Dengan Nama Allah..



Aku menulis untuk meluahkan rasa hati, menyampaikan pengetahuan, pengalaman dan pengajaran untuk dikongsi. Bukan untuk pujian, apatah lagi sanjungan dan kedudukan. Aku menulis untuk mengasah ilmu ’aqli, memantapkan emosi, dan sebagai santapan rohani. Aku menulis berdasarkan ruang lingkup minda yang menaksir, akal yang berfikir dan jemari yang pantas menaip. Penulisanku adalah harapan kepada diri untuk menyalur INSPIRASI. Permulaan, pertengahan dan pengakhiranku adalah doa, untuk mendapat redha Illahi bagi meraih syurga firdaus yang abadi.


"Ya Allah, redhai aku kami, hamba-hambaMu".

Friday, December 11, 2009

OUT OF SERVICE!!!


HUHUHUHUHU…. Tetiba kelmarin henpon aku buat hal!!!....

Secara mengejut... henpon aku samada mengalami ’siaran tergendala sebentar’ atau ’SELAMAT JALAN ROMEO’ utk selamanya pun aku tak tau... dah puas menggodek-godek... tapi masih tak mampu nak meng’hidupkannya’...

ADOOOOIIIIIMAAAAAKKKKKK....

Jenuhler oiii... segala nombor family, ofis, kengkawan dan pelbagai nombor akaun bank, nombor passport, no hutang piutang, alamat, email add, fax dan segala gambar2, video.. SEMUA KAT DALAM TUH... dan kebanyakannya TAK SAFE KAT MANA2 FILE LAGI!!!... waaaa waaaaa waaaaaa....

Aduhaaaiiii... dugaan apakah ini????....

Naper time2 hujung tahun camni plak yg jadik pasal??.. (eh eh eh.. baru tersedar... henpon tu abang bagi masa besday 2 tahun lepas..... hihihihi)..

Adakah ini bermakna????... ia adalah signal utk abang agar tidak perlu memikirkan apakah yg patut dibeli dan diberikan sempena meraikan penutup tahun ini??? Warhkahkahkahkah.. (to my beloved hubby, PLEASE TAKE NOTE!!!... hahahahhahahahaha)..

Ala... lemas dan rimas jugakla camni...

Pssstttt... kalau tetiba ada sesapa yg call or message aku... dan aku dgn terpaksa bertanya “SAPA NI”???... tolong AMPUNKAN DAKU... pastinya nombor korang terpahat kemas dlm box handphone aku yg dah KONG itewwww!!!!.... huhuhuhu....

14 comments:

aNIe said...

Tiny...akak selalunya kalau ada apa2 maklumat penting akak salin kat buku...& no2 tepon kengkawan...takut jadi camtu...video pun akak salin & simpan dalam cd...

Tapi takpelah...mana ler tau...cik abang tu bagi hp canggih manggih nanti...berbaloi tau...hehehe

KAKTINY said...

anie > tu ler kak.. ni pengajaran utk diri la nih... huhuhuhu...
lepas ni mmg nak salin dlm buku dan gambar + video cepat2 transfer ke laptop.. hopefully dpt la diselamatkan walaupun utk 'sementara waktu' (nk salin nombor2 tu semua.. huhuhu)

Yunus Badawi said...

Hubby dah baca ke n3 ni? Bolehlah minta iPhone lepas ni hehehe

anjang said...

suruh dia orang send message dulu, introduce latarbelang serba sedikit

iina said...

Hahaha mesti no aku pun ilangkan.. kan.. takpe janji no ko ada.. tapi kalau ko nmpk no pjg kuwa kat hp ko tuh.. tetau jelah itu dari aku kat uk nie hehehehe..

Alah betday ko kan xlama lagik.. buat2 pura2 lak wakakakah.. mintak jek hp malu2 takyah memalu dah

Tie said...

Susah gak bila hilang maklumat2 tu.. sayang, kan.. tak boleh trace ke ? Memory card ada

Uncle Lee said...

Hello Kaktiny...regret to read of your handphone loss...actually they or your folders, whatever is still there, only it has been either disfragmented or covered up by another message.

The only way to destroy completely, totally a computer's files, messages etc is to take out the memory card or mother board or hard drive, take a hammer and break it up into a thousand pieces.

Okay, find a good friend YOU CAN TRUST....who is good in computers....get him or her to check it out...or download everything into a computer and trace it.

Kakatiny, you have not lost your stuff, they are still inside, only someone or whoever sneaked in a Trojan, spybot, a malicious cookie and override your programs.

As an example, like you bake a cake, you put a thick icing and cherries on top. The real cake is below....scrape away the icing, itu la dia, dapat the real cake.
You follow me so far?

BUT...DO NOT ASK A SHOP or someone you do not know well....NEVER EVER let anyone keep, repair your h/phone or computer overnight or away from your sight...unscrupulous people can download whatever in your h/phone or computer in 15 minutes, habis cherita!

Check out among your friends, better still find out from your kids, they may know who knows well about programming back your h'phone. Kids are very good today, they know more than us.
BUT MAKE SURE YOU STAND AND WATCH....do not let anyone take it home.
Stay cool, jangan stress Kaktiny, ha ha...it's still there. Lee.

kaklong said...

tak pa hp je yg kong....

Masy said...

heheh nanti kne la mention nama klu sms akak ni kan ehehe

*sy nyer word very = propa. sabau jelah heheh

EIZAM said...

ada two maksud. satu...beli hphone black berry...and no.2 stemboat and lamb chop will compensate for the problem.hihih

fusarium solani said...

Kak Tiny,

Boli ajo tepon baru, barang yang lepas jangan dikenang! :)

KAKTINY said...

Yunus Badawi > hubby bukan setakat dh baca… dah dengar bebel, pujuk rayu segala macam dah.. hahahha…


anjang > kesian diorang… rugi RM2 sen kena introduce panjang2.. hihihi….


iina > tu ler.. (tapi aku rasa dlm email ada no tepon ko.. hihihi)..
Aku pun tgh dok bagi hint2 la nih.. nak henpon baruuuu.... kehkehkeh...

Tie > betul kaktie… handphone tu tak kisah sgt.. maklumat tu ler.. list kengkawan dan list yg penting2 tuh.. huuhuhuhu


Uncle Lee > WOW Uncle Lee…. Surprising me!!... I thought you only ‘expert’ in ‘fixing’ women’s heart… but you really good in IT (hardware and software) as well…
So proud of you uncle lee… hihihi

Yes.. I’m asking my own brother to fix it for me.. not so bother bout the h’phone, but the contact list is my priority… huhuhu…


kaklong > nasib baik aku ok lagik.. hahahahha….


Masy > betul2.. tapi kalau ko guna tagline ‘SELF YOURSELF’ pon, kaktiny dh tau dah sapa.. TAKDAK ORG LAIN DAH.. MESTI KO LER!!!... kehkehkeh….


EIZAM > weih.. tang mana kaitan blackberry ngan steamboat ngan lamb chop??.. hahahaha…


fusarium solani > mmg nk beli baru pon… dan bukan nak kenang sangat tepon tuh.. tapi contact list tu yg risau nih.. segala no lecturer, no big2 bos.. no sanak sedara… aduuiiiihhh…

Anonymous said...

Willkommen und Hallo hier im Erotik-Chat.


Unser Erotik-Chat bietet ihnen eine Alternative geile schlampen de und natürlich vieles mehr,wie Live Dates
Hier im besten Erotik-Chat erwarten dich geile schlampen de Flirt und Sextalk
Eventuel suchst du Aufregend chatten , sicher bist du hier genau richtig.Gut,auf was wartest du?
Flirt und Sextalk ficken geile ,einfach anmelden .
Suchst du jemand aus Basel-Stadt, vieleicht von Herne, vieleicht aus Aue , vieleicht in Graubünden, vieleicht von WaidhofenanderYbbs? Bestimmt ist da jemand dabei.!

Anonymous said...

Herzlich Willkommen in unseren Sexchat.


Dieser Sexchat bietet ihnen eine Alternative hausfrauen luder und jedemenge andere Sachen,unter anderem Blind Date
Hier in unsrem Sexchat findest du hausfrauen luder Flirt und Sextalk
Suchst du eventuel Sexgeschichten , sicher bist du hier genau richtig.Gut,worauf wartest du?
sexuelle Vorlieben geile muttis de ,anmelden .
Suchst du jemand aus Luzern, vieleicht in Zürich, oder von Waadt , vieleicht von Morges, oder Ecublens? Mit Sicherheit kein Problem.!

YA. INILAH KAKTINY

My photo
Happy with my status as a daughter, wife, mother, sister, in-law, staff, friend, cousin, relative, umat Muhammad, as muslim and as Hamba Allah... Alhamdulillah.