Dengan Nama Allah..



Aku menulis untuk meluahkan rasa hati, menyampaikan pengetahuan, pengalaman dan pengajaran untuk dikongsi. Bukan untuk pujian, apatah lagi sanjungan dan kedudukan. Aku menulis untuk mengasah ilmu ’aqli, memantapkan emosi, dan sebagai santapan rohani. Aku menulis berdasarkan ruang lingkup minda yang menaksir, akal yang berfikir dan jemari yang pantas menaip. Penulisanku adalah harapan kepada diri untuk menyalur INSPIRASI. Permulaan, pertengahan dan pengakhiranku adalah doa, untuk mendapat redha Illahi bagi meraih syurga firdaus yang abadi.


"Ya Allah, redhai aku kami, hamba-hambaMu".

Thursday, January 28, 2010

REST TIME..

Aduuuuhhh...


Selsema dan batuk ni masih bermaharajaranilelamanjun.. huhuhuhu..

Migrain pun tetiba hinggap balik nih.. huhuhu...
Nak rehat jap laaaa....



I'm taking a REST for a while... uhuk uhuk.. srooot.. srooottt... kohkohkoh...

********************************************

19 comments:

Yunus Badawi said...

kalau sampai kena migrain tu dah kira teruk. Dulu emak adam pun menghidap migrain tapi skrg alhamdulillah dah baik.

Take care dan semoga cepat sembuh.

KAKTINY said...

YB > bab migrain tu yg tak tahan.. huhuhuhu....

xiiinam said...

...rehatkan mata. Jangan mengadap screen lap top sangat....








Err...apakah maksudnya, stop bloging dulu ckLah? Ohhhhh...tidaaaakkkkk!!!

KAKTINY said...

cklah > stop blogging??... alamak.. terus mati virus-virus ni!!.. hahahaha...

Kak Long said...

aku nak rehat gak...jeles2...

iina said...

emm p rehat2lah.. idak pun p berurut badan tuh mana tau angin dah naik kepala tuh yang migrain.. nak aku poskan ubat lemsip?? demam selsema nie elok kalau dapat berpeluh.. badan lega sikit.. makan vitamin c ambil doa 1000mg terus.. insyAllah

iina said...

opsss... terperasan kesilapan ejaan.. dos.. bukan doa(berdoa pun seharusnya juga kan).. ambil vitamin c dose 1000mg.. itu yang aku selalu buat ler.. bg badan tuh recover dan tambah imunisasi badan

KAKTINY said...

kak long > jom ah rehat sama2... spa spa spa spa spa... hihihihi..
bila nk gi tgk wayang midnight??.. hihihi...

iina > tu ler.. aku mmg cadang nk pi urut badan pon... berangin satu badan sampai dh jadik kepala angin dah nih.. hihihi

dos dan doa.. mmg sgt2 diperlukan.. kehkehkeh

JMR said...

get well soon k.tini..:-)

Uncle Lee said...

Hello Kaktiny, regret you not well. You get a good rest, drink lots of orange juice or water.
Kaktiny, if ada Chinese Green tea, drink that.

And up to you, but there is a Chinese Herbal tea called, 'Hor Yan Hor', made in Ipoh, Perak, very cheap.
Asked someone to beli satu dua kotak....minum bila panas, dua cups every 6 hours or 7.

I assure you, you will feel good....it helps bring down your feverish conditions, coughs and colds.
Try it.
Get well soon, then kita boleh pergi Hilton Paddock, *wink*, rest well, Kaktiny, Lee.

Masy said...

selamat rehat2 kak :)

S.C.H.A said...

bestnyer dapat rehatkan minda ...

kingbinjai said...

amik 100plus, campur ngan air suam kuku dan minum

Uncle Lee said...

Hello Kaktiny, just dropped by see how you are? Ada baik? Here's hoping you have recovered well....
You just stay easy, no need masak rumah, keluar makan, relax, gonchang kaki, get well chepat.
Have a nice day, Lee.

Cikgooden (Selumbar Emas). said...

tak lega lagi ka demam selsema hang?...siannyaaaa...

KAMATO said...

agaknya musim demam sekarang kot, saya balik kampung pun semua anak buah demam

AHMOI said...

salam kak tiny..kesiannyer dia..1 family demam..hope cepat sembuh yer...jgn luper mkn obat tau.

GDIZ said...

musim demam skrg kak tak kira tua, muda, remaja, kanak2..also baby..RISAUU..byk sgt penyakit skrg. Semoga kak tiny cepat sembuh..

KAKTINY said...

JMR > thanks..


Uncle Lee > Next week I’m going to Ipoh.. I’ll search for the kedai yang jual 'Hor Yan Hor'… thanks 4 d suggestion and for your concern.. truly appreciate it..


Masy > mmg betul2 rehat lerrr.. hihihi…


S.C.H.A > nak dapatkan balik tenaga yg kurang.. huhuhu

kingbinjai > camtu eh??...


Uncle Lee > so touching by your concern.. huhuhu….. feel better now…


cikgooden > kali ni mmg filers punya lama aku kena weh..


KAMATO > asyik pasang surut jer batuk selsema nih.. tension gaks..


AHMOI > tu ler.. habis nureen ngan zaqwan pon kena gaks.. huhuhu


GDIZ > mmg ns.. satu umah termasuk mak tok ngan tok ayah diaorg pon kena.. aduuuhhhaaaiii…

YA. INILAH KAKTINY

My photo
Happy with my status as a daughter, wife, mother, sister, in-law, staff, friend, cousin, relative, umat Muhammad, as muslim and as Hamba Allah... Alhamdulillah.