Dengan Nama Allah..



Aku menulis untuk meluahkan rasa hati, menyampaikan pengetahuan, pengalaman dan pengajaran untuk dikongsi. Bukan untuk pujian, apatah lagi sanjungan dan kedudukan. Aku menulis untuk mengasah ilmu ’aqli, memantapkan emosi, dan sebagai santapan rohani. Aku menulis berdasarkan ruang lingkup minda yang menaksir, akal yang berfikir dan jemari yang pantas menaip. Penulisanku adalah harapan kepada diri untuk menyalur INSPIRASI. Permulaan, pertengahan dan pengakhiranku adalah doa, untuk mendapat redha Illahi bagi meraih syurga firdaus yang abadi.


"Ya Allah, redhai aku kami, hamba-hambaMu".

Wednesday, January 13, 2010

Advance tapi Belated.. hihihi

Alhamdulillah... pemberian sahabat jauh sudah pun berada di genggaman...

TERIMA KASIH SAHABAT.. di atas pemberian yang amat best sekali...

Maid aku yg sambut parcel tu semalam.. dia cakap, tengok daripada tarikhnya, bulan 11, tapi kenapa sekarang baru sampai?.. (oh ya, ini maid baru, bukan markonah yg duluuuuu tuuuuhhh!!... yg ini baguuuss sangaaattttt.... wonderful..)

Aku ckp kat dia.. salji lebat punya pasal ler nih, tu yg lambat.. kan kat UK skrg tgh ribut salji.. banyak sekolah dan servis department yg tutup.. tak buleh nk beroperasi pon.. (sahabat aku tu pon berapa kali dh nak tergelincir jatuh.. kan iina kan kan kan...)

Sbb tu aku cakap.. ADVANCE tapi BELATED... sahabat aku hantar bulan November 2009 tapi sampai nya bulan January 2010.. dan besday aku, bulan 12.. hahaha.. tak ker advance dia siapkan hadiah utk aku.. tapi aku dpt dh belated.. hihihi.. (ingatanmu itu sahabat, yg paling mahal nilainya... terima kasih..)
Inilah parcel yg sampai... tgk daripada kotak bungkusannya jer aku dh tau dari mana.. (mende yg sama aku 'nyaris terlepas tahun lepas' - kisahnya di entri ini.. huhuhuhu)..

Di bawah ni, yang last year punya... (sempat lagik tuh, menggodek gambar lama.. hahahhaha..) Dalam pada bagi hadiah utk aku... ada gaks tuh dia selitkan hadiah utk anak2 angkat dia tuh... (coklat kali ni lagi besar kotaknya.. suka bebudak tuuhh...).. kehkehkeh... gurau jer.. hihihi...

Bebudak tu, tgk coklat2 yg berona-roni tuh.. apa lagi.. dok membahagi warna sama banyak laaa... hahahaha...

Dan di bawah inilah isi di dalamnya...


Anyway.. thanks iina.. for the lovely birthday present.. anak2 pon cakap thanks to mama iina.. for the sweetie chocolate... hihihi... (ko tak marah kan aku 'tertayang' hadiahnya kat sini.. kalau ko marah pon, aku dh upload dah.. oppsss.... kehkehkeh...)

14 comments:

Masy said...

betoi gak eh. org pon tak terpikir plak nk belikan akak pape aritu. adeh dehdeh soriiii

tp syoknyeee dpt adiah :)

Tie said...

Bertuah la... dapat hadiah nun dari jauh tu..
.
.
.
.

Err... boleh pinjam maid tak ?

Mak Su said...

whoa! sampai 3 bulan ek baru nak sampai, sohih salji tebal di sinun :)

KAKTINY said...

masy > alaaa... ko ngan anne dtg merentas arus tol shah alam -KL tu pon dh kira adiah ler tuh.. hihihi..

tie > iina tu mmg sahabat yg best kak tie oii... hihihi...
nk pinjam maid?.. dia dh nak balik bulan depan kak.. huhuhu..

mak su > mujur sampai maksu.. kalau terkandas.. huhuhu.. lagi sedih..

iina said...

Tiny ..

Alhamdullilah dah sampai pun.. aku muskil pesal pulak maid ko kata bln 11?? ahaks advance bebeno lak.. aku pos hjg thn ari tuh lepas cuti xmas n newyear.. pastu dia deliver keluar dr uk awal bln jan.. kira 2 mggu gak ler tuh.. nak pos awal2 pos ofis beratur pjg gilos n semua sibuk nk pos brg juga sebelum xmas.. nak2 pulak snow heavy.. byk jln tutup.. aku htr hjg thn sikit.. bila pos ofis clear sikit tapi hadiah tuh mmg beli in advance n masa xmas sale hehehe..

Aku dah agak dah.. mesti coklat tuh sekelip mata jek tggl setengah ahaks.. Happy that u enjoy it ;)

Dahsyat tuh thn lepas ye hadiah pun ko ambik gmbr ke?? hehehe

Yunus Badawi said...

Naik kapal ke parcel tu?

KAKTINY said...

iina > aku syak mesti maid aku salah baca.. (aku pon tak check - percaya bebulat je ckp dia.. sbb, nampak je adiah ko, terus aku selinap kotak tuh.. hahahaha..)

YB > aah.. kapal api.. kehkehkeh..

Mr PenyuBiru said...

hmm.. saya punyer bulan lima, so eloklah kalu kawan kaktiny tu post adiah tuk saya dari skang.takdelah terlambat lagi.hik3...

Cikgooden (Selumbar Emas). said...

bertuah kaktiny dapat hadiah...moga terus la kaktiny dikelilingi bertuah2 yg lain..





ayat bodek...kkakakka...

kak ina kl said...

salam tiny..hemmm..at least dapat jugak kan..walaupun terlambat..

Uncle Lee said...

Hi Kaktiny, it must have come on a slow boat, ha ha.
But what matters most, it arrived safely.
Lovely presents too.
Your friend has very good taste.

Talking about long delay in receiving, I some years back received a faded letter by hand, written more than 30 years ago....and it took 30 years to find me here.

Letter had only my name, no address, but it found me, 30 years too late.
Best regards, Lee.

tasekM said...

iina... ai nk jugek...

he he.



.

KAKTINY said...

Mr PenyuBiru > hamboii.. sempat promo besday month eh.. hahahha..


Cikgooden > hang pon kawan aku yg baik kan kan kan.. mana adiah???!!.. hahaha… banjer aku makan kat tepeng nanti eh.. (ni tak bodek, ni aku nk tuntut.. pasai hang dok war war kan sgt citer kue tiaw goring tuh!!...)


kak ina kl > betui betui.. hihihi..


Uncle Lee > hahaha… really luv it.. (and your present too.. truly love it.. hihihi)
HAH??!!!... delayed for 30 years??..
But, you don’t know that there are another 300 letters… searching for you.. and still is.. hahahahaha….


tasekM > hang ni nk tinggai komen kat aku ka or kat iina... hamboooiiiii.... haip!!.. kehkehkeh..

TOKMA said...

Wahhhhh...dapat adiaaa!! best kan. Congratulation..!!!

YA. INILAH KAKTINY

My photo
Happy with my status as a daughter, wife, mother, sister, in-law, staff, friend, cousin, relative, umat Muhammad, as muslim and as Hamba Allah... Alhamdulillah.