Dengan Nama Allah..



Aku menulis untuk meluahkan rasa hati, menyampaikan pengetahuan, pengalaman dan pengajaran untuk dikongsi. Bukan untuk pujian, apatah lagi sanjungan dan kedudukan. Aku menulis untuk mengasah ilmu ’aqli, memantapkan emosi, dan sebagai santapan rohani. Aku menulis berdasarkan ruang lingkup minda yang menaksir, akal yang berfikir dan jemari yang pantas menaip. Penulisanku adalah harapan kepada diri untuk menyalur INSPIRASI. Permulaan, pertengahan dan pengakhiranku adalah doa, untuk mendapat redha Illahi bagi meraih syurga firdaus yang abadi.


"Ya Allah, redhai aku kami, hamba-hambaMu".

Monday, January 25, 2010

DEMAM SELSEMA


Habis satu umah kena demam selsema.. batuk dan sakit tekak..


Jap lagi rasa nak gi klinik laaa.. tak tahan dah.. kepala berat sangat...

hidung terasa merah berair.. dan tekak rasa perit.. huhuhu..

waaa...waaaa.... NAK TIDOOOO rasanya!!!!....

(credit gambar to en.google)

9 comments:

Yunus Badawi said...

sakit2 pun sempat update jugak. Dah masuk kategori blogger tegar lah ni hehehe

Saya doakan Tiny sekeluarga cepat sembuh. Jgn malas makan ubat tu hehehe

TOKMA said...

Allah...!!! kesiannya adikku nih. Ni...kat umah, afif pun selsema. Tokma kata jgn gi school nanti teacher sound, tapi nangis2 nak gi jugak. Tengah rajin nak gi skolah. Akan datang tak tau camana lak. Sentiasa doa biar afif rajin dan tambah2 rajin belajar.

Doa buat anak kita si zureen tu gak.

Tak dapat m.c. ker...!!! atau rajin sangat nak gi kejer.

zue said...

alahai kesian 1 umah kena demam selsema.
berehat dan bykkan minum air masak.

Mak Su said...

aramak, menjangkit dari maksukah, jauhhh ni ;)

malangnya selsema maksu ni masih membuatkan hidung maksu running running :(

xiiinam said...

ckLah pun sdg srooot...srooot...ni..



Demam selsema kali ke 3 untuk tempoh 2 bulan...




Imunisasi sudah mengurang agaknya...

iina said...

Tiny

Baiklah ko rehat kat umah jek.. takpe.. masa nie Allah bagi sakit utk muhasabah diri.. ambik mc jek rehat2..

Kak Long said...

Kecur air liur aku.......dah lama tak masak best2 ni sebab asyik makan kat hotel jer...hahaha...6x sehari plak tuh.....pasang badan akak....

Uncle Lee said...

Hello Kaktiny, sorry read you all not feeling well. Must have caught a virus bug.
Ada chance pergi beli this Herbal tea called 'Hor Yan Hor'....made in Ipoh, Perak.

It is very good for demams, coughs and colds.
Minum 2 hot cups, you will feel good.
Check with the medicine shop man, he can tell you.

Wishing you all a speedy recovery, best wishes, Lee.
Oh ya, if free pop back to my pondok, ada last minute entry, 2nd paragraph near top of page, *wink*. Lee.

KAKTINY said...

Yunus Badawi > hahaha… alhamdulillah YB doakan tu..saya mmg bencik ubat.. tapi kalau teruk camni, mmg telan gak ler ubat tuh.. hihihi..


TOKMA > afiff pon selsema.. tu ler kak, mmg musim skrg nih.. nureen pun gigih gi sekolah.. takut gak.. takut budak lain berjangkit daripada dia.. huhuhu..
Bagus afiff punya semangat.. semoga kekal begitu hendaknya..
Smlm amik MC tengahari.. hari ni cam nak amik half day petang la kak.. huhuhu..

zue > itulah kak.. nak kena minum air masak banyak2 nih.. (walaupun sebenarnya segelas pon susah nk abiskan.. huhuhu)

Mak Su > jangkit via blog ngan facebook maksu ler nih.. huhuhu..
hihihi.. betul la maksu.. tak bestkan idung dok srot srto nih.. uhhuhu..

xiiinam > ekehkehkeh.. ye ker cklah selsema sbb virus???.... imunisasi mengurang??... ke sebab putera belahan jiwa jauh di mata dekat di hati tak ada kat dalam umah??..
Cklah dok natap biliknya yg kosong tu setiap hari kot yg buat ’virus selsema’ tu tak hilang2 kot..

Hihihi...


iina > tengahari semalam dh gi klinik amik MC.. hari ni ingat larat nk datang ofis, rupanya masih tak larat... ingat nk amik half day petang la..

Betul.. aku setuju... sakit ini utk muhasabah diri.. dan jugak hikmahnya.. DPT REHAT... hehehe..


Kak Long > hati2 babe bab makan tuh.... pasang badan takper.. jgn naik berat badan.. hahaha..


Uncle Lee > aiyoo ULee… I HATE MEDICINE!!...
BTW… HAPPY BIRTHDAY ULEE…. May all the happiness in the world be with you.. stay young and versatile… hihihi…
Let’s drink air kelapa instead of your ice coffee.. hahaha…

YA. INILAH KAKTINY

My photo
Happy with my status as a daughter, wife, mother, sister, in-law, staff, friend, cousin, relative, umat Muhammad, as muslim and as Hamba Allah... Alhamdulillah.