Dengan Nama Allah..



Aku menulis untuk meluahkan rasa hati, menyampaikan pengetahuan, pengalaman dan pengajaran untuk dikongsi. Bukan untuk pujian, apatah lagi sanjungan dan kedudukan. Aku menulis untuk mengasah ilmu ’aqli, memantapkan emosi, dan sebagai santapan rohani. Aku menulis berdasarkan ruang lingkup minda yang menaksir, akal yang berfikir dan jemari yang pantas menaip. Penulisanku adalah harapan kepada diri untuk menyalur INSPIRASI. Permulaan, pertengahan dan pengakhiranku adalah doa, untuk mendapat redha Illahi bagi meraih syurga firdaus yang abadi.


"Ya Allah, redhai aku kami, hamba-hambaMu".

Wednesday, December 23, 2009

Steambot-grill Dinner..

Ini cerita last saturday sebenarnya... tapi oleh kerana adik iparku baru men'transferkan gambar'.. maka baru buleh cerita hari ni.. kehkehkeh...


Hari sabtu malam minggu yg lepas... mmg dh plan nak bawak mak ayah mertua ngan adik2 ipar duai semua makan malam kat Restoran Steamboat and Grill.. kat Pantai Dalam...

Tapi.. ada yg tak dpt datang.. dan mak ngan ayah plak nak pegi berubat kat Semenyih... so, cadangannya nk tangguh ke tarikh lain la...

Dan sabtu petang tu, kira2 kul 6.50pm, bertolak ke semenyih.. berlima jer.. mak ayah mertua, aku, abang, dan adik ipar... satu kete jer... sampai sana dh kul 7.30pm.. solat maghrib kat surau berdekatan pastu baru menuju ke umah doktor herba tuh.. TAPI... DOKTOR TAKDER.... ADA APPOINTMENT LUAR!!! (alaaaahaaaaiii.. naper la kami tak call dulu eh???...)

Dah takder tuh... apa lagi.. cadangnya.... BALIK je la....

Dalam perjalanan nak balik ke Cheras... adik ipar bongsu meng’hint-hint’kan makan malam steamboat-grill... hmmm.... oklah... MEMANG NAK JADI REZEKI KO DIK!!... kehkehkeh...

Nak pegi ke tempat asal cadangan – mcm dh tak relevant.. sebabnya.. DAH AGAK LEWAT bila sampai ke sana nanti.. (rugi kalau buffet kita sampai lambat... banyak yg dh HABIS.. hihihi)..

So, teringat ada satu tempat kat Tasik Permaisuri.. (dekat2 la gak ngan area PAPA RICH tuh..).. so, ajak abang ke situ.. (tapi balik umah dulu, amik nureen ngan mak sedara yg datang ikut mak ayah..)

Tak ramai orang pun... jadinya... SERONOKLA KAMI BERMAHARAJALELA!!... (kan enol kan kan kan...) kehkehkeh...

Ini antara gambar2 yg di ambil... (oleh kerana HANDPHONE ku dah KONG.. maka tak banyak gambar yg dpt diambil... ni pon menumpang kasih ngan handphone ayahanda mertua.. hihihi...)

antara menu-menu buffetnya.. dan yg dh kami rembat ke meja kami.. hihihi

tu... abang ngan adik ipar tgh 'control macho'... dan lihatlah 'kebersepahannya' meja kami.. hahaha....


mak dan ayah mertua tersayang.. yang sentiasa romantis.. (tu, ayah baru lepas suap ice krim kat mak.. tak sempat nak ambil gambar, mak dh mamam ice krim tuh.. kehkehkeh)

ni ler wajah orang yang paling ceria dan paling bersungguh "me-licin-tara-kan" steambot-grill tuh... mmg PUAS HATI beb bawak adik ipar aku nan sorang nih... bawak makan buffet.. MMG BERBALOI-BALOI!!.... (okeh enol, nanti kita pegi yg kat Pantai Dalam tu... sure enol lagi tak tahan dgn menunya.. tungggguuuuuuu!!!....)

psstttt... masa bayar, aku diberitahu bahawa kedai tu last beroperasi bulan ni sbb sambutan kurang menggalakkan.. diorang nak carik tempat lain yg lebih strategik..... huhuhu... kiranya kami antara penyumbang terakhir la kat situ.. kehkehkeh.... (so, tak dapat ler nk belanja yg lain2 tu kat situuuuuu... oppssss... hihihihi..)

17 comments:

tasekM said...

org dulu2 mmg romantik yek...

:)

Mak Su said...

dekat dengan tasik permaisuri? kat ner tu? [tengah teropong-teropong]

aliff muhammad said...

Wooo...ingat pi Johny's...

Rindu ar dengan Johny's dan akak juga ngeh!ngeh!

Tie said...

Uwaaa.......

Kak tie suka steamboat ni.. Dulu makan di Johnny je.. suka kuah tom yamnya.. memang asyik hirup sampai kembung perut!

iina said...

wahh entri ko nie buat aku jeles.. makan stemboat waduhh222.. udah ler sini semggu nie sejuk dan salji jek.. memang rasa nak mkn benda panas2 jek skrg nie ;)

xiiinam said...

Pergh.....Kalau tau nak join tiny sekali lah!.



Anak-anak ckLah dah beli semua bahan sea food ....nak keluarkan peghoyok steamboat yg jarang guna tu tak sempat lagi...

:)

Mr PenyuBiru said...

adeh! dah lama tak pekena steamboat.tgk gambar teringin plak.huhu

Tijah said...

wuish. lama lak tak menjonis nih...

KAKTINY said...

tasik > betui betui.. siap bersuap bagai tuh.. amik buat panduan weh.. hihihi...


maksu > dekat ngan papa rich tuuh.. tapikan maksu kan.. hujung bulan ni dia TUTUP OPERASI.. sbb tak berapa nk laku...


aliff > aah laaa... teringat plak kat john johnny jonathan.. tararam tam tam tam tam...


kak tie > akak pon layanz johnnys kak... buleh geng ler kita... hahaa


iina > takyah nak jeles2.. ka balik nanti.. ada la tu dlm senarai.. kehkehkeh...


cklah > di alu-alukan... hihi.. bukak balik periuk tu cklah.. layanzzz... hihihi...


mr.penyubiru > apa lagi.. bawak anak2 ngan mak anak2 tu.. layan steambot-grill ni ngan budak2 best ooo... bagi diorang experience masak sendiri.. hihihi..


tijah > aah laaahhh... baru aku perasan.. lama lak tak BELANJA orang menjonis.. masuk dlm schedule tawon depan nak??... hihihi....

zino said...

dekat dengan rumah kami tu apasal pulak tak tau tempat tu hehe..

anjang said...

ini betul-betul holiyau,

KAKTINY said...

uncle zino > tempat dia agak terpencil skit.... kat area kedai makan papa rich ngan bistro tuh.. tepi kedai kasut jukebox.. tapi, dh nk tutup operasi dh ponn.. huhuhu...

anjang > sehingga menjilat chopstick.. kehkehkeh...

KAMATO said...

nampak macam menyeronokan tempat tu

KAKTINY said...

kamato > acara makan tu mmg seronok.. tapi tempat tu tak happening sgt compare yg kat pantai dalam tuh..
lagipun, kedai tu dh nk tutup dh.. sbb kurang sambutan kat area tuh.. diorang nk carik tempat lain plaks.. huhuhu..

Masy said...

x dpt kat sini, tmpt lain laa sy paw akak nanti lalalalalala

kak anie said...

Tiny...kalau pergi restoran buffet bawak orang yang boleh makan memang berbaloi2...kalau yang malu2 tak best kan?

KAKTINY said...

masy > kat mana hang nak dik oii??.. kat umah kaktiny buleh??.. raya tawon depan.. "SELF YOURSELF"... hahahaaa...


kak anie > betul kak.. bawak org yg melantak tak hengat tu yang seronok tuh.. hihihi...

YA. INILAH KAKTINY

My photo
Happy with my status as a daughter, wife, mother, sister, in-law, staff, friend, cousin, relative, umat Muhammad, as muslim and as Hamba Allah... Alhamdulillah.