Dengan Nama Allah..



Aku menulis untuk meluahkan rasa hati, menyampaikan pengetahuan, pengalaman dan pengajaran untuk dikongsi. Bukan untuk pujian, apatah lagi sanjungan dan kedudukan. Aku menulis untuk mengasah ilmu ’aqli, memantapkan emosi, dan sebagai santapan rohani. Aku menulis berdasarkan ruang lingkup minda yang menaksir, akal yang berfikir dan jemari yang pantas menaip. Penulisanku adalah harapan kepada diri untuk menyalur INSPIRASI. Permulaan, pertengahan dan pengakhiranku adalah doa, untuk mendapat redha Illahi bagi meraih syurga firdaus yang abadi.


"Ya Allah, redhai aku kami, hamba-hambaMu".

Monday, November 10, 2008

Pulau Sibu?.. HAMPES...

Cerita 1 :

Pulau Sibu? Bukan Sibu tu kat Sarawak ker?.. bukannye pulau kan?.. konpius lak aku bila abang cakap dia nak pegi Pulau Sibu… dan bila masa plak conference dia buat kat sabah atau Sarawak.. selalunya kat over the sea nun.. (tu ler kalau bajet dah terlebih kan kan kan.. baik bagi elaun lebih kat anak2 buah.. lagi bagus.. alah, meeting kat dalam mesia pun buleh gak nak majukan kompeni.. takyah ler perabis duit nak buat jauh2.. isy.. aku lak yang over.. hehehhehe…)

Hmm… aku tanya abang..

Aku : Pesal diaorang nak buat mtg kat Sarawak plak kali ni?.. ‘seb kos’ ker?.. eh.. sibu tu Pulau ker bang?
Abang : isy leen nih.. mana plak buat kat Sarawak.. Pulau CEBU ler.. kat Filipina lah, bukan Sibu, Sarawak…
Aku : oooo…. Ye ker… (chesss…. kantoi geografi aku weh….)


Abang pegi 4 hari.. Khamis sampai Ahad.. makna kata.. hari minggu aku akan BOSAN giler ler… adoihai.. dahler exam baru habis.. ingat nak joli katak ronda2 kotaraya… tak dapek ler.. hmmm...

Cerita 2:

Hari minggu besday kaklong.. so, aku cadang nak buat advance besday utk dia.. tepon dia sepanjang pagi jumaat.. tak berangkat.. hampes tul.. aku cadang nak seleberet kat Chili’s (gara2 tgk entri si Sastri ler nih.. hehhehe)…

Tengahari tu aku tekad gak pegi Chili’s walaupun kaklong tak kompemkan lagi ‘kehadirannya’… aku beli advance kek utk surprisekan dia jumaat malam tuh.. (KONONNYA..)..

Last-last AKU YANG KENA SURPRISE… bila kaklong kata opis dia baru buat advance besday utk ‘anak2 kelahiran November’… dan malam nanti dia tak leh kuar sbb nak kena sediakan dinner utk family dia.. (betul gak, kan mentua dan adik ipar kaklong dah duduk ngan dia skrg nih..) dan jugak kaklong NAK BALIK KAMPUNG minggu tuh.. ADOILARRRRRR….. bertambah parah tahap kebosanan aku weh.. ABANG takder.. KAKLONG pun takder.. HUHUHUHUHU….


Cerita 3 :

Oleh kerana aku mmg dah MENGIDAM TAHAP TENUK BUNTING nak makan JOHNNY.. makanya aku roger “tukang teman sain mati makan Johnny”.. serta laskar2 cintanya.. sapa lagi kalau bukan akak Ungku yang unibers tu dan si ady yang sentiasa setia menemani tu.. DAN JUGAK... kerana BOSAN takder aktiviti (abang dan kaklong takder..), MAKANYA.. aku amik KEPUTUSAN.. untuk DRIVE ke SEREMBAN!!!!..

Cerita lanjut… kemudianlah.. aku nak pi keje.. hehehhehe...

21 comments:

kamar hati said...

uikssss....kak tiny bosan????? betui ka apa yang kamar baca ni???? ka kamar silap masuk blog ni???? uisssss....cam confius sungguh.....rasanya betui dah ni blog kak tiny......hihihiihihihi

lupakanje said...

aiseh...satu ari nyer citer pun besambung ka....adoiiihh...
heheh..nk tgk gambar diva...

Masy said...

pulau sibu pon ade tp bukan kat Sibu Serawak. nun kat Johor. klu silap, silaplah ahahahaha (tapi kompiden betoi ni kak)

Ungku Nor said...

elehh..ngko tu..
tol Sban Labu pun buleh konfius..
inikan pulak tempat nama pelik-pelik camtu..lagi la takleh pakai ;p

Cikgooden ...(Selumbar Emas). said...

ni bukan lemah geografi...ni sound terabellllllll..ha ha ha.

Shifu67 said...

memanggg.. aku tau dah, memang ungku nor sesuai sgt buat teman bab makan2 ni.... hehehe

ahmoi said...

hahahahha....sian akak kn bom ngan abg..hehehhe..akak..tu drive p s'ban pas ker tak tu..kang nak p seremban dia lebuh turun tol mlaka lak ..o mana hala lag dia pegi..hahahahaa..

Eiba said...

Hambbooiii..boring punyer pasal jerzzz..drive ke seremban aaarrr..memang best gillerrr..awat tak pi johor terus...sikittttt jer lagi...soromban ngan johor tu kan...kak oiiii...

Eiba said...

Boring, bosan, sedih, gembira tu rencah hidup, yang buat dunia kita lebih ceria....huhuhuhuhuhu

Intan Rosnitta said...

Lah... ciannya.

Awat Tiny tak ikut cik abang ke Sibu.. oppps Cebu???

KV said...

lah, siap bersambung tuuu!!!

Ungku Nor said...

tu tak citer lagi dia nak pi Seremban tapi terbayar duit cash kat plaza tol KESAS!!!

keh keh keh

KAKTINY said...

Kamar > betui ler.. bosan weh.. asimen takdak..kelas takdak..kaklong takdak..abang takdak.. buhsan oii.. buhsan membunuh jiwa weh..


Achik lupakanje > satu hari punya citer.. buleh buat 4 kali entri acik oii… gambar diva entri ke 3 selepas entri nih... hahahha


Masy > ko bohong pun kaktiny TAKNAK PERCAYA GAK..


Ungku Nor > Lama sangat jadik Co-PILOT.. bila kena jadik PILOT.. BENAK skit.. kahkahkahkah..


Cikgooden > Bukan sound jer teraabeell.. mind setting pun NGONG cikgooden oii… (nama pelik2.. cek mana tau.. cek tak penah jalan keliling donia… asik dlm mesia jer.. huhuhuhu…)


Shifu67 > Bukan setakat TEMAN MAKAN.. TEMAN BERJALAN, TEMAN MENGOMPAT, TEMAN BERJOLI KATAK.. SANGAT SESUAIII.. tapi TEMAN BERDIRI SAMA TINGGI, DUDUK SAMA RENDAH… NEHI NEHI NEHI.. TAK SESUAIIIII…. Kahkahkahkah…


Ahmoi > nak tau pas ker tak pas.. ko baca entri esok.. hahahhaha


Eiba > kalau pi johor.. kena singgah muar plak.. nanti mak mentua marah kalau tak signgah.. hehehhehe... kalau dah singgah, mesti kena tido sana kan kan kan.. tak best balik kampung abang takder… hehehhe..
Boring, bosan, sedih, gembira tu rencah hidup – setuju2222....


Intan Rosnitta > Hajat hati mmg nak ikut ke mana sajer yang cik abang pegi akak oii... tapi dua ketui tu takkan nak tinggal.. kalu nak bawak.. payahnyer… sbb yang kecik baru 10 bulan… huhuhuu…


KV > entri 4 hari 4 malam untuk sehari punya citer KV oii.. nak plak ngan kak ungku tu.. tau jer lah kan kan kan... hahhahaha


Kak ungku nor > eden ado 4 entri utk kes kuar ngan lu BEB... utk kisah tu.. tunggu entri ESOK!!!!....

lupakanje said...

tolong lahh...jgn dera kami.... (luahan rasa anak2 tiny..)
Jabatan Kebajikan masyarakat akan ambil tindakan ke atas ibu2 blogger tegar yg mendera anak-anak mereka.

sekian.

en_me said...

pulau sibu kat johor pun ader gakkks perrr..

Mak Su said...

pulau sibu kat johor kan? dekat ngan pulau tioman gitu ler... betui tak?

betui...wakakaka, maksu dah usha dah tempat tu.

KAKTINY said...

achik lupakanje > tauler acik dh tgk keadaan si nureen tu masa kat johnny kan kan kan.. tu bukan mendera.. tu namanya 'tersarat kasih sayang'.. pasal tu dia tergolek dog tuh.. kenyang + puas hati.. hehehhe...

en_me > ohh.. yer ker.. okler geografi kaktiny rupanya.. (walaupun tak tahu sebenarnya kewujudan tempat tuh.. hiohohoho)

maksu > tak dapat ikut pegi Pulau Cebu, filipina.. dapat pi pulau sibu johor pun jadilah.. maksu dah ricky tempat tu ka?.. nanti roger roger yek.. hehehhe

kad0k. said...

johnny tu yg steamboat tu kan? br lps mkn sabtu lepas.nyum nyum nyum...hahahhaa

KAKTINY said...

kadok > ko makan kat johnny mana bro?.. entah2 johnny yang sama tak.. kalau ko dengar meja paling gamat.. tu ler meja kaktiny.. hahahhahhaha

eddie dewanaga said...

Sibu memang kat Sarawak dan pulau Cebu ada kat Philipines TETAPI pulau Sibu ada kat Johor... sorga para pemancing tuu...

KAKTINY said...

eddie naga > mmg ler sorga bagi naga cam awak tu kan kan kan... hehehhe.. (jgn jeles kita nak amik anis.. heheheheh)

YA. INILAH KAKTINY

My photo
Happy with my status as a daughter, wife, mother, sister, in-law, staff, friend, cousin, relative, umat Muhammad, as muslim and as Hamba Allah... Alhamdulillah.