Dengan Nama Allah..



Aku menulis untuk meluahkan rasa hati, menyampaikan pengetahuan, pengalaman dan pengajaran untuk dikongsi. Bukan untuk pujian, apatah lagi sanjungan dan kedudukan. Aku menulis untuk mengasah ilmu ’aqli, memantapkan emosi, dan sebagai santapan rohani. Aku menulis berdasarkan ruang lingkup minda yang menaksir, akal yang berfikir dan jemari yang pantas menaip. Penulisanku adalah harapan kepada diri untuk menyalur INSPIRASI. Permulaan, pertengahan dan pengakhiranku adalah doa, untuk mendapat redha Illahi bagi meraih syurga firdaus yang abadi.


"Ya Allah, redhai aku kami, hamba-hambaMu".

Tuesday, August 05, 2008

Hari Ini : Event semalam dan Tugasan Hari Ini

Event semalam.. alhamdulillah.. simple and damn fast.. LEGA aku..

Terkezut BERUK UNGKA aku bila Boss masuk opis TETIBA:

Boss : Tiny, could you please be on standby. The other side might have a little 'tiny' (kecik sgt ler konon..) problem about the emcee.
Aku : Sure Sir, no problem. But I need to know the salutation of our guess of Honour.
Boss : Pencil please.
(Amboi.. senangnyer aku jawab.. pasai pa aku jawab cam tuh?.. sebab aku tak tahan tengok muka 'GABRA' Boss... so, aku jawab jer lah ok... 'BE CONFIDENT'.. tapi dalam hati "YA RABBI... dah main drum copacabana madagascar la is la bonita dah... - kalau boss bagitau minggu lepas, sure aku amik MC hari nih.. hahahhaha)

Tapi, dalam hati aku masih berdoa agar aku mmg sekadar 'standy' jer..

Dah sampai kat hotel tuh.. bila dah masuk dewan.. and 'the other side' dah sampai.. muka masing2 dah macam puyuh kena kejar dek ayam dah.. sama muka cam Boss aku pagi tadi.. tapi aku tengok Boss aku muka Confidence giler and smile always on his face.. (konon tak dak problem lah tuh..) - tapi paling aku tak tahan.. cara Boss kenakan 'the other side' pasal emcee tuh.. KESIAN diorang.. aku rasa PA TL hampir menitik air mata.. aku kat belakang dok menahan gelak tengok diorang di'GABRA' kan Boss aku..

Hampir 10 minit gak ler 'berdondang dendang' pasal 'emcee' nih.. last2 Boss aku kata..

"Why don't you ask the little girl over there, might be she can solve your problem."
(little girl?.. wah wah wah.. aku tahu ler aku dah saiz lebih dari anak 5 kan.. sekali pandang pun dah tahu baju aku XXXL... ayat BODEK ler tuh.. nampak sangat ler Boss... kah kah kah.. Boss Boss..).

Dan 'they owed me one'.. hahahha.. aku nak suruh belanja makan kat Restoran Berputar - Menara KL.. kah kah kah... (srue semuapun insaf nak minta tolong aku.. kah kah kah..)
Dan aku terpaksa rela jadi BIDAN TERJUN!!!..

Majlis tu mmg masuk berita kul 8mlm semalam... dah mmg diorang interview Boss aku... dan mmg nampak 'sekilas ikan di air je' muka aku (skit bebeno pun.. abang pun gelak.. abang kata, nampak baju jer.. muka tak nampak.. CHESSSS!!!!... hahahhahah).
Tapi bukan siaran TV 'popular' pun.. siaran tv lain daaaa.... hahahhaha... (akak and kaklady - penat jer tunggu, tak nampak pun berita event dan Boss tiny kan.. hihihi)

Tapi, bab yang paling aku seronok adalah dapat 'bekerjasama' dengan anak-anak 'SP'.. Ya Rasul... yang pompuannya BEAUTY WITH BRAIN, yang lelakinya SMART WITH IQ.. sungguh2 aku kagumi mereka-mereka ini.. alangkah hebatnya ciptaan Allah menjadikan manusia2 sehebat mereka... and I FEEL THAT I'M soo tiny... as tiny as my name... huhuhuhu...

STOP CERITA SEMALAM...
TUGASAN HARI INI...


AKU NAK RONDA2 LAWAT BLOG KENGKAWAN..

BOSS DAH BAGITAU DIA TAK MASUK OPIS....

YEEEEEEEEEEHHHHHHHHAAAAAAAAAAAAAAAA.. an-greee an-greee yee baaa yee baaa...

oh yer.. sambil tuh, aku kena completekan assignment statistik dan prepare tajuk presentation... hari sabtu dan ahad ada kelas lah plak.. chess.. hancus program aku...

28 comments:

ahmoi said...

akak..bos kata 5 minit lagik dia masuk..hahhaha...

Intan Rosnitta said...

Lorr..awat Tiny x habaq kuar dlm berita mlm td? Kalau x, boleh akak tunggu... huhu

Dlm paper on-line ada ke? Isshh kepoh sungguk makcik ni nak tahu gak...

Hihi :D

ladylikeme said...

wah...geleme sekejap gi tue...tapi baju akak je lah yang geleme....huhuhuhu

Ungku Nor said...

laaa..baru skang akak tau camne nak sebut nama 'Tiny' dengan betoi.

ekekekeke

kamar hati said...

hihihi....wahhhhh...dah tak bz la ni??? skrg bz ngan blogwalk la plak eek???

alahai kak, nape la kelas ade time tu plak...huhuhu....hampes tul...rosak semua program...huhuhuuh...

KAKTINY said...

ahmoi > chess ko moi.. dengki ler tuh..


intanrosnitta > ala kak.. tak tangok pun takper.. bukan nampak sgt pun.. cuma 'sekelibas' jer.. akak nampak warna baju ngan tudung jer.. hahahhah (online news? TAKDAK!! hahahah)


ladylikeme > betullah.. abang pun cakap.. baju ngan tudung jer glamer.. tu pun glamer tang warna aja.. bentuk baju and tudung pun tak sempat nampak.. kahkah hahahhaha..

Abahnajwa said...

Kak Tiny

Wahhh..glamer tu Kak Tiny..Natural borned speaker tarak hal..impromptu ni..kalau oprah..(ke Opah)..

Lwatan sambil belajar ke blog kengkawan ya..layanzzzzz

mamaranggie said...

'a little girl'?wah..akak dah jadi gegirl balik lor..hehehe..sesekali kena puji,best ooo...

KAKTINY said...

ungku nor > akak kalau jumpa tiny jgnler pronounce nama tiny ikut pronounciation mat seleh.. tak kena sgt ngan tubuh badan si pemilik namanya nih.. hahahhaha...


kamar > itu ler.. frust gile masa bukak website tuh.. tapi nak wat camner.. huhuhuhu.. mmg FRUST TAK HENGAT PUNYER...


abahnajwa > natural borned speaker? lutut dok menggigil, kaki dah cekendon (nak terkucil pun ku tahan jebat...)
hari ni mmg nak ronda2 lawat kawasan (eh kengkawan..hihihi)


mamaranggie > little girl yang tak little body - hahahhaha... alah.. puji nak bodek suh buat kerja.. hahahah

cikgooden said...

syian....dia...
ahakksssss......
(...tak paham situasi..tak tau nak selit komen kok mana kah..kah..kah..))

zino said...

apa lah event dia tu ya.. bila masuk TV kira glamor jugak le tu.. hehe..

Tie said...

Ha..lucu betullah ktiny ni..seronok gak rasanya bila org panggil kita 'little girl'..Body akak pun macam 'little girl' gak!

en_me said...

ammvoiii, sonoknyerrr..

Neeza Shahril said...

syoknya masuk tv hehehe.. berangan je ni bila la nak masuk tv..

tiny ni further study ke? takpelah, tak kat oversea pun takpe.. moga2 nanti dapat outstation ke oversea ke? sape tau kan..

Neeza Shahril said...
This comment has been removed by the author.
KAKTINY said...

cikgooden > mmg kesian kat saya.. jadi bidan terjun sebab MC majlis MC.. kah kah kah..

en.zino > event tak glamer pun.. pasal tu masuk tv tak fofular.. tv fofular MALAS nak cover berita2 ciput camtuh... hihiii (Boss tau saya cakap camnih.... mampus dpt warning letter...hehehehh)

tie > seronok?.. nampak sangat ayat BODEK tie oii... tgk baju kaktiny pun dah tahu 'little girl' tu SESANGAT tak sesuai utk kaktiny..

en_me > seronok ker jadi MC bidan terjun? tak langsung! seronok masuk TV? alahai.. sekilas kilat.. nampak baju jer.. tu pun tv yang JARANGNYER org bukak (saya pu first time buka berita tv tuh... )

neeza shahril> aah.. saya sambung study tapi hasratnya dah habis yang ni nak sambung lagi - kengkonon nak pi UK.. tapi dapat tentangan (tendangan) kiri kanan atas bawah.. sedihlar.. outstation oversea? dgn post saya skrg ni, nak outstation tu cam lawak jer.. nampaknya kena kumpul duit utk gi melancong jer lah..hihihihi

Mr penyubiru said...

biasala bos...bos aku pun same.makan gaji,ape bleh buat.

Mak Su said...

kaktiny yang tiny, sabar jelah...kecil2 cili api, ek

KAKTINY said...

mr.penyubiru > bilalah aku lak nak jadi boss.. leh buat gelabah puyuh dan suh staff buat kerja..

maksu > aik maksu.. perli nampak.. nama jer 'tiny'.. but I'm NOT as 'tiny' as my name.. heheheh.. (tu yang boss bagitau kat anak2 SP tu smlm.. chess betul..)

Cik Puan Kesum said...

tv mana ni kak..ala..ad aldm you tube?nk tgk???bukan ke budak law memnag marbeles bab speech ni?hehe

Akak said...

Salam Tiny...

hehe jadi mc adikku ini, mmg penat menunggu, tgk berita TV3, anak pompuan akak siap tanya mana nie mak,
(nak jawab pun tak tau)

Hari baru nampak Tiny kat blog sana sini, lepas geram eh..

KAKTINY said...

cikpuankesum> majlis tak glamer pun.. kah kah kah.. alah takyah ler nak tgk news tu.. bukan ada apa pun.. (ke ct nak tgk kaktiny jer hihihi... nanti kaktiny pegi sana jumpa ct k.. kih kih kih)

akak > dah agak dah.. mesti ramai bukak tv3.. semua tertipu ngan tipah... hihihi.. kengkawan opis pun bengang sbb gambar boss tak kuar tv.. bila tiny bagitau kuar tv 'tuuuttt'.. semua jelir lidah kat tiny .. chesss...
hihihihi...

iina said...

ko nie tiny wat lawak je.. uih bukan seng tau nk kuwa tv walaupun nampak baju je hehehe.. ok ler.. alah ambik video gmbr sendiri patu tayang kat tv ler.. masuk tv gak tu hehehe..jangan maree ekk

KAKTINY said...

iina > setakat nak tayang baju jer... baik aku pegi sure heboh and duduk depan farah fauzana masa program melodi.. sure nampak muka masuk tv.. keh keh keh..
laki aku pun gelak sbb nampak baju jer.. aku kata kat dia : point aku bukak tv tu bukan nak tgk 'baju' aku.. aku nak tengok majlis penyampaian cek tuh dan nak dengar speech boss aku yang aku karang tuh.. hihihihi... chess laki aku tuh tau..

kadok said...

SP? TL? TL tu TL offshore ke?hehehe..ewahhhh..kemain lagi kalau bos takde ehhh..:p

chinta said...

masuk tv gelama nie...kalau nampak tudung baju tuh pon gelama gaks...

mmg kak tiny terer berckp nie, tak payah2 berlatih2 jdik mc...sy pernah jadik mc tapi terkulat2 la kat depan tuh..

TokMa said...

Huish!!..commeer mu lagu tuh!...!

KAKTINY said...

kadok > aku ni kan ala2 cik SiTI.. (sitikus... hahaha).. kalau boss takder... berjoli sakan ler aku..

chinta > glamer ler sangat dik oiii... terer ke benda chinta oiii.. kalau tak pasai yang suruh tu BOSS.. mmg kaktiny cabut balik umah...

tokma > commeer ke benda la tokma oiii... rasa nak 'cepuk' jer yang belash sana tuh sbb MC diorang MC.. chesss!!!!

YA. INILAH KAKTINY

My photo
Happy with my status as a daughter, wife, mother, sister, in-law, staff, friend, cousin, relative, umat Muhammad, as muslim and as Hamba Allah... Alhamdulillah.