Dengan Nama Allah..



Aku menulis untuk meluahkan rasa hati, menyampaikan pengetahuan, pengalaman dan pengajaran untuk dikongsi. Bukan untuk pujian, apatah lagi sanjungan dan kedudukan. Aku menulis untuk mengasah ilmu ’aqli, memantapkan emosi, dan sebagai santapan rohani. Aku menulis berdasarkan ruang lingkup minda yang menaksir, akal yang berfikir dan jemari yang pantas menaip. Penulisanku adalah harapan kepada diri untuk menyalur INSPIRASI. Permulaan, pertengahan dan pengakhiranku adalah doa, untuk mendapat redha Illahi bagi meraih syurga firdaus yang abadi.


"Ya Allah, redhai aku kami, hamba-hambaMu".

Thursday, June 03, 2010

TRAINING...


AM AWAY FOR TRAINING...

FOR 4 DAYS... (Friday to Monday)

Nampaknya, sambut Anniversary yg ke-6 tawon ni (06.06.10) kat tempat Training je laaa.... hahaha...









.


Oh ya.. sistem barter trade aku ngan tijah telah terlaksana (dlm suasana kecemasan dan bergegas sikit.. kehkehkeh... takpo kan jah kan kan kan.. ko x kecit ati eh.. huhuhuhu)...

ini daripada aku..

(sempat jugak aku kirimkan utk hantar kat KAK PAH.. hehehe... thanks Tijah, tulung jadi delivery gegirl.. kehkehkeh)

ini daripada tijah..

- see the freshness of the JAGUNG JAH daripada JAH JAGUNG!!... (JJ tuh.. hehehehe)..


dan paling penting.. menda alah ni...


kad ni yang paling penting sekali.. siap dapat file cover tuh.. KO MMG KELAAAS TIJAH... hihihi... MEMANG REKEMENDED LA.... LUV U.... mak caya sama lu nok!!!... hihihi

.

15 comments:

tasekM said...

menggodanya jagung jah tu... entah bila la aku pulak nk merasa. jah, kita tukar dgn tiub motor bulih...?

Yunus Badawi said...

eh aku punya mana? Kakpah yg kat Bangi ko bagi aku yg kat sini ko lupakan huhuhu

Yunus Badawi said...

Mmg servis tijah ada kelas. Sayangnya masa aku belum ada insuran dulu aku tak kenal dia.

Skrg ni aku tengah minta jadi sub agent dia. Dia kata nak bagi sikit kalau aku boleh introduce org kat dia.

Jadilah. Lepas jugak duit nak beli satay perut utk anak2 aku hehehe

kakpah said...

akak dengar tingtong tingtong. anak pegi tengok rupanya sitijah. alahai akak yang tak redi - dengan suar senteng lagi. Ko imagin la suar senteng ngan pakai tudung. Akak nyorok belakang pintu suruh tjah masuk tp dia nak cepat.
timer kasihlah bagi pentol tu. Buat susah-susah je dan nyusahkan sitijah je. nanti weekend cari barang. dah siap bakso akak tayang kat ko hehe..
time kaceh sekali lagi..

Tijah said...

ting tongggg...

hahahaa. mula2 aku nak call kpah dulu tapi kang sian plak kena buat krimpaf lagik so tijah terjah je la. pagar tebukak plak tu aku pun masok sesenyap mcm pencurik dannnnnn...

KANTOIIIIII...

hahaha...

kpah...temasok dlm fashion crime tu. sgt tak mecing ok tudung ngan suar senteng...

Uncle Lee said...

Hello Kaktiny, ada barter trade?
If with me, dua biji durian boleh, ha ha.
You have fun and jangan lupa tu chilli merah lipstick, Lee.

blackcardomompods said...

wow,cun giler jagung tu buat jagung bakar n bubur jagung!

@xiM said...

selamat bertraining ya kak tiny!

ckLah said...

Selamat bertraining...

Yunus Badawi said...

Happy 6th Anniversary to you and your hubby on 6/6.

TOKMA said...

Selamat Ulang Tahun Perkahwinan Ke 6 buat tiny and hubby.

Tokma pun macam nak minta tolong belikan pentol lah...lepas habis training 4 hari tu, leh ker !!!!

Masy said...

dah abes training nanti org nk bubur jagung! hehehehe

KAKTINY said...

tasekM > apa kata hang mai KL tasek oiii… bukan setakat tukar jagung… tukar maajun pun buleh.. hihihihi…. Mai la KL nih!..



Yunus Badawi > “kata tijah” - ekau tiado kono mengono ngan pilem inih… hahaha… taaak lah, aku yg kata… kehkehkeh….
said... kak pah sbb dia buatkan cream puff kat tijah.. ko ada banjer ikan bakar??.. ada?? Ada??.. tak de kan kan kan..... so, no jagung or pentol utk ko... kahkahkah...



Yunus Badawi > tak per.. tolong rekemen kan kat kengkawan, adik beradik pon oke…



kakpah > akak… tijah kata akak termasok dlm fashion crime… tapi mmg TAK SESUAI ler membayangkan kak hajjah ngan seluar senteng bertudung… boleh terbarai terburai gelak dan dan tu gak weih.. kahkahkah….
Tijah plak mmg terror buat ala2 the last samurai kalau nk terjah org.. hihihihi… mmg terkezut mak badak… hahaha…

KAKTINY said...

Tijah > ko mmg jah.. bab mengkantoikan org.. mmg BRAVO.. hahaha…
Tenkiu 4 d jagung… mmg sedap la… nak lagik buleh??... hahahaha..



Uncle Lee > 2 biji durian only?.. for you, not only durian, but pulut durian, cream puff durian, sambal durian also I will make it for you…hahaha..



CT > bukan setakat cun.. tapi sodaaap weih…. Jagung bakar or bubur jagung.. tak sempat ct oii... jagung rebus jer... jalaaan.... hihihi


@xiM > training yg sgt SUPERB… hihihi..

KAKTINY said...

ckLah > dh selamat balik dh cklah.. hihihi…


Yunus Badawi > tq tq tq… tak putus2 ko doa ucap selamat kat aku… kat blog, kat msg BB.. terima kasih sesangat.. terharu atas ingatan… (tapi tetap, aku maleh nk hantar pentol or jagung kat ko.. hihihihi)..



TOKMA > terima kasih atas ingatan dan ucapan…
TING TONG.. pentol dh sampai… dh selamat buat baksonya???.. hihihi…
(genap abis training, pentol sampai depan pintu umah no. 1… hahahah)..



Masy > ko pegi beli jagung bagi kat kaktiny pastu kaktiny buatkan bubur jagung kat ko!..
Hihihi..

YA. INILAH KAKTINY

My photo
Happy with my status as a daughter, wife, mother, sister, in-law, staff, friend, cousin, relative, umat Muhammad, as muslim and as Hamba Allah... Alhamdulillah.