Dengan Nama Allah..



Aku menulis untuk meluahkan rasa hati, menyampaikan pengetahuan, pengalaman dan pengajaran untuk dikongsi. Bukan untuk pujian, apatah lagi sanjungan dan kedudukan. Aku menulis untuk mengasah ilmu ’aqli, memantapkan emosi, dan sebagai santapan rohani. Aku menulis berdasarkan ruang lingkup minda yang menaksir, akal yang berfikir dan jemari yang pantas menaip. Penulisanku adalah harapan kepada diri untuk menyalur INSPIRASI. Permulaan, pertengahan dan pengakhiranku adalah doa, untuk mendapat redha Illahi bagi meraih syurga firdaus yang abadi.


"Ya Allah, redhai aku kami, hamba-hambaMu".

Tuesday, August 19, 2008

Hari Ini : Nak Mengular.. hahahhahaha

BOSS TAKDAK!!!!
(nampak tak tanduk kecik dan ekor berjuntai tumbuh sikit2 nih?.. hihihahhahahohohoho)

Hari ni aku nak jadi ular tedung sela.. (sapa komen lebih2, aku zasss kang.. hihihi)..

Nak pi mana yek?.. oh ya.. hari ni aku nak pi jumpa lecturer.. nak tanya pasal tajuk project paper aku tuh.. langsung leh discuss ngan Dr.Ismi pasal proposal aku tuh.. (kaklong, hang dah email proposal hang kat Dr.Kidin lom?..)

Pastu aku nak pi jalan-jalan cari makan.. SAPA NAK IKUT????.. aku nampak dah ada org yang angkat tangan tuh.. hahahhah.... jom jom... (sapa nak ikut, sms aku yer.. hihihihi.. sbb hari ni aku takdak kat opis... hahahhaha)

(- mujur kak ungku kat soromban.. kalau tidak - maunyer dia dolu2 terpacak kat opis aku nih.. wakakkakak... - kak sepi.. setakat makan kat tesco jer.. TAK MAIN ler.. panjang2kan lah skit langkah tu..)

p/s : walaupun aku nak 'mengular' harini tapi aku dah mintak izin Boss aku dah semalam weh.. DAH DAPAT GREEN LIGHT OK!!... so, jgn dok menganyam ketupat palas dan makan daging aku masak rendang.. wikikihkihkihkih... hihihi

26 comments:

ladylikeme said...

oiutttt..nak mengular xajak ek....

Abang Long said...

Salam hormat wahai Kak Tiny.

Emel yang panjang lebar telah dikirimkan. Gadispos telah ambil dari kotak. Harap maklum watikah tersebut.

sepi said...

cik tinyyyyyyy cepat amek pen akak nak order 4 lunch ni ---> nasi beriani daging + air sirap bandung gelas besor satuuu + cuci mulut ice krem vanila yg besor punya satuuu.... hehehehe

[tauuu akak ni memang dah mcm POOH yg comey tu, tapi akak TAK KISAH PUNGGGG]

cikgu jawe said...

sekali kak tiny soping2.. sekali terjumpa boss. rupanya boss pun tgh soping2 raya gak.. hehe

GDIZ said...

hati2 mengular tu kaktiny ;p

axim said...

wowww sporting boss siap kasi ngular lagik...haha

Abahnajwa said...

Kak Tiny..

Selamat mengular...Bsk ksts pepatah Melayu..Ular menyusur akar tak hiang bisanya.. Tambahan pulak kalau akar tu akar2 yang macam tongkat ali...makin tambahhhhh bisaaaa

Mak Su said...

maksu mkn nasik goreng seven eleven aje ler.... :D

ahmoi said...

wah..wah...panjang langkah kakak ku tuuuu...hehehe..jumpa lacture jap jer tuh...mender len yg lamanyer..hahaha

Tie said...

Oooiitt..mengular lak..tak aci betul..kita kat rumah ni memang ngular semacam... hubby tak de mula main ternet..bila hubby baik mulalah cari penyapu..konon2 tgk sibuk.. he he..

Ungku Nor said...

tu rasa kalo ngulor tu..agak2 smpai sempadan seremban tak?

Mus ado kek sini..ekekeke

Kak Long said...

jelesnya aku. meja aku penuh fail n dokumen sampai tak dak tempat nak menulis. hampeh btui la. rasanya hari ni balik lewat. tak jadi la kot pi swimming. Lepas examla yer....nak kena kejar timeframe ISO sebab nak cuti study nikan.....sorry yek

Neeza Shahril said...

tiny ni mesti kamceng ngan boss kan.. siap boss bagi greenlight nak jalan2 tu..
syoknye laaaa..

Hidayah said...

Kak Tiny,
saya ada satu cadangan, kalu kak tiny nak ngulor kan .... pi ngulor kat MAHA 2008 ... besh wooo! saya rasa cam pinau2 mata especially bila tgk byknyerrrrr bunga2 orkid, macam2 jenis... tapi tak cukup tgn plak nak beli, ekekekekkee

amirhisham said...

hidayah > kak tiny allergic ngan bunga nanti kena demam kura...
wakakakaka

reen said...

Kaktiny,

Mcm kenal jerr Prof Kidin tu... (kalau tak silap org laaa) hehehe... dedulu dia ngajar kt UKM... sesama ngan Prof Shahril n Prof Mokhtar... lecturer kite dedulu... best arrr dia ajar... heheheh...rasanya dia dh bersara... la ni kt OUM rasanya... kalau jumpa ngan dia... kim salam nooo... ;-)

Intan Rosnitta said...

