Dengan Nama Allah..



Aku menulis untuk meluahkan rasa hati, menyampaikan pengetahuan, pengalaman dan pengajaran untuk dikongsi. Bukan untuk pujian, apatah lagi sanjungan dan kedudukan. Aku menulis untuk mengasah ilmu ’aqli, memantapkan emosi, dan sebagai santapan rohani. Aku menulis berdasarkan ruang lingkup minda yang menaksir, akal yang berfikir dan jemari yang pantas menaip. Penulisanku adalah harapan kepada diri untuk menyalur INSPIRASI. Permulaan, pertengahan dan pengakhiranku adalah doa, untuk mendapat redha Illahi bagi meraih syurga firdaus yang abadi.


"Ya Allah, redhai aku kami, hamba-hambaMu".

Wednesday, August 20, 2008

Hari Ini : KERJA KOSONG

Ada company member aku kat KL nih nak carik :

1) Account Executive
- job spec : report management account, payment etc..
- starting salary : RM3,000
- qualification : Degree in Accounting

2) Account Officer
- job spec : payment, settlement, etc..
- starting salary : RM2,000
- qualification : Diploma in Accounting


Sesapa berminat (atau ada adik, kawan, sedara, musuh, sahabat, atau kenalan) - sila e-mail kat aku resume dan contact number.. so that aku leh bagi directly (priority) kat kawan aku.. (aku sah sah tak leh mintak.. pasai "ACCOUNT".. wakahkahkahkah... aku cuma tau statement gaji dan payment hutang2 aku jer.. dan balance gaji utk beli barang.... hihihi)

(mana tau nak jadik rezeki sesapa yang terbaca blog aku nih kan kan kan...)

e-mailkan contact number (e-mail address) kat ciktiny@gmail.com
so aku leh forwardkan alamat company nih (bagi sesapa yang berminat sahaja ok.. dan pada sesiapa yang rasa 'layak' utk jawatan tuh.. kalau ada 'Degree' cam aku, tak yah ler mintak.. hahahhaha....)

panjang2kan lah yer info nih..


36 comments:

ad3ck said...

wau gajinya! ;p.

Neeza Shahril said...

tinggi jugak kan gaji tu.. tapi hidup kat KL dgn gaji cam tu.. macam cukup2 aje lah rasanya..
kalau gaji gitu kat Kuantan, mewah tu.. hehehh..

Tie said...

Kita tak layak lah...kita tau kira budget dapur je..(saja nak kacau kaktiny)

Ungku Nor said...

kita nak apply tapi kita segaaannnn..hahahaha ;p

ladylikeme said...

uit..bleh tahan jgak gajinyer....keje lain xde ker....

KAKTINY said...

ad3ck > nak apply atau ada sesapa yang nak direkemenkan.. sila sila..


neeza shahril > gaji cam ni kira bolehler kak oii utk idup kat KL nih.. tapi betul akak.. kalau kat kampung.. phegh.. leh beli umah and honda accord tuh.. hihihi

tie > kiranya tie terror lah gak buat budget dapur.. kaktiny ni.. selalu TERBABAS... hahahhaha


ungku nor > naper tetiba aku baca statement daripada komen 'org' ni terasa cam 'mulia' plak... wakahkahkahkah... nak apply kalu antor e-mail kat tiny kak oii... tiny suh kawan tiny letak dlm list priority.. kalau betul nak, bagi resume.. (betul ni.. bukan lawak2 lah..)

ladylikeme > aisey mak buyung... tok sah dok kalut pasai kerja lah.. hang tu tak berapa hari jer lagi nak 'meletup'.. hihihi

Princess Liyana said...

what a good offer:)

hehe,tapi bukan bidang yana.alahai..huhu

cikgooden said...

hait?..kata cuti..masih boleh mengular?...

maaf, saya sudah ada kerja.
ha ha ha...

KAKTINY said...

yana > takpa.. nanti dah abis study.. carik yg kena ngan bidang yer..


cikgooden > hehehhehehe.. kacau laptop kaklong.. hihihihi... dia ada wireless broadband.. tu yang leh 'mengular' jap dari buat assignment tuh.. hihihi

Hertiny binti Laiman said...

salam kak tiny..
uh..gaji..sib baik dah ada keje kalu tak duk aje tiny depan umah akak nak mintak tolong rekemen kan dgn kwn kak tiny tuh...hehehe

bozzobattousai said...

huih.. gaji lumayan tuh. tapi saye kira2 tak pandai. jadi jurubahasa pandai r...

Abang Long said...

Kali ini abang long - DIAM, MENDIAM, TERDIAM.

Memang aku tidak layak.

blackpurple @ jowopinter said...

Tu berapa tahun punya pengalaman tu?

Abahnajwa said...

Abah nak apply boleh?

kikikiki

cikpuankesum said...

kak tiny...

lumayannya gaji..saya dulu pas grad,ciput gilo gaji,nk byr kete,sewa umhpun tak lepas..sonoknya fresh grad skrg..

tp sah2 saya memang tak leh apply ler..wa fobia account ni!!hehe

cikgu jawe said...

ops.. jawatan kosong ceo company ada tak? hehe

saja kacau kaktiny.

ni company kt mana kak? apa nama dia?

Masy said...

bestnye gaji huhuh. tp bkn bidang sy. huhuhuh lg


dan huhuhuuh lg. huhuhuhuh.

whitetulip said...

waduh, lumayan sekali gajinya dong!!!tapi keja bagai nak rak juga..kerrr???

Ungku Nor said...

okeh, dah siap antar cover letter suma dah.

ni kalo dapat la kan..kaann..

ko jangan POW akak.
ikut soka akak la nak kasik apa kat awk.
dah warning awal2 ni tau!!

hahahahaha *gelak manusia kacang lupakan kulit*

Mak Su said...

maksu ada sijil, sijil beranak ler tapi, layak tak?

Mr PenyuBiru said...

gaji menarik dan tertarik, tapi bila tengok job spec..hmm..patutla..

rudy bluehikari said...

saya nak apply pun ada degree law... ekekkekekeke... nanti sy soh adik sy apply ek kaktiny. keje storkeeper jerk kat satu GLC tapi ada degree account uitm dah 6 thn dah... GLC...politik jerk lebih...

kingbinjai said...

kat mana kompeni ni? queen tgh cari keje tu nanti king suh dia emel ya?

tasikmerah said...

tiny ko shopping pandai tak?

ha ha.

masni qisrine said...

off topic:
happy ramadhan utk kaktiny sekeluarga
:)

bungalawang said...

salam kak tiny,

nice blog,i like it!!kalau gini,ari2 update tau,saya suka baca

Shah said...

Banyak nyer basic starting post exec tuh - kalah aku yang dah berzaman2 keje gomen nih...

nadahahs said...

selamat menyambut ramadhan al-mubarak..

Danielle_Corleone said...

alamak! yg ni saya tak layakk hehe.

zino said...

akaun zino entah berapa kali kira pun cukup bulan cukup gaji hehe

Ungku Nor said...

eloooo..pomfuan weihhh..
agak2 ler kalo nak transformes jadik ular tedung sela tuuu..

ni dah bape hari ngulor tak hapdet blog nih.
nyampah tau asek tengok entri keje kosong je manjang.
kalo konfem dapat takpe gak.
ekekekeke.

kirim salam kat mamat yang awak nak jumpa tengahari karang.
cakap kat dia, gua kirim salam rinduuuuuuuuuuuuuu..
lalalala ;p

13may said...

saya copy and fwd kat member2 yea kak tiny...

xiiinam751, musafir denganMu said...

tlg simpan jawatan tu untuk anak akak la...tunggu dia membesar!

kadok said...

tu utk yg ada exp ke sis?kalau fresh start gaji camtu..lumayan sehhh

KAKTINY said...

Hertiny > tu ler.. meh pindah sebelah umah kaktiny meh.. hihihi


Bozzo > untung gak pandai jadi jurubahasa.. dari kaktiny ni yang dah ler tak reti mengira.. kengkadang tak reti bahasa gak.. huhuhu


Abanglong > diam-diam ubi berisi.. bagus tuh.. jgn jadi cam tiny.. bising2 tin kosong.. cam kak ungku dok bebel – “ko ni tiny.. BISINGLAH”.. (cam ler dia tuh DIAM sgt.. wakahkahkahkahkah..)


BP/JP > pengalaman? Entah.. diorang tak mintak pun..


Abahnajwa : Buleh.. buleh sgt.. eh cop cop.. abah najwa nak apply?.. wakahkahkahkahkah… bukan pasai alasan berada di luar Negara.. tapi pasal nak “apply post nih..”... hahahahah… abahnajwa kan standard “ACCOUNT” tu, sama ngan kaktiny nih.. so, takyahler bercita2 abah oiii… kalau mama najwa si ain tu lain ler citer.. hahahhaha...


Cikpuankesum > alahai adik sayang oii... mana hang pi dik oii.. rindu weh.. (email kaktiny yer.. ciktiny@gmail.com)... Merajuk ngan kaktiny ker?.. huhuhuhuu


Cikgujawe > CEO?.. nak?.. buleh…. Lepas kaktiny berenti esok k.. hahahhahaha (opis kaktiny takdak CEO.. hihihi)


Masy > takper.. takper.. lagipun bidang tu bukan best pun.. kira mengira.. tak best.. tak best… toksah nangis ler.. tak rugi pun tak apply… hihihii


Whitetulip > betul2. gaji tinggi .. sendiri mau paham ler work load dia kan.. hihih


Ungku nor > ok.. dah terima dah.. tunggu diorang calling2 yer.. (ni pun nak pesan gak.. kalau dapat ler kan.. KALAU dapat… “BAGI ADIAH YANG TAK BEST.. SIAP LER!!!)


Maksu > tu sijil yang paling penting tu maksu.. layak bergelar warganegara MALAYSIA..

Mr.Penyubiru > gaji best.. expectation mesti high punyer.. iyer tak.. (kecuali kerja kaktiny ni jer terbalik kuang.. hahahhaha)


Rudy > nak apply? Wakhakhakah.. kan kaktiny dah WARNING siang2.. sesapa seangkatan dgn kaktiny ni, TOKSAH berangan ler NAK MINTAK!!.. ahahhahaha… adik rudy tu ok..


Kingbinjai > Co. kat KL nih hah kingbinjai oiii..


Tasik > yang tu ko takyah tanya…. Mak aku pun tak yah ajar bab-bab SHOPPING nih.. aku ada BAKAT SEMULAJADI….. hahahha…


Masni > out of topic gak.. selamat berpuasa.. dah abis ganti puasa?.. hihihi


Bungalawang > salam.. aiseyman.. baru kena puji skit.. dah kaktiny TINGGAL BERHABUK blog ni seminggu.. tu ler.. lain kali jgn dok puji2.. mula kaktiny LUPA DIRI.... (takleh masuk bertanding org cam kaktiny nih..)… hihihih


Shah > tu ler Dr.Shah.. jom convert masuk swasta.. hihihihi


Shahadan > selamat mengerjakan ibadah puasa..


DC > tak layak?.. takpa.. tak rugi pun kan..


Zino > kita serupa… hihihi.. (tapi lebih skit ler sbb leh pow laki…. En.zino leh pow bini tak?.. laki saya TAK DAPAT pow saya… hihihi)


Ungku nor > akak.. tiny bca entri akak hari ni .. makanya.. tiny kim salam kat mamat bank SC tu ler yer.. sbb tiny nak pi layan ‘tutup akaun’ ngan bank tu… sambil chekkan kot kot akak ada pending payment kat bank tuh.. wakhakhakhakah.... hahahhaha…


13May > buleh sesangat.. nak print buat flyer dan edarkan pun buleh..hihihi FOC..


Xiiinam751 > buleh gak.. nanti anak akak dah besar.. bagitau saya… kalau kak ungku yang dapat jawatan tuh.... saya nasihatkan dia BERHENTI.. utk bagi LALUAN pada anak akak plak.. hahahhaha


Kadok > exp dia tak cakap ler bro.. mmg skrg fresh grad leh dpt gaji tuh..

kerja kosong said...

Blog ni memang bagus penuh dengan tawaran kerja kosong. bagus utk rakan-rakan

YA. INILAH KAKTINY

My photo
Happy with my status as a daughter, wife, mother, sister, in-law, staff, friend, cousin, relative, umat Muhammad, as muslim and as Hamba Allah... Alhamdulillah.