Dengan Nama Allah..



Aku menulis untuk meluahkan rasa hati, menyampaikan pengetahuan, pengalaman dan pengajaran untuk dikongsi. Bukan untuk pujian, apatah lagi sanjungan dan kedudukan. Aku menulis untuk mengasah ilmu ’aqli, memantapkan emosi, dan sebagai santapan rohani. Aku menulis berdasarkan ruang lingkup minda yang menaksir, akal yang berfikir dan jemari yang pantas menaip. Penulisanku adalah harapan kepada diri untuk menyalur INSPIRASI. Permulaan, pertengahan dan pengakhiranku adalah doa, untuk mendapat redha Illahi bagi meraih syurga firdaus yang abadi.


"Ya Allah, redhai aku kami, hamba-hambaMu".

Friday, April 02, 2010

Pemberian terindah...


Hadiah daripada jiran tersayang... tokma... (kata tokma, ia pemberian balas daripada juadah-juadah yang berkunjung ke rumah no. 1 itu.. hihihi...) - SAYANG TOKMA!!... hihihi...

Kalau tiap2 juadah di balas hadiah buku... aku sanggup je hantar juadah tiap2 hari ke rumah tokma.. kehkehkeh... (kak, tiny gurau jer...)..

Tapi sungguh aku gembira sangat.. sebab READING IS MY PASSION.. and membaca buku mendamaikan jiwaku... memberi satu kepuasan apabila minda dan jiwa dilimpahi ilmu daripada bahan bacaan...

terima kasih juga kepada tokma sebab ajak aku pegi Pesta Buku (pada hari terakhir - syukur sebab Allah beri izin dan kesempatan utk aku sampai ke situ.. ingatkan dah tak dapat pegi dah.. huhuhu...), dan aku memborong dengan sesungguhnya... nak start balik BUDAYA MEMBACA yang agak suram dalam diri sejak kebelakangan ini (jelas ketara sangat, terutamanya selepas CONVO MASTER!! mentang2 dh habis study.. buku cam letak ke tepi jer.. TERUK BETUL AKU NIH!!)...

...cerita di Pesta Buku.. nanti2 la cerita... banyak kenangan menarik.. sebab berjumpa dengan penulis2 yang diminati serta dapat diskaun yang banyak dan juga DAPAT BUKU2 YANG BEST!!..

(kalau 'sebut' atau nampak buku La Tahzan.. automatik kepala aku terbayang ckLah, iina ngan kaklong.. hihihi).

12 comments:

@xiM said...

jangan bersedih ya kak tiny..

selamat berhujung minggu..

:)

Uncle Lee said...

Hello Kaktiny, I love women like you, ARHAAAAA HA HA.
Okay, saya nak chabut....mana la nak lari this time, as you nanti saya ke Tahiti.
Oh ya, I ask the pilot Captain to fly me to another Island, Pulau Perhentian? Ha ha, Aloha oe, Lee.

iina said...

Tiny

Buku tuh pun kwn aku hadiahkan.. memang bagus utk motivasi diri.. bila aku down jek aku selalu gak belek2 buku tuh.. muhasabah diri ;)

Mak Su said...

dpt jumpa sapa kat pbakl ?

:)

Cikgooden (Selumbar Emas). said...

mentang2 dah konvo....hilang habih semangat membaca....ceh!...eksen.

Uncle Lee said...

Hi Kaktiny, senang datang pondok saya. No need to bring your gun or bodyguard 'Terukbetul', ha ha.
Saya angkat tangan, surrender.....
I confess my sins, arhaaaa ha ha.
Have a nice sunday, and hold that smile, Lee.

xiiinam said...

La Tahzan....


ckLah buat blog La tahzan ckLah, sambil terkial-kial membaca buku La Tahzan (versi Arab) hadiah bapak, yg dibelinya di London...



(Sekarang dah jumpa versi Melayunya....memang pengubat jiwa karya Dr Abdullah Aid al Qarni ni...)

KAKTINY said...

@xiM > kita semua mesti gembira jer.. k.. hihihi..


Uncle Lee > where you want to larik??... semua tengah kejar U mcm cerita Madu Tiga – P.Ramlee.. hahahhaaaa…. Pulau Perhentian?.. lagi senang I nak hantar my bodyguard “TerukBetul” suruh carik U.. hahahaha…


iina > betul tuh.. mmg penawar lah..


Mak Su > itu nanti tiny buat entri.. hiihhi..


Cikgooden (Selumbar Emas). > kehkehkeh…. Ayat ja tuuhh… hahaha…. Lepaih ni hang plak bleh buat ayat lagu tuh.. kihkihkih..


Uncle Lee > I tgh bawak battalion of my askar ‘cincanghabis’ to your ‘pondok’!!... hahahha…


xiiinam > betul cklah.. mmg penawar jiwa di kala duka..

AHMOI said...

bagus buku tu...ia mengajar kita supaya tak terlalu bersedih...

p/s : akak...sebelah umh der kosong tak...nk dok berjiran ngn korang ler..best cikit...hehehee

KAKTINY said...

ani > sebelah umah kaktiny?.. yg ada rotweigler tuh ker??.. ko nak ker duduk situ dik?.. tak pasal2 ko kena layan salak dia tiap2 hari.. hihihi...

tasekM said...

aku hang tak ingat no...

:P


.

AHMOI said...

kaaaaakkkk...sampaainya hati kak...huhuhu

YA. INILAH KAKTINY

My photo
Happy with my status as a daughter, wife, mother, sister, in-law, staff, friend, cousin, relative, umat Muhammad, as muslim and as Hamba Allah... Alhamdulillah.