Dengan Nama Allah..



Aku menulis untuk meluahkan rasa hati, menyampaikan pengetahuan, pengalaman dan pengajaran untuk dikongsi. Bukan untuk pujian, apatah lagi sanjungan dan kedudukan. Aku menulis untuk mengasah ilmu ’aqli, memantapkan emosi, dan sebagai santapan rohani. Aku menulis berdasarkan ruang lingkup minda yang menaksir, akal yang berfikir dan jemari yang pantas menaip. Penulisanku adalah harapan kepada diri untuk menyalur INSPIRASI. Permulaan, pertengahan dan pengakhiranku adalah doa, untuk mendapat redha Illahi bagi meraih syurga firdaus yang abadi.


"Ya Allah, redhai aku kami, hamba-hambaMu".

Thursday, August 14, 2008

Hari Ini : Tag and Award

Aku dapat banyak 'panggilan pulau' suh pi umah member2 amik AWARD and jawab TAG.. (wah glamer gak aku yer.. wakakakkakaka..) - podah utk aku yang memerahsantan ini..

TIME KASIH BEBANYAK PADA YANG MENGHADIAHKAN AWARD2 tu kat aku..
dan SIAPLER sapa2 yang bagi TAG kat aku.. hahahha

nanti2 aku nak pi check balik aku hutang tag kat sapa dan umah sapa aku nak pi angkut award2 aku tuh.. aku nak 'beli' lemari baru ler.. nak letak award2 aku ni.. hihihi..

tapi hari ni.. tak leh nak "berleluasa" sgt - pasai hari ni kat opis ada Board Meeting.. dan ada guess dari China datang.. adoilar... (aku tau dah ada bebudak pompuan 2 3 org yang dah pakat dok gelak.. nak perli aku bertubi2 ler tu kat shout box sat gi tu.. macam aku tak tau...)

32 comments:

fusarium solani said...

Salam,
Kak Tiny, kata nak belanja stimboat..
Aliff tunggu ni..

aliff punyer besday pun dah dekat ni.. dua dalam satu yek?

selamat bekerja! may Allah swt bless you with luck.

mamaranggie said...

salam kak tny,ape kabar?

dah tugas kan,kena lah buat jugak!sape yg gelakkan akak tu?hiks....

kamar hati said...

uikssss...glamournye akak sorg ni....hihihi....kalah artis la klau macam ni...hihiihih...selamat ambik award ngan jawab tag ye....hihiihih.....

uiksssss.....kak tiny bz???? kah kah kah....hihihiihi....hahahhahaha....mmg sah ada yg kena perli jap g kat shoutbox tu...hhiihihih...

tumpang tanya ya....sapa la yg suka perli tu eek....hihiihihihi....

larikkkkkkkkkkk....kak Tiny tgh mengamuk tu...hihihihiih...

Ungku Nor said...

tak perli..tak perli..
*tutup molot kekuat takut Tiny dengor akak tgh tegelak mengilai2 ;p*

tentangseseorang said...

apa?? tangan ngan kaki kena tambat? muahahahaha!

KAKTINY said...

aliff > salam.. jom.. set date.. nanti kita jumpa.. (bawak kak ungku sekali.. sana sini dia dah jerit nak IKUT tuh.. wakakakkaakka...)


mamaranggie > khabar sibuk sayang oi.. hihihi... huhuhu.. (tapi sempat gak 'curi' time nih.. hihihi).. yang gelakkan kaktiny?.. tgk kat shoutbox tuh.. (mmg nak kena bebudak ni.. termasuk gak ada mak budak dan ada adik budak.. diorang2 tu ler..)

kamar hati > glamer lah sgt kengkununnyer tuh..
oooo... lagi mau tanya sapa yg nak gelakkan kaktiny yer.. meh sini ko.. nak piat skit tinga tuh..

ungku nor > oooo... main totop molot yer.. saya dengar akak gelakkan saya jer... nanti saya suh akak makan 30 ketul crab stick stimboat.. wakakkakakak...

ady > ni sorang lagi.. gelak eh.. gether gether ler korang main lawan makan crabstick sapa habis dulu nanti...(make sure jgn mempergunakan anjib ok.. hihihihi)

Ungku Nor said...

wawawawwawawaaahhhh..
sampai 3/5 komen suma dok mengompat hakaaakkkkk ;p

kita layan stimbot kat johnnys sban 2 je la nak?
Aliff mai tido rmh akak senin depan..heheheh.

err..crab stick??
ai tak minat ler crab2 yang tak ori nih..
mende yg artificial2 ni tak kelaassssss..
HAHAHAHAHAHAHA ;p
*uuppss..tergelak kekuat la pulak*

ahmoi said...

patutlah smlm ckp cina..praktis rupernyer nak layan guess dr China..hehe..
uish..sapa yg dok gelak perli kat akak tuu..ish..ish....tak baik klu tak amalkan..hehhehe....

Akak said...

Salam Tiny...

Sapa laaa yg dok [erli2 Tiny nie, mai sini akak nak cubit, nakal eh..

Selamat menjalankan tugas yea..

kamar hati said...

hihihihi...nak gelak lg ni....dah siap guling2 dah ni....hahhahahahha.....

jangan marah noooo....hahahhaha...

opssss lupa plak...asyik gelak punya pasai la ni...hihihi...mai blog kamar, ambik award... :)

CikguZue said...

tahniah2 kaktiny....glamer sungguh tu. rasanye satu almari pun belum tentu cukup.

Intan Rosnitta said...

Sakit perut akak dok baca komen berbaur pembulian kat atas tu...

Haaah jgn dok leka reply komen, pi entertain guess cino tu. Org M'sia pegi Beijing, depa dok mai sini pulak..huhu :P

Bunga Rampai said...

Salam Kaktiny,

Nak beli lemari import ke buatan tempatan? ;)

suara said...

Salam tiny...

Sabar... sabar...
Hubby su cakap, time boss dtg ni lah boleh tengok/tunjuk bakat lakonan yg terpendam. Hehe...

Mak Su said...

aiyo.. byk sungguh kerja kaktiny nak mengangkut awards plaks. dah lah baru angkut lemari ek, weekend lepas

dugongsenyum said...

biasanya saya tak suka award-award ni, bak kata kawan saya,"Wang tunai dan tiket kapalterbang tu kau simpanlah... aku nak pialanya saja".

blackpurple @ jowopinter said...

Boleh bagi blogger wanita baru paling glamour untuk kak tiny nih!

:D

echah_syed said...

glemer gitu :p

KAKTINY said...

Ungku Nor said...
wawawawwawawaaahhhh..
sampai 3/5 komen suma dok mengompat hakaaakkkkk ;p

kita layan stimbot kat johnnys sban 2 je la nak?
Aliff mai tido rmh akak senin depan..heheheh.

err..crab stick??
ai tak minat ler crab2 yang tak ori nih..
mende yg artificial2 ni tak kelaassssss..
HAHAHAHAHAHAHA ;p
*uuppss..tergelak kekuat la pulak*

Ungku Nor > yang akak tu kat qhumah org len pun pi tinggai komen kat ‘cek’ sapa suruh?.. wakakkakakkahhh..
No. tepon tiny ada kat ady.. akak amik kat dia k.. (publish kat sini sat gi kang takut org bank terbaca.. dah penuh dapat call suh apply credit card lak.. wakakkahkahkahkah..

Gelak lebih nampak?.. oooo.. tak makan yang artificial kunuuuunnnn…. Takpa takpa. Kita tengok time ‘wallap’ esok.. takat mana TAK MAKAN nyer tuh.. ihihihihi


Ahmoi > tak kuasa nak ckp bahasa china dgn depa.. cakap bahasa melayu jer.. biaq depan NGANGA.. hahahhaha


Akak > tengoklah adik2 akak tu akak oiii… asal tiny kata SIBUK @ ADA KERJA.. diorang gelak guling2… depa ni kan…. dengki + jeles + hasad + cemburu tahap cipan pencen punyer tau.. akak gak yang baik.. sayaaaaannnggggg akak…


Kamarhati > hang mai sinih.. nak tengok hang punya guling2 tu sat…. hamboih hai.. bila kat depan kita.. dok berguling celah tudung ja.. hahahhahahhaha.. amik award?.. nanti sat.. lemari tak siap lagi.. hihihi


Cikguzue > glamer sgt ler kununnyer cikguzue oiii… award takdak had.. senang ler dapat.. kalau award pekerja cemerlang utk opis.. hekehkehkeh… MALAP ler harapan nak merasa.. wakakkakakkah…


IntanRosnitta > akak.. bebudak tu suka sgt buli tiny kak.. rotan sikit diaorang tuh.. hhihi
Tu ler pasal.. org china 2 3 ketui ni frust sebab mesia menang pingat emas lompat katak.. pasai tu diorang dtg sini, nak tengok cara kita ebrlatih.. wakakkakakh.. (mana tak menang.. ramai org kita rajin mengULAR.. pasai tu bleh menang lompat katak.. wakakakkakakh)


Bungarampai > salam.. nak lemari gabung konsep tradisional mesia timur + ala2 italiano + jawa skit + bumbung minangkabau + tembok besar negeri cina.. kat mana nak tempah yek?


Suara > SETUJU SANGAT ngan hubby su tuh.. baru kaktiny tahu yang kaktiny ni pun PELAKON HANDALAN gak rupenyer.. (patut byk sgt dpt award... wakahkahkahkahkah..)


Maksu > tu ler.. ingat hati nak amik jer lemari kat umah lama tu dan bubuh dalam blog ni (leh beli lemari baru utk umah baru tuh..hihihi).... tapi tak reti plak nak masuk kot maner.. maksu ada idea dak?..


Dugongsenyum > wallah.. mulianya kawan tuh.. nak ler jadi member pada kawan tu.. kaktiny byk piala ni.. nak tukar ler ngan tiket dan wang tunai dia.. (kaktiny, tiket kapalterbang takdak.. voucher berlambak.. nak voucher genting?.. hahahhahah)


JP/BP > “Blogger wanita baru paling glamour”?.. TAK DAK MAKNANYA!!!!!! Glamer syok sendiri buleh ler kot… hahahahaha….


echah_syed > bukan glamer.. SYOK SENDIRI jer nih.. hahahahhaha

Abahnajwa said...

Kak Tiny

Wahh..amik award tu kak..beli lemari yang ada lampu..corner unit okay gak..Kalau nak abah belikan boleh gak..lemari Italian design kat Liverpool ni cantik2..Kalau nak beli sekali pinggan mangkuk boleh gak abah tolong..nak apa? PortMarian? Wedgewood? Royal Albert? Johnson Brothers? Poole? ..kekekeke..Queen Annepun boleh..nak raya ni kan..kat sini murah2..

Ada tamu dari China? SApa kak? Wong Fei Hung ker? wakaakaka

eedany said...

wawawa bestnya dapat award! Tahniah kaktiny.

:)

KAKTINY said...

abahnajwa > wah wah wah abah.. MENGUJI KEIMANAN nampaknya.. mentang2 ler kaktiny baru pindah umah dan amat memerlukan SEMUA2 tu untuk sambutan OPEN HOUSE raya nanti.. huhuhuuhuhu...

Bertuah Wong Fei Hung nak datang sini.. yang datang ni Wong Ah Kau ler..hahhahah


eedany > lihatlah donia.. kahkahkahkah... hihihihihi...

Ungku Nor said...

haihhh..hang ni tak penat kaaa dok bercerabih tak abih-abih sampai la ni??

dah la baru kejap tadi sakan dok gelak guling2 ala industani cakap kat tepon..

dah..dah..pi minum susu naaa..

keh keh keh.

KAKTINY said...

ungku nor > saya kalau dah cakap tak reti nak break kak oii... pasai tu selalu kena cekup mulut ngan cikabang.. hahahhahha...

pe kelas minum2 susu nih.. org minum ICE LEMON TEA ler.. hihihihi..

esok nak order air ICE SOUR SOUP WITH GUAVA.. kahkahkahkah..

ladylikeme said...

petang nie baru bleh nak komen..xmau komen aper pun

bozzobattousai said...

akak nih terel cakap cina ke? ni hau mah?

kad0k. said...

patutnya buat ucapan sbb dapat byk anugerah..mulakan dgn mcm ni.."terima kasih atas puji2an...bla bla bla"...bole? hahaha

Al-BIMA SAKTI said...

nak kena fikir ke soal tu...? buat tak layan boleh jugak kan..?

Neeza Shahril said...

maknanya... ramai yang suka kaktiny...
tayanglah award2 tu.. nanti boleh belek2 selalu.. :)

Princess Liyana said...

huhu.orang famous kak,mestila dapat byk award,dan byk kena tag:)

GDIZ said...

hamboi kaktiny..sampai nk beli 'mari' la nk boh awrd dia dlm tuh.heheh ;p. Beli yang depan kaca tu na. Baru nampak award.hehehh..

KAKTINY said...

ladylikeme > lah.. komen cam tu pun bleh yek?.. hihihi


bozo > terrer?.. hau hau .. mau mau.. meow.. meow.. hahahhaha


kadok > TAK KUASA WEH!!!... hohohohoho....


al-bima-sakti > soal apa?.. award and tag ker?.. tak layan pun tak per.. and layan utk suka2 jer.. tak salah kan?.. namanya pun berkawan di alam ‘maya’ kan.. itu kan salah satu cara nak ber’gumbire’… bukan kena bayar pun dann nak pi amik award tu takyahbuat baju merelip merelap pun kan… hihihihi


neeza shahril > dh saya ni rajin sgt bertandang umah org kak oii… (tak tahu ler org suka ke tidak sebenarnya… tau redah jer..)… tgh belajar cara nak tayangkan award..… hihihihihahahhahha..


Princess Liyana > femes kebendenyer.. dh asik dok ketuk pintu umah org jer tiap2 hari.. mau tak pemes.. hihihahahhaha… (tapi tak leh lawan femes yana kan kan kan… hahhahah)


Gdiz > ns.. tu elr.. ingat nak beli lemari transparent lah.. leh ‘menonjol’ skit award2 tuh.. wakakakkakakak…

YA. INILAH KAKTINY

My photo
Happy with my status as a daughter, wife, mother, sister, in-law, staff, friend, cousin, relative, umat Muhammad, as muslim and as Hamba Allah... Alhamdulillah.