Dengan Nama Allah..



Aku menulis untuk meluahkan rasa hati, menyampaikan pengetahuan, pengalaman dan pengajaran untuk dikongsi. Bukan untuk pujian, apatah lagi sanjungan dan kedudukan. Aku menulis untuk mengasah ilmu ’aqli, memantapkan emosi, dan sebagai santapan rohani. Aku menulis berdasarkan ruang lingkup minda yang menaksir, akal yang berfikir dan jemari yang pantas menaip. Penulisanku adalah harapan kepada diri untuk menyalur INSPIRASI. Permulaan, pertengahan dan pengakhiranku adalah doa, untuk mendapat redha Illahi bagi meraih syurga firdaus yang abadi.


"Ya Allah, redhai aku kami, hamba-hambaMu".

Thursday, August 28, 2008

Hari Ini : Salin Kulit

Minggu ni adalah minggu aku menyalin kulit ular @ MENGULAR lagik.. wakakakkakahkahkahkah... (hamboi.. aku dok tersedak jer dari minggu lepas.. banyaknyer lah daging aku yang dibuat rendang cicah ngan ketupat.. nak nak plak org yang kat soromban nuh.. weh.. raya lambat lagik ler.. toksah dok mengayam ketupat banyak sangat... hohohohoho)

Exam Statistik?.. JANGAN TANYA.. dan aku TAK MAU SEBUT / CERITA!!!!...

Aktiviti aku sepanjang minggu nih?..

Isnin - PI GENTING
Selasa - PI BALIK PERMATANG PAUH
Rabu - PI SHAH ALAM
Khamis (Hari ni ler..) - PI KLIA
Jumaat (Esok) - PI SPA..

Ada sesapa nak ikut aku?.. CANNOT!!.. aku ada URUSAN SERI PADUKA BAGINDA "SENDIRI"..... hahahaha... dan aku mungkin tak dapat DIHUBUNGI di mana2 talian.. hihihihi....

Jadinya itu telah menjawab dan bakal menjawab kenapa dan mengapa aku "BERTAPA" dalam GUA aku dan tak kuar jengok donia blog ini..

Aku akan kembali aktif bermula minggu hadapan.. kan puasa.. 'setan bertanduk berjambul' semua kena rantai.. jadinya aku akan jadi "ANGEL" ler.. wakahkahkahkah...

Sesapa nak kutuk aku kaw kaw punyer.. dipersilakan.. minggu ni aku bagi chance.. dan oleh kerana ular tedung sela ni tak dpt nak mengadap PC sgt.. makanya aku tak dapat nak 'mengular' dan patuk bisa kat tempat2 kengkawan... tak pa tak pa... TUNGGU LER!!!..

20 comments:

Ungku Nor said...

"banyaknyer lah daging aku yang dibuat rendang cicah ngan ketupat.."

..elehh..
tu karang kuar la stetment ayat memerahsantan ngko "aku rasa aku dah kurus dari kak ungku laaa"
*ayat org jeles sebab tak kurus2 lagi*
hahahaha ;p

ahmoi said...

wakakaa..wakikiii..hehehee...ular tedung p salin kulit upernyer..hehehee...ptt lerrrr tgk umh dah bersawang..p genting tak ajk dik kecik nih.hahaha..apa2 pun kak...dik moi nih nak mohon ampundan maaf di atas segala salah dan silap moi kat akak..insaf jap..yo lah..nak posa nih kn wat baik cikit ngan akak..hehehe

nadahahs said...

selamat menyambut kedatangan ramadhan al-mubarak dan selamat berpuasa..

Abahnajwa said...

Kak Tiny..

selamat berpuasa ya...jauh perjalanan minggu ni tu..

Kak Ungku tu tengah nak berperang khabarnya..hahahaha

Statistik?? lariiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

KAKTINY said...

Ungku Nor > hmm.. best gak statement tuh.. ok.. akan terbit di next entri.. time kasih atas cadangan dan pandangan yang bernas itu.. wakhakhakhakah..

ahmoi > jalan2 cari makan dan ronda2 kotaraya kan dh sinonim ngan kaktiny.. hihihi.. selamat menyambut ramadhan..

shahadan > selamat menyambut ramadhan.. selamat berpuasa...

kamar hati said...

uikssss...banyaknya aktiviti...kalau YB ni...apa pun moga selamat semuanya ye...

macam moi gak...nak minta ampun dan maaf ni...dah nak masuk ramadhan ni...kena baik2 le... (",)

selamat menjalani ibadah puasa...semoga beroleh keberkatan... (",)

tentangseseorang said...

dey...buku bila mau ambek daaaa

KAKTINY said...

abahnajwa > jauh perjalanan?.. hihihi..
minggu depan nak layan perang ngan kak ungku.. bleh 'booking' tempat abah jadi 'medan perang' kitaorg tak?.. hihihii

kamarhati > kaktiny ni kan up atas skit dari YB.. hihihi

ady > alah.. simpan ler dulu jap.. kena charge extra ker per day?.. hihihi

ladylikeme said...

amboi..balik permatang pauh xhabaq noe...xnampak ke cek dok berkempen hari tuee

Intan Rosnitta said...

Tiny,

Awat tulis pendek sgt? Patutnya kena update pjg-pjg-pjg-pjg sikit sebab nak qada' n3 masa pi jln2 last week.

Tiny pun blk mengundi ke?


Salam Ramadhan dari akak, 0-0 k!

:D

fusarium solani said...

patutlah call tak berjawab!
huh!

bersawang rumah akak ni!

Ungku Nor said...

weih..weihh..nak lawan pedang kat tempat abah?
tak bleh..woo..tak bleh..

dia caj guna pound sterling ngkaauuuu..
pehtu bukan kira ikut per'entry', dia caj per'alphabetical' tuuu.
*tergeliat jari nak mengeja ;p*

ngko bukan taktau abah tu tiny weihh..dia kan mata duitan sekarang.
ye ler..asek sebok je nak beli ceklat mahal tuuuuu..
eksen betol dia skarang.

ngko ler, lama bebenor bertedung sela, pekembangan mutakhir pun tatau ;p

Mak Su said...

dah buang undi?

Neeza Shahril said...

pergi permatang pauh ke?? mengundi ke, jaga orang mengundi tiny? ;)

selaat mengular tedung selar hehehe..

Danielle_Corleone said...

alamak! tak leh ikut ke? hahaha.

suara said...

Salin kulit? Err... baju? Salin tak? *blur + blue*... ampun...

Bunga Rampai said...

Selamat berehat di spa.
Sambil berehat kumpul idea untuk tulis dalam blog ;)

Salam :)

bungalawang said...

salam kenal kaktiny

really happeningla blog ni..keep writing,i will read ur blog everyday!

Kak Teh said...

kaktiny, selamat menyambut Ramadan.

KAKTINY said...

ladylikeme > ooo... pompuan mengandung yang duduk berdiri atas tembok bus stop depan shell tu.. awak ker rupenyer.. macam nak tegur.. tapi 'segan' sbb awak jerit kuat sangat.. hakahkahkahkah..


IntanRosnitta > akak nak panjang2.. meh mai rumah tiny meh.. kita sembang 33 malam nak?...hihihi.. 0-0?.. buleh.. almond london 100 biji.. then set 0-0.. hihihihi


aliff > tu ler pasai.. pasai tu ler.. tak pasai-pasai.. cari pasai betul..


ungku nor > abahnajwa jer ker mata duitan?.. melata dulang paku serpih jer... hahahha... ni nak khatam balik ler nih.. tapi asal singgah umah akak.. dah setengah hari kat situ.. tak sempat nak mengular kat tempat org lain.. huhuhuh


maksu > dah LEMPAQ buang dah maksu oiii..


neezashahril > tiny warga prihatin kak.. menggunakan "HAK" yang satu.. hihihi.. (tapi buat undi rosak... mmg tak guna balik undi jauh-jauh kan... hihihi.. taklah.. tiny kan warga prihatin... tapi UNDI SAYA RAHSIA.. hihihi)
ular tedung sela ni dah kena balun ngan buluh betung kak oiii... hihihihiih

DC > TAK LEH!!!! hahahha


suara > baju tak sempat salin sue.. dok mengejar time nak pegi tgk teater.. takut kak ungku tu bebel kalah nenek kebayankalau dia sampai lama dari kaktiny nih...


bunga rampai > rehat di SPA?.. iyerlah sangat sayang oiii...


bungalawang > salam kenal... terima kasih dtg.. jemput datang selepas raya yer.. hihihi.. sbb sepanjang posa ni blog kaktiny takdak dah everyday.. hihihi


kakteh > rindu kat kakteh.. selamat menyambut ramadhan...

YA. INILAH KAKTINY

My photo
Happy with my status as a daughter, wife, mother, sister, in-law, staff, friend, cousin, relative, umat Muhammad, as muslim and as Hamba Allah... Alhamdulillah.