Dengan Nama Allah..



Aku menulis untuk meluahkan rasa hati, menyampaikan pengetahuan, pengalaman dan pengajaran untuk dikongsi. Bukan untuk pujian, apatah lagi sanjungan dan kedudukan. Aku menulis untuk mengasah ilmu ’aqli, memantapkan emosi, dan sebagai santapan rohani. Aku menulis berdasarkan ruang lingkup minda yang menaksir, akal yang berfikir dan jemari yang pantas menaip. Penulisanku adalah harapan kepada diri untuk menyalur INSPIRASI. Permulaan, pertengahan dan pengakhiranku adalah doa, untuk mendapat redha Illahi bagi meraih syurga firdaus yang abadi.


"Ya Allah, redhai aku kami, hamba-hambaMu".

Friday, June 11, 2010

Sakit.. together-gather..


Auchoom... huk huk huk..

koh koh koh...

srooott... srooottt...


Satu rumah batuk ngan selsema.. tapi si ibu paling parah.. sebab tambah ngan migrain lagik..

Doktor cakap.. nak bagi hilang sakit nih, makan ubat dan tido.. mesti cepat sembuh.. kena banyak rehat.. banyak minum air masak.. dan jangan lupa habiskan ubat terutamanya antibiotik tuh..

TAPI PERMASALAHANNYA IALAH...
- time si anak tak leh tido, ibu tak tido..
- time si abah tak leh tido, ibu pon tak leh tido...
- time ibu nak tido, anak ngan abah tak mau tido..

ABIS TU.. BILA IBU BULEH TIDO NIH???... huhuhu...

Amaran daripada BIG BOSS : "Dah tau sakit, lagik nak layan blog la, fb la... cuba bawak2 rehat yang betul betul rehat.. kata nak tidur.. dapat peluang tidur, pi ngadap menda alah tu semua plaks.. dah la ubat MENGELAT nak makan!!.."

Jawapan daripada yang tak makan saman: "Ok bang.. ok... ni jer.. last last.. pasni leen rehat eh... tak bukak blog ngan fb and so on so on dah... jap gi la makan ubat.. opss..."

ok lah.. kena OFF jap.. sampai sembuh nanti.. huhuhu...

Note: Penyakit datang daripada Allah.. kepada Allah jualah ia kembali..
- Semoga dengan penyakit yang diberi ini akan menghapuskan dosa dan memberi lebih keinsafan kepada diri.. amiin..



Have a good weekend yah..






.

22 comments:

DrSinga said...

alamak.....
banyak virus lah sini...
balik dululah....
minggu depan datang balik...

KAKTINY said...

DrSinga > hek eleh ko doc... eksen eh.. kt klenet ko lagik banyak virus kan kan kan.. tetiap hari org yg jumpak ko bawak virus.. ye tak?.. hahaha...
- kalau minggu depan tak sihat gak, aku gi klenet ko la plaks.. hahahaha...

m.q said...

semoga cepat sembuh (^_^)

tasekM said...

sama la yang... aku pun satu family demam nih. aku n MC dh ok la ni darren plak tgh berjuang. ha ha.

ppsstt.... kartun tu aku rasa mcm mencarut je... hehehe...

:p



.

Tijah said...

buk tiny...kalok saket ubatnya pentollll...

KAKTINY said...

M.q. > Tq tq tq...


Tasek > mmg la musin kot...
Uish.. Aku xnampak pon tang mana lucah kartun tu.. Aku hentam taip kt google family + sick + cartoon jer.. Ko ni kan tas!.. Mmg tau.. Ni yg aku nk panggei kelicap hang ni.. (Tp hang dh buat masak kicap la plaks.. Huhu)

KAKTINY said...

Tijah > kalau pentolnye ajer yg sedep, tapi baksonya kurang rencah, ngak jalan buk tijah!!.. Maklumla, resepi si tanggang (menderhaka!!.. Kahkahkah).

Yunus Badawi said...

kalau ko sakit semua sakit walaupun mereka tak sakit. Mcm tu lah hebatnya peranan isteri dan ibu ni.

Yunus Badawi said...

Sakit pun nak makan kat luar jugak ke? Suruh aje laki ko beli bungkus bawa balik

Catwoman said...

Salam KakTiny....

Sy baru di sini.....

Jaga kesihatan diri ye....

:)

blackcardomompods said...

moga2 sihat ya,kita pun sama.pening2,demam2 pun sibuk nk bukak menda alah ni.huhuhu

zino said...

semuga cepat sembuh.. dengar nasihat boss tu hehe

Othman Juliana said...

kaktiny, jue baru kebah dari demam + migrain (siap muntah2 bagai~) seminggu. ni pun bdn dah bisa2 balik~ aihhhh,...

takpe, kasi rehat cukup smpi sihat-pastu bleh main. lalalallaaa... *eh, bkn jue ckp-kartun tu yg cakap, "jom main!" ngueh3x

kak Erna said...

salam singgah dari akak..semoga cepat sehat..macam tu peranan ibu kan..berkorban sentiasa untuk keluarga..

ckLah said...

Ala..ciannya bucuk ckLah....



Moga lekas sembuh!

iina said...

rehat22.. jgn asyik tenet jek hehehe.. biasalah.. dapat jenguk kejap pun leh jadi ubat selsema apa hehehe ;)

Masy said...

selamat berehat kak!

aliff muhammad said...

Salam,

Semoga lekas sembuh kekandaku. Yea betul, rehat dengan betul! :)

adik pun masih dalam tempoh memulihkan diri ni.

Mak Su said...

sekarang sudah ok ker kaktiny?

cantik template :)

KAKTINY said...

Yunus Badawi > setuju.. oleh itu hargailah isteri anda dan ibu kepada anak2 anda itu.. hahaha… (pesanan daripada kaum ibu kepada semua kaum bapa.. hahaha).


Yunus Badawi > sakit le senang ajak makan kat luar.. kalau bungkus, nanti aku gak yg nak kena hidang.. kuarkan pinggan mangkuk segala bagai.. huhuhu…


Catwoman > salam cat.. terima kasih singgah… pasni kita saling lawat melawat pasni yer.. hihihi…


blackcardomompods > hahaha…. Tu dh jadi ‘kewajipan’.. kalau tak bukak blog rasa cam missing something plaks.. hikhikhik..


zino > terima kasih.. tu ler.. kalau tidak nanti boss jegil bijik mata.. hahaha..

KAKTINY said...

Othman Juliana > betul jue, kalau demam + migrain + muntah, mmg badan rasa bisa sgt.. rasa taknak keluar bilik pon ada kan.. huhuhu..
Aah la kartun tuh.. sebijik cam anak kaktiny, ajak main bolah tgh padang time panas terik.. tak kuasa!..


kak Erna > salam kak.. terima kasih datang singgah sini yer..
Itulah ibu kan kak kan kan kan..


ckLah > ni yang rasa nak demam lagik nih.. dapat jadik bucuk cklah.. hahahaha...


iina > betui betui.. setuju tuh.. kalau jenguk kejap, ilang skit stress.. hahaha…

KAKTINY said...

Masy > ye ye.. tgh rehat la.. tu yg diam jer tak membalas komen tuh.. hihihi…


aliff muhammad > rehat dengan betul??..camner la tu dik oii.. kalau dgn askar berdua lebih baik tu dok melalak jer, takdenya nk dpt REHAT DGN BETUL.. huhuhu..
Hahahaha…


Mak Su > tak ok sgt la maksu.. still dok sroot sroot gak…
Tgk umah org tukar, tingin plak nk tukar kt sini.. hihihi..

YA. INILAH KAKTINY

My photo
Happy with my status as a daughter, wife, mother, sister, in-law, staff, friend, cousin, relative, umat Muhammad, as muslim and as Hamba Allah... Alhamdulillah.