Dengan Nama Allah..



Aku menulis untuk meluahkan rasa hati, menyampaikan pengetahuan, pengalaman dan pengajaran untuk dikongsi. Bukan untuk pujian, apatah lagi sanjungan dan kedudukan. Aku menulis untuk mengasah ilmu ’aqli, memantapkan emosi, dan sebagai santapan rohani. Aku menulis berdasarkan ruang lingkup minda yang menaksir, akal yang berfikir dan jemari yang pantas menaip. Penulisanku adalah harapan kepada diri untuk menyalur INSPIRASI. Permulaan, pertengahan dan pengakhiranku adalah doa, untuk mendapat redha Illahi bagi meraih syurga firdaus yang abadi.


"Ya Allah, redhai aku kami, hamba-hambaMu".

Tuesday, May 11, 2010

‘Deting’ dan tag


Oh ya.. acara berdating ngan Tijah dan YB dh pon selesai.. (YB ada update kat entri dia sebelum nih.. hihihi)... tajuk entry : Lunch Dgn Tijah dan TINY !

Ni masa YB baru sampai.. (tu yg kat tepi dinding tuh!!) dok bergayut lagik kat tepon dia tuh.. (aku ngan tijah dok intai intai sambil mengekek-ngekek kat dia.. hahaha)..


Ni plak gambar masa makanan baru sampai... cam tertib lendit jer kan.. ala2 malu-malu kucen jer!!...

Ni gambar masa dah WATAMMAT... kuuuurrrrrrsssss semangaaaatttt... hahahha
(ni gambo tijah amik dan di MMS kepada si tasek merah ... dgn ayat ”burrrrrrpppp”... kehkehkeh...)...

Apa-apa pon... thanks YB ngan Tijah coz jumpa ngan aku yer..

(tijah, seperti biasa, aku hangkut sampai balik umah - eh silap silap... aku tumpang dia... kehkehkeh... )
=============================================================

Selesai bab deting, aku di’hantui’ dek masy ngan tag dia plaks.. (kalau tidak dia takmo kawan.. chait punya budaks!! Hihihi..) – lama tak main tag-tag ni.. seperti masy, aku pun ingat ia dh pupus ditelan zaman kebisuan aku dulu !!!???)... hahaha....

10 perkara yang menggumbirakan aku?..

1) Disayangi
2) Disenangi
3) Dikasihi
4) Dihormati
5) Dirai
6) Dihargai
7) Diteladani
8) Dipatuhi
9) Didampingi
10) Dipastikan tempat di syurga Allah.. (dapat ke hah??!!).


Berapa banyak D daaaa.... (ini jawapan org yg mengelat nak jawab... kahkahkah)..

Note utk Masy: Ko jangan tak tau dik, kalau kaktiny jawab beriya nanti, korang berpinau bijik mata nk baca ayat meleret2 + gambar + font rona-roni.... hahahaha...

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Dan ini hadiah Hari Ibu daripada teman jauh..
Thank CT..


==================================================================



17 comments:

Mr PenyuBiru said...

apsal gambar YB tu sekerap jer.kunun² malu la tu.cett! hihi..

nnt giliran sape lak blanje ek,saya nak join.cuma biler giliran saya jer,saya tak dpt nak join.hihi..

Yunus Badawi said...

Penyuk jeleslah tu. Aku ni kan lelaki pemalu ecece

Tijah said...

ko hangkut aku ker...aku yg terpaksa antar ko blk? sbb niat asal nak tinggalkan jer kat tepi tugu paip syabas tu. wakakakkaaa.

apa2 pun aku makan sikittttt jer kannnn? hahahahh

owh. hope MIL ko get well soon...

KAKTINY said...

Penyu > sajer jer buat sekerat2.. bagi saspen.. hehehe...
ooo... gitu eh kekdah kuar makan ngan ko... sengal!!.. hahahaaaa...


YB > pemalu la sangaaaaatttt.... sampai 4 ekor udang tomyam tu ko sorang.. sungguh la ko pemalu YB eh.. kahkahkahkah....

KAKTINY said...

tij > tu yg aku perbetulkan ayat tuh... (ada tambahan bawasanya aku yg tumpang ko balik.. warghkahkahkah)..

aah.. tij.. ko makan amaaatttlaaaah sikit nyer... eh eh.. kita makan sikit.. yg lebihnya semua YB yg makan.. buktinya.. kepala udang kat pinggan dia sorang jer.. mana ada kita makan.. kan kan kan.. hahahha..

Alhamdulillah MIL aku tak kena tahan wad... ada kt umah adik ipar aku..

Masy said...

wahhhh jawapan pendek2 mcm x pcaya je HAHAHAAHHAAHHAHHHA biasanye kak tiny klu jawab, siap dgn font tegak-senget pastu kaler lain2 laa ape laaaaa

apepon tahniah kerana masih lg menjadi kakak sy. mekasih2 hahahah

KAKTINY said...

masy > warghkahkahkahkah....
"siap dgn font tegak-senget pastu kaler lain2 laa ape laaaaa"...

ko tau jer kan trade mark kaktiny kan kan kan.. ko mmg adik yg baiiikkk... kehkehkeh....

ko telah memberi kaktiny rasa 'gumbira' dgn ada rasa2 di antara D yg tersenarai.. hiihihi...

blackcardomompods said...

tq sb tepek hadiah kita ek

wow,sedap2 belaka kak tiny mkn ya...terliur dh saya ni..

Yunus Badawi said...

aku nak tambah komen lagi. Tadi guna BB susah aku nak taip hehehe

Udang tomyam tu kan ada 6 ekor. Mmglah ko nampak 4 kepala kat piring depan aku tu sbb aku tak makan kulit dan kepalanya. Yg 2 ekor lagi tu ko dan Tijah makan dgn kulit2nya sekali ngeeee

Yunus Badawi said...

Ceit sempat jugak ko ambik gambar aku kat luar jonis tu. Kalau aku tahu aku menyorok kat Mingo-mingo hehehe

OKlah aku nak standby depan tv nak tengok Adamaya ni.

Kita tunggu versi Tijah pulak lepas ni hehehe

iina said...

yelah korg kalau makan semua sakan tak ingat pun.. ada ingat2 ke?? hehehe cam xde jek.. takpe asalkan happening kan ;)

KAKTINY said...

blackcardomompods > sama sama kasih..hihihihi


Yunus Badawi > TIPU TIPU TIPU.. udang tu mmg ada 4 ekor… ko jangan nak bidaah k.. aku dh hafal seisi menu jonis... kahkahkah...

YB > tu mujur aku tak amik video daripada ko start jalan menuju ke jonis.. hahaha...


iina > aku ingat ko iina.. ingat… ingat… sentiasa ingat… hiihihi..

Yunus Badawi said...

Nyampes. Tak boleh nak bidaaah sikit pun. Lain kali tak nak pergi jonis dgn ko. Kita cari tempat lain hehehe

Tijah said...

IDOP TINY...

sudeh la bang. tiny jgnkan udang, desert ko tu pun dia tau baper hiris nangka diorg letak tau...

KAKTINY said...

YB > restoran lain hatta harga roti canai kat kedai mamak sebelah opis ko, ko leh le nk kelentung aku.. kalau namanya JONIS.. satu mesia punya kedai, ko takyah nk bidaah ngan aku k.. hahahahaaa..



Tijah > warghkahkahkah... (tp laki aku lagik terror, kepekatan sambal pun dia buleh rasa beza tak beza compare cawangan sini dan cawangan sana.. aku lagik terkezut bila dia complaint kt manager jonis pasal sambal tak rasa consistent.. gilos haper??... huhuhu)..

Othman Juliana said...

kak tiny, pasni kuar dgn saya pulak mkn kat pakcik johnny~ yeah!

KAKTINY said...

Juliana > nak deting ngan kaktiny kat jonis??.. jonis punya pasal.. no problemos... anytime.. hahahaha...

YA. INILAH KAKTINY

My photo
Happy with my status as a daughter, wife, mother, sister, in-law, staff, friend, cousin, relative, umat Muhammad, as muslim and as Hamba Allah... Alhamdulillah.