Dengan Nama Allah..



Aku menulis untuk meluahkan rasa hati, menyampaikan pengetahuan, pengalaman dan pengajaran untuk dikongsi. Bukan untuk pujian, apatah lagi sanjungan dan kedudukan. Aku menulis untuk mengasah ilmu ’aqli, memantapkan emosi, dan sebagai santapan rohani. Aku menulis berdasarkan ruang lingkup minda yang menaksir, akal yang berfikir dan jemari yang pantas menaip. Penulisanku adalah harapan kepada diri untuk menyalur INSPIRASI. Permulaan, pertengahan dan pengakhiranku adalah doa, untuk mendapat redha Illahi bagi meraih syurga firdaus yang abadi.


"Ya Allah, redhai aku kami, hamba-hambaMu".

Monday, May 03, 2010

Menanti


Dah bulan Mei.. cepatnya masa berlalu...

Minggu ni aku menanti dua perkara..

1) Hari nk deting ngan Tijah ngan YB.. (hahaha... buleh jer jadikkan entri.. kahkahkah)
2) Durian runtuh daripada cik abang.. kahkahkah... (aku nk tuntut segala hutang piutang.. dh penuh ni aku senaraikan dlm buku 555 - tu tak termasuk tuntut janji tawaran lain lagik tuh.. termasuk cuti-cuti Malaysia di Melaka... kehkehkeh)...

Jadinya... aku tengah menghitung detik utk kedua-dua perkara ini..

YANG MANA SAMPAI DULU??... hahaha...




... OH YER... would like to THANKS to my dearie BOSS.. for the DINNER on LABOUR DAY tempoh hari... thank you Mr. BOSS.. (Boss ckp celebrate 3 event dalam satu... pandai boss aku.. JIMAAATTT!!!... kehkehkeh)..



.

20 comments:

Tijah said...

yb tak cukup bodek. maka tiada rosmeri. roti canai sudehhh

KAKTINY said...

Tijah > hahaha... setujuukkk... jadinya, takyah aku beriya siapkan carbonara.. hahaha...

tij, hari apa weih nk lepak?.. kita gi spital serdang nak nak nak??... kalau YB buat2 nk pengsan, kita humban je kat dokter2 pelatih tuh.. hihihihi...

... hmm.. hmmm... aku tingin nk lepak alamanda (tempat jatuh lagikan dikenang, inikan pulak tempat berjonis... hahahaha)
.. dah lama aku tak sehati berdansa kt sana.. kehkehkeh... nak tak??..
hihihihi...

ke.. korang nk jugak layan roti canai kt "sebelah" opis aku nih?.. hehehe...

Mr PenyuBiru said...

yer.sungguh cepat masa berlalu.lagi 3 bulan nak pose.baju raya dah siap? hehe

kayteeze said...

Laa... beruntung juga jadi buruh ni, at least boleh sambut hari buruh. Tak de ke hari Suri lak ? Tak de siapa nak belanja kak tie dinner laa....

tasekM said...

ye laaaa.... ye laaaa.... dgn aku ko tak nk deting...



.

KAKTINY said...

mr.penyubiru > cheh.. ko buat aku teringat yg posa aku tak abis ganti lagik.. huhuhu..
ye ye.. cepat betui masa berlalu.. anak2 ko pon dh besar.. dh nak ganti kitaro dah pon.. hehehe..


kak tie > hari utk suri TIAP-TIAP HARI KAK... hihihihi..


tasek > hang tak nampak ke aku dh bagi hint-hint "CUTI-CUTI MALAYSIA DI MELAKA" tuh.. next target aku, nak serbu hang la plaks!!.. kahkahkah...

aNIe said...

Tiny...bestnya dpt makan belanja boss di hari pekerja...moga murah rezeki dia...dan selalu dpt belanja staff2 dia...

Sekejap je dah Mei...masa sekarang berlari kan?

TOKMA said...

Laaaa...awat tak habaq si tasekM duk Melaka...tokma baru balik dari sana tadi. Kalau tau sure dah serangg hendap..!!

Pi lah cuti2 melaka tiny...mesti best punye, u won't regret..cewahhh ckp owg puteh lak.

blackcardomompods said...

salam kak tiny!!

hope ingt lagi kita cik puan kesum yang berkesum dh 2 tahun hilang ni..hehehe..

seronok dpt jumpa balik blog kak tiny,pasal pc reformat smpi lost sume link.

KAKTINY said...

kak anie > betul kak.. semoga Allah berkati rezeki boss tiny tuh.. baik sgt...
mmg cepat betul masa skrg ni kan kak.. (tanda2 kiamat dh dekat nih.. huhuhuu.. takooottttt!!!)..


tokma > tak pe kak.. nanti2 kita pi jejak kasih dan terjah itu tasik merah.. hahahaha...



cikpuankesum @ ct > helloooo sayaaaannnnggggg..... lamanya menghilaaaaaaannnnggggg... terima kasih la sudi jejak kasih ke sini lagi.. ingatkan dh lupa kat kaktiny.. huhuhuhu...

Mak Su said...

bos maksu tak belanja, sbb dia kata dia pun labour, oops! huhu

blackcardomompods said...

tidak lupa langsung cuma hilang link.huhuhuhu sorry beribu lemonnn,cayang kak tiny!!muahhh

KAKTINY said...

maksu > pandai boss maksu "mengelat".. oppsss.. hihihi..


ct > terima kasih di atas ingatan... dan terima kasih sbb menjejak kasih kembali... hihihi..
*hepi hepi*.. hihihi..

iina said...

selamat ari pekerja.. lepas nie next year ye hari pekerja leh belanja aku lak hehehe ;)

kakpah said...

hari boroh, boroh cuti. Aku kena keje. masak dari pagi sampai ke malam.. tak aci..tak aci..

deting ngan tijah dan yb tu krim salam ek..

KAKTINY said...

iina > takyah tunggu hari pekerja.. ko balik je sini.. tau ler aku nk angkut ko ke mana.. hihihi...


kakpah > jawatan yg mmg tak pernah ada masa rehat adalah "IBU"... hehehe...
Selamat Hari Ibu kak Pah.. dan semoga anak2 baca hint *wink wink* kak pah tuh.. kehkehkeh...

Masy said...

jonis lagi seround kak tiny! heheh

KAKTINY said...

masy > ko tengah batuk tuh.. kalu pi jonis, mesti ko tak puas makan.. sbb sakit.. hihihi..

Yunus Badawi said...

aku harap suami ko bayar hutang2 dia kat ko terlebih dulu sebelum kita jumpa esok. Mesti ko tengah kaya masa tu. Takde cabonara pun takpe. Kita sebat BBQ Chicken kat JJ tu hehehe

Yunus Badawi said...

Jom kita buat rombongan cik kiah ke Melaka. Kita suruh tasek jadi hos kita ngeeee

YA. INILAH KAKTINY

My photo
Happy with my status as a daughter, wife, mother, sister, in-law, staff, friend, cousin, relative, umat Muhammad, as muslim and as Hamba Allah... Alhamdulillah.