Dengan Nama Allah..



Aku menulis untuk meluahkan rasa hati, menyampaikan pengetahuan, pengalaman dan pengajaran untuk dikongsi. Bukan untuk pujian, apatah lagi sanjungan dan kedudukan. Aku menulis untuk mengasah ilmu ’aqli, memantapkan emosi, dan sebagai santapan rohani. Aku menulis berdasarkan ruang lingkup minda yang menaksir, akal yang berfikir dan jemari yang pantas menaip. Penulisanku adalah harapan kepada diri untuk menyalur INSPIRASI. Permulaan, pertengahan dan pengakhiranku adalah doa, untuk mendapat redha Illahi bagi meraih syurga firdaus yang abadi.


"Ya Allah, redhai aku kami, hamba-hambaMu".

Friday, August 01, 2008

Hari Ini : AKU YANG BIZIZ..

TAKE A BREAK!!!!!!!.... penat ler otak!!!....

Minggu ni menyaksikan aku yang biziz seh.. (aku tahu ramai yang dok gelakkan aku kan dan dok padankan muka aku pasai aku byk kerja... chesss..)

aku ingat slot Samarinda aku leh ler habis minggu nih.. chesss... nampaknya bersambung gak minggu depan.. dah masuk Ogos dah yer..

SALAM BULAN KEMERDEKAAN UTK SEMUA...

aku nak blogwalk pun tak sempat.. penat ooo... (cheh.. org lain tiap2 hari penat.. aku baru dua tiga hari ni jer byk kerja skit dh ngadu penat.. tak malu tul..)

tapi betullah.. penat otak nak mengarang 'speech' dan press statement.. kena sediakan dalam dwi-bahasa plak tuh.. Event hari isnin nih.. aduhai... kan best kalau mock up cheque yang kat depan meja aku nih adalah untuk aku.. amountnyer.. leh beli umah sebijik oooo.... (event apa?.. NO WAY.. nanti hangpa tau sapa Boss aku dan bagitau boss aku yang aku suka masuk blog bila dia takdak...) kah kah kah.. hihihihi...

hadoihlarrr.. (tak baik betul mengeluh.. teruk sungguh aku nih.. )

sepanjang bulan 8 pun aku akan busy giler dgn event2 yang berkaitan Hari Pahlawan dan Hari Kemerdekaan nih.. (apa kerja aku sebenarnyer yek?.. aku pun konpius!!! kuang kuang kuang...) alo alo alo.. camner nak ronda2 lawat blog nih?.. mesti byk giler cerita kengkawan yang aku kena 'ulangkaji' balik... waaaa waaa waaaa...

Petang ni lepas solat jumaat and selepas BOSS CABUT.. aku nak karang episod Part 6 yang TERGENDALA SEBENTAR tuh..

minggu ni hari ahad aku ada kelas tambahan statistik.. dari jam 9 pagi sampai jam 9 malam.. (rasa2 aku akan muntah hijau tak?.. maunyer biru muka aku time petang tu.. tak sempat malam.. aku TIDO kang... hahahaha...)

10 comments:

whitetulip said...

salam jumaat kaktiny dan salam hari kemerdekaan. dah masuk bulan ogos rupanyer yer..bulan depan dah ramadhan dah..kalau bizi cam ni juga, mesti tak terasa waktu berbuka kan??selamat menunaikan tanggungjawab sebagai pekerja contoh!!kih!kih!

Sastri said...

tergelak baca entri kak tiny nih... terima kasih kerana membolehkan saya tergelak dalam keadaan stress... :D

kak tiny ni keje apa nih? siap terlibat hari pahlawan dan merdeka lagi tu...

KAKTINY said...

whitetulip > salam whitetulip.. betuller.. kalau hari2 bizi camnih.. leh kurus kaktiny sbb tak kuar makan.. hihihi... (ke ko tepon boss kaktiny bagitau yang kaktiny 'rajin lepak' kat blog?.. hihihihii...)

sastri > alalallahai adik kaktiny sorang nih tgh stress ka?.. relax relax (w'pun kaktiny pun tgh stress tgk kengkawan tinggalkan kaktiny dan pi shopping reramai.. hari ni kan cuti lama.. gggrrrr...)

entahlah sas.. kaktiny sendiri pun nak kena check balik apa job designation dan job spec kaktiny .. kah kah kah...

Akak said...

Salam Tiny...

Hehe sibuk lagi yea...selamat menjalankan tugas k..

Dok tunggu sambungan cerita nie..

kamar hati said...

wahhhh...akak kamar ni biziz sungguh ye...sampai tak sempat nak toleh kiri kanan eek..hihihihi....apa pun selamat buat keje ye...dok tertib lendit depan boss k...samat bulan kemerdekaan...samat bulan syaaban...samat semua la...yg penting jgn lupa besday kamar sudah la...hihihihi.....

ok...selamat berhujung mggu & samat belajar... :)

KAKTINY said...

akak > baru namanyer sibuk kerja akak.. selalunyer sibuk ngarang and lawat blog.. hihih...

nak mengarang sambungan asik terbantut akak oii bila boss dok kalut nak baca speech ngan press statement dia.. biasaler bila kita yang buat dan dia meng'adjust'.. ding dong tuh 88 kali ler.. hihihi)


kamar > ooo... sempat promote birthday yer.. hihihihi

selamat.. selamat...

kamar hati said...

hihihiih...memang sempat promote...hihiihih....lgpun arini kan dah masuk bulan Ogos...so sekali la tu...hihihiih....

KAKTINY said...

kamar > PANDAI!!!..

Intan Rosnitta said...

Bos dah cabut ke? Cepat2 karang episode terakhir tu Tiny...

Lama sgt rancangan tergendala pun x elok gak. Kekekeke :P

KAKTINY said...

intan rosnitta > dah akak oiiittt... dah upload dah pun... hehehhe

YA. INILAH KAKTINY

My photo
Happy with my status as a daughter, wife, mother, sister, in-law, staff, friend, cousin, relative, umat Muhammad, as muslim and as Hamba Allah... Alhamdulillah.