Shopping baju raya masuk dlm agenda hari ni x?

:P

Al-BIMA SAKTI said...

nak ngular ngan saper tuh...?

bozzobattousai said...

memang seronok jadi ular tp jadi ular senyap je r. tengok2 brg. pulus kurang dan wallet sempit lagi nipis. hu hu hu hu..............

kadok said...

dpt tak sms? org tunggu lama banget kat restoren tu tau......:p

Kak Lady said...

Oit...ngular ye...hehehe...baiknya boss...siap bagi green lite lagik...

cikgooden said...

BOSS TAKDAK!!!!
(nampak tak tanduk kecik dan ekor berjuntai tumbuh sikit2 nih?.. hihihahhahahohohoho)<----Gini ker gelak orang nak ngular?....

iina said...

nak itut.. mana leh nie xajak nie.. bila lagik nak suruh cik tiny belanje hehehe ;)

KAKTINY said...

ladylikeme > kalau ajak pun cam leh ikut.. takyah nak jalan jauh2 sgt.. bawak2 berehat.. hihihi


abanglong > salam abanglong > sat gi nak pi tengok peti pos.. (dia buat dah ayat rasmi Sultan Prak..)


sepi > alaaaahhhhh… setakat order kat dalam kedai tesco tu.. takyah amik pesan ler.. wiiiiiii… pooh pung kena makan gak pa…


cikgujawe > BOSS KOMPEM TAKDAK… dia FLY!!!.. so.. kebarangkalian utk jumpa dia teramaaaattttlah 0 nyer… hihihi

Gdiz > kena hati2 ker?.. hihihi.. iyerlah yek.. takut kena ketuk ngan batang kayu.. hihihihi


Axim > kau tim baieeekkk dh ngan Boss tuh.. hihihi


Abahnajwa > Selamat abah.. mmg selamatt… hihihi… mmg tak penah hilang bisa ni.. makin bertambah ler… nak nak plak dpt boss yang power cam tongkat ali tuh… hahahha
Lagi kuar taring semua cukup.. back up baguuusss punyer… hohohoho


Maksu > takkan nasik goren 7E jer.. jom layan cerana nak.. hihihi (bawak baby w pow makcik tiny nih.. hihihi)


Ahmoi > 100% utk moi… hahahhahahhaha….


Tie > uish.. sibuk benor tuh bila hubby balik yek.. wakakkakakkah… (tiba2 lupa nak tutup tenet.. nampak sangat ke’kantoi’annyer.. hahahhaah)


Ungku nor > nak pegi gak seremban tuh.. tapi takut kena mandrem ngan akak dan langsung lupa jalan balik KL.. wakakakkakakakkahhh…
Budak tu ada kat sana?.. dia buat apa?.. ni mesti kena mandrem ngan akak.. makanya dia pun mengular ke sana.. hahahhahahaha....


Kaklong > kalau aku bleh amik skit kerja hang.. dah lama aku suh hang pass kat aku yang mmg “RELAX” giler nih… cancel lagi plan swimming kita yek.. takperlah.. esok and lusa kita pulun betoi2 k.. (aduhai statistic…)


Neeza Shahril > Alhamdulillah kak.. Bos tu mmg baik sgt.. yang penting kerja dah siap dan takder yang pending.. so.. ok ler bagi dia.. hihihi


Hidayah > MAHA?.. teringat sos mangga dan daging salai yang sedap yang kaklong beli kat MAHA.. yum yum yum…
Orkid?..aduhaii…


Airhisham > time kasih tulun jawab bagi pihak atiny… hahahhahah… mmg hang adik yang baik.. kahkahkah…


Reen > TEETTT… salah ler reen.. ni Prof. Kidin lain.. mudo belio lagi (takler muda sgt pun.. tapi belum ler masuk umur pencen kan.. hihihi)


Intan Rosnitta > tak masuk lagi kak.. tu senarai minggu depan.. hahhahah


Al-bimasakti > ngular sorang jer lar.. nak ikut?..


Bozo > ular ni tak masuk shopping kompleks punyer.. dia pi tempat yang takyah kuarkan duit… hahahaha…


Kadok > awak sms no lama ler.. dah tak pakai dah no. tu.. cuba yang ni.. 014-324 tekan tekan tak dapat... hohohoho


Kak Lady > Boss mmg best giler bapak punyer sporting… hihihi


Cikgooden > wakakkahkahkahkhhahahahha yuhuuuu… wiiiiiiiii….  tu gelak org yang DAH mengular… hahahhaha


iina > nak tunggu ko sampai sini jer, dah sure boss aku dh sampai opis dah.. hihihihi.. balik sini nanti jgn lupa calling2… hihihii

Ungku Nor said...

tapi taim tu ko dah jadik ulor kan? kaann??
takyah la.

akak mana buleh tengok ular weihhhh..
aku innalillah kat situ jugak sebab terpranjat ngkaauuuu!!!

hahahaha

KAKTINY said...

ungku nor > LAH.. ada lagi saki baki komen akak sorang ni kat sini..
pi ler cari komen2 umah org lain.. asal ada nama akak dan umah org tu saya masuk.. mmg akan muncul komen utk akak.. wakakakkakakakh..

YA. INILAH KAKTINY

My photo
Happy with my status as a daughter, wife, mother, sister, in-law, staff, friend, cousin, relative, umat Muhammad, as muslim and as Hamba Allah... Alhamdulillah.