Dengan Nama Allah..



Aku menulis untuk meluahkan rasa hati, menyampaikan pengetahuan, pengalaman dan pengajaran untuk dikongsi. Bukan untuk pujian, apatah lagi sanjungan dan kedudukan. Aku menulis untuk mengasah ilmu ’aqli, memantapkan emosi, dan sebagai santapan rohani. Aku menulis berdasarkan ruang lingkup minda yang menaksir, akal yang berfikir dan jemari yang pantas menaip. Penulisanku adalah harapan kepada diri untuk menyalur INSPIRASI. Permulaan, pertengahan dan pengakhiranku adalah doa, untuk mendapat redha Illahi bagi meraih syurga firdaus yang abadi.


"Ya Allah, redhai aku kami, hamba-hambaMu".

Wednesday, August 20, 2008

Hari Ini : Persediaan..

OOOOO...... sabtu ni mid-term exam statistik pukul 9.00pagi.. TAKUUUTTTTT nyer...

Esok dan lusa aku and kaklong amik cuti (kengkonon utk study ler... tapi sebenarnya nak 'perabih' assignment statistik yang terbenkahalai tuh.. adoilarrr...)

Risaunyer aku weh.. STATISTIK... (baca pengalaman abahnajwa bab statistik ni.. aku rasa aku paham sgt... wawwaaa waaa waaaa.. camner otak ain si mama najwa tu BRILLIANT sgt yek pasai m3 nih?.. hadoilarrr.... aku tabik spring roll betui lar..)

Aku dah tak leh nak tulih apa dah .. otak aku dok teringat kat exam sabtu nih..

TOLONG LER DOAKAN AKU AND KAKLONG LULUS PAPER NI (dan semua paper lain gak..)

KAMI NAK GRAD ON TIME.. and nak baris sama-sama amik scroll dan nak kengkawan blog reramai dtg masa kami convo nanti.. hihihihi..

Aku yang tensen!!! (oleh kerana aku cuti esok dan lusa, makanya aku rehat n3 sampai senin minggu depan.. tapi kekalau ada komen2 aku pada hari2 cuti aku nih.. makna kata.. AKU PINJAM WIRELESS BROADBAND KAKLONG UTK "MENGULAR" dan MENGELAT jalan2 ke blog kenkawan masa tgh study tuh... hahahahhaha....)

32 comments:

ladylikeme said...

ya allah ya tuhanku..kau mudahkanlah urusan kak tiny nagn kak long nie...amin....

p/s: mintak RMX.XX upah doa...

sepi said...

nak peksa eh??? ok ok akak tak moh kacau tiny ari ni... n GUD LAK k...

[pasai apa ari ni aku jadik sopan santun kat budak ni... hehehe]

Akak said...

Salam Tiny...

Semuga Tiny & Kak long lulus dgn jayanya...insyaAllah

amirhisham said...

Selamat bercuti, mengulangkaji, menjawab exam, mula keje balik, berpuasa and selamat hari raya...

hhehehe..

Atiny, ada satu permintaan dari daam. Dia nak email A*a bleh x.

KAKTINY said...

ladylikeme > oitt... ikhlas ker tak doa tuh.. siap mintak upah plak.. ingat upah haji ker.. hihihi


sepi > mulia plak akak hari ni yer.. hihihi... time kasih....

akak > AMIIINNNN... (eh dah balik joor ker?..)

KAKTINY said...

amirhisham > selamat selamat.. hihihi.. nak email a*a... buleh buleh.. BOLEEHHH BLAAAHHH... (nanti kaktiny tanya budak tuh.. mcm leh dpt green lite jer.. wikihkihkih..hihih)

ladylikeme said...

yelah..nie upah doa...org kata..doa org yang dok lagunie..cepat makbul....

axim said...

gud luck kak long!!

Mak Su said...

Insyallah berjaya buat kaktiny dan kaklong, jgn tensen2 ek

Ungku Nor said...

"Aku dah tak leh nak tulih apa dah .. otak aku dok teringat kat exam sabtu nih.."

hah ye..teringat exam kunun..
kejap lagi jadik ular tedung sela la tu.

ekekeke.

cikgooden said...

he he he...nak exam?..kecut perut?..gabra?.takut?..padan muka! ha ha ha...Tapi kan, (cey...cover balik,..) selamat ber-Exam pada tiny and kak long( sapa kaklong?..aku tak kenai lagi)...

moga lulus dan dapat cukup-cukup makan..(takleh banyak...satni dia riakk..) ha ha ha.

KAKTINY said...

ladylikeme > ok ok.. buleh diterima.. hihihi

axim > kejamnyer.. doa utk kaklong jer.. ooo.. tak per takper.. nak merajukler camnih..

maksu > nak mintak baby w temankan study.. sure tak boring... hihihi

ungku nor > amat memahami nampak.. wakahkahkahkah...

CikguZue said...

semoga tenang dan mendapat pertolongan dari-Nya semasa exam nanti., dan tentunye lulus dgn cemerlang hendaknye.
kalau nak rehat sesekali pun tak pe,kan. hilang tension sikit.

TokMa said...

kaktiny dan kaklong, tokma doakan semoga berjaya dengan JAYANYA..semangat!!! pada kaktiny dan kaklong mesti BOLEH!!!

KAKTINY said...

cikgooden > mmg padan muka betui dgn statistik nih tau...dapat cukup2 makan pun dah kira bertuah cikgooden oiii... (pi ler jenjalan umah kaklong tuh.. dia tu cool babeh.. hihihi)


cikguzue > minta2 sgt TENANG dan TERANG HATI nak jawab statistik nih.. huhuhuu.. rehat?.. takleh lagi ooo.. nak kena pecut... exam sabtu pagi.. huhuhuhu

Intan Rosnitta said...

Tiny mesti boleh punya. Paper law yg sarat-barat dulu2 pun boleh kan. Think positif dear!

Kan semua kengkawan nak tgk Tiny konvo nanti. Ingat tu!

Best of Luck :D

Ungku Nor said...

weihh pomfuan..

akak baru je buat ayat dengan perkataan TINY kat blog Cikgooden.
pi la tengok.

mana tau kot kuar jadik soklan peksa lak..hahahaha ;p

KAKTINY said...

tokma > time kasih tokma.. sayang tokma.. hihihi

intanrosnitta > paper law lain kak.. buleh 'menipu' dan 'mengelentong'.. lagi lebih, lagi byk markah.. tapi ni paper statistik.. salah 'kelentong'.. HANCUSSS!!!.. huhuhuuuhuhuuuuuuuuu

KAKTINY said...

ungku nor > tak puas hati gadoh kat umah sendiri, di bawaknyer aku gadoh umah org - umah cikgooden plak tuh.. hadoilar..
mmg ler akak aku yang sorang ni tau.. aku sumbat gak mulut dia dgn buku terbaru RAM tuh..

p/s : abang long.. buku yg utk kak ungku tu, kirim jer kat aliff, tak koser saya nak gi seremban antar kat dia.. (sebenarnyer takut dia hambat saya ngan kucen dia tuh.. hihihi)

Masy said...

gudlak!!

KV said...

goodluck!

KAKTINY said...

masy > ko wish good luck ker ko nak gelak.. g depan ngan k belakang agak meragukan.. hihihi..
anyway.. tq.. hihihi


kv > KAKTINY REALLY NEED THE "LUCK".. huhuhuhuhuhu

en_me said...

kak tiny nih keje aper yerk.. asik mengular jer.. bestnyer.. ehehe

KAKTINY said...

en_me > kaktiny keje apa?.. kerja yang kawan sekuliah kaktiny TAK NAK dan TAK PANDANG!!.. hihihi (kalau kaktiny kerja apa yang kaktiny belajar, mesti tak dpt mengular camni kan kan kan... hihihi)

manje said...

Salam ...

Semuga lulus dengan cemerlang...kita doakan...
insyaAllah

KAKTINY said...

manje > salam.. time kasih sayang..

zino said...

kaktiny boleh!!!!!!

KAKTINY said...

zino > time kasih en.zino.. sgt2 berdoa semoga saya boleh buat.. amin..

reen said...

kaktiny,

A very-very good luck utk kaktiny ngan kaklong... YAKIN BOLEH..!! Chaiyokk..!! Chaiyok..!!!

Insya ALLAH...Moga dipermudahkan semasa menjawab exam kelak...AMIN....

KAKTINY said...

reen > AMINNNN... time kasih yer.. dan keep on doakan kat kitarog tau.. hihihihihi...

Princess Liyana said...

semoga semuanya selamat kak!huhu good luck tau:)

whitetulip said...

kaktiny, white paham sangat perasaan yg bergelora tuh..bawa mengucap2 panjang..kih!kih!goreng...tu jgn lupa bubuh kicap ngan garam ah..

YA. INILAH KAKTINY

My photo
Happy with my status as a daughter, wife, mother, sister, in-law, staff, friend, cousin, relative, umat Muhammad, as muslim and as Hamba Allah... Alhamdulillah.