Dengan Nama Allah..



Aku menulis untuk meluahkan rasa hati, menyampaikan pengetahuan, pengalaman dan pengajaran untuk dikongsi. Bukan untuk pujian, apatah lagi sanjungan dan kedudukan. Aku menulis untuk mengasah ilmu ’aqli, memantapkan emosi, dan sebagai santapan rohani. Aku menulis berdasarkan ruang lingkup minda yang menaksir, akal yang berfikir dan jemari yang pantas menaip. Penulisanku adalah harapan kepada diri untuk menyalur INSPIRASI. Permulaan, pertengahan dan pengakhiranku adalah doa, untuk mendapat redha Illahi bagi meraih syurga firdaus yang abadi.


"Ya Allah, redhai aku kami, hamba-hambaMu".

Tuesday, June 22, 2010

Kerja.. Kerja

Jarang kan aku tak update blog dan tak balas komen dlm masa yg lama (lama sgt ker??.. jarang sgt ker??.. dulu la duluuuu... zaman dulu aku tuh la, mmg kerap la blog ni berupdate dgn tahap 'tegarnya'.. dan JARANG sgt la komen dibiarkan berhari2 tak berbalas... hihihi)..

Tapi sekarang rasanya makin kerap.. blog kengkawan "tak sempat" melompat mengunjung.. malah blog sendiri pun "tak sempat" nk bukak!!... (ada la sekali sekala singgah kejap2...)

hahaha.. kalau ada perkataan "TAK SEMPAT" tu, hanya ada 2 makna..
1) AKU CUTI..
2) AKU KERJA...


Habis, hari2 lain yg layan blog tu, TAK KERJA KE?..

Hanya yang tahu tugasan kerja aku dan bidang tugas aku yang tahu KERJA aku.. (kan kengkawan kan kan kan...)..

Sekarang ni aku bukan bercuti.. bermakna.. aku tengah ADA KERJA..

....meskipun ada blog kengkawan yg aku sempat jengah, tapi aku tak tinggal komentar (MAAF YA!!.. huhuhu), bukan sebab tak nak komen, NAK SANGAT... (cuma keadaan tak mengizinkan!! huhuhu).. tapi kalau aku baca sekerat2 dan tak baca habis, mmg AKU TIDAK TINGGALKAN KOMEN...

sebab aku tak suka komen kalau tak tahu isi cerita..
aku suka baca keseluruhan cerita yang ditulis...
baru aku tinggalkan komen aku..
'aku nk ada di situ'..
dan komen aku bermakna 'aku ada di situ'..
jadinya kalau aku sekadar singgah lalu,
bermakna aku hanya baca suku suku..
atau kalaupun aku baca semua, tapi tak ada 'jiwa di situ'..
makanya, aku takkan tinggalkan komen aku...
ITU AKU!!..

(jgn pening kepala baca ayat2 aku... aku sekadar nak tulis something di blog ini... ITU SAHAJA!!)... hahahaha..




.

15 comments:

ckLah said...

Selamat bekerja....
Atau dikerjakan.....?





He..he...
ckLah tulis komen...dan 'ada di sini!'

Catwoman said...

Salam Kak Tiny....

Busy keje ekkkk? Takpe, yg penting jaga kesihatan diri.

Sy tinggalkan komen ni b`makna "sy ada di sini"...

Huhuhuhuhu.....

:)

kakpah said...

kalau takde buat entry baru tu maknanya memang bizi la tu ataupun takde mood ataupun takde benda nak citer...
akak pun tengah takder mood ni.

papepun.. selamat bekerja.

aNIe said...

Tiny...akak pun tinggalkan komen ini untuk menandakan akak ada dtg ke sini...

iina said...

keje jgn xkeje.. hehehe.. selamat bekerja dan kerja dan kerja.. dan kerja wakakakah

blackcardomompods said...

ooo ada di sini...maknanya pernh fly ke uk la ni..kekeke...jom fly ober ke UK.kekeke tulun ct packing

TOKMA said...

Allah.....baca suku ker, tigasuku ker atau tak baca langsung ker...takpelah. Janji dah dtg jengok itupun memadai daripada tak datang langsung, kan kan kan..!!

ape2 pun tima kasih daun keladi, bila senang singgah2lah kat blog kita lagi. Petang nanti nak pulangkan bekas dulu.

tasekM said...

bz yekkkkkk...

.

anjang said...

macam cklah saya pun ada di sini

kak Erna said...

Tiny..tak pe..buat bila kita rasa senang..bukan terpaksa kan..carilah masa..sambil2 bersantai ke...

Masy said...

selamat bkerja kak tiny.. nexwik jom kita berdating.. lama x paw akak jonis ni hahaahahahhahahah kejam tak adikmu ini T____T

Mak Su said...

oohh.. tengah bizi... tak per kaktiny, maksu memahami :)

KAKTINY said...

ckLah > ye ye ye… mmg selamat… selamat segalanya… hihihi…
Tiny pun suka sgt ke ‘situ’- ke taman inderaloka cklah yg best itu… hihihi…


Catwoman > salam dik.. kekedang bizi kerja.. kekadang cam tak bizi kerja tapi cam bizi jugak.. entah apa yg dibizikan dek diri sendiri ni pon tak tau.. alaaahaaaaiii… huhuu… terima kasih datang ke sini yer…


kakpah > setujuuuuu sangattt ngan kak pah... cam tu la adat berblog ni kan kak pah kan... ada masa semangat sangat, tapi tak dak masa nk mengadap....ada masa dok ngadap sangat, tapi tak dak mood nk update cerita...last2 bersawang ja la blog ni dok lalu lalang tanpa sapaan.. huhuhuhu....

Semoga selamat semuanya....


aNIe > hehehe... akak mmg best.. bukan setakat di ’sini’, di ’sinun’ pon akak rajin berkunjung menjengah... terima kasih kak... hihihi...

KAKTINY said...

iina > kekadang cam tak dak kerja tapi aku rasa cam banyak plak kerja.. heran heran heran!!.. huhuhuhu…


Ct> uish.. fly ‘lompat’ ke UK tu TIAP-TIAP HARI.. tapi, nk wujud nyata di UK tu yg tak tentu bila la yg dapat pegi.. hihihi…. Packing?.. buat online buleh?.. hahaha…


TOKMA > jgn kata nk singgah suku-suku.. nak singgah jengah BETUL BETUL kat umah jiran no. 1 pon tak sempat... huhuhuhuhu...
(punya tak sempat singgah, sampai jiran no. 1 yg tersayang terpaksa menapak menjenguk jirannya yg. No. 23 ni la... ampuuun tokmaku sayang... huhuhu)..



tasekM > kekadang bizi kerja yg betui2 kerja.. kekedang aku sendiri tak tau apa yg aku bizikan!!!.. musykil tul!.. huhuhu


anjang > terima kasih kerana dtg singgah ke sini walaupun tuan rumah ni jaraaang sgt ke sana… huhuhuhu…

KAKTINY said...

kak Erna > mmg tgh nk cari masa bersantai la ni kak oii.. tapi tak dapat2.. heran betui la apalah yg dok terkejar sgt... tak dpt nk ’lepak’ lama2 kt sini!!... huhuhuhu...


Masy > betulla… lama sungguh tak deting ngan ko ngan ann… hujung minggu kaktiny, program asyik penuh jer.. ntah apa la yg kakak ko sorang ni tgh buat… (sendiri naik heran!!!)…


Mak Su > terima kasih kerana memahami.. maksu amat best… tidak terus menghakimi... hihihi...

YA. INILAH KAKTINY

My photo
Happy with my status as a daughter, wife, mother, sister, in-law, staff, friend, cousin, relative, umat Muhammad, as muslim and as Hamba Allah... Alhamdulillah.