Dengan Nama Allah..



Aku menulis untuk meluahkan rasa hati, menyampaikan pengetahuan, pengalaman dan pengajaran untuk dikongsi. Bukan untuk pujian, apatah lagi sanjungan dan kedudukan. Aku menulis untuk mengasah ilmu ’aqli, memantapkan emosi, dan sebagai santapan rohani. Aku menulis berdasarkan ruang lingkup minda yang menaksir, akal yang berfikir dan jemari yang pantas menaip. Penulisanku adalah harapan kepada diri untuk menyalur INSPIRASI. Permulaan, pertengahan dan pengakhiranku adalah doa, untuk mendapat redha Illahi bagi meraih syurga firdaus yang abadi.


"Ya Allah, redhai aku kami, hamba-hambaMu".

Friday, March 05, 2010

AKU OUTSTATION...

Aku OUTSTATION???... buang tebiat ke 'kerjaya' aku ni ada outstation??!!.. kehkehkeh..

Ni kisah cik abang kena gi outstation.. (baru masuk kerja dh kena hantar gi outstation.. huhuhu)... ia melibatkan weekend ini... jadinya.. apa lagi.. cik abang OFFER aku ikut sekali ler.. kehkehkeh...

Hmm... jalan lagik.. dah ler weekend bulan February lepas langsung satu minggu pun aku tak dapat tido kat umah sebab asyik pack dgn aktiviti... MINGGU NI PON TAK TIDO KAT UMAH LAGIK???... huhuhu..... rasanya back pack letak segala barang outstation tuh pun buleh rabak sbb dok angkut masuk kuar kete tiap2 minggu.. huhuhuhu...

16 comments:

Tijah said...

minggu dpn jom amek ubat kat serdang? khamis aku nek kl

aliff muhammad said...

Salam,

Ha!ha! Sebonaeh akak memang kaki bojalan! :P

KAKTINY said...

tij > ko ni nok.. naik time aku keje... cuba ejas time saturday tuh.. wokeh skit.. aku free jer if pagi sabtu tu nak ushar dokter2 kt serdang sambil makan kambing panggang pastu tengahari tu kita bawak jejalan kat jonis alamanda pekena salim.. hihihi...


aliff > errrkkkkk... aramak.. akak eh yg salah yo.. hahaha... bukan bukan.. laki akak yg suh jalan.. kahkahkah..

Uncle Lee said...

Hello Kaktiny, saya da lamah ta'dengar this word, 'outstation', ha ha.
Its actually an Australian slang, like 'outback' etc.
So hubby now lots of 'outstation' trips?
Tapa la, thats work, and absence makes the sayang more manjah, ha ha.
You keep well and have a nice day, Lee.

tasekM said...

bestnyeeeeeeee......

zue said...

hubby ajak jalan...apa lagi ikut je lah...ni lah masa x yah masak.
dapur kat umah pun sama cuti...

iina said...

lepas nie ko reserve satu beg pak khas utk os tiap2 bulan hahahaha.. senang nak os jek angkat beg masuk keta.. pastu masuk hotel hehehe.. layan jelah.. masa utk bersama family kan ;)

Neeza Shahril said...

akak suka kalau outstation ikut hubby sebab dapat duduk tempat best2 sikit hehee..
dan yang pentingnya.. kita boleh lepak je.. tak yah fikir nak kemas rumah.. hehehe..

Yunus Badawi said...

Pergi mana pulak kali ni?

Dulu pun masa kerja sykt kulit kerang saya selalu bawa famili kalau pergi outstation masa cuti sekolah atau weekend. Sambil kerja sambil makan angin hehehe

Lagipun ada kawan masa di hotel tu

S.C.H.A said...

erm.. best nyer dapat jenjalan lagi ..
macam ni selalukan tak bosan idup ...
mana pegi tu kak tiny?.. update yer nnt scha dtg lagi ..

Mak Su said...

mengiringi husband tu dah kira tugas isteri. sambil mengiringi kerja dia ke outstation, boleh buat xtvt window supping or supping or window or, errr... entah...hehehehe

selamat berjalan kaktiny :)

KAKTINY said...

Uncle Lee > yup ULee.. hubby now a lot of ‘outstation’.. BUT… I WILL FOLLOW HIM.. hahahahaaaaa…


tasekM > best ler setakat dpt ikut jalan ngan tido hotel (ngan dapat allowance gak..kehkehkeh), tapi bab penat, letih, aduhaaaiiii… sesak gak napas gue..


zue > betul kak zue.. itu yg paling best in d world.. DAPUR TIDO.. hahaha…


iina > mmg aku pon nk beli satu beg pack khas utk aku jugeks.. hihihi.. pakai capai jer bila nak FOLLOW HIM.. kehkehkeh


Neeza Shahril > itu sgt la tepat nye kak neeza.. berehat daripada segala hal mengemas dan memasak… kehkehkeh


Yunus Badawi > pegi Tasik Chini ngan Muadzam Shah… jauhnyaaaaa la haaaaiii… tempat makan susah plak tu nk carik… terjah kuantan semata2 nk carik makan.. huhuhu…


S.C.H.A > nanti kaktiny update citer jenjalan kat ner eh.. hihihi


Mak Su > ye..saya yang menurut perintah mak su kan kan kan.. hihihi... takde nya nak berwimdow bershopping mak su oii.. kt tempat hutan banat kelapa sawit, mana ada giant ker carrefour ker, tesco ker.. 7 eleven pon payah nk jumpak.. huhuhu...

KAMATO said...

tu namanya cuti bergaji

tunbegia said...

sungguh rajin gi outstation,

salamm,

al-lavendari said...

salam ziarah kali pertama. t.kasih kerana sudi jadi follower saya..
pergi outstation tak bawa pancing ke ?

xiiinam said...

Dah balik ke belum ni?

YA. INILAH KAKTINY

My photo
Happy with my status as a daughter, wife, mother, sister, in-law, staff, friend, cousin, relative, umat Muhammad, as muslim and as Hamba Allah... Alhamdulillah.