Dengan Nama Allah..



Aku menulis untuk meluahkan rasa hati, menyampaikan pengetahuan, pengalaman dan pengajaran untuk dikongsi. Bukan untuk pujian, apatah lagi sanjungan dan kedudukan. Aku menulis untuk mengasah ilmu ’aqli, memantapkan emosi, dan sebagai santapan rohani. Aku menulis berdasarkan ruang lingkup minda yang menaksir, akal yang berfikir dan jemari yang pantas menaip. Penulisanku adalah harapan kepada diri untuk menyalur INSPIRASI. Permulaan, pertengahan dan pengakhiranku adalah doa, untuk mendapat redha Illahi bagi meraih syurga firdaus yang abadi.


"Ya Allah, redhai aku kami, hamba-hambaMu".

Wednesday, August 13, 2008

Hari Ini : Dendam Semalam

Aku still bengang pasal semalam sampai awal giler ke opis.. kul 7.19am..

Hari ni jam 'azan' bunyi, aku bangun, mandi dan solat.. dah siap tapi aku lepak and sembang gebang ngan abang pasal nak beli itu ini, buat itu ini, bla bla bla.. cermin meja..bla bla bla.. astro.... bla bla bla.. bakul sampah.. semua bab masuk ler..

Jam awal lagi.. sambung sembang pot pet pot pet.. kenduri sabtu ni... pot pet pot pet...kenduri ahad nih... pot pet pot.. nak buat assignment (pun masuk senarai gak..)

Kul 7am abang baru nak mandi.. aku siapkan baju opis dia.. as usual ler.. u***e w**e, sing**t, stokin, sapu tangan, tali pinggang siap sedia atas katil and baju opis and seluar, sangkut kat tombol pintu... kuar dari bilik air jer.. terus dia capai.. kalau takder 'salah satunya'.. mula ler dia gelabah puyuh...

Dan utk balas dendam semalam.. hari ni, 7.19am aku baru kuar pintu rumah.. panaskan enjin kete.. dan 7.23am baru start drive kete...

Dan aku sampai opis kul 8.19am.. PINTU DAH BUKAK... YESSS!!!!... aku tak jadi mak pacak hari ni...



35 comments:

kamar hati said...

hihihiih...selamat la tak kena jadi pak pacak eek arini....hihihiih....
syabas betey...hihiihih...

KAKTINY said...

kamar > mmg selamat.. selamat balas dendam utk kuat lambat.. hihihi.. dah tahu dah kul berapa nak kuar umah..

King said...

x biase laa awal2 g keje..

biasenye punch card merah jer..

Abang Long said...

TERIMA KASIH wahai kaktiny.

Memang memeranjatkan ! Betul, abang long tidak mahu menipu !

Bayangan awal, kaktiny seorang wanita dalam erti kata WANITA yang sudah lama kahwin.

Tetapi, masyaAllah. Memang terkejut. Bila balik rumah, abang long terus cerita pada isteri tentang kaktiny. Dia senyum je ....hahahahaahahahaha .... tapi isteri abang long lebih solid dari kaktiny .... hahahahahahaha .... jangan marah .... ops.... cukup !

Abang Long said...

Alahai.... baru TERPERASAN.

Topik disebelah - YANG DAH BERTENTANG MATA...

HA HA HA HIK HIK HIK HU HU HU ... sekarang dah tahu perangai abang long kan ??? Sebenarnya abang long bukannya seorang yang sangat serius ... abang long sebenarnya seorang yang suka bergurau .... rasanya kita boleh duduk dua kerusi yang berbeza. Dan berkongsi satu meja yang sama ...

Akak said...

Salam Tiny..

Keluaq lambat pun sampai awai juga no, hehe tapi kalai sampai awai2 kat offce nie bolehlah jugak bekfes ngan kawan2, borak apa yg patut kul 0900 baru start kejer kan kan..(ha! tu akak masa kejer dulu).

ladylikeme said...

la..jadi mak pacak semalam xdapat gaji lebih ker...tolong jaga ofis kan....

Marjerin said...

sekali sekala jadi pacak, apa salahnya..:)

ad3ck said...

masuk kerja kui bapa?

sepi said...

wahhh sungguh tip top layanan tiny kat cek abg dia kan kan kan... camtulah isteri misali... :-)

akak suka dtg awai kat opis sbb sbb nantilah akak stori eh... hehehe

Ungku Nor said...

cuba terangkan in detail camne rope kalo orang tengah gelabah puyuh?

tak penah nengok la pulak..ekekeke

mamaranggie said...

mak aih,geram nampaknya!

KAKTINY said...

King > tak mau dpt SURAT CINTA – pasai tu ler tak berani nak lambat..


Abang Long > Teruk sgt ker penulisan ‘cek’ ni abanglong oiii.. kan ‘cek’ dh habaq anak ‘cek’ baru 2 ketui.. yang sulung baru nak masuk 3 tahun.. huhuhuuh
Kan kat profile ‘cek’ tulih yang cek ni baru 31 tahun.. huhuhuu.. (patut abang long ala2 terkezut tenuk’ bila tiny kuar dari kete.. kah kah kah kah kah..)


Oklah.. bab badan.. tiny mmg tak boleh lawan sesapa pun yang solid molid kan.. tiny mmg fail skit ler bab body nih.. hihihihi…
Wokeh.. set abang long.. nanti kita duduk semeja gebang panjang k.. hihihihi


Akak > tu ler.. kuar lambat pun sampai awai.. kompom esok bekfes ngan abang dulu.. baru pi opis.. wakakakkaka... tiny start kerja kul 8.30am.. hihihi (tapi mengular lawat blog sampai petang.. wakakkakakakkahahahha)


Ladylikeme > kalau dapat elaun.. tiap2 hari kaktiny sanggup mai awai..


Marjerin > selamat sekali tu jer.. (tak mau sekala dah.. hihihihi)


Ad3ck > kul 8.30am... hihihi


Sepi > sementelaah masih ‘bersama’ kak oii... layan semampu yang ada.. (ayat psikastik weh..) hhuuuhuhuhuu...
Kalau pintu opis bukak awal.. tiny sanggup datang awal tiap2 hari kak.. leh layan blog dari pagi.. hihihi (sayangnya tiny tak pegang kunci.. waaaaa…)


Ungku Nor > akak tengok citer P.Ramlee dalam madu tiga tak?... bab dia tanya bini dia “butang baju abang mana Pah..” HAH!! Camtu ler rope tak bestnyer gelabah puyuh akak oii... berdesing telinga kena panggei weh.. tu lagi nyampah nak dengar..


Mamaranggie > mana tak geram mama oii.. kalau 45 minit berdiri luar pintu.. rasa cam kena denda cikgu sekolah sbb lupa buat homework plak.. huhuhu

ahmoi said...

hehehe...rini dah tak jadi gurd yer kak..hehe..mai umh moi...ada award artis gitu..mai ambik naa.

KAKTINY said...

ahmoi > takmau dah jadi mak gad.. hhihi.. ok.. sepantas kilat kaktiny pi sana.. (pagi tadi masuk umah moi.. tak dak pa pa pun.. hihihi)

Neeza Shahril said...

akak suka gi kerja awal dengan syarat office dah bukak la.
kalau kena jadi mak pacak, akak pun tanak.. baik dok rumah sambung tido huhuuuuu...

KAKTINY said...

Neeza shahril > SETUJU 999%.. sokong akak... tu ler pasal.. taknak weh jadi mak pacak.. lenguh lutut.. hihihi

Intan Rosnitta said...

Lepas ni kalau pak guard / mak guard cuti boleh replace dgn Tiny pulak..hehe..

Letak la pic rumah baru tu. Tak dapat tgk semua, bumbung rumah pun jadilah... :D

KAKTINY said...

intanrosnitta > takyah tgk bumbung kak.. tgk gambar tak best.. akak datang jer sini.. masuk terus umah tiny.. lagi best.. hihihi

tasikmerah said...

7.19 tu awai sangat tu weh...

KAKTINY said...

tasik > hang berniaga sendiri leh ler cakap camtuh.. aku kuli makan gaji kena ikut time opis ler wei..

(bila nak naik KL.. meh ler singgah umah aku wehh...)

© EM Muhammad said...

Fuiyoo... Tak baik berdendam Kak Tiny... ha ha ha... Awalnya ke tempat kerja. Ofis kena bagi award nih...

tentangseseorang said...

wohh rumah baru...
tumpang sepah kan boleh?

owh blog dah hapdet

Mak Su said...

kena ler layan abang borak2 setiap pagi nampaknyer...

TokMa said...

Jadik nya...kaktiny boleh 'tiin ... tiiin' belah petang je...sebab belah pagi kaktiny kuar lambat..tokma dah blah aweyy, se aweyy 6.45pagi. Tokma jugak tak perlu jadik makpacak gitu...truus masuk opis..guard dah biasa bukak pintu opis kat tokma kul 7.00pagi sebab anytime 7.15-7.30 tokma sure sampainye. Selama 34 tahun rutin dah jadi habit tokma ke pejabat.

zino said...

zino hari2 kluar awal.. nak menghantar fizah ke aminudin baki.. sempat sarapan berduaan di haslam sebelum ke opis.. sampai opis 8.00 lebih sikit..

KAKTINY said...

OD > opis buleh bagi award sbb sampai awal jer.. tapi pastu tarik balik award tu sbb tak buat kerja.. asik 'mengular' lawat blog..


ady > tulun sepah buleh.. pastu kemas balik..

maksu > esok maleh nak layan dia borak dah.. lepas subuh nak layan tiddoooooo balik.. kahkahkah.. (maksu tukar gambar tuh.. balik pokok ler plak.. shy shy cat lagi ler tuh..)

tokma > kalau gitu rutin dan akan jadi habit tiny adalah tiin tiiin tokma belah petang ler yer.. hihihi

intan zura said...

awai sgt 7.19 tu..
sian la akak jadi mak pacak..
biar lambat asal selamat ;p

KAKTINY said...

zino > eso2 kalau anak saya dah sekolah.. baru saya nak kuar awal hantar diorang.. dan saya akan pastikan sampai opis, pintu dh bukak...

intan zura > lepas ni mmg nak kuar lambat... hihihi

t.a.t.a said...

kalau ada elaun extra utk jadi mak pacak, let's say 10minit RM50 hishh lumayan tu kak.. kompem ramai yg dok beratur kat depan office nun.. ahakkksss

thafiexq said...

yey! sesuatu yang baru! lambat lah lagi.. heheh

fusarium solani said...

aliff selalu azam keluar rumah awal nak pergi pejabat awal, tapi dah balik rumah pun dinihari...jawapannya masuk opis 8.45 jugak ler.

nasib baik hr jeling-jeling jer..

belum pernah kena lagi.

kata nak belanja stimboat? jomler!

Danielle_Corleone said...

hehehe. apa perasaan kalo jadi? :-P

KAMATO said...

Sampai 8.19, masuk kerja 8.30 ke kul 9.00?

KAKTINY said...

t.a.t.a > kalau ada tiap2 hari kaktiny sanggup tunggu depan opis kul 6.30am (subuh kat opis pun takpa.. hahhahahah)

thafiexq > iyer lah sgt dtg lambat…. Takmau ah dapat ‘surat cinta’ dari opis.. effect appraisal.. hihihi (nak bonus FULL.. kahkahkah..)

Aliff > semangat tu dah CUKUP CANTIK dah.. tapi bab PRAKTIKAL tu yang … hhmmmmm… kahkahkah.. takperlah HR jelling jer.. kalau dia bagi “LOVE LETTER”.. camner?..

JOM.. SET date.. kita makan kat johnny’s alamanda (tu jer la tempat feveret kaktiny.. hihihii)

Danielle > PERASAAN?.. rasa cam nak bakar opis jer...

Kamato > masuk kerja kul 8.30am.. hhihihihi

YA. INILAH KAKTINY

My photo
Happy with my status as a daughter, wife, mother, sister, in-law, staff, friend, cousin, relative, umat Muhammad, as muslim and as Hamba Allah... Alhamdulillah.