Dengan Nama Allah..



Aku menulis untuk meluahkan rasa hati, menyampaikan pengetahuan, pengalaman dan pengajaran untuk dikongsi. Bukan untuk pujian, apatah lagi sanjungan dan kedudukan. Aku menulis untuk mengasah ilmu ’aqli, memantapkan emosi, dan sebagai santapan rohani. Aku menulis berdasarkan ruang lingkup minda yang menaksir, akal yang berfikir dan jemari yang pantas menaip. Penulisanku adalah harapan kepada diri untuk menyalur INSPIRASI. Permulaan, pertengahan dan pengakhiranku adalah doa, untuk mendapat redha Illahi bagi meraih syurga firdaus yang abadi.


"Ya Allah, redhai aku kami, hamba-hambaMu".

Wednesday, December 02, 2009

SELAMAT ULANGTAHUN SAYAAANNGGG...

SELAMAT ULANGTAHUN YANG KE-4.. untuk puteri kesayangan belahan jiwa ibu..

NUREEN FIERZANAH.... 29 NOVEMBER 2009..

(dh 5 tahun aku kawin rupanya... eh eh.. dh larik topik... kehkehkeh)

*sama tarikh dengan pertunangan anak mak ndak - shima - kat penang.... sorry eh.. tak dapat balik..*

Birthday nureen yang ke-4, kononnya nak buat birthday party - dah sebulan lebih dia dok merengak nak baju pari-pari puteri la.. kek pink barbies la.. itu la ini la... dan banyak jugak yg aku dok rancang itu ini.. - tapi... semuanya CANCEL...

LAST CERITA... pegi makan kt KEDAI KEK JER.. kehkehkeh.. SENANG!!..

"ada nampak itu peti sejuk besar jugak??... bukak itu peti.. tengok itu dalam.. apa kek mau??.. pink ka?.. ini buleh?... buleh hah?.. hambik satu!!!.. tutup balik pintu tuuhh..."
(senang kan... takyah pening2 nak bersiap party la, constum la, makanan la, packing goodies la...kehkehkeh...)


Ini adalah muka budak yg baru EMPAT TAHUN LA!!.. tapi mulut cam 14 tahun.. esok2 dh 24 tahun, entah2 cam mak nenek umur 64 tahun agaknya... TURUN PERANGAI SAPA TAK TAU??? (pandang kiri, pandang kanan... eh eh.. melata dulang paku serpih ler.. hahahhaha)

The one and only hadiah.. FROM TOK MAK and TOK AYAH tersayang..
with loveeeeee....

"psstt.... ibu belanja makan je la k.. malas la nak buat party bagai... nanti nureen dh sekolah tahun depan baru kita celebrate k... tu pon syukur ada gak kek, kalau ibu buat2 lupa.. hah... PADAN MUKA..." (statement 'kejam' seorang ibu... buleh ka??... kehkehkeh)

Bangga oooo.. dia dapat hadiah "Janice" daripada maktok ngan tokayah dia...
(siap ada nama tu patung tu..)....

pssttt.... jaga2 nureen, nampak tak musuh dalam selimut yg mengintai tuuhh.... hati-hati... anytime buleh 'arwah' si janice tuuhh... (zaqwan dh aim baiekkkk tuuuhhhh)

gambar: pak su ngan anak-anak buahnya...
Gambar last tuuh.. Pak Uda ngan Mak Uda nureen yang datang dh agak lewat.. takperlah.. janji sampai.. thanks for coming.. (tapi tak sempat nak belanja makan steak... sbb time diorang sampai, cik abang dah bayar.. kek pon dh masuk kotak... huhuhu... lenkali eh..)

Acara ni bersekongkol dengan event lepas breakfast sate kat muar tuuh.. memula cadangnya nak buat birthday nureen kat umah bonda-in-law... buat makan2 anak-beranak jer la.. tapi dinda-in-law no.2 nak balik kampung hubby dia kat pahang sbb diorang buat korban.. dan dinda-in-law no.3 (yg dlm gambar) nak balik shah alam petang tu jugak... jadinya, cancel buat birthday nureen kat umah... layan kat kedai kek jer.. kahkahkah.... (senang jugak.. takyah nak tempah2 kek bagai.. tempah dress la, tempah makanan la.. ala.. she's just 4 years old... takyah demand berbagai k... just for fun je.. yg betulnya, ibu malas nak wat preparation nak berjimat skit, hujung bulan ni nak daftar sekolah dah.. kan kan kan..)

BERSEDERHANA KEKDAHNYA kan kan kan.. hihihi

17 comments:

xiiinam said...

Selamat Hari Jadi anakanda!

Mr PenyuBiru said...

hepi besday nureen!

sila buat hentak² kaki dan berguling² depan mama & abah tuk dapat hadiah spesel.hehe..

Mak Su said...

alamak! maksu terlewat!!

Happy Birthday Dear Nureen :)

all the best to you

iina said...

Happy betday nureen.. ckp ngan dia mama iina (mulai ari nie.. dia kena panggil aku mama iina kalau nak hadiah betday wakakakah), mama iina janji hadiah betday next year from UK special delivery.. hehehe termasuklah hadiah ibu dia sekali krg

Kak anie said...

Happy Birthday to Nureen...semoga Nureen akan menjadi anak yang solehah dan menjadi kebanggaan ibubapanya...

anjang said...

happy birthday to you, selamat hari lahir yang ke-4

KAKTINY said...

xiiinam > terima kasih bonda ckLah…


Mr PenyuBiru > terima kasih uncle penyu biru… (dia buat hentak kaki.. mak dia buat hentak pintu.. DUDUK LUAR!!.. kehkehkeh)


Mak Su > takper.. time kasih untie maksu.. (buleh ka??.. hahaha)… hihihi


iina > terima kasih mama iina.. (orait.. start hari ni aku ajar nureen panggil ko mama iina.. bestnyer anak aku ada mama angkat... syok ooo...)
Yea yea.. tak sabarnyer nak tunggu mama iina nureen balik dari UK.. (ibu dia yg kalut sangat nak hadiah.. bukan anak dia.. hahahha)


Kak anie > terima kasih untie anie… terima kasih kak, untuk doa tu... amiinn..


anjang > thanks uncle anjang…

kamar hati said...

happy belated birthday nureen...

semoga dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki, berbahagia sentiasa & menjadi anak yg solehah k...

jangan nakal2 tau...muahssssss.... (",)

aliff muhammad said...

Selamat Hari Lahir Nureen, dah besar dah kan?

Kak Tiny, bila lagi mahu sambut besday adik kat kedai kek? Ha!ha!ha! (dengan muka tak malunya)

AHMOI said...

dah 5 thn kawen...tp moi tgk cam baru jer kahwin..apa2 pun moi doakan agar kebahagiaan sentiasa untuk akak..

EIZAM said...

menurut kat mak uda...next time kite leh order 2x sebb kat kim leng tu kire baru cicah air batu je. so...next time we will order double sizling lamb and double scoop of ice cream with double mee bandung and then double blood pressure......

KAKTINY said...

aliff > 4 tahun baru.. (besar ker?.. sembang dia mmg BESAR!!.. geram tul!!)


ani > baru ker?.. kehkehkeh... tu ko tgk time baik.. kalau time perang.. cam dh 50 tahun kawen.. kahkahkah...


eizam > oo.. main double-double eh.. hahahahahaaa... kang double trouble nak bukak mata tak bleh.. perut pun double berdouble berlapis nyer.. kehkehkeh...

Uncle Lee said...

Hello Nureen, many happy returns of the day. Happy birthday....wishing you lots of laughter and love from everyone. Best regards, Lee.

KAKTINY said...

My dearie Uncle Lee > thanks a lot uncle lee... I wish the same... and the same goes to you.. hiihii..

Cikgooden (Selumbar Emas). said...

wuihh..update jugak.

selamat belated bday ke nureen la..

moga jadi anak yg soleh...amin.



p/s:.ahad ni pergi alaf 21..mmm..aku jauh..tak dpt pergi...sian wf aku..hahahaha

KAKTINY said...

cikgooden > ya ya.. aku update k.. (hah.. baru tau!!..)

ooo... balik kampong eh.. ye la, coti semester kan...

p/s:-.. statistik dh dapat result??.. saja tanya.. mesti buleh A kan kan kan...

@xiM said...

happy belated besday nureen!

YA. INILAH KAKTINY

My photo
Happy with my status as a daughter, wife, mother, sister, in-law, staff, friend, cousin, relative, umat Muhammad, as muslim and as Hamba Allah... Alhamdulillah.