Dengan Nama Allah..



Aku menulis untuk meluahkan rasa hati, menyampaikan pengetahuan, pengalaman dan pengajaran untuk dikongsi. Bukan untuk pujian, apatah lagi sanjungan dan kedudukan. Aku menulis untuk mengasah ilmu ’aqli, memantapkan emosi, dan sebagai santapan rohani. Aku menulis berdasarkan ruang lingkup minda yang menaksir, akal yang berfikir dan jemari yang pantas menaip. Penulisanku adalah harapan kepada diri untuk menyalur INSPIRASI. Permulaan, pertengahan dan pengakhiranku adalah doa, untuk mendapat redha Illahi bagi meraih syurga firdaus yang abadi.


"Ya Allah, redhai aku kami, hamba-hambaMu".

Thursday, June 17, 2010

Suratan atau Kebetulan?

Hahaha..

Tengahari tadi dapat sms daripada 'sahabat di Penang'.. suruh tgk paper pg. 24.
Terus aku carik paper tu.. dan.. oooo.... namanya tertera di situ.. utk satu court case itu.. hihihihi...

What's a coinciding?. Macam terancang pulak..

May 2010 - nama 'aku' masuk paper..
Early June 2010 - nama 'kawan rapat' kami tu masuk paper..
Mid June 2010 - nama 'sahabat' pulak masuk paper...

hahaha... Adakah tahun ni tahun di mana nama kami bertiga TERTAYANG di dada akhbar???...

Kuasa Allah!!!...

21 years ago, our name 'has been attached together'.. and THIS YEAR.. ON THE SAME YEAR... three of us... appear in the newspaper - dengan cerita tersendiri - di bidang tersendiri... (kenapa tahun ini?.. tiga-tiga orang pulak tuh??.. apa kes babe?... kenapa tak sorang tahun lepas, sorang tahun ni dan sorang lagi tahun depan ker??.. but THIS YEAR... THREE OF US.. hahahaha)...


Sebenarnya, tak ada apa2 pada "pandangan orang biasa".. tapi, bagi sudut pandangan aku yg 'agak tak biasa' nih.. macam nak tergelak... Lucu pun ada...

Dan.. aku sungguh akur dengan Kebesaran Allah.. Subhanallah...


hahahaha...

(aku tau ramai yg tak faham.. buat2 paham atau terus tak paham pon tak per.. tiada yg penting di cerita ini.. sekadar catatan utk diri sebagai ingatan di 'satu hari nanti'... hihihi...)




.

19 comments:

m.q said...

kuasa Tuhan...:)

Masy said...

sila pahamkan sy pls!

Anonymous said...

cerita x abis ni yang rasa nak korek lagi neihhh...

Tie said...

Hidup ini penuh dengan rahsia. Kak tie pulak ada masa rasa pelik sebab satu ketika macam lalui saat 'ulang tayang'.
.
.
Err... macam tak relevan je komen ni, hihihi...

@xiM said...

pendeknya entri ni..dah la tak paham.huhuhu

tasekM said...

tak paham ni yg aku rasa nk karate org nih...

:p



.

Mak Su said...

ini tentu something good :), tahniah!

tapi alahai...maksu dah lama tak beli paper... huhuhu

KAKTINY said...

m.q > ye dik… Cerita Allah tak terduga dek akal waras kita.. sungguh hebat.. hihihi…



Masy > ko paham yg Early June tu jer.. ko terlepas yg May dan ko tak pasti yg hari ni punya… hahaha… (lagik la ko tak paham kan.. jgn rasa nk hempuk kaktiny ngan piwuk jonis k.. kehkehkeh)..



Anonymous > nk kena ‘gantung’ citer ni, kalau lengkapkan, nanti ’kisah lama’ menjadi bahan plaks.. kahkahkah…

KAKTINY said...

Tie > betul kak tie… rahsia Allah mmg tak tercapai dek minda, tak terduga dek akal.. berlaku tanpa rancang, jadi tanpa rencana…
… tak kisah komen apa pun kak.. hahaha…



@xiM > kalau panjang ke laut nanti ‘terbongkar kisah’ plaks… sekadar nk buat ingatan jer.. Hehehe… takper axim, kisahnya tak sehebat perjalanan pengembaraanmu meneroka bumi Allah ini dik… hihihi…

KAKTINY said...

tasekM > relak la yang.. I mmg sengaja buat cerita gantung tak bertali ni…
ok per.. skill yg maha susah utk aku buat ni weih.. tulis ayat kurang daripada 25 baris...
Kalau ko karate aku, kang tinggai sebaris jer aku tulih nanti.. hahahaha...



Mak Su > not to say something ‘good’ maksu.. cumanya.. something ‘coinciding appear together’.. tak ada apa pun… hanya “NAMA” dan cerita…

Tijah said...

nak kena duduk citer details nihh

Mr PenyuBiru said...

saya buat² paham.

zino said...

tahun masuk paper hehe

Catwoman said...

Rezeki semua kita adalah b`beza tapi adakalanya ianya dtg pd suatu masa yg sama malah tepat.

S`sungguhnya ALLAH lebih mengetahui....

Semoga sukses ye,KakTiny...

:)

fndrocka said...

nama aku biasa kuar drama tv

Latest Entri : Meraikan Gol

kingbinjai said...

oh nama saya pun masuk paper last week

KAKTINY said...

Tijah > ko berani nk duduk dengar nok?.. sampai sabtu depan pon tak abis citer.. baik kita pi kedai cok carik buku lagik best daripada dengar citer mengarut aku tuh.. kehkehkeh...


Mr PenyuBiru > terima kasih terima kasih.. kerana amat memahami.. hahaha...

KAKTINY said...

zino > itu lah.. tetiba plaks… kahkahkah..


Catwoman > ya benar yang… setuju amat… bukan setakat rezeki, nasib pon sama.. masing2 ada habuan tersendiri… dan sebab musabab kejadian, hanya Allah yg Maha Mengetahui… benar amaatt…

KAKTINY said...

fndrocka > cayalaaahhh…. Kehkehkeh…


kingbinjai > eh, bukan semalam pun ada masuk kaaa??…. Hahahaha....

YA. INILAH KAKTINY

My photo
Happy with my status as a daughter, wife, mother, sister, in-law, staff, friend, cousin, relative, umat Muhammad, as muslim and as Hamba Allah... Alhamdulillah.