti hujung tahun.

Setiap penghujung tahun, yang amat ketara adalah "LENGANG" nya ofis serta jalan raya.

Hari ni aku keluar pagar rumah pukul 7.15am dan sampai depan pintu ofis seawal jam 7.32am (perjalanan yang biasanya akan memakan masa satu jam lebih..! Kalau keluar pukul 7.15am sampai pukul 8.10am.. kalau terlambat keluar pukul 7.30am, surely sampai PUKUL 9.00am.. dan siap sediala untuk jawab "Surat Chenta"!!).

Cuti 2 hari di habiskan dengan trip to Lumut Perak dengan family mertua.
Dengan abang serta anak-anak, ayah dan ibu mertua, adik-adik ipar serta biras - yang baru (pengantin baru) dan yang tak berapa baru.. kehkehkeh.

Pergi berjalan ke rumah adik mak mertua di Lumut.

Antara aktiviti di Lumut adalah..


- hari sabtu, pegi ronda di teluk batik.. (zaqwan memula geli dan nangis tengok ular.. lama2 dia plak nak main pegang-pegang..)

- ahadnya pegi mandi pantai kat Teluk Senangin (Manjung, Perak) - naik je muka masing-masing berblang-belang!!)


- on the way balik semalam, ingatkan buleh sampai KL sebelum jam 8.00 malam.. tapi, dek jalan yang jammed.. ipar duai dan biras2 ajak singgah kedai tepi jalan.. LAYAN BOLA!!.. kuikuikui...


Majlis pernikahan dan persandingan adik ipar dah pon selesai pada 18 December 2010.. Alhamdulillah.. Syukur kepada Allah...
Aku dapat lagi sorang biras.. hihihi.... makin bertambah family in-laws..

Selamat menempuh Fasa baru kehidupan.. wahai adik iparku.. Siti Marlia Abd Rahim..

-------------------------------------------


Dalam pada seronok dapat biras baru.. ada pulak sorang lagi yg baru 'putus kasih'.. (kuikuikui..)

Makan tak kenyang, mandi tak basah ler gamaknya..

.... tapi, mandi laut, lencun gaks.. siap makan atas pokok lagi.. JANGAN TERJUN POKOK DIK NOL ye!!! ;)

(one day, surely you will laugh when you see this picture and refresh this moment my little brother-in-law!!.. no worries.. be happy.. This is not the end of the journey.. it is just a BEGINNING!!... Go, and strive for the best and the success!!!.. We are with you.. always!!.)

.............................................................................

Owh ye.. masih ada satu lagi percutian penutup tahun yang ON THE WAY..
Semoga Allah izinkannya menjadi nyata dan dipermudahkan perjalanan dan segala urusan.. Ameen.

HOT SPRING SG. KLAH... am counting days!!!..


*mini re-union trip with ex-classmate Master Human Resource UPM..

.

12 comments:

ckLah@xiiinam said...

Teluk Senangin tu masih banyak lalat tak Tiny?
Kat Hot Spring tu jumpa tapak kaki ckLah tak Tiny?



...banyak tanya setelah lama tak bersua.


Selamat menghabiskan cuti....

Mak Su said...

salam lalu-lalang di sini tengok gambar :)

luahfikiran said...

SALAM,
TEMAN ORANG PERAK. TEMPAT2 YANG DISEBUTKAN MENGINGATKAN LF SEMASA KECIL2 DULU DI BAGAN DATOH DAN TELUK INTAN (MASA TU TELUK ANSON). LUMUT TAK JAUH DARI TI.

iina said...

wah best nie p sg klah.. klu aku dh balik mesia onfirm ko kena singgah umah aku sebab dah dekattttttttt sgt hehehe :)

aliff muhammad said...

Hot Spring? Bawa telur banyak-banyak!

tasekM said...

aku bercuti balik kampung je tiny.



.

KAKTINY said...

cklah > ye ye ye.. teluk senangin masih banyaaaakkk lalatnya.. huhuhu.
esok tiny pegi hot spring tu tiny carik tapak kaki cklah yer.. kehkehkeh...

KAKTINY said...

maksu > sila sila.. jgn malu2.. jgn segan2.. hahahaaa...

KAKTINY said...

LF > oh.. ye ke.. hmm.. esok nk ke perak lagik nih..

KAKTINY said...

iina > oh ye ke?.. canteek la.. pasni aku ada tempat nk lepak.. kehkehkeh...

KAKTINY said...

aliff > itu juga pesanan penaja.. 2 papan kaktiny dh sedia.. hahaha..

KAKTINY said...

tasek > sementara ada peluang ni, aku jalan je.. hihihi.

YA. INILAH KAKTINY

My photo
Happy with my status as a daughter, wife, mother, sister, in-law, staff, friend, cousin, relative, umat Muhammad, as muslim and as Hamba Allah... Alhamdulillah